2023-07-17 268 views
呢間burger因為平靚正出名,由葵涌開到黎尖沙咀,今日終於有機會黎試下😝🔻黑松露芝士牛堡 💰52 ➡️7.5/10牛肉餅好多肉汁,我一邊食啲肉汁一邊流,啲肉都好紮實🤣肉餅上落左一大pat黑松露醬,食落好重黑松露味😋🔻烤布利芝士牛堡 💰52 ➡️7.5/10塊牛肉都係又厚又多汁,烤布利超厚一塊,烤完半融,芝士味好濃,搭配番茄同洋蔥,一啲都唔制☺️🔻炸燒賣 套餐+💰16 ➡️6/10本身好期待炸燒賣,不過炸得太過有啲太硬,食到最後腮都咬到有啲痠,有小小失望🤣🔻炸蕃薯條 套餐+💰21 ➡️8/10反而炸蕃薯條有d驚喜,啱啱新鮮炸出黎,外皮脆而蕃薯軟糯香甜,食開炸薯條換下口味都幾新奇😍以呢個價錢食到咁嘅質素嘅burger真係好抵☺️平時閒閒地一個burger set都成100蚊🤔👅味道:7.5/10💡抵食:8/10📌環境:7/10

🔻黑松露芝士牛堡 💰52 ➡️7.5/10

💡抵食:8/10
📌環境:7/10
2023-05-13
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 黑松露芝士牛堡
2023-07-17 255 views
早兩日喺屋企睇電視,想叫好食外賣食住睇,做咗成個星期想比自己食吓啲comfort food,咁就叫嘉寶啦~嘉寶之前都堂食過,真係樣樣野都唔錯。脆薯牛堡有薯餅嘅牛堡好多到都有,但好多塊薯餅都淋晒,完全食唔出係薯餅。要讚嘅係今次呢個薯餅係脆嘅,然後牛肉好香牛味,不過個包比較細個~芝士牛堡男朋友叫芝士牛堡,芝士幾香,都係份量比較細。薯餅/薯條/香脆粟米片雞塊2人餐跟咗兩個飲品,3個小食,我哋揀咗一個薯餅,一個薯條,正正常常起碼脆口,然後要咗個香脆粟米片雞塊,用粟米片整嘅雞塊真係脆啲,跟千島醬點食到停唔到口!整體都幾好,份量可以大啲!
脆薯牛堡

芝士牛堡

男朋友叫芝士牛堡,芝士幾香,都係份量比較細。

薯餅/薯條/香脆粟米片雞塊

整體都幾好,份量可以大啲!
2023-07-16
Delivery
2023-07-09 214 views
舊鋪食過一次, 搬左新鋪之後已經食過n次😆地點方便左好多, 鋪頭座位多左,光猛左, 最正係有埋洗手盤😬😬烤布利芝士牛堡 厚芝士半溶狀態, 超香濃, 漢堡牛味濃郁, 新鮮熱辣辣, 每次食都會一啖接一啖, 因為唔快快食, 個醬汁會四邊流出😂😂芝士, 牛肉, 菜同埋蛋黃醬全部融為一體, 超夾, 口感好full😋套餐揀左薯格, 汽水 正常發揮不過下次會試黑松露芝士牛堡, 因為聞到隔離枱食緊, 超級超級超級香呀😍😍😍😍😍
舊鋪食過一次, 搬左新鋪之後已經食過n次😆

烤布利芝士牛堡
套餐揀左薯格, 汽水 正常發揮

2023-06-20
  • 烤布利芝士牛堡
由未搬食到搬大舖,搬左大好多食得舒服好多,但態度就越黎越差,上個禮拜同幾個朋友去食,依然係好多人食,啲枱櫈全部都係包碎,但我地都完全明白佢地忙,所以我地幾個咪自己抺,如常叫完野食,之後去拎餐,個出餐職員態度十分之差,又無禮貌又黑晒面放野仲大大力,仲用啲好差嘅語氣同我朋友講野,唔講真係以為我地得罪左佢。但其實如果咁唔想做咪唔好做,完全唔明點解我地黎比錢食野都好似得罪左佢咁,真心講句,如果舖頭無生意,你個飯碗都保唔住啦。經過今次之後真係唔會再去比錢買難受,如果大家想食到成肚氣都可以去試下嘅。
2023-06-22
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
之前已經介紹過嘉寶所以唔特別多講了⋯⋯本身怕叫黑松露味會中伏,點知同平時食嘅其他口味一樣,質素有保證😋唯獨我覺得蕃薯條雖然好食,但係味道同黑松露burger好似唔太夾🤣如果再食黑松露味會食返普通薯條黑松露芝士牛堡 ($52) ●●●●◐ 升級套餐 (+$16) 蕃薯條 (額外 +$5) ●●●●○ & 罐裝汽水📍嘉寶漢堡💰: ●●●●○環境、服務:●●●●○

黑松露芝士牛堡 ($52) ●●●●◐

升級套餐 (+$16)
蕃薯條 (額外 +$5) ●●●●○ & 罐裝汽水

📍嘉寶漢堡
💰: ●●●●○
環境、服務:●●●●○
2023-06-28 210 views
每次想食漢堡,都會諗起嘉寶,唔小心押左韻添😛嘉寶既漢堡真係性價比超高!足料、高質,已經食過無數咁多次!今次叫左蜜糖芥末菠蘿豬堡同埋日式芥末蝦堡,菠蘿豬堡勁好食!個菠蘿好多汁既關係,一咬落去d汁咇哂出黎!蜜糖芥末同菠蘿又出奇地夾,成個配搭都好鍾意🥰日式芥末蝦堡都係好出色!用蝦肉整作既漢堡扒好彈牙好多汁,勁juicy! 日式芥末微微攻鼻,好刺激😆配料方面叫左薯條同炸番薯條,薯條係粗身版薯條,食落口會更滿足,炸番薯條直程係我既至愛🥰 甜甜地,脆脆地,好好味😋

• 蕃薯條
  • 日式芥末蝦堡
  • 蜜糖芥末菠蘿豬堡
香辣煙肉磨菇芝士牛堡🥓 HK$52升級套餐 + HK$16蕃薯條 + HK$5麵包口感有驚喜🥹🫶🏻吃起來比想像中鬆軟,且帶點牛油香~ 煙肉煎得剛好,微脆之餘又不會太乾太硬🥓 主角漢堡扒肉汁豐富,搭配同樣Juicy的炒蘑菇性價比蠻高😋 而且特別欣賞這裡的香辣醬汁,微辣惹味又不會喧賓奪主😎#必點蕃薯條‼️芝士牛堡 加煎蛋🍳HK$46升級套餐 + HK$16BBQ雞翼 + HK$10嘉寶經典漢堡,流心太陽蛋加分💯可惜BBQ雞翼味道平平,普普通通~🥲▿ ▿ ▿ ▿ ▿ ▿ ▿ ▿ ▿ ▿ ▿ ▿ ▿ ▿ ▿ ▿ ▿ ▿ 嘉寶漢堡 (和益中心) (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下更多飲食情報🍽:#muimui西式 #muimui漢堡 更多同區情報📌:#muimui尖沙咀 #muimui九龍
香辣煙肉磨菇芝士牛堡🥓 HK$52

芝士牛堡 加煎蛋🍳HK$46
升級套餐 + HK$16
BBQ雞翼 + HK$10
芝士牛堡

嘉寶經典漢堡,流心太陽蛋加分💯

BBQ雞翼
可惜BBQ雞翼味道平平,普普通通~🥲

嘉寶漢堡 (和益中心) (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下

更多飲食情報🍽:#muimui西式 #muimui漢堡
更多同區情報📌:#muimui尖沙咀 #muimui九龍
香辣煙肉磨菇芝士牛堡🥓
蕃薯條
💪🏻 是拉差雞扒芝士煎蛋堡(可轉牛/豬)($44 ,套餐+$16)用泰式是拉差辣醬混合沙律醬做醬汁,有微微嘅辣味亦食到好香嘅是拉差醬,感覺新鮮又好食😋!而且雞扒非常多汁💦! 經常食到爆汁!煎蛋係七成熟,食嘅時候有濃濃嘅蛋黃流出,非常惹味!生菜同蕃茄夠新鮮,麵包亦軟熟。味道:8/10性價比:7/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻/5 💪🏻 蒸燒賣(可選炸薯條/蕃薯條/炸燒賣…)燒賣味道似金龍燒賣,彈牙有魚肉味😋,質素保證。 一份有8粒,夠晒飽肚! (個人建議可以先食燒賣再食漢堡,因為燒賣放耐左會變的硬身及乾身,味道變差)味道:7/10性價比:7/10 食住瘦指數:💪🏻 /5 - 環境似港式快餐店,要自己搵位坐,自己拎餐。 加分位係餐廳有部自動洗手機,食到污糟晒都所以洗乾淨隻手先走,非常貼心!♥️(唔洗用凍飲嘅倒汗水洗😂)

味道:8/10
性價比:7/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻/5

💪🏻 蒸燒賣(可選炸薯條/蕃薯條/炸燒賣…)

味道:7/10
性價比:7/10
食住瘦指數:💪🏻 /5

士拉差芝士雞堡
2023-06-20
$62 (Lunch)
士拉差芝士雞堡
  • 是拉差芝士蛋豬堡
諗諗下史努比都有差唔多半年冇去過嘉寶🤭最近葵涌分店又啱啱喺openrice攞咗人氣外賣熱店不過葵涌太遠😂史努比走咗去尖沙咀食我哋同之前一樣1點左右去到 竟然冇爆場人流明顯少咗好多😲我哋兩個人坐張大枱都冇其他人走嚟坐 因為周圍仲有其他空位又會突然之間少咗咁多人嘅!? 上次去嘅時候明明仲要等位😳Anyway史努比走去點竟然冇MAMI嘅favourite蝦堡 即刻好失望最後史努比嗌咗個孜然香辣羊堡而MAMI就要咗黑松露牛堡-👎🏿孜然香辣羊堡 $44嘉寶嘅漢堡包系來貨 以呢個價錢嚟講當然唔系問題🙌🏿上次史努比食嘅時候包嘅底面都有烘過 會有微微脆口但今次麵包完全唔脆 亦唔香🥺加上用嘅來貨唔系特別靚 淨系食到小麥味表面嘅麵粉過多 口感欠佳 不過都叫系軟熟 比佢勉強及格👌🏿羊肉漢堡扒都幾厚身 夠淋第一啖咬落去有少少羶跟住就越食越羶😩羊同羊羶味系唔同嘅 羊有羊味好正常但羊肉嘅羊羶味系因為油脂同肌紅蛋白嘅關係如果切走呢啲脂肪位去煮羊羶味會大大減低當然啦呢個價錢佢唔會做咁多功夫🥹所以食落成口都系羊羶味…醬料用咗辣醬同蛋黃醬 辣度喺史努比接受範圍內但都cover唔到嗰陣羶味😗用番茄放最底好容易整濕個包加埋醬
諗諗下史努比都有差唔多半年冇去過嘉寶🤭
最近葵涌分店又啱啱喺openrice攞咗人氣外賣熱店
不過葵涌太遠😂史努比走咗去尖沙咀食
我哋同之前一樣1點左右去到 竟然冇爆場
人流明顯少咗好多😲
我哋兩個人坐張大枱都冇其他人走嚟坐 因為周圍仲有其他空位
又會突然之間少咗咁多人嘅!?
上次去嘅時候明明仲要等位😳

羊同羊羶味系唔同嘅 羊有羊味好正常
但羊肉嘅羊羶味系因為油脂同肌紅蛋白嘅關係
如果切走呢啲脂肪位去煮羊羶味會大大減低
當然啦呢個價錢佢唔會做咁多功夫🥹
所以食落成口都系羊羶味…
醬料用咗辣醬同蛋黃醬
性價比: 3/10
👌🏿黑松露芝士牛堡 $52
史努比都試咗
麵包同羊堡一樣 唔脆🥺
佢烘麵包時間唔夠 做唔到阻隔水分嘅效果 加上澎湃嘅醬料同番茄整濕咗個包
本身嘉寶嘅麵包都系普通 濕咗就更加唔好食😟
不過好彩 牛堡確實比羊堡好好多
漢堡扒有牛味 加埋芝士同黑松露醬好難會整得好難食😂
佢嘅敗筆喺個麵包度😮‍💨
味道: 7/10
性價比: 8/10
+$16可轉套餐
飲品要咗忌廉 唔夠凍亦唔夠汽😗
👎🏿蕃薯條 (額外再+$5)
食到大部分都唔脆

香辣孜然羊堡
香辣孜然羊堡
黑松露芝士羊堡
2023-06-25 129 views
黑松露芝士牛堡🍔+薯條🍟+可樂🥤 ($52+$16)面包🥯是烘烤過的,黑松露無得頂🫶🏻,量多又黑松露味又香;牛肉算不錯(因為我品鐘意有大大粒的洋蔥🧅),調味都高汁🫰🏻薯條🍟略微外皮硬左啲香辣孜然羊堡🍔+薯餅+可樂🥤($46+16)面包🥯同樣是烘烤過;羊肉一啲羊味都無👍🏻,孜然味超重,正🫰🏻薯餅是薄的,是麥當勞薄版🤭分數:?/10食物🥘:8/10環境🏞️:6/10服務👩🏻‍🍳:6/10價錢💰:8 /10總體而言:環境較吵鬧,好多人,要等位的🙌🏻;唔算近地鐵🚇站,但都算易搵;店員服務一般,因為是自己攞餐、食完要自己擺餐🫡;食物質素高汁,好食又平,份量都夠,抵食的🫰🏻可不斷番兜😆
黑松露芝士牛堡🍔+薯條🍟+可樂🥤 ($52+$16)

薯條🍟略微外皮硬左啲

香辣孜然羊堡🍔+薯餅+可樂🥤($46+16)

薯餅是薄的,是麥當勞薄版🤭

分數:?/10
食物🥘:8/10
環境🏞️:6/10
服務👩🏻‍🍳:6/10
價錢💰:8 /10

2023-06-24 167 views
首先喺OpenRice睇到評語,所以先會想去試吓食。見到有提及漢堡包太大,切一半會方便啲食。所以order時叫店員切一半,收銀話OK,後邊有店員就講話而家冇呢種服務😅ok fine 咁咪算羅,連切半服務都無!已經唔係繁忙時間黎食。到食到咁上下 薯條唔夠茄汁點,出去拎點知原來而家茄汁要收$3一包???請問老闆係咪好缺錢定尖沙咀舖租貴?連茄汁都要收錢?真係荒謬!冇下次!
首先喺OpenRice睇到評語,所以先會想去試吓食。
收銀話OK,後邊有店員就講話而家冇呢種服務😅
ok fine 咁咪算羅,連切半服務都無!
已經唔係繁忙時間黎食。

到食到咁上下 薯條唔夠茄汁點,
出去拎點知原來而家茄汁要收$3一包???

請問老闆係咪好缺錢定尖沙咀舖租貴?
連茄汁都要收錢?

真係荒謬!冇下次!
2023-06-06 481 views
一直欠嘉寶一個滿分食評💯經男朋友介紹下去食,由我咬落去第一啖就決定要幫佢寫返個食評!!!真係好好味呀!性價比極高!*上個月中已經食咗,拖到依家🙈烤布利芝士牛堡 $68🍔本身叫嘅時候都唔知咩叫烤布利,最初以為係烤布蕾Crème brûlée🍮,但原來係baked brie cheese,即係焗嘅芝士🧀,仲要有m記漢堡扒咁厚,真係好驚喜🤩 不過佢唔係拉絲嗰種芝士,而係平實濃郁嘅芝士☺️,另外圖片已經睇得出用了非常之新鮮,而且個包一早已經搽咗牛油,連埋牛肉流出黎ge汁一流🤤烤菇芝士牛堡 $73🍄呢個包係我男朋友叫,我只係試吓少少,個包非常厚,睇落好似有兩塊肉咁😂一舊大啡菇可以彌補少少食肉獸嘅罪惡咁🫢 菇菇同牛肉嘅口感好夾,兩個包牛肉都係一樣,手打似的,唔似雪藏肉👍🏻食物大合照📸小食方面,無論燒賣定炸燒賣份量都幾多,就咁叫一個餐一定飽,但我哋貪心少少叫多咗兩個小食,分別係魚手指同香脆粟米片雞塊,粟米片炸雞係第一次試,同樣係彌補罪惡感的感覺🤫食落去有少少麥味咁,幾得意🤗 另外蜜糖芥末醬,偏攻鼻,小朋友未必食到🙈整體來講,所有食物用料新鮮,除咗餡料,麵包亦都新鮮製作,溫度Keep得好好👍🏻total
一直欠嘉寶一個滿分食評💯
真係好好味呀!
性價比極高!
*上個月中已經食咗,拖到依家🙈
烤布利芝士牛堡 $68🍔

烤菇芝士牛堡 $73🍄

食物大合照📸

整體來講,所有食物用料新鮮,除咗餡料,麵包亦都新鮮製作,溫度Keep得好好👍🏻total只係食咗$161💰難怪有咁多好評,當日係平
2023-05-19
$80 (Dinner)
2023-06-05 318 views
幾次去朋友在尖沙咀的studio,朋友們也力推這家漢堡,已經很心動!這次下最決心去吃,想說朋友真的冇介紹錯!刷了我這個平時只會吃麥當勞的人,對漢堡包的印象✨🤤🍔bbq菠蘿雞扒堡🐔 配 🍟薯條+🧉椰青水(+16升級套餐 +$5椰青水)超級大塊雞扒!超級大舊菠蘿!想講真係可以食到好飽,真係好大個🩷塊雞扒厚肉之餘好鮮嫩,菠蘿也是這個漢堡的點睛之處,當食到有點油膩的時候就知道他的好✨薯條熱辣辣,也不會太多油👍但個人麻麻地他的bbq醬,ok嘅,少辣,但係都用了挺多油的,一邊吃,油一邊的下來。🍔蜜糖芥末菠蘿豬堡🐷配 🍟番薯條+🧃罐裝飲品(+16升級套餐 +$5番薯條)問了朋友,覺得肉扒很鮮嫩、很juicy!吃完一個漢堡已經吃不下番薯條了。開心仔也有試吃番薯條,但個人比較喜歡普通薯條✨

🍔bbq菠蘿雞扒堡🐔
配 🍟薯條+🧉椰青水
(+16升級套餐 +$5椰青水)

🍔蜜糖芥末菠蘿豬堡🐷
配 🍟番薯條+🧃罐裝飲品
(+16升級套餐 +$5番薯條)

開心仔也有試吃番薯條,但個人比較喜歡普通薯條✨

2023-06-04
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$60 (Lunch)
  • BBQ菠蘿雞扒堡
  • 薯條
  • 蜜糖芥末菠蘿豬堡
2023-06-01 364 views
好耐之前我就食過嘉寶漢堡🍔果時已經覺得好好食🥰一段時間冇食,又心絲絲想食返港式漢堡😎😆咁啱去尖沙咀就去食返🤣- BBQ菠蘿雞扒堡🐥 $40漢堡份量十足,兩隻手都拎唔曬😳🙌✨我建議最好先切一半,分開黎食方便啲😆包體用牛油輕輕烘香過🧈,質地鬆軟👌BBQ醬汁加上炒得焦香既洋蔥🧅,很惹味🙈中間烤過的菠蘿片提供到微微酸味以有爆汁效果🍍雞扒肉質嫩滑,肉汁亦很豐富🥳配上清新生菜🥬番茄🍅解膩如果沙律醬份量可以少啲,整體配合度就更理想😛- 烤菇芝士牛堡🐮 $57同樣地包體質地鬆軟,帶點牛油香氣🧈☺️中間夾住又大又厚既大啡菇🍄,十分JUICY,真係邊食邊流汁🤤牛肉加上炒香過既洋蔥碎🧅,咸香配搭更能帶出牛既脂肪香😼主要調味來自芝士咸香🧀,加上清新生菜🥬番茄🍅口感非常有層次,所有食材加埋一齊真係食到好滿足😀🤭由於漢堡份量都好大,以大部分漢堡都會爆汁😳😳食起上黎可能有啲狼狽🫢不過餐廳好細心會提供紙巾,亦設有洗手機❤️❤️咁大家就算用手食,都唔需要擔心!超級方便!📍 嘉寶漢堡 – 尖沙咀尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下@kabo.burger另有分店:葵涌 / 旺角 #justlingggxd_港式#justling
好耐之前我就食過嘉寶漢堡🍔
果時已經覺得好好食🥰
一段時間冇食,又心絲絲想食返港式漢堡😎😆
咁啱去尖沙咀就去食返🤣

- BBQ菠蘿雞扒堡🐥 $40
漢堡份量十足,兩隻手都拎唔曬😳🙌
✨我建議最好先切一半,分開黎食方便啲😆
包體用牛油輕輕烘香過🧈,質地鬆軟👌
BBQ醬汁加上炒得焦香既洋蔥🧅,很惹味🙈
中間烤過的菠蘿片提供到微微酸味以有爆汁效果🍍
雞扒肉質嫩滑,肉汁亦很豐富🥳
配上清新生菜🥬番茄🍅解膩
如果沙律醬份量可以少啲,整體配合度就更理想😛

- 烤菇芝士牛堡🐮 $57
同樣地包體質地鬆軟,帶點牛油香氣🧈☺️
牛肉加上炒香過既洋蔥碎🧅,咸香配搭更能帶出牛既脂肪香😼
主要調味來自芝士咸香🧀,加上清新生菜🥬番茄🍅
口感非常有層次,所有食材加埋一齊真係食到好滿足😀🤭

由於漢堡份量都好大,以大部分漢堡都會爆汁😳😳
食起上黎可能有啲狼狽🫢
不過餐廳好細心會提供紙巾,亦設有洗手機❤️❤️
咁大家就算用手食,都唔需要擔心!超級方便!

📍 嘉寶漢堡 – 尖沙咀
尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下
@kabo.burger

另有分店:葵涌 / 旺角

#justlingggxd_港式
#justlingggxd_尖沙咀
2023-05-31 278 views
#20230502 💛📍 嘉寶漢堡 @kabo.burger 尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下 🍽️葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖旺角廣華街1號仁安大廈地下22號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#日式芥辣蝦堡 $45#菠蘿 +$6💭 呢度啲包好鬆軟,就咁食都唔會好dry,個蝦餅實淨得尼好彈牙👍🏼本身個芥末醬係認真攻鼻,所以🐷每次食都要叫少醬😅就算要加錢先有菠蘿🐷都會加,因為覺得係好夾呢個包🍍咬落清新又juicy🤤.#香辣煙肉蛋羊堡 $54💭 配料好多,有蛋🥚煙肉🥓再加埋啲辣醬好豐富,呢個包最正係個辣醬,好開胃惹味😋雖然個羊肉餅食落有啲似麥記巨無霸塊扒既口感,但有孜然味同羊味加返分,孜然同羊真係最佳配搭🥇.#雞翼 #2隻 +$10#燒賣 $12#紫菜魷魚鬚 $30💭 雞翼細細隻好香口,食完個包先食可能會覺得味道有啲淡😅燒賣有水準,佢個辣油係精粹,做到街邊小食檔既味道👍🏼魷魚鬚好香紫菜味,食落有咬口但都唔會好韌🦑overall係行平價路線,可以係咁加野都唔會好貴,性價比高又飽肚😮‍💨.#尖沙咀美食 #尖沙咀黃店 #🐷在尖沙咀 #葵涌美食 #葵涌黃店 #🐷在葵涌 #旺
#20230502 💛

#香辣煙肉蛋羊堡 $54

#雞翼 #2隻 +$10
#燒賣 $12
#紫菜魷魚鬚 $30

#尖沙咀美食 #尖沙咀黃店 #🐷在尖沙咀 #葵涌美食 #葵涌黃店 #🐷在葵涌 #旺角美食 #旺角黃店 #🐷在旺角 #🐷_食