2024-05-06 339 views
這個店叫自己做茶餐廳,根本唔稱職。茶餐廳應該係快靚正,呢一間又貴又慢。無論係堂食定係外賣起碼都要等20分鐘至半個鐘先至會有嘢食。食物質素還算可以。以前喺度堂食,覺得個黯然銷魂叉燒飯都幾好味。公司三文治都可以,佢有一個伽野多士,都幾好但係價錢昂貴。以咁樣樣嘅價錢,速度同埋服務水平,根本唔應該可以喺香港生存。喺香港早茶餐廳我30分鐘成餐飯都食完走埋。如果趕時間,千祈唔好嚟食。就算有時間都唔值得喺呢一間店度浪費。

2024-05-06
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$100 (Tea)
住在對面,商場好像新開的。本來想吃那家B.I.T食堂的,但隨便一走。就不高興走回頭路。沒想到黯然已經點完了,蛋撻也沒了。將就點了68的歐陸全餐。老公點了蔥油豬排煎雙蛋,60J同學是沙茶麵套餐看著還不錯。我點的歐陸性價比很高,一份炸料加上吐司加咖啡吃不掉吃不掉碳水滿滿滿。大叔說豬排味道到位,咖啡不用加糖(應該是煉乳),我的漁排也不錯。唯有一點,想點些蔬菜,綠色看不到。附近沒菜市場。吃好要去酒店好好動動。
老公點了蔥油豬排煎雙蛋,60
J同學是沙茶麵套餐看著還不錯。
我點的歐陸性價比很高,一份炸料加上吐司加咖啡吃不掉吃不掉
2024-04-06 347 views
服務OK,食物味道也正常,但等侯的時間有點匪夷所思,常餐的出前一叮面等了5分鐘就上台,但配菜多士炒蛋等了25分鐘,朋友點的all day breakfast心也等了25分鐘不見蹤影,但一說要取消就即刻上台,解釋是需要炸魚時間比較長。那麼隔離台的豬扒飯30分鐘都還沒做好,是因為後台的豬被牽走了?
2024-04-01 273 views
剛巧與朋友經過黃竹坑站新開的商場想吃午餐但選擇不多便去了瓊芳冰廳,這裡環境不錯,很舒適,點了招牌黯然銷魂飯,等了約20分鐘都未到,但當時大半個場有客人,感覺有點耐,在等待嘅時候留意到這裡嘅侍應服務很好(個人認為),看到員工很細心的幫助其他客人,尤其是那位穿西裝的應該是經理吧,他很細心的對待每位客人,看到他很細心幫助老人落單,不用他們出聲都留意到他們的需要,還當場教導其他侍應,因為我經常去光顧茶餐廳及冰室,今時今日嘅茶餐廳服務態度都很一般,但我覺得今日喺呢間冰室看到嘅服務令我有點意外,所以我先寫呢個食評,坦白講,其實間間茶餐廳嘅食品都不是有很大的分別,但服務態度就不一樣,我個人比較鐘意去d服務比較好嘅茶餐廳,所以喺度分享一下,純屬個人意見。
2024-02-18 488 views
飲品等待時間過長,超過30分鐘,讓人有些不耐煩。食物的味道一般,沒有太多令人驚艷的特色。整體而言,這次食評給予中等評價。剛剛開業的餐廳,客人可能不算多,但仍然需要等待的情況讓人有些無奈。理解開業初期可能會遇到適應和調整的困難,但為了提供良好的用餐體驗,減少等待時間是一個重要的方面。建議餐廳可以評估和改善服務流程,提高效率,以滿足客人的需求。

作為一間茶仔,係唔合格。 電子落單無得講,有晒time stamp…招牌黯然銷魂飯(即係叉燒旦那)都要等35分鐘😬😬😬😬😬😬😬我地隔離枱都係一樣。如果去SouthSide就算個商場未開有好多選擇。如果趕時間,真係好難搞⋯服務員聽左無反應,咁遲你都講聲先⋯與其花時間做公司食品廣告branding,不如花心思做好前線員工同出餐時間管理吧!

服務員聽左無反應,咁遲你都講聲先⋯

黯然遲到飯(佢係雙旦,太餓食左先記得影)
2024-02-13 227 views
呢間太興集團所謂嘅高級茶餐廳真係完全完全完全唔掂!!!上菜極慢(等一個常餐要等超過半個鐘!!啲員工仲要懶懶閒好似唔係好care ,趕時間嘅話真係唔好去),menu選擇已經唔多,但食物好多時候去到晚市已經售罄(好多日都係咁,管理差到咁?)。隔離food lab都好旺,呢間瓊芳成日唔洗等位,仲有佢嘅原因。唔抵食,食物非常一般,服務差,茶餐廳但係上菜極慢,班職員唔知自己喺度做緊乜嘢。希望管理層盡快改善營運。
呢間太興集團所謂嘅高級茶餐廳真係完全完全完全唔掂!!!
上菜極慢(等一個常餐要等超過半個鐘

2024-02-13
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
2024-01-24 364 views
我每天中午都會經過這冰室,看到每天都大排長龍,終於昨天與3位同事一起試試,我們本以為要排很久,還擔心唔夠時間吃,因為當時有超過10人排在我們前面,門口侍應問我們幾多位,我們答了4位後,他說要等等,大約5分鐘後便有枱了,當時看到所有店員都很忙,但我怕用手機落錯單,所以就叫了侍應來詢問一下,見他滿場走非常忙,我都覺得唔好意思了,但他卻很有耐性的解答我的問題,最後我叫了一個黯淡銷魂飯,但更沒想到是只過了不到5分鐘便來了,叉燒半肥瘦看起來很吸引,所以我同事們都忍不住想試一下,大家試完都覺得很好吃,不肥膩,當我們離開時,還看到那時候餐廳門口還大排長龍到隔離鋪頭,其中一位同事差不多去到地鐵站時發現自己的員工職遺留了,正當想回去餐廳時看到剛剛那男侍應從遠處的跑過來,他很有禮貌的將員工證交給我們後便立即跑回去了,餐廳裡所有員工都非常有禮貌,特別是那男侍應,他穿著的制服與其他的侍應不同,我想應該是經理吧,這次體驗令我對冰室的服務態度有所改觀,我會再來光顧的,Good Service👍👍
2024-01-21 323 views
从刚开店,就看到这家排队,今日打卡一下。 位子比较有限,两人位都是与对面拼桌,有隔板隔开,不会互相影响。尝试了 怀旧酥皮蛋挞 超级好吃,热乎乎的酥皮,不油腻,蛋挞也不是很甜腻的那种,味道控制正好,吃两个都不为过; 葱油猪扒煎双蛋饭 的猪扒很嫩,第一次尝试葱油的,给猪扒增加了特有的香气; 欧陆全日早餐 有炸鱼,鸡扒,以及烘烤过的吐司,大大解了一把馋,滑蛋也很好吃哦😋; 松脆鸡批 第一次尝试,就是想试一下,酥皮很赞,馅料的口感也是很好吃,热乎乎的。 很赞的体验。
很赞的体验。
2023-12-28 364 views
今日放工去左新商場搵食, 可能新既關係暫時無咩選擇, 最後去左呢間瓊芳。 以為新野, 入到去先知原來係太興集團。。。。我地叫左個义燒意粉常餐同晚餐既㗎喱吉列豬扒飯。 黎到個㗎喱汁真係少得可憐, 得一個兜仔咁多。 而個常餐食到件多士時, 見到件多士面頭係正常既, 但個底部有部份明顯哄燶左。 咁既食物質素都可以俾客, 我諗佢地真係要檢討下。 本來都無諗住寫食評, 佢咁燶既多士我真係第一次見, 所以無完整一個餐既相。服務態度係唔錯既。
服務態度係唔錯既。
2023-12-27
Type of Meal
Dinner
2023-12-14 401 views
話開左近商場 所以去探下路 去到咩都未開 只好坐低食下野新開張 個個都好好服務 好有禮貌係高級茶記下午茶時間叫左一個 雞中翼薯條$48一個黯然叉燒蛋飯 $88雞中翼薯條$48失望 黎到雞中翼3隻 好黑 好燶 望落似反炸左幾似咁薯片得10多條 勁少 勁姑寒 而且味道都唔及一般茶記黯然叉燒蛋飯 $88賣相比相像中好 因為睇相 尖沙咀個間 好似衰過燒味飯咁個樣 見到都唔想食份量都大碗 叉燒厚切 但比想像中多應該夠晒飽叉燒 都少肥 有炭燒味 不過蜜味重 甜左少少整體都算可以 味道唔算差不過價錢貴 性價比唔高唔會再考慮🤔
話開左近商場
所以去探下路