2023-01-08 25 views
由細到大到覺得元朗係有好多美食🤤@kroffle.hk 係即叫即製牛角窩夫🥐🧇既小店有鹹食、甜食、飲品,鹹食係牛角堡有4款選擇,好似熱狗包咁,因為已經食飽飽野,所以就叫左爆漿窩夫系列🥰下次會再黎買埋牛角堡食食先🤤🌋 #爆漿窩夫系列 🌋@kroffle.hk 既爆漿窩夫系列係人氣必點的喔😍總共有六款口味,有2款係新口味,證明這間小店很有心的會創作不同的新口味🤤有優惠要留意喔👀 新春優惠買六件減$10呀🤩全部都係即叫即整熱辣辣在眼前,見到既時係已經口水流🤤 啲餡係爆曬出嚟,而且又feel到牛角窩夫的熱度♨️勁吸引呀!我就叫曬呢六隻口味分別係有👇🏽👇🏽💚特濃開心果奶油 $40平時好少食開心果製成嘅甜品,無諗到開心果醬同牛角窩夫同咁夾~🍓士多啤梨奶油 $34士多啤梨奶油好滑溜,食落酸酸甜甜好自然既味道💜手工芋泥麻糬 $38鍾意食芋泥既一定要試下呀!芋泥十足仲好粒粒芋頭既口感,麻糬既煙靭感好重😆好Q彈~每日限量20件要留意呀👀🍦原味雲呢拿吉士 $32呢個原味口味朋友食的都大讚呀!吉士醬多多的😍🍫朱古力吉士 $36 見到個吉士就睇得出係好濃郁既朱古力醬,一啲都唔會假🍫既感覺,而且又不是太甜的🍵抹茶忌
由細到大到覺得元朗係有好多美食🤤

有優惠要留意喔👀 新春優惠買六件減$10呀🤩

勁吸引呀!我就叫曬呢六隻口味分別係有👇🏽👇🏽

💚特濃開心果奶油 $40

🍓士多啤梨奶油 $34
士多啤梨奶油好滑溜,食落酸酸甜甜好自然既味道

💜手工芋泥麻糬 $38
鍾意食芋泥既一定要試下呀!
芋泥十足仲好粒粒芋頭既口感,麻糬既煙靭感好重😆好Q彈~
每日限量20件要留意呀👀

🍦原味雲呢拿吉士 $32
呢個原味口味朋友食的都大讚呀!吉士醬多多的😍

🍫朱古力吉士 $36

🍵抹茶忌廉吉士 $38
個忌廉吉士係用左小山圓若竹抹茶粉,抹茶味濃濃的😙

2023-01-07 24 views
元朗新口味爆漿窩夫 呢次出左2款新口味 分別係開心果同士多啤梨味 即刻沖去試試.⭐️特濃開心果奶油$40今次佢哋新品超有誠意👍🏻繼續保持到窩夫鬆脆 入邊鬆軟😍咬開做到爆漿既口感😍入面開心果奶油 係我近期試過最濃 最重👍🏻仲會食到粒粒開心果口感🔥開心果控必食 一定唔會失望我勁鐘意呢款 有驚喜.⭐️士多啤梨忌廉奶油$34呢個士多啤梨奶油量對比開心果更多味道口感比較似乳酪feel 酸酸甜甜質感比較濃稠 唔會太稀 比較大眾嘅口味.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_元朗.#Kroffle (元朗) @kroffle.hk 地址:元朗民合徑8號幸福樓地下18室.⭐️評分:味道:4.5/5環境:-/5服務:-/5抵食:4/5.鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔超感謝你嘅支持🙏🏻一齊見證我脂肪成長.‼️想睇更多資訊‼️呢邊有貓貓睇:@hkfuncatrecord‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord‼️fb:funfunfoodrecord.#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #h
⭐️特濃開心果奶油$40
‼️想睇更多資訊
‼️呢邊有貓貓睇:@hkfuncatrecord
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #元朗美食 #牛窩夫 #窩夫 #爆餡窩夫 #牛角包 #牛角窩夫堡
之前係元朗實習,發現呢頭其實好多好嘢食,除咗平時大家聽過嘅元朗名物,呢到仲有唔少隱世小店,出產高質小食~呢間主打croffle嘅絕對係其中之一🥳呢間小店出名嘅係爆漿窩夫,其實係croffle包住超~多內餡,真心件件都咁邪惡😈 常駐口味原味雲呢嗱吉士 ($32),仲可以加麻糬 (+$5),食落去真心好軟糯,偏向牛奶麻糬嘅質地,雲呢嗱吉士甜度適中,亦夠香,加埋croffle真心正🤤佢哋仲出咗另外兩隻新口味,第一款係特濃開心果奶油 ($40),呢款都幾有驚喜💚 食落去開心果味都幾濃,croffle做到外脆內有層次,加埋牛油嘅酥香真心幾唔錯🥰 士多啤梨奶油 ($34)呢款都唔錯,士多啤梨嘅味道都幾自然,酸酸甜甜,食落去唔會太油膩🍓龍蝦肉牛油果牛角窩夫堡 ($56) 牛角堡拎上手熱辣辣,咬落去啲牛油酥香係口腔爆發真心正😆龍蝦肉同埋牛油果嘅份量都幾多,鮮嫩滑蛋都真心超滑,加埋表面黑椒調味同埋生菜,成個食完都唔會好滯👍🏻牛角堡跟套餐 (+$13)會包特飲同牛油粟米,牛油粟米就正常發揮啦,凍芋泥麻糬牛乳呢個估唔到芋泥嘅份量有咁多💜 麻糬都係超軟糯嘅麻糬,飲完都超飽足☺️總括嚟講,真心冇諗過呢間嘅crof

總括嚟講,真心冇諗過呢間嘅croffle可以咁出色,呢排自己都有睇吓係大西北行山,路過定係長住係附近嘅街坊都真心不妨一試,推介呢間成為新元朗名物👏🏻
  • 龍蝦肉牛油果牛角窩夫堡
  • 開心果奶油牛角窩夫
  • 原味雲呢嗱吉士加麻糬牛角窩夫
2022-12-30 45 views
Kroffle The croffle (croissant crossover waffle) is made fresh and served hot, crunchy on the outside with generous fillings. The taro cream is rich and balanced with pure taro mash without overly sweet. Soft chewy mochi adds another layer of texture. It taste good to satisfy my waffle craving. The portion is good for one ($38), no sharing needed...#agnesfoodie_yuenlong #agnesfoodie_snacks..📍Kroffle (Yuen Long)Shop 18, G/F, Hing Fook Building, 8 Man Hop Path, Yuen Long.....#kroffle #爆漿窩夫 #手工芋泥麻薯
Kroffle

#agnesfoodie_yuenlong
#agnesfoodie_snacks

📍Kroffle (Yuen Long)
#kroffle #爆漿窩夫 #手工芋泥麻薯 #香港美食 #元朗美食 #元朗掃街 #hkfoodie #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic #yuenlongfood #yuenlongeats #topcitybites #topcitybiteshk
2022-12-10 43 views
收工特登搭輕鐵去試下呢間小店,原來除了甜品之外,佢仲有用croffle整鹹既「三文治」叫牛角堡,around $5x 一份,睇相都覺得好大份! 由於快要dinner,所以就只係買了甜既爆漿croffle try try~ 我點咗兩個flavour,朱古力同芋泥,朱古力加了麻糬,個口感好正! recommend大家加$5 加個麻糬! 絕對會encore~! 鹹鹹的包皮+甜甜的爆漿餡料,正!下次試下牛角堡先!買嘢最後仲送張抽獎刮刮卡,抽中咗買鹹既第二份有半價🤣

買嘢最後仲送張抽獎刮刮卡,抽中咗買鹹既第二份有半價🤣
2022-12-07
TakeAway
2022-12-03 52 views
元朗真係好多正正小食😆週末來呢間專賣牛角包窩夫嘅小店,食返個悠閒下午茶就最啱🥸佢哋嘅龍蝦肉牛油果牛角窩夫堡($56)真係好足料,粒粒龍蝦嘅加上黑椒同埋醬汁,食落真係好飽肚🤣如果想食甜品嘅話更加要試吓人氣爆漿窩夫系列,今次好好彩識到限量供應嘅手工芋泥麻薯味($38)真係見到啲醬多到爆曬出嚟🤤整體唔會好甜,牛角包嘅香味同入面的餡料好夾,酥脆嘅口感加晒分♥️套餐(+$13)仲有嘢飲同牛油粟米,推介佢哋嘅Kroffle特飲,連啲冰都係藍色😍飲飲下融咗之後都仲係好靚❄️.Crispy outside and soft inside, the taro mochi croffle here cannot be missed. Love their milk flavour mochi, together with the slightly sweet taro. The buttery smell of the croffle was also good♥️ If you re looking for a light meal, try their lobster croffle with avocad
Crispy outside and soft inside, the taro mochi croffle here cannot be missed. Love their milk flavour mochi, together with the slightly sweet taro. The buttery smell of the croffle was also good♥️ If you re looking for a light meal, try their lobster croffle with avocado. Order their set to get the beautiful kroffle drink and the butter corn.
元朗人氣爆醬牛角窩夫🥐𝙆𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚(՞•Ꙫ•՞) ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ呢間元朗牛角包窩夫人氣度好高❤️‍🔥勁多款口味❕即叫即整 入口外脆內軟 好出色 好值得大家去試✨🥐芋泥麻糬窩夫/抹茶忌廉窩夫💲3️⃣8️⃣兩款㩒落去都係爆醬㗎(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)睇返佢ig先知佢用咗小山園若山抹茶🍵唔怪得知食落咁濃啦😍又唔會好甜👍🏻抹茶控應該會好鍾意😆啲醬仲好滑好creamy💚芋泥麻糬窩夫就比較有口感💜因為加左麻糬😆煙煙韌韌咁 呢款個醬個味道就偏甜啲~但芋泥香味未算好出 不過當甜品都滿足🧀挪焦芝牛角窩夫💲4️⃣2️⃣呢個推薦啊 🫵🏻原來佢係新品嚟✨將啲焦糖芝士刨成一條條鋪喺面😙賣相睇落已經好特別好吸引🤩而佢喺窩夫上面搽咗啲煉奶~呢個鹹甜組合出奇地夾❣️好有驚喜🥰我仲可以食多兩個ʕ•ᴥ•ʔ🐟蒲燒鰻魚牛角窩夫堡💲5️⃣4️⃣一場嚟到梗係嗌埋鹹嘅窩夫試吓啦🥰用窩夫做外層 食落一啲違和感都冇~唔會好淡 因為佢有鰻魚汁調味🙈有勁多滑蛋喺入面 真係食到最尾都仲有🍳佢另外仲有幾款咸窩夫都好吸引❕配餐加配左杯芋泥麻糬牛乳🧋好濃鮮奶味道 而且麻糬都好軟糯 🤩不過芋泥就偏少 唔係好飲到啲芋泥😖如果可以再多啲就好啦🤪————
元朗人氣爆醬牛角窩夫🥐𝙆𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚
(՞•Ꙫ•՞) ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ
呢間元朗牛角包窩夫人氣度好高❤️‍🔥勁多款口味❕
即叫即整 入口外脆內軟 好出色 好值得大家去試✨

🥐芋泥麻糬窩夫/抹茶忌廉窩夫💲3️⃣8️⃣
兩款㩒落去都係爆醬㗎(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
睇返佢ig先知佢用咗小山園若山抹茶🍵
唔怪得知食落咁濃啦😍又唔會好甜👍🏻
抹茶控應該會好鍾意😆啲醬仲好滑好creamy💚
芋泥麻糬窩夫就比較有口感💜
因為加左麻糬😆煙煙韌韌咁
呢款個醬個味道就偏甜啲~
但芋泥香味未算好出 不過當甜品都滿足

🧀挪焦芝牛角窩夫💲4️⃣2️⃣
呢個推薦啊 🫵🏻原來佢係新品嚟✨
將啲焦糖芝士刨成一條條鋪喺面😙
賣相睇落已經好特別好吸引🤩
而佢喺窩夫上面搽咗啲煉奶~
呢個鹹甜組合出奇地夾❣️好有驚喜🥰
我仲可以食多兩個ʕ•ᴥ•ʔ

🐟蒲燒鰻魚牛角窩夫堡💲5️⃣4️⃣
一場嚟到梗係嗌埋鹹嘅窩夫試吓啦🥰
用窩夫做外層 食落一啲違和感都冇~
唔會好淡 因為佢有鰻魚汁調味🙈

不過芋泥就偏少 唔係好飲到啲芋泥😖
如果可以再多啲就好啦🤪

—————— ʕ•͡ᴥ•ʔ ʕ•ᴥ•ʔ ♥︎ ——————
📍Kroffle
元朗民合徑8號幸福樓地下18室(元朗廣場對出位置)
橙白色的舖面吸引到不少路人目光,這間是鹹甜皆備的牛角窩夫小店,全店的餐牌都是牛角窩夫,無論當正餐主食或飯後甜品都可以,全部牛角窩夫的麵團都是自家製作,經過發酵再放入窩夫機加熱,充滿著小店的温暖😚⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<龍蝦肉牛油果牛角窩夫堡> $56鹹味窩夫總有四款,當中賣相最吸引是龍蝦肉牛油果配料,拿上手超有份量,牛角窩夫中間夾了大量滑蛋,上面再放上龍蝦肉及牛油果,重點還有邪惡的美乃滋,用黑胡椒及鹽輕微調味已經很好吃🦞⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<手工芋泥麻糬爆漿窩夫> $38<原味雲呢拿爆漿窩夫> $32他們的爆漿窩夫也是重點之一,味道貴精不貴多,選了每日限量20件的芋泥麻糬及經典口味雲呢拿,兩款都做到爆漿效果,個人是芋泥控所以推薦芋泥麻糬,麻糬像鮮奶麻糬般ǫ軟😚⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<挪威焦糖芝士牛角窩夫> $42剛好被我地碰上新出品,是十一月的新出品挪焦芝牛角窩夫,很喜歡這款鹹甜交雜的味道,特別地不是淋上醬汁,而是把焦糖芝士刨成絲,配料有羊奶成份,平時偏愛羊味的話會額外加分

<龍蝦肉牛油果牛角窩夫堡> $56

<手工芋泥麻糬爆漿窩夫> $38
<原味雲呢拿爆漿窩夫> $32

<挪威焦糖芝士牛角窩夫> $42
剛好被我地碰上新出品,是十一月的新出品挪焦芝牛角窩夫,很喜歡這款鹹甜交雜的味道,特別地不是淋上醬汁,而是把焦糖芝士刨成絲,配料有羊奶成份,平時偏愛羊味的話會額外加分!

<牛油粟米&夢幻櫻花脆波波> 轉套餐+$13
<白桃烏龍冷泡茶> $12
飲品真的是元朗價,牛角堡轉套餐+$13更有齊粟米及飲品,特飲的冰塊加了碟豆花,底部有像寒天的脆波波,想不到加十幾塊的飲品也有漸變色🥰
$50 (Lunch)
依間位於元朗廣場附近,🔥主打現場即叫即整的牛角包窩夫,新鮮送到,而且有多款選擇,款式有鹹有甜,賣相吸引,經過都聞到陣陣牛油香~\(●´ϖ`●)/✨今次揀咗兩款甜味& 兩款鹹味食🧡~爆漿窩夫系列~🥰幾欣賞佢哋將每件窩夫的外層都烘到金黃色,外層超級香脆,咬開鬆脆嘅牛角包就會碎開,入面一層一層,同時保留牛角包嘅口感,真係外脆內軟😚💜芋泥麻糬窩夫 ($38)超鍾意呢一款,口感超級豐富,咬開一啖就可以食到芋泥蓉加麻糬,餡料超級豐富,好爆漿😂,甜度啱啱好嘅芋泥配上超級煙靭彈牙嘅麻糬,同牛角窩夫幾夾🤤🍵抹茶忌廉吉士窩夫($38)抹茶吉士幾𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,食到淡淡的抹茶香,甜到亦都適中,但如果💚抹茶味更香濃應該會更好食🤤🌞~能量主食牛角堡~鹹款嘅牛角窩夫就偏鬆軟,唔會話超級酥脆💛🦞龍蝦牛油果牛角窩夫堡($56)夾住滿滿嘅小龍蝦肉,牛油果塊,配上炒得香滑嘅滑蛋🍳,再淋上沙津醬,仲有幾片生菜,口感豐富,份量都幾多,自己一個食晒應該會有啲漏🫣,適合同朋友一人一半𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞就可以食到唔同味💕💕🤎蒲燒鰻魚牛角窩夫堡($54)蒲燒鰻魚配上日式鰻魚汁,同樣加上滑蛋同生菜🥬,不過不失,味道冇乜大驚喜,但好鍾意食鰻魚嘅人

✨今次揀咗兩款甜味& 兩款鹹味食

🧡~爆漿窩夫系列~

💜芋泥麻糬窩夫 ($38)

🍵抹茶忌廉吉士窩夫($38)

抹茶吉士幾𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,食到淡淡的抹茶香,
甜到亦都適中,但如果💚抹茶味更香濃應該會更好食🤤

🌞~能量主食牛角堡~

鹹款嘅牛角窩夫就偏鬆軟,唔會話超級酥脆💛

🦞龍蝦牛油果牛角窩夫堡($56)

🤎蒲燒鰻魚牛角窩夫堡($54)

蒲燒鰻魚配上日式鰻魚汁,同樣加上滑蛋同生菜🥬,不過不失,味道冇乜大驚喜,但好鍾意食鰻魚嘅人應該會幾鍾意🐟🐟

🌸夢幻櫻花脆波波💜

賣相顏色好吸引,用咗💙蝶豆花調色,味道偏淡,唔會好甜,蝶豆花冰&雪碧&脆波波整成,吹波波口感煙韌有啲似蒟蒻,飲落都幾清爽,可以用來解膩💦

💛另外有幸還食到他們將推出的新品
🧀挪焦芝牛角窩夫($42)

🌟挪威焦糖芝士加熱後,香香甜甜,味道濃郁,帶獨有的焦糖香,鹹鹹甜甜幾好味,估唔到🫕芝士牛角窩夫再加埋煉奶&蜜糖,都幾𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡🫶🏻

📍 𝐊𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞 (元朗)
🐰: 4.2/5

#eatwithkeikei #kroffle
#sweetiedaily_yuenlong

📍#Kroffle (元朗)元朗民合徑8號幸福樓地下18室♡人均消費: $200 @ 2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺成日都入元朗覓食既我,今日發現到間專食牛角包窩夫🥐既外賣店😋 門面非常搶眼 ~ 亦有兩張高枱可以立食😝❣#龍蝦肉牛油果牛角窩夫堡💰 $56牛角窩夫堡完勝漢堡包🍔 比漢堡包多左層鬆脆既口感~十分推薦牛角窩夫堡系列👍🏻 佢面層有龍蝦肉🦞、下面夾住牛油果、生菜、沙律醬~ 重點係超多滑蛋,好好味😋#爆漿窩夫系列 KROFFLE #爆漿窩夫系列🎊✌🏻 總共四款口味,我全部都要🤘🏻#手工芋泥麻薯 💰 $38個人最期待既口味之一,麻糯好煙韌,而且麻薯完全包住芋泥吉士醬,每啖都食到芋泥同麻薯☺️❤️‍🔥 個人覺得呢個最好食🤓 #抹茶忌廉吉士💰 $38我既第二期待😽 平時揀甜品嘅口味多數都會揀抹茶~ 呢度嘅抹茶吉士醬甜度適中,令人一啖接一啖停唔到口❤️‍🔥#原味雲呢拿吉士💰 $32朋友比較鐘意食經典啲既口味~ 吉士好多,亦食到牛角包既味道 #朱古力吉士💰 $36小朋友最啱食嘅口味 🤤個人覺得唔會太甜 ~🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

📍#Kroffle (元朗)
元朗民合徑8號幸福樓地下18室

♡人均消費: $200 @ 2

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣#龍蝦肉牛油果牛角窩夫堡💰 $56

#爆漿窩夫系列

#手工芋泥麻薯 💰 $38

#抹茶忌廉吉士💰 $38

#原味雲呢拿吉士💰 $32
朋友比較鐘意食經典啲既口味~ 吉士好多,亦食到牛角包既味道

#朱古力吉士💰 $36
小朋友最啱食嘅口味 🤤個人覺得唔會太甜 ~

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2022-11-04 51 views
元朗廣場附近有間以牛角窩夫為主既小店,利用牛角窩夫做出多款特色美食,有咸有甜。牛角窩夫有別於一般窩夫,一般窩夫只有一種偏脆同硬既口感,而牛角窩夫有牛角包既煙韌、鬆化口感同香濃既牛油味,外層咬落夠脆,多重口感令人一試愛上。朱古力吉士爆漿窩夫 $36抹茶忌廉吉士爆漿窩夫 $38就系睇個樣都feel到啲漿爆緊出黎,食落勁多吉士漿,每一啖都好多漿包住,朱古力味濃而且吾會好甜,而抹茶味用左小山園若竹抹茶粉,抹茶味重,亦有少少甘味,同樣吾系好甜,2款味道都好好食!焦糖芝士窩夫新口味窩夫,一絲絲既芝士佈滿整個窩夫,遠睇芝士有啲似公仔麵碎😂焦糖混入左系芝士內,所以芝士顏色較深,再加左啲煉奶落去,幾特別既味道。龍蝦肉牛油果窩夫堡 $56貌相望落非常吸引,配料有龍蝦肉粒、炒滑蛋、牛油果、生菜等,炒滑蛋炒得夠滑同香,外賣隔一陣先食都仲好滑,再加埋沙律醬同黑椒粒,黑椒香味濃,個人最喜歡既咸食之一。蒲燒鰻魚牛角窩夫堡 $54一大條鰻魚鋪系面,再加炒滑蛋、生菜、芝麻,配料就無龍蝦個款多,但鰻魚味好香,成個味道好夾,呢款既蒲燒汁味較重,龍蝦個款有沙律醬所以較fresh。另外其中一個牛角窩夫堡加左$13跟餐,會配牛油

朱古力吉士爆漿窩夫 $36
抹茶忌廉吉士爆漿窩夫 $38

焦糖芝士窩夫

龍蝦肉牛油果窩夫堡 $56

蒲燒鰻魚牛角窩夫堡 $54

另外其中一個牛角窩夫堡加左$13跟餐,會配牛油粟米同指定飲品,我就揀左杯抹茶latte。

食完之後先知原來窩夫可以做出禁多驚喜美食,就算外賣拎走隔一段時間食都仲keep到溫度同口感,下次可以再encore!
🥐🍵抹茶忌廉吉士 $38🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 頭大經過朋友同網上既介紹🤪經過Kroffle 要一試,作為一個抹茶控,當然要試用左小山園若竹抹茶粉整既抹茶忌廉吉士啦😆一咬勁濃既抹茶味🍵擁入口中🥰,凍凍既醬配熱熱既牛角包窩夫🧇口感好正,而頭大最欣賞係抹茶吉士醬唔會好甜,而牛角包窩夫🧇外脆內軟,不過有啲細舊🥹🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼☀️整體而言,頭大經過門口已聞到陣陣牛油香味😆因爲即叫即做,要啲時間等候⚠️而店員咁岩比錯左窩夫我,所以又要再等🙈係等候期間,有dear jane 既歌一齊陪等😂😂雖然味道係唔錯但$38得咁細舊就有啲少貴

🥐🍵抹茶忌廉吉士 $38
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
主打現場即叫即烘的牛角包窩夫,保證新鮮熱辣,外脆內軟,有陣陣牛油香,誠意十足!牛角窩夫有鹹有甜,外觀有別於坊間的,而是呈蜂巢形,相當吸引。味道有鹹有甜,更設有All Day Breakfast,價錢實惠。龍蝦肉牛油果牛角窩夫堡 ($56)賣相吸引,牛角窩夫夾入龍蝦,炒滑蛋、生菜、牛油果和沙律醬,再撒上黑椒粒,豐富又有飽足感!入口酥香鬆脆,炒蛋嫩滑,龍蝦有嚼勁,鹹中帶甜,香口美味,作為早餐或下午茶一流!爆漿牛角包窩夫是店舖首創,將即烘的牛角包窩夫注入滿滿冰凍的吉士醬,飽滿且有澎湃感,咬落啖啖爆餡,冰火交融,非常邪惡!原味雲呢拿吉士 ($32)雲呢拿味香濃,微甜且帶有牛奶香,口感軟滑。.手工芋泥麻薯 ($38)麻糬柔糯,每一口都瀰漫著芋頭香氣。朱古力吉士 ($36)朱古力味道非常濃厚,但一點也不甜膩。.抹茶忌廉吉士 ($38)選用小山園若竹抹茶粉製作,茶味濃厚甘香,帶回甘和微微苦韻。夢幻櫻花脆波波凍飲 ($16)夏日限定!漸層的粉紅及粉紫色,賣相夢幻吸睛!雪碧底加上碟豆花冰,清爽消暑。

龍蝦肉牛油果牛角窩夫堡 ($56)

原味雲呢拿吉士 ($32)
雲呢拿味香濃,微甜且帶有牛奶香,口感軟滑。
手工芋泥麻薯 ($38)
麻糬柔糯,每一口都瀰漫著芋頭香氣。

朱古力吉士 ($36)
朱古力味道非常濃厚,但一點也不甜膩。
抹茶忌廉吉士 ($38)
選用小山園若竹抹茶粉製作,茶味濃厚甘香,帶回甘和微微苦韻。

夢幻櫻花脆波波凍飲 ($16)
位於元朗廣場附近,以外賣店形式經營既牛角窩夫小店,主打賣牛角窩夫,賣相都幾吸引😍,窩夫即叫即製,所以等候時間會長小小。建議大家買完要即刻食,先品嘗到酥脆既口感。——————————————♥———————————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ♥️ 爆漿窩夫系列 - 意式檸檬吉士 $35新鮮整起熱辣辣窩夫夾住凍冰冰檸檬吉士醬,一冷一熱,一啖咬落去有種冷🧊熱🔥交融既感覺。牛角窩夫外層金黃色摸落去比較實淨,咬落去又另一感覺外皮酥脆,有淡淡牛油🧈香、啲醬多到湧出來,真係做到爆漿效果🤩!!!但檸檬吉士醬太酸太酸,酸度好似真係食緊一片檸檬😬酸到要瞌埋眼。下次試下其他味,應該會更好食。- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -——————————————♥———————————————
建議大家買完要即刻食,先品嘗到酥脆既口感。

♥️ 爆漿窩夫系列 - 意式檸檬吉士 $35
新鮮整起熱辣辣窩夫夾住凍冰冰檸檬吉士醬,
一冷一熱,一啖咬落去有種冷🧊熱🔥交融既感覺。

下次試下其他味,應該會更好食。
2022-10-11 68 views
元朗足料fusion牛角窩夫堡 上次試完甜品 今次試試主食牛角堡 佢哋有四款口味 每款都有唔同風格 簡單記錄下.⭐️龍蝦肉牛油果牛角窩夫堡$56表面有滿滿蝦肉 牛油果粒粒底下有滑蛋 生菜 係食落最清新嘅一個口味.⭐️蒲燒鰻魚牛角窩夫堡$54呢個偏向日式 蒲燒鰻魚 配上鰻魚汁底下同樣有滑蛋 生菜味道唔難想像 好食但唔夠驚喜.⭐️法牛包小腸牛角窩夫堡$52呢個就台灣風味 用左台灣腸 底下有滑蛋同菜.⭐️雙色芝士辣肉丁牛角窩夫堡$54個人最鍾意呢一個港式口味 亦都係最邪惡嘅味表面有大量重口味嘅五香肉丁底下夾住芝士 滑蛋 生菜🥰可以輕易做到芝士拉絲🥰仲滿足埋打卡嘅願望.除此之外仲可以跟餐加$5至$10有粟米同冷泡茶/特飲 跟餐抵飲好多.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_元朗.#Kroffle (元朗) @kroffle.hk 地址:元朗民合徑8號幸福樓地下18室.鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長.⭐️評分:味道:4.5/5環境:-/5服務:-/5抵食:4/5..#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk
⭐️龍蝦肉牛油果牛角窩夫堡$56
表面有滿滿蝦肉 牛油果粒粒