2023-06-18 115 views
🇭🇰|KiKi滷麵 📍尖沙咀堪富利士道8A-8K號嘉芬大廈地下R號舖———————————————有日係尖沙咀行下街突然嗌一句好想食蛋餅以為尖沙咀好難搵到點知行下行下轉個轉 有間台灣嘢 真係有蛋餅買😂🔖起司鮪魚粟米蛋餅 HKD36🌕🌕🌕🌑🌑埋滿滿嘅鮪魚同粟米 瀉晒出黎雖然係外賣店 但擺得好靚 超級豐富!個蛋餅汁都好好食 食完之後 發現蛋餅都係甜嘅好食😂🔖甜不辣(滷水) HKD10🌕🌕🌑🌑🌑10蚊嘅有咁嘅份量算係咁啦個人覺得甜不辣比較偏粉🥲我鍾意食彈牙 煙靭啲~
🇭🇰|KiKi滷麵
有間台灣嘢 真係有蛋餅買😂

🔖起司鮪魚粟米蛋餅 HKD36
🌕🌕🌕🌑🌑
埋滿滿嘅鮪魚同粟米 瀉晒出黎
雖然係外賣店 但擺得好靚 超級豐富!
個蛋餅汁都好好食
食完之後 發現蛋餅都係甜嘅好食😂

🔖甜不辣(滷水) HKD10
🌕🌕🌑🌑🌑
10蚊嘅有咁嘅份量算係咁啦
個人覺得甜不辣比較偏粉🥲
我鍾意食彈牙 煙靭啲~
2023-05-26 374 views
喺某網上平台3款飲品原價$10,依家同款買一送一優惠,仲要指定一間尖沙咀KiKi 滷麵先可以攞,咁同🤴🏻嚟尖沙咀行街順便攞埋啦!☺️☺️~~~白桃烏龍茶~~~攞咗後即時攞嚟飲,🤴🏻飲完澀到揦埋口面😣😣,我飲咗一啖都覺得烏龍嘅澀味好重,白桃味就好輕,唔建議!😟😟~~~冬瓜茶~~~相反🤴🏻就覺得呢個冬瓜茶太甜,係有冬瓜味嘅,我飲過甜度起碼有8/10分,都唔太建議,除非你飲得甜啦!😅😅~~~皇牌奶茶~~~正常奶茶味!😀😀

~~~白桃烏龍茶~~~
~~~冬瓜茶~~~

~~~皇牌奶茶~~~
正常奶茶味!😀😀

2023-05-03
TakeAway
$30 (Other)
2023-01-17 435 views
放lunch 緊係要試下食新野,之前經過見到但仲未試 咁岩今日見到有等外賣 決定試下!店舖以外賣便當形式提供多款滷水小食同KiKi 台式飲品😳✨Kiki 滷麵 配料自選我揀左 蘿白 芝士菜餃 雞翼配粗麵,醬汁揀左新出既鵝油汁,辣度可自己選擇。蘿白清甜吸入醬汁精華軟腍入味,芝士菜餃係菠菜蛋皮整成的,所以餃子呈現綠色,食落正常芝士味唔太突出,雞翼夠入味,但肉質唔軟腍🥲.整體正常,滷麵配料如果再整熱d 可能會好食好多✨KiKi 楊枝甘露楊枝甘露口感香滑,唔酸甜度都OK 如果再少甜會更好,配埋芒果爆爆珠,整體芒果味更突出。

店舖以外賣便當形式提供多款滷水小食同KiKi 台式飲品😳

✨Kiki 滷麵 配料自選
整體正常,滷麵配料如果再整熱d 可能會好食好多

✨KiKi 楊枝甘露
楊枝甘露
2022-12-04 315 views
琴晚係TST收工貪方便係附近買咗個麻香雞髀飯,我見個綠色野個樣幾衰,又買埋嚟食,係芝士蛋餃喎,味道唔錯👍🏻諗住番到屋企食實唔好食㗎喇,點知又出奇地幾麻喎,雞髀又冇鞋颯颯咁,都對得住個價錢🤨比個好評你喇!
比個好評你喇!
麻香雞髀飯
2022-12-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
麻香雞髀飯
2022-09-01 692 views
收工經過kiki面,試下買個撈麵回家食,45分鐘後回家,打開外賣盒,第一啖食落口,出乎意料面質爽口,沒有淋曬0既感覺,配上麻辣汁,一個字來形容:正,如果用兩個字來形容:正,正,大腸,牛筋好入味,在疫情下,不能去旅行,食緊碗面,仿佛身在台灣
TakeAway