2009-05-07 30 views
kfc又出新野喇..尋日試左..唔錯...厚燒雞腿包餐..有包+汽水+薯格..都係 $26.8+ $ 5 仲有2件巴辣香雞翼添食完都好飽..平起e家係m記..$40蚊都未必飽..e個真係好抵
kfc又出新野喇..尋日試左..唔錯...

厚燒雞腿包餐..有包+汽水+薯格..都係 $26.8

+ $ 5 仲有2件巴辣香雞翼添

食完都好飽..

平起e家係m記..$40蚊都未必飽..e個真係好抵
  • 厚燒雞腿包餐
2009-01-24 22 views
見到近期賣廣告賣得咁勁,所以就諗住一試.點知...原來都好不外如事.早知到食M記好過.個餐賣$28.8有杯汽水,一個飽,幾塊薯格&幾粒炸魚球我覺得真係唔抵食囉.個飽既汁係幾好味,除個汁其實個飽同雞腿飽冇乜分別個幾粒魚球,根本就冇味,而且仲好似放好耐,個部都淋既,都冇脆卜卜既感覺.另外散叫:5隻雞翼或者唯一吸引既就係佢地&葡撻
見到近期賣廣告賣得咁勁,所以就諗住一試.
點知...原來都好不外如事.
早知到食M記好過.
個餐賣$28.8
有杯汽水,一個飽,幾塊薯格&幾粒炸魚球
我覺得真係唔抵食囉.
個飽既汁係幾好味,除個汁
其實個飽同雞腿飽冇乜分別
個幾粒魚球,根本就冇味,而且仲好似放好耐,
個部都淋既,都冇脆卜卜既感覺.
另外散叫:5隻雞翼
或者唯一吸引既就係佢地&葡撻
$25 (Tea)
2008-12-21 20 views
其實都不是什麼新包,只係見佢早餐多左呢個芝士蛋雞包,所以試下﹗平日成日都食呢度既芝士雞包,對於呢個加左個雞蛋落去既包都無咩特別感覺,只係覺得好full好heavy,食完真係幾鬼飽架﹗講真早餐食得咁鬼勁真係有0的內疚的﹗價錢方面其實都幾貴,成20蚊一個餐多杯野飲,20蚊其實在茶記食到個大早餐了﹗所以吃一次便算﹗

講真早餐食得咁鬼勁真係有0的內疚的﹗

$20 (Breakfast)
2008-08-15 12 views
今次再ENCORE, 發覺有少少變左特檸雞翼, 原來SIZE都幾大隻喎不過無再額外俾青檸, 而係直接搽左係雞翼上面格格脆薯的份量, 原來都有多少分別的, 呢間多一兩塊磨菇飯, 飯都係硬左少少, 但望到其他人食既正常炸雞餐 乜D炸雞縮左水甘多的 ???
今次再ENCORE, 發覺有少少變左

特檸雞翼, 原來SIZE都幾大隻喎
不過無再額外俾青檸, 而係直接搽左係雞翼上面
格格脆薯的份量, 原來都有多少分別的, 呢間多一兩塊
磨菇飯, 飯都係硬左少少,

但望到其他人食既正常炸雞餐 乜D炸雞縮左水甘多的 ???

2008-05-30 29 views
HK的KFC,跟M記1樣,比加拿大的花俏許多,各種各樣的新奇野,1樣的只有家鄉雞big crunch同埋classic burger,無twister,無popcorn chicken,無薯條,無3塊或4塊雞套餐,只有2塊雞套餐,還有雞扒飯,當然叫了最愛original 2 pieces combo,沒沙律,但有白汁雞飯@@"老婆要jor 辣雞套餐跟薯塊,百事用大膠杯裝著,沒有選用即棄餐具,是想幫他倒也不行,感覺還蠻高級的,KFC何必搞到甘,呵呵,門口寫著Real food、Real people、Real place是要扮大牌?29蚊1個餐還蠻貴的,雖然已比加拿大便宜許多,算了,試1下原味雞先,雞已放了超過1小時,小脾是淋的,失敗,看來HK的雞不是過1小時就全丟垃圾筒,人流雞量的控制做得很差,再來上脾,油脂角沒切.... 肥膏完全沒去,是貨剛到就搽粉下鍋炸的後果,沒有淹過夜,只過了1次水導致皮不夠脆,只是沒差在時間未夠就從油鍋拿上來,我承認客多的時候我也會這樣去整D雞,但大佬,下午5點未夠,人都無個,死人廚房洗唔洗甘嬾做少甘多part啊,真係當左所有離食ge都唔識野?老婆的辣雞其實就
老婆的辣雞其實就是extra crispy+辣粉版,製作上是淹料不同+不同的粉,只是過多1次水,見塊雞的顔色知道只擺了半小時左右,沒偷懶過足曬3次水,其實我估係因爲crispy過少1次水個樣差太遠,所以鋦住無得偷懶,因爲大大塊肥膏仲係度,見周圍D人真係以爲個塊係脆皮照食落肚,都係個句,淹得唔夠,唔入味,不是HK KFC唔好食,是這個廚是垃圾,白汁飯很不錯,葡撻也不錯吃,不過$5.5太貴,雞塊跟加拿大1樣size,不小的,還是HK KFC規定不切油膏令雞塊睇落大隻D?
$32 (Tea)
2008-04-25 20 views
近日出了隻芝士波,特登買了來吃,初時以為好大粒,點知買了回來,呃錢,仲要買咁貴,咁細盒,食落口個皮好厚,芝士少得可憐,難食。
2008-03-29 20 views
其實寫kentucky可能好多人都知係咩味道,不過我今餐食完都想講吓自己既感覺!我食左個套餐係有兩件雞,一盒雞皇飯同埋一杯可樂,另外再加多兩件葡撻!首先想講係service,原來我係可以選擇我嗰兩件雞要咩部位,以前我係唔知,所以成日都食左雞胸!問係唔係轉左policy?服務員話一直以嚟都可以架!只怪我之前無開聲問,蠢左!但係要咩有咩呢種做法係絕對值得加許!味道:雞要左下脾,好滑,而且唔會好咸,好味道!雞皇飯一般,因為煮得比較爤!兩件葡撻十分之好食,係瑪嘉烈同kfc既合作!

2008-03-13 26 views
前幾日去食,叫左個99$餐..好味道..特別個沙律好味,但覺得它少左d..終於有鹽同濕紙巾拎拉..無去錯*
前幾日去食,叫左個99$餐..好味道..
特別個沙律好味,但覺得它少左d..
終於有鹽同濕紙巾拎拉..無去錯*
2008-03-12 12 views
已是早時的食評。耐不時都會想吃一吃平時不太吃的東西,如是日就來了吃炸雞。不來也不知,原來吃炸雞也要排大隊的。是日周日,來買三件雞翼,一件辣脆雞上脾,竟然要排上十五分鐘!先吃山椒麻麻,微辣,不麻,只吃到甜醬油的味道。皮烤得不脆,不過就熱辣辣,不算出色,如其名~「麻麻」;蜜燒雞翼就不錯,也是烤得皮不脆的,不過就開宗名義甜甜的,比起山椒麻麻名副其實;最好吃的還是最後的一件辣脆雞上脾。加凍飲不杯,成四十蚊落樓,不是便宜的,間唔中吃一吃,未嘗不可。
已是早時的食評。

耐不時都會想吃一吃平時不太吃的東西,如是日就來了吃炸雞

最好吃的還是最後的一件辣脆雞上脾。

2008-02-13 20 views
夠辣,夠脆。
夠辣,夠脆。
2007-12-03 33 views
媽咪好喜歡食kfc的唔辣上脾,特登去買幾隻一齊食去到好順口咁叫左4隻唔辣上脾拿走,特登拿了$34等佢唔使找,點知原來$36,我呆了一呆,收銀員見此便說他們加了價.......吓!你地已經唔係平啦,仲加價!!買完後再看看餐牌,發現全部都加價了kfc越來越唔抵食呀!!
媽咪好喜歡食kfc的唔辣上脾,特登去買幾隻一齊食
買完後再看看餐牌,發現全部都加價了
kfc越來越唔抵食呀!!
2007-10-02 19 views
一個人的時候, 總是諗起想吃KFC, 真係唔明. 點解有咁好味的炸雞?! 近日新出的黑椒雞, 更得我歡心, 平常我多不吃那炸漿. 但這黑椒皮卻令我吃了差不多半塊, 救命, 超肥!但真係幾好味...而鬆餅係我另一至愛, 有一陣子沒有了鬆餅, 很失落. 而家佢回歸, 當然要大快朵頤. 表面多了蜜糖, 比以前的更香甜.

但真係幾好味...

2007-09-17 19 views
晚餐.兩隻雞配muffin套餐再加碗新出南瓜粟米雞皇飯.好好..比起白汁雞皇飯好好多..要左蜜蜜燒雞翼無咩特別...都咁好食..china hong kong city shop service好好.經理做野特別快手..但員工就慢dd..
要左蜜蜜燒雞翼無咩特別...都咁好食..
2007-09-07 18 views
試左個新bbf set:魚柳包餐+凍咖啡! 本人鐘意kfc的魚柳包多過mcd;味道較易入口.而且呢度d咖啡都好飲dmcd的咖啡是淡而無味的!
mcd的咖啡是淡而無味的!
2007-08-21 22 views
真係極少有一間速食快餐店可以令我食過番尋味,仲要番兩次,又黎食佢個專享晚餐,今次食呢個係焗雞飯餐,叫照有沙律同埋西湯,不過可能上兩次都好滿意,今次要求有d高,比想像中差d,焗飯雖然比大字頭快餐店果d一哥焗豬扒飯好,但就好似差咁d野咁,而且d雞實在太過濃味,成個飯食到三分二左右都唔係咁想食落去,睇黎唔會再三番尋味了。