2005-09-14 17 views
丫.... 個價錢應該係28 蚊, 任揀兩款扒可以揀香茅雞, 香茅豬, 西冷牛, 魚扒, 雞翼等十幾款野, 配白飯, 薯菜同埋一兜沙律加3 蚊有糖水, 5 蚊有餐飲, 7 蚊有特飲琴晚又去左鋸扒, 正~~~~~~~
丫.... 個價錢應該係28 蚊, 任揀兩款扒

加3 蚊有糖水, 5 蚊有餐飲, 7 蚊有特飲

琴晚又去左鋸扒, 正~~~~~~~

2005-09-12 21 views
夜媽媽收工, 最鐘意黎呢度食飯廿幾蚊個鐵板餐, 熱辣辣, 多汁, 仲有沙律, 甜品, 同大大杯凍飲抵!
夜媽媽收工, 最鐘意黎呢度食飯

抵!
2004-11-23 6 views
昨日,我在看到鐵板餐的廣告,很久(大約一個月)未嘗過鐵板餐的我又再「食」癮大發,所以我決定去滿足一下自己。每次吃鐵板餐,我總會到屯門新墟仁政街的廚房佬,因為那裡的鐵板餐真的「又平、又抵」。鐵板在鐵板餐裡擔任重要的位置,若鐵板不夠熱,食物便會很快涼了,這便失去了鐵板的意義。而「廚房佬」就做到「熱」這一點,醬汁接觸鐵板所激起的「咋咋」聲,加上由蒸發而起的香味,定必令其他食客投下目光。  而其主菜是可自由配搭的,而我還是最喜歡吉列豬扒,除了外皮鬆脆之外,內裡的肉呈粉紅色,表示豬扒十分新鮮。加上豬扒醃製得剛剛好,有肉味之餘又不會過咸,而且內裡還保存住肉汁,令豬扒有一種「煙韌」的口感,。另外,當中的白飯亦不容錯過,那裡的白飯軟硬適中,呈粒狀的白飯不但充滿飯香而且彈牙,若再加上黑椒汁,的確是主菜以外的另一種享受。這個$26的鐵板餐可算是物超所值,若果你碰巧廚師心情好的話,他更會將白飯「抄底」,但這個bonus 卻是可遇不可求。**依家仲有新裝修,坐得仲舒服**
**依家仲有新裝修,坐得仲舒服**
2004-03-31 26 views
其實我唔好firm是不是這間。我查了中原地圖最似是這一間,所以在這裡留食評。來過一次,應該是年初三晚近十點,因為十個男仔在朋友的家玩唔知時間,又卓爾居行到來這裡見還做生意就入去。環境是小型快餐店,一行人全部要鐵板餐,有十款食物選,其中最記得是個餐牌中的公主豬排,問老闆娘說是甚麼,原來是蛋包豬排。其他人都是吉烈魚柳,日式燒雞,美國牛排之類,有個花名不過此終是肉一塊。份量ok,汁有照燒,黑椒,蕃茄汁。叫鐵板本身是怕夜d野整好上檯時凍。排類都幾鬆身,食不到好小鬆粉味。最後有一個糖水,可以看餐牌都有幾多選,不過特別點要加錢。服務唔知點講。因為我們那晚唔知甚麼事,倒了三次杯茶落地。可能那樣形成老闆娘以為我們新年玩野,其實我們真是沒心的。鐵板來錯了三個,其中有一個朋友唔食雞堅持要換,個老闆就說他們落對單的,是我們自己攪亂了,爭執了一論都肯換。要餐飲時又有一個朋友隻杯爆開左,換個杯時聽到d伙計d語氣不多好。總之那一餐好多事,氣氛唔多好,又食到十一點幾攪到人晚了收舖。最後位位三十幾,又不算貴,食物ok得。不過這一餐食得唔多好,都是初三赤口多事的了。
(Non-member)
2004-02-14 12 views
呢間野好大油煙,入去坐一陣,就成身衣服要再洗一次。食過焗咖哩豬扒飯,咖哩係中式水林林咁,完全浸濕哂d 飯底,好似食爛飯咁,汁水又唔夠香辣。豬扒又霉,唔掂呀~
2003-12-04 6 views
都冇乜其他野好講,係覺得d焗飯幾好食囉~
都冇乜其他野好講,係覺得d焗飯幾好食囉~
2003-02-04 7 views
花奶多過紅豆的紅豆冰,不如齋叫杯凍花奶。而且在現今的經濟不景,在年初三每樣飲品還要加二蚊。
花奶多過紅豆的紅豆冰,
不如齋叫杯凍花奶。
而且在現今的經濟不景,
在年初三每樣飲品還要加二蚊。