2009-10-01 17 views
今日(1-10-2009 Thur)同男友出旺角行吓啦,見口痕想買啲o野食,嗅到有臭豆腐味,好耐冇食喇,於是走o黎買,問亞姐點計,佢答$6.00一件,咁我要兩件啦,佢就問使唔使分袋?我答唔使.使唔使膠袋?我都答唔使.畀o左我後就自己塗甜醬同辣醬走人.同男友食喇,哈,一件大一件細,熱辣辣o既,食落,皮脆,但冇味,好失望呀!!!

,好失望呀!!!
$6 (Tea)
2009-07-07 31 views
椒鹽魷魚鬚$13:每次去親旺角一定要食既椒鹽魷魚鬚, 因佢地選用既係鮮魷魚鬚,唔同鄰鋪用乾魷魚鬚, 份量又多, 又新鮮炸起熱辣辣和加的咖哩粉仲好MIX架~~ 臭豆腐$6:今次係第二次食臭豆腐,細細個嗰時會覺得好臭,但食過第一次後真係超好味,仲唔太覺得臭添,D臭豆腐炸到表皮脆脆地,加埋3種醬只有一個字形容"掂"
椒鹽魷魚鬚$13:

臭豆腐$6:
2009-07-06
$9.5 (Other)
2009-06-16 3 views
椒鹽魷魚鬚上次食過, 留低幾好印象, 今次再試, 份量幾多, 以為好似上次咁有凍有熱, 但知全凍...感覺不太好, 都係熱辣辣最好食, 好食既話卡路里高d都無所謂辣魚蛋太辣, 食完要即刻搵野飲解辣, 旁邊既頁菜真係不二不選細碗牛什用毛巾抹碗, 感覺幾嘔, 因為唔知毛巾抹過咩, 而且有細菌男店員太大力, 竹籤刺破膠碗,拎碗時d汁滴落手心, 勁熱做生意手段, 用唔少蘿蔔放底, 先再剪牛雜, 除左牛腸有少少異味, 其他都好腍
椒鹽魷魚鬚

辣魚蛋
太辣, 食完要即刻搵野飲解辣, 旁邊既頁菜真係不二不選

細碗牛什
用毛巾抹碗, 感覺幾嘔, 因為唔知毛巾抹過咩, 而且有細菌
男店員太大力, 竹籤刺破膠碗,拎碗時d汁滴落手心, 勁熱

2009-04-16
$15 (Dinner)
2009-05-18 6 views
我地叫左炸大腸($8)︰有dd咬唔開,有dd咸,淡dd就好了~小丸子($13)︰都可接受的,就唔會試多一次了~
我地叫左

炸大腸($8)︰有dd咬唔開,有dd咸,淡dd就好了~

小丸子($13)︰都可接受的,就唔會試多一次了~
2009-05-18
$11 (Tea)
2009-05-04 1 views
去旺角我冇邊次唔食佳記..佳記既食物真係好食..由魚so..一定要食..但服務太度真係唔得囉..唔知係咪覺得d人一定會幫佢地買野食..佢地連機本禮貌刀冇囉..><
去旺角我冇邊次唔食佳記..
佳記既食物真係好食..
由魚so..一定要食..
但服務太度真係唔得囉..
唔知係咪覺得d人一定會幫佢地買野食..
佢地連機本禮貌刀冇囉..
行幾步路去左佳記,見五香牛什好似幾吸引,所以入左去。味道過濃,係偏甜果隻,但花椒八角既味道唔夠出。蘿蔔硬左 d,但牛肚就幾好食,係咁多款之中最突出的。細碗 12 元都幾足料,同埋幾扺。整體來說不過不失,一試無妨﹗
行幾步路去左佳記,見五香牛什好似幾吸引,所以入左去。

$12 (Other)
2009-04-10 4 views
掃街行動的最後一站。本身想再食食食,可惜朋友仔已經食飽,而屋企人又留左飯菜,無奈下留肚離去。朋友仔係頭號魷魚粉絲,試過佳記既燒魷魚鬚,感覺麻麻,轉攻椒鹽魷魚鬚。椒鹽魷魚鬚部分魷魚鬚放左一段時間,之後又加返D新鮮炸成既,所以食落有凍有熱。不過份量唔少,都有十多條;而且味道適中,惹味香口,很多時呢類小食都比較咸(可能係要人買額外飲品掛);更重要係魷魚鬚外面既炸漿不會太厚,以小充大。而家諗起又想食
掃街行動的最後一站。

椒鹽魷魚鬚

而家諗起又想食

2009-04-09
$7 (Dinner)
2009-03-22 2 views
買完貢茶,被煎釀三寶吸引了。買咗4件,$6。要了炸魚蛋同釀茄子。兩者都唔會炸到變啡色,仍然青靚白淨!先試魚蛋,唔熱立刻打了折扣。仲要一點都唔彈牙,就連一點魚肉都食唔出,似食粉多點。唯一要讚就係唔油膩,食完個咀都唔會好似搽咗豬油。到茄子喇,都係唔熱。不過茄子較好味,沒有炸過火,茄子肉仍是一絲絲。一點都唔油膩,好難得!肚餓時買黎食都算一試無妨嘅!
買完貢茶,被煎釀三寶吸引了。
買咗4件,$6。
要了炸魚蛋同釀茄子。

兩者都唔會炸到變啡色,仍然青靚白淨!
先試魚蛋,唔熱
立刻打了折扣。
仲要一點都唔彈牙,就連一點魚肉都食唔出,似食粉多點。
唯一要讚就係唔油膩,食完個咀都唔會好似搽咗豬油。

到茄子喇,都係唔熱。
不過茄子較好味,沒有炸過火,茄子肉仍是一絲絲。
一點都唔油膩,好難得!

肚餓時買黎食都算一試無妨嘅!
$6 (Tea)
2009-02-19 2 views
今日又忍不住口,去MK搵食,在佳記小食店買了一串炸大腸和臭豆腐。炸大腸 ($7):雖然味道不錯,但有點炸過"龍","un"咗D臭豆腐 ($6):微暖(因為炸定一大堆),其臭只是一般,不十分出色,有點失望

$13 (Other)
2009-02-18 5 views
雖然生意旺..但也不用這樣串吧..叫了魷魚鬚和臭豆腐..她說$19...第一次吃覺得奇怪..魷魚鬚$13嗎?! 因為上次吃的時候已經是幾年前的事了..便問她魷魚鬚多少錢..她就說 "$13 + $6 唔係$19咩?"魷魚鬚不錯..但絕對不值$13..臭豆腐很香口..$6..推介..炸大腸還可以..但太un了..司華力腸..$10..一般..
雖然生意旺..但也不用這樣串吧..

魷魚鬚不錯..但絕對不值$13..
臭豆腐很香口..$6..推介..
炸大腸還可以..但太un了..
司華力腸..$10..一般..
2009-02-04 8 views
開正响最旺既地帶,成日都見到有人圍住買小食既一間店。咁多人食,我都心思思想試下,於是叫左一包魷魚鬚,$13。食落唔算太脆,而且唔知係咪已經放左一段時間,都唔太夠熱。不過准鹽落既份量尚算適中,食落都幾香同爽,整體來講係不過不失。呢間開正個轉角位,貨如輪轉,真係唔休做,希望佢d食物唔好下降得太多!
開正响最旺既地帶,成日都見到有人圍住買小食既一間店。

咁多人食,我都心思思想試下,於是叫左一包魷魚鬚,$13。

很多人的一間店
魷魚鬚
2009-01-31 16 views
今次係第一次食炸大腸, 尋日食完阿土覺得豬大腸好正, 今次就食炸既原來係咁好食, 不過$7 5舊都幾貴下次落多d 芥辣, 有醬好味d仲要下次試下佢比人投訴好大朕味既臭豆腐
原來係咁好食, 不過$7 5舊都幾貴
下次落多d 芥辣, 有醬好味d

仲要下次試下佢比人投訴好大朕味既臭豆腐
  • 炸大腸
2008-12-10 5 views
兩個人要左碗細碗...bb同我都覺得唔掂...要比喊面先得呀呢次牛什唔夠林...好un.......仲有連蘿白都係唔林呀,...個汁仲太甜,,,,
兩個人要左碗細碗...bb同我都覺得唔掂
...要比喊面先得呀呢次
牛什唔夠林...
好un.......
仲有連蘿白都係唔林呀,...
個汁仲太甜,,,,
2008-11-19 11 views
食完麵同男友行行下街, 聞到一陣香味... 原來係燒魷魚! 為食既我地梗係要食返串 ^ ^ 之前食過荃灣佳記的炸魷魚, 比較起上黎都係炸既較好食燒魷魚香味比味道吸引, 個燒汁唔太好食, 甜甜地淡淡地魷魚鬚仍然很粗很有咬口, 可惜燶左少少感覺上都係炸魷魚鬚香口d好食d!
之前食過荃灣佳記的炸魷魚, 比較起上黎都係炸既較好食
燒魷魚香味比味道吸引, 個燒汁唔太好食, 甜甜地淡淡地
魷魚鬚仍然很粗很有咬口, 可惜燶左少少
感覺上都係炸魷魚鬚香口d好食d!

2008-11-10 7 views
十一月九日(星期日)老公仔上次經過已經說要吃佳記炸魷魚酥了!今次預留肚子去吃!!原來不太大包呢!比snack express的小份量!粗粗的魷魚,炸得很香!令人食指大動呢!
十一月九日(星期日)

老公仔上次經過已經說要吃佳記炸魷魚酥了!

今次預留肚子去吃!!

原來不太大包呢!比snack express的小份量!

粗粗的魷魚,炸得很香!令人食指大動呢!
$12 (Lunch)