2023-02-20 643 views
收爐後立即叫埋同事一齊去搵食開心下,就黎到呢間可以任食薩摩牛的放題餐廳!正價薩摩牛任食套餐$588加1,可以任飲任食170款食物飲品,加$30仲可以黎埋個酒精放題,好抵食!如果join埋會員,仲可以送你一款薩摩牛精選部位,唔係唔join阿!/餐廳出食物好特別,係用輸送帶出食物,拎完要記得禁返個掣送走輸送帶,如果唔係就送唔到比其他人啦!椅都未坐暖就會立即送上三款薩摩牛主打肉,有薩摩牛牛五花,薩摩牛涮涮燒同薩摩牛里肌肉!果然名不虛傳,牛味十分香濃,完全係入口即溶,尤其係牛五花同涮涮燒!都數唔到點左幾多次!而薩摩牛壺漬同樣驚喜,牛肉雪花好平均,燒到差唔多熟就可以滲d秘製醬汁,肉質煙韌入味!而餐廳其中一款豚五花肉都值得點,豚五花肉肥瘦適中,豬肉燒後好驚會乾,但呢個入口同樣juicy多汁!壽司當然要試試三文魚,一睇顏色就知新鮮好味!而另一款帆立貝壽司同樣超好食,入口細軟,超級鮮甜!熟食分別要推介鰻魚飯同和風玉子燒,鰻魚飯細細碗,而鰻魚燒得好靚,入口軟熟,配飯一流!而玉子燒入口同樣軟熟,應該係即叫即整,唔會好似擺冷哂再整暖比客人食!甜品推介士多啤梨忌廉泡芙,內餡唔甜,而泡芙亦唔會過冧!每人都可以o

甜品推介士多啤梨忌廉泡芙,內餡唔甜,而泡芙亦唔會過冧!每人都可以order一杯Haagen Dazs雪糕,就算好飽都要食埋佢!
2023-02-11 474 views
很久沒有食放題,今日約了好友去了一間牛肉放題專門店,點了個特色薩摩和牛餐,任食100分鐘。如果做會員更有不同的優惠。餐廳主打牛肉,有多款精選牛肉,而且有多款豬肉、羊肉、雞肉,亦有海鮮、自慢料理、主食和甜品,而飲品亦自助。牛五花油脂比較豐富,十分香口。里肌肉油脂比較平均,肉質較實。橫隔模壺漬賣相吸引,較為厚身,有嚼勁。涮涮燒薄切,入口即溶。牛油配蕃薯,更加香口。牛骨拉麵亦配有不少牛肉,麵質爽口。燒海老十分新鮮彈牙,忍不住一隻又一隻。豚肩肉油脂分布豐富,燒完很爽口。沙律亦有好幾款,要了最簡單的和風沙律,薩魔牛炙燒壽司好正,牛肉香滑。帶子壽司很新鮮和厚身。甜品有雪糕、迷你蛋糕、蕨餅、果凍等,這一餐真是捧腹而走。
牛五花
橫隔模壺漬
涮涮燒
牛油蕃薯
牛骨拉麵
大蝦
豚肩肉
和風沙律
薩魔牛炙燒壽司好正,牛肉香滑。帶子壽司很新鮮和厚身。
薩魔牛炙燒壽司
甜品有雪糕、迷你蛋糕、蕨餅、果凍等,這一餐真是捧腹而走。
牛五花
豚肩肉
和風沙律
薩魔牛炙燒壽司
2023-02-09 368 views
作為燒肉愛好者,今日約了朋友去銅鑼灣一嚐特色牛肉。餐廳有幾款不同的選擇,最終決定試試薩摩牛放題。電子下單,十分方便。做會員更可以即時享有梳打一支及腰脊芯送,即刻登記。涮涮燒、里肌肉、牛五花:一開始試了這幾款牛肉,油脂分布平均,入口即化。覺得牛五花好味,之後又再點,油脂比里肌肉多點,所以香點。薩摩牛露筍卷:覺得只是食牛肉單調,可以配露筍,爽口的露筍中和了不停食肉的飽滿。壽司:帆立貝壽司十分之吸引,十分肥美,忍不住點了又點。炙燒帆立貝壽司是另一種口味,有三文魚子,口感再豐富點。芝士年糕: 燒到漲卜卜的年糕,配上香口滑溜的明太子和芝士,十分好味。豚里肌肉:除了牛肉,還有其他雞肉、豬肉、羊肉等選擇,豚里肌肉肉質結實。冷麵:食了那麼多肉,來一碗韓式冷麵是不錯的選擇,簡單配泡菜和青瓜,已很足夠。甜品:除了有haagen dazs雪糕,亦有抹茶蕨餅等。

薩魔牛-腰脊芯

薩摩牛-涮涮燒、里肌肉、牛五花

蕯摩牛涮涮燒及牛五花

薩摩牛露筍卷

帆立貝壽司及炙燒帆立貝壽司
炙燒帆立貝壽司

芝士年糕

冷麵

甜品:除了有haagen dazs雪糕,亦有抹茶蕨餅等。
薩魔牛-腰脊芯
炙燒帆立貝壽司
芝士年糕
冷麵
2023-02-07 444 views
同屋企人甘岩一齊系銅鑼灣收工,系時代廣場底層見到呢間食燒肉的放題餐廳,一睇餐牌當然要選薩摩牛嘆一嘆佢!餐廳送食物就好似壽司餐廳甘用輸送帶,記住要禁個紅色掣送走個輸送帶阿!薩摩牛饗宴套餐 正價$588+1套餐可享用170款美食,包埋野飲!如果鐘意飲酒的可以再加$30,享受埋酒精放題!一坐低就立即送上薩摩牛,一路燒一路再選野食!頭盤系薩摩牛牛五花,薩摩牛涮涮燒同薩摩牛里肌肉!果然一試就知龍與鳯,薩摩牛牛味好濃好滑,尤其是系牛五花,入口油脂四濺,入口即溶,系甘order黎食!而另一款里肌肉都可以encore,顏色鮮嫩,油脂分布平均,入口較有口感!而另一種要推介系北海道產豚里肌肉,雖然佢表面似一舊瘦肉,但燒完後再切成一塊塊,入口超香脆,外脆內軟!壽司同樣有驚喜,特別推介海膽魚子壽司,海膽同魚子好新鮮,入口微咸,配上暖暖的壽司飯,好好食!系餐牌見到有冷麵食,就想order黎可以解解膩,冷面份量適中,而最鐘意系加左泡菜,好開胃解膩!最後除左甜品外,每人都可以order一個Haagen Dazs雪糕,超滿足要棒住個肚走!

薩摩牛饗宴套餐 正價$588+1

薩摩牛  涮涮燒
海膽魚子壽司
冷麵食
2023-02-07 335 views
.時代廣場地庫的日式燒肉放題店。除左有證書既日本第一鹿兒島薩摩牛和牛外,仲有過百款食品100分鐘內任點任食。.首先一定要點薩摩牛類既肉品啦.薩摩牛和牛五花燒肉油脂分布平均,一放落爐燒烤時油脂溶化,火焰熊熊,就知道油脂係幾咁厲害略微加了點黑椒及海鹽,要好好品嘗咁靚既牛五花,入口好香,就係好味!.薩摩牛里肌肉呢個部位相對油脂含量較低,但就食到牛肉味濃,我仲叫左新鮮生菜包住食.薩摩牛壽喜燒(附蛋)和牛薄片稍微兩邊烤一烤,然後沾滿蛋液,一啖放入口,不得了!.蔥鹽牛舌牛舌薄片拌以洋蔥絲及鹽醬,燒烤過後不用其他醬料已很滋味.牛油帆立貝燒唔好睇小佢,醬汁調教得非常之好,係牛油+燒汁+洋蔥絲,讚.生拌鮭魚其實係溫泉玉子拌三文魚刺身沙律.海膽三文魚子壽司有質素既壽司!海膽同三文魚子都新鮮既.甜品Haagendaz 雪糕(一人一杯)仲有其他日本既甜品 如果凍、泡芺
時代廣場地庫的日式燒肉放題店。
首先一定要點薩摩牛類既肉品啦

薩摩牛里肌肉
薩摩牛壽喜燒(附蛋)

和牛薄片稍微兩邊烤一烤,然後沾滿蛋液,一啖放入口,不得了!

蔥鹽牛舌

牛舌薄片拌以洋蔥絲及鹽醬,燒烤過後不用其他醬料已很滋味
牛油帆立貝燒
唔好睇小佢,醬汁調教得非常之好,係牛油+燒汁+洋蔥絲,讚

其實係溫泉玉子拌三文魚刺身沙律

有質素既壽司!海膽同三文魚子都新鮮既
甜品

Haagendaz 雪糕(一人一杯)
仲有其他日本既甜品 如果凍、泡芺
2023-01-30
Type of Meal
Dinner
  • 薩摩牛和牛五花燒肉
  • 薩摩牛壽喜燒(附蛋)
2023-02-03 203 views
燒肉放題有3款價錢,豐斂由人,最推介的當然是薩摩牛放題,有鹿兒島著名的薩摩牛放題,最平$498就可以任食。 一坐低,枱面警方有不同的調味料喺ipad落單後,由旁邊小火車把食物送到身邊非常方便另外套餐已包含無酒精飲品放題薩摩牛嘅款式都唔少有牛五花 里肌肉 牛壺漬油脂分布平均 肉質軟綿一放落烤爐上燒,因為油脂比較多,所以非常搶火除咗薩摩牛還有好多唔同款式嘅牛肉,另外還有斧頭豬扒,肉類嘅選擇非常多除此之外還有很多唔同熟食最喜歡就海膽三文魚子壽司Encore左好多round火炙帶子壽司亦都唔錯食完一輪肉類後亦都點咗唔同款式嘅蔬菜亦可以點生菜包肉一齊食解一解薩摩牛嘅肥膩感最後當然唔少得甜品環節抹茶蕨餅,日式布甸都好食而且每一位都可自選一杯Häagen-Dazs雪糕今餐真係食得相當滿足
一坐低,枱面警方有不同的調味料

喺ipad落單後,由旁邊小火車把食物送到身邊
非常方便

另外套餐已包含無酒精飲品放題

薩摩牛嘅款式都唔少
有牛五花 里肌肉 牛壺漬
油脂分布平均 肉質軟綿

一放落烤爐上燒,因為油脂比較多,所以非常搶火
除此之外還有很多唔同熟食
最喜歡就海膽三文魚子壽司
Encore左好多round
火炙帶子壽司亦都唔錯

食完一輪肉類後亦都點咗唔同款式嘅蔬菜

亦可以點生菜包肉一齊食
解一解薩摩牛嘅肥膩感
最後當然唔少得甜品環節

抹茶蕨餅,日式布甸都好食
而且每一位都可自選一杯Häagen-Dazs雪糕
今餐真係食得相當滿足
2023-01-23 372 views
朋友請我吃日式燒肉放題,來到銅鑼灣時代廣場B2出口便是了,非常方便!我們book了位,所以立即可安排入座,入到去竟然沒有燒烤的味道,空氣十分好,原來這個烤爐都是在下面抽煙的,吃完都不會在衣服身上留有味道,而且座位寬敞,很舒服!我們選了最貴的那個放題「鹿兒島和牛」薩摩牛響宴套餐,有170款可以任叫!飲品選擇都多,有汽水果汁咖啡👍🏻🔸必叫薩摩牛五花:牛脂分佈多,入口嫩滑溶化,牛味不太重,好好味!🔸必叫薩摩牛里肌肉:牛味重,牛脂不多,肉身厚實,這款我都很喜歡❤️🔸薩摩牛和牛壽喜燒:牛身好薄,肉質鮮嫩,所以入口嫩滑,調味很香,味道十分惹味,這款我也吃了超多!🔸必叫豬五花:喜歡吃豬的都是必叫項目,脂肪多,吃上口也是嫩滑好味的!🔸另外牛款很多,也叫了不同味道,有美國牛肋條,牛舌,都好好味👍🏻🔸其他叫了雞翼,帶子,還有蝦,好新鮮!🔸必叫壽司:海膽三文魚子軍艦,帶子壽司,三文魚親子軍艦;都有驚喜,滿滿的三文魚子,材料豐富大件!🔸辣牛肉湯,清甜有蛋花,好味!總括來說,這個價錢吃到高質多款的薩摩牛,而且食物款式很多,物有所值!👏🏻👏🏻
🔸其他叫了雞翼,帶子,還有蝦,好新鮮!
🔸辣牛肉湯,清甜有蛋花,好味!
薩摩牛五花,薩摩牛里肌肉
新鮮蝦
辣牛肉湯
  • 海膽鮭魚子壽司
2023-01-16 307 views
今晚幾位好友晚飯,又想日本燒烤,又想壽司,呢間最岩👍🏻時代廣場出口B2,方便。未到7點就已經準備等位。好彩訂位炸🤣🤣燒烤通常燒烤味重,完全無呢種感覺😙6位枱都可一齊燒烤唔迫,滿分💯研究咗一陣,最後點選薩摩牛響宴套餐,原因大家都愛日本食物😍😍用iPad 點單,夠大一班人點得好開心😀薩摩牛和牛里肌肉-肉味夠,牛脂不多👍🏻薩摩牛和牛壽喜燒加蛋-脂肪感不多,燒後再加生蛋,令到肉更滑,更好味最深刻係蕯摩牛和牛五花燒肉-肥廋適中,燒到近脆,再用生菜包住食,回味😍😍羊架-冇騷味,夠肥美,燒時間會耐一點,羊架中厚,燒好後加了小許檸檬汁,拎上手食,超滋味三放魚籽海膽壽司-好鮮甜,三文魚子粒粒大,海膽超正,點了2次吃😍😍麻辣牛肉湯-比想像更濃,牛肉滑👍🏻飲品真係多種類,咖啡品種,果汁類及蘋果綠茶,所有味汽水,超過20款😀套餐有170多款美食及飲品。選擇超多甜品我第一次食抹茶蕨餅-好煙韌,滿滿抹茶茶,不太甜🥰Häagen-Dazs 雪糕完美總結
今晚幾位好友晚飯,又想日本燒烤,又想壽司,呢間最岩👍🏻
薩摩牛和牛里肌肉-肉味夠,牛脂不多👍🏻
麻辣牛肉湯-比想像更濃,牛肉滑👍🏻
甜品我第一次食抹茶蕨餅-好煙韌,滿滿抹茶
茶,不太甜🥰Häagen-Dazs 雪糕完美總結
  • 牛五花
  • 羊架
  • 薩摩牛精選部位盛合
  • 豚里肌
  • 里肌肉
  • 薩摩牛內裙肉
2023-01-05 293 views
聖誕前同朋友聚一聚,朋友話銅鑼灣呢間人氣燒肉放題喺時代廣場又方便,呢間燒肉店裝修光猛座位舒服,可以同朋友慢慢傾計😊首先叫咗薩摩牛饗宴套餐放題,必叫摩牛和牛五花燒肉:牛脂肪多,但係燒完食落口就溶化了👍薩摩牛五花燒肉:牛肉大塊薄身比較容易燒唔怕老牛味唔錯牛里肌肉:牛肉厚身紮實脂肪唔多,雪花比較靚,好重牛肉味,呢個我鍾意伊比利豚肉 (豬頸肉部位):食落口感唔錯,特別爽口呢度仲有海膽三文魚子軍艦壽司:海膽好新鮮壽司都唔錯👍最後仲食過豚肉拉麵:豚肉湯底正宗好濃豬骨味叉燒唔會太厚味都唔錯🌟最後飲品號方便自助式仲有好多選擇自己加幾多冰或者少少冰都得,嘢飲仲可以隨便配搭我鍾意🙌🍹
座位舒服,可以同朋友慢慢傾計😊

薩摩牛五花燒肉:牛肉大塊薄身比較容易燒唔怕老牛味唔錯

伊比利豚肉 (豬頸肉部位):食落口感唔錯,特別爽口
呢度仲有海膽三文魚子軍艦壽司:海膽好新鮮壽司都唔錯👍
2022-12-30 6543 views
聖誕前老公工作比較忙,所以同佢食餐好預祝一下聖誕節♥️之前家姐食過呢間燒肉放題話好正,性價比高!叫我哋一定要試吓,所以今晚就決定試吓!所以今晚我哋試吓最貴個餐♥️鹿兒島和牛放題😍😍$588 6pm 前仲有早鳥優惠 $498,而家而家仲有會員大募集,join 會員送腰眷芯仲要好大件🥶一開波當然要叫各種摩牛和牛黎試試🤤差唔多有150款牛肉、海鮮、主菜、甜品等等薩摩牛和牛五花燒肉- 牛脂豐滿,油脂勁香♥️燒一燒就食得,入口即化,成口牛油味勁滿足🤤薩摩牛和牛里肌肉燒肉- 牛肉鮮紅色,脂肪均勻,比較有口感🥶薩摩牛和牛壽喜燒燒肉- 比較薄身,肉質鮮嫩,可以揀不同醬油同生蛋一齊食👍伊比利豚肉 (豬頸肉部位)油脂分布均勻,特別爽口壽司方面好有驚喜,竟然有貴價的海膽三文魚軍艦,佢並冇因為係放題將貨就價~同喺日本壽司店食嘅一樣咁優質,海膽份量唔少好鮮甜三文魚子直頭多到滿瀉😋😋最後已經好飽,但好想試吓佢個豬骨湯拉麵睇吓正唔正宗,點知同拉麵店嘅拉麵好似!你見到湯面好多豬嘅油脂,而且湯底好濃烈嘅豬骨味
聖誕前老公工作比較忙,所以同佢食餐好預祝一下聖誕節♥️

薩摩牛和牛五花燒肉

薩摩牛和牛里肌肉燒肉- 牛肉鮮紅色,脂肪均勻,比較有口感🥶
薩摩牛和牛里肌肉燒肉

薩摩牛和牛壽喜燒燒肉

伊比利豚肉 (豬頸肉部位)
油脂分布均勻,特別爽口
伊比利豚肉

海膽三文魚籽軍艦
豚肉拉麵
腰脊芯
  • 伊比利豚肉,
  • 薩摩牛和牛壽喜燒燒肉,
  • 薩摩牛和牛里肌肉燒肉,
2022-12-29 379 views
朋友回港最想食燒肉放題,腦海中就想起銅鑼灣時代嘅一間主打和牛燒肉店,相信朋友一定喜歡。選擇了薩摩牛薩摩牛饕宴套餐,隨了薩摩牛薩摩牛之外,還有澳洲牛,美國牛。豚肉,羊肉,雞肉,海鮮也有好多種類。薩摩牛薩摩牛之中,最喜歡五花肉,肉質軟腍,充滿牛香。海鮮嘅帶子粒粒飽滿,蝦隻爽脆,三文魚肥美。店員推介了薩摩牛壽司,果然好味。肉類食得多了,燒番啲蔬菜中和一下膩感。其他美食還有沙律,小吃,湯類….。甜品也不可缺少,有雪糕,蛋糕,泡芙….。飲品自助,茶,咖啡,果汁任飲,真係抵食。

薩摩牛薩摩牛之中,最喜歡五花肉,肉質軟腍,充滿牛香。

海鮮嘅帶子粒粒飽滿,蝦隻爽脆,三文魚肥美。

店員推介了薩摩牛壽司,果然好味。

肉類食得多了,燒番啲蔬菜中和一下膩感。
其他美食還有沙律,小吃,湯類….。

甜品也不可缺少,有雪糕,蛋糕,泡芙….。
飲品自助,茶,咖啡,果汁任飲,真係抵食。

2022-12-28
$600 (Dinner)
  • 薩摩牛里肌肉
  • 薩摩牛內裙肉
  • 薩摩牛生拌牛肉
  • 薩摩牛炙燒壽司
3K
2022-12-28 258 views
牛控又出動了,友人和我都係食肉獸,尤其係牛肉,最喜愛日本和牛。今晚專程去了時代廣場一間燒肉專門店,主打薩摩和牛。放題形式,有牛,豚,羊,雞,海鮮,蔬菜,沙律,小吃,甜品…….. 選擇多。薩摩和牛有多款不同部位和醃製方法,五花燒肉,牛里肋肉,牛舌,壽喜燒,鹽燒…。肉質果然不錯,燒起上來油脂迫出來,脂香滿溢。海鮮類也不遜色,鮮美。隨了燒肉,壽司也不可錯過啊!薩摩和牛壽司一定要食,入口溶化,美味可口。沙律,燒牛肉,牛油粟米都有水準。最後當然係甜品,名牌雪糕,蛋糕,蕨餅,泡芙,食到飽足又滿足。

肉質果然不錯,燒起上來油脂迫出來,脂香滿溢。
薩摩牛里肌肉, 涮涮燒,牛五花
鑽石紋牛五花

海鮮類也不遜色,鮮美。
帶子,蝦,三文魚

隨了燒肉,壽司也不可錯過啊!
薩摩和牛壽司一定要食,入口溶化,美味可口。

沙律,燒牛肉,牛油粟米都有水準。
北海道拉麵沙律

蛋糕,蕨餅,泡芙,雪糕
2022-12-28
$650 (Dinner)
  • 玉子燒
  • 雞腎
  • 薩摩牛炙燒壽司
2022-12-28 303 views
到個不同的燒烤放題店,這間的高速列車送運服務最使我印象深刻,第一感覺是很整潔,第二用手機下單唔會有漏單的情況出現,第三速度夠快。首先來個薩摩和牛拼盤。上邊薩摩牛里肌肉,肉質嫩滑多汁必吃;中間薩摩牛牛五花,肉質有咬口;下面薩摩牛涮涮燒,只輕燒一陣,太耐就會很熟的。薩摩牛壺漬,壺內有滿滿的牛肉,使人有大滿足感覺,基本上多個肉的部位都有,而且肉質不錯。薩摩牛涮涮燒,肉質嫩滑,調味鹹甜適中,這個是必吃,要不停一點再點。澳洲和牛板腱蔥及鹽,切得夠薄,肉味夠出,另外配合蔥使香味更突出,必食。羊架,最初都怕有點騷味數,但這個完全沒有,肉汁豐富肉味香濃,如有孜然粉提供會更好味更正。澳洲和牛裡肌肉配蒜香牛油,蒜香牛油有一點辛辣,但可帶起肉的鮮味。橫隔膜秘製醬汁,肉質較堅實,纖維充足,肉味道較濃郁。鑽石牛肉五花腩,上枱時,肉的分量使我嚇一跳,好大塊,肉質纖維感充足,肉味濃郁。帶子壽司,意想不到帶子是這麼清甜,質素很不錯的。甜品來一個Haagendazs紅絲絨雪糕,味道一流,雪糕第一條件就是要夠凍,這個完全做到。還有不同熱食,壽司,連泡菜也有,真是一餐可滿足多個願望,而且質素很高。味道: 值得一試衛生: 非
薩摩和牛拼盤
首先來個薩摩和牛拼盤。
橫隔膜秘製醬汁
橫隔膜秘製醬汁,肉質較堅實,纖維充足,肉味道較濃郁。
帶子壽司
帶子壽司,意想不到帶子是這麼清甜,質素很不錯的。

味道: 值得一試
衛生: 非常整潔
環境: 沒有油煙味抵讚
服務: 尚可
價錢: 超值
薩摩和牛拼盤
橫隔膜秘製醬汁
帶子壽司
平時好少食放題,因為好多都質素一般.但屋企人確實和牛愛好者,今個聖誕想開懷大吃和牛就選擇左依間~估唔到比我想像中好好多~✨👍🏻從來未試過食放題食到唔知過時,今次係第一次🤭!!我哋選擇左👇🏻鹿兒島自家牧場A4薩摩牛套餐($678)170品任食+$30酒精飲品放題非常抵~🍻✨額外亦有包埋嘅汽水/梳打/咖啡/茶任飲 出面好多放題普遍第一轉都會最靚然後就會求其比質素參差嘅肉.但依間每轉都保持同樣好質素和牛嘅款式及不同調味選擇非常多!有油脂豐富亦有牛味濃,肉質強嘅!更有壽喜燒/涮涮燒嘅做法平時食放題一定唔會叫壽司但依間壽司真係要叫👍🏻特別係✨海膽魚子壽司同薩摩牛灸燒壽司🍣非常新鮮,完全唔似放題質素!估唔到100分鐘我哋都未試晒所有想試嘅款式🤭🫢職員好好,就算過左時間仲幫我哋落埋最後一round,而且質素都係keep到!依間一定會再訪~🐮🐮✨👍🏻上村牧場 (銅鑼灣)銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B213-214號舖

估唔到比我想像中好好多~✨👍🏻

從來未試過食放題食到唔知過時,今次係第一次🤭!!

我哋選擇左👇🏻
鹿兒島自家牧場A4薩摩牛套餐($678)
170品任食+$30酒精飲品放題非常抵~🍻✨
額外亦有包埋嘅汽水/梳打/咖啡/茶任飲

平時食放題一定唔會叫壽司但依間壽司真係要叫👍🏻
特別係✨海膽魚子壽司同薩摩牛灸燒壽司🍣
非常新鮮,完全唔似放題質素!

估唔到100分鐘我哋都未試晒所有想試嘅款式🤭🫢

依間一定會再訪~🐮🐮✨👍🏻

上村牧場 (銅鑼灣)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B213-214號舖
2022-12-24 4085 views
見這店有好高評價,跟朋友來試試薩摩牛肉。店內以輸送帶把點餐送到,大約八張枱用一條輸送帶,要小心不要忘記按掣送回小餐盆,不然會惹眾怒🤣。薩摩牛饗宴套餐 | $588薩摩牛 牛五花 牛脂多,燒的時候多油到要着火了🤣,食得多會膩一點。薩摩牛 涮涮燒肉超薄,易燒易熟不怕過老。薩摩牛 涮涮燒 (柚子醋)肉也是薄身,柚子味帶酸,減輕油膩感。薩摩牛 里肌肉肉質比較實,牛脂感輕。薩摩牛 壺漬一大壺壺漬,牛肉雪花均勻,味道高質。棉花糖壽喜燒 五花真的有整個棉花糖,看起來幾特別,燒溶後令牛肉多了一份糖味。炙燒鰻魚壽司鰻魚不算肥厚但沒有骨,上面的芝士幾濃味。松葉蟹壽司蟹肉味清甜,加上大量沙律醬,味道不錯。海膽三文魚籽壽司雖然海膽顏色看起來幾深色,但吃起來味道不腥,我們都有再encore。明太子玉子燒甜蛋厚厚的,口感十足,明太子味道較鹹。麻辣牛五花拉麵辣度適中,不會太辣,麵爽口,有大量蔥花及蛋。甜品有雪糕、泡芙等,要留意截單時間,不似其他任食店,店員不會再提醒,要小心錯過最後落單時間。
薩摩牛饗宴套餐 | $588
薩摩牛 牛五花
牛脂多,燒的時候多油到要着火了🤣,食得多會膩一點。
薩摩牛 涮涮燒
肉超薄,易燒易熟不怕過老。
薩摩牛 涮涮燒
薩摩牛 涮涮燒 (柚子醋)
肉也是薄身,柚子味帶酸,減輕油膩感。
薩摩牛 里肌肉
肉質比較實,牛脂感輕。
薩摩牛 壺漬
一大壺壺漬,牛肉雪花均勻,味道高質。
棉花糖壽喜燒 五花
真的有整個棉花糖,看起來幾特別,燒溶後令牛肉多了一份糖味。
棉花糖壽喜燒
炙燒鰻魚壽司
鰻魚不算肥厚但沒有骨,上面的芝士幾濃味。
灸燒鰻魚芝士壽司
松葉蟹壽司
蟹肉味清甜,加上大量沙律醬,味道不錯。

海膽三文魚籽壽司
松葉蟹壽司、海膽鮭魚子壽司
明太子玉子燒
甜蛋厚厚的,口感十足,明太子味道較鹹。
麻辣牛五花拉麵
辣度適中,不會太辣,麵爽口,有大量蔥花及蛋。
牛舌 辣味噌
$700 (Dinner)
棉花糖壽喜燒
灸燒鰻魚芝士壽司