今日同男友係金鐘AMC睇早場,成日都係港島活動,登龍街越來越多食市,日式比較多,本來想食下雞翼,以為咁筍唔洗排,上到去中伏係後巷排,人多唔係問題,焗到抖唔到氣咯再望望水牌,又唔知去邊食,“小平津”未試過試下啦,人多但唔洗點排,枱既轉數都好快,拎著個餐牌唔知叫咩,睇左10分鐘只係諗到要個2人份量牛肉窩湯烏,望望下豆腐鰻魚天婦羅好似唔錯,店員姐姐剛行過,睇唔過眼即刻話呢個好食,問我地點呢個好唔好?係選擇困難症下有明燈更係好啦,心知唔夠,只係知想叫反卷同壽司,姐姐即話軟殼蟹卷/海胆及蝶魚裙邊壽司,有姐姐幫忙下好快完成下單海胆軍艦好鮮甜,蝶魚燒得好香,肉十分滑,豆腐鰻魚天婦羅到底係咩東東?開估啦!就係2塊豆腐夾鰻魚,外面包紫菜炸天婦羅,果然無介紹錯好味,但係個軟殼蟹圈就無驚喜咯,牛肉窩湯烏清清地都唔錯下次再幫襯會試下串燒
下次再幫襯會試下串燒
2017-07-25
Type of Meal
Dinner
2017-04-22 1926 views
第一次光顧這間日本店,是樓上店,價錢親民,食物水準亦不錯,不過份量就略為不足。雖說是樓上店,中午還挺多人在門外排隊,好在我有同事先到拿位,免了排隊。餐牌選擇很多,幾乎各種日本菜它都有。我選擇了最愛的牛油果軟殼蟹卷,隨餐還有烏冬,沙律前菜。烏冬先上,然後等了很久才上卷物。烏冬一般,正常水準。卷物比我想像中大很多,兩三口才吃得完一件,而且上面的沙律醬略多。不過味道不錯,很足料,蟹子、牛油果的份量都很多。其實它的份量我當時吃完覺得還足夠,不過就是很快餓。但以銅鑼灣午市來說,我認為挺抵食的,值得一試!

2017-04-21
$60 (Lunch)
  • 牛油果軟殼蟹卷
1K
2017-04-18 1437 views
燒鯖魚定食 $70Grilled Mackerel Set鯖魚好大一條, 出面煎得香脆, lunch set 真係幾抵食😉 如果係用珍珠米就更好啦🙈 呢個set 仲包左味噌湯, salad 同漬物.牛肉火鍋 $65Beef Hotpot都唔錯, waitress 好helpful 幫我地把生蛋同半熟既薄牛肉攪拌, 牛肉熟得剛好, 烏東唔算太腍, 味道都唔錯南瓜沙律 Pumpkin Salad $58純粹好奇所以order, 因為openrice 見到好多贊好🙈 我話想試既時候, 熱心既waitress 講解lunch set 抵好多, 呢個價錢夠買一個set.....言歸正傳, 正如外表所顯示, 其實佢就係滿滿既南瓜蓉. 味道唔錯既, 就係南瓜既味道😂 我仲以為贊不絕口係因為有d 咩特別調味, 睇黎係我諗多左loloverall 野食水準唔錯, 定價係cwb 來講相當親民, 係唔錯既用膳選擇

燒鯖魚定食 $70

燒鯖魚
beef hotpot
pumpkin salad
2017-04-11 1160 views
兩個女仔六點半到好彩仲未有好多人,所以仲有位因為呢度鋪頭細細,唔係好多位我地都係坐係bar枱,都幾好坐架牛肉烏冬窩,好足料個味岩岩好,唔會太鹹太濃烏冬都唔係淋patpat嗰種呢個南瓜沙律見到都o晒咀,因為都好高下食落去啖啖南瓜肉,好正,超級足料,同朋友兩個人都食唔晒好食加洲卷就正正常常都好味嘅幾十蚊有八件,都抵架煙肉荔枝串聽落去個配搭怪怪地,但幾好食架咬落去荔枝好juicy,同煙肉配合得天衣無縫兩個人都係食左2百幾到,好抵,正呀
兩個女仔六點半到

好彩仲未有好多人,所以仲有位

因為呢度鋪頭細細,唔係好多位

我地都係坐係bar枱,都幾好坐架
牛肉烏冬窩,好足料

個味岩岩好,唔會太鹹太濃

烏冬都唔係淋patpat嗰種
呢個南瓜沙律見到都o晒咀,因為都好高下

食落去啖啖南瓜肉,好正,超級足料,同朋友兩個人都食唔晒

好食
加洲卷就正正常常都好味嘅

幾十蚊有八件,都抵架
煙肉荔枝串

聽落去個配搭怪怪地,但幾好食架

咬落去荔枝好juicy,同煙肉配合得天衣無縫
兩個人都係食左2百幾到,好抵,正呀