2023-10-07 42 views
第一次在金撈老鴨湯火鍋店打邊爐,當鮮要order佢地既大熱推介既富貴金撈鴨湯黎做湯底,賣相夠正用料多,先飲個湯味道濃厚夠香,大量蟲草花等材料,湯底正到不得了!鴨肉夠嫩又滑,配上特製鴨醬更香濃。之後就叫左d野打邊爐。冰鎮辣水魷,質地爽彈夠質感,冰冰涼涼又帶香辣感,對比度十足!惹味又開胃,必試之選!雲南竹笙幾脆口,質地爽帶滑,帶有淡淡清甜而清爽感。吸埋湯底味道更正。安格斯牛頸瘠肉質鮮嫩,帶濃郁的牛肉香味,色澤夠紅潤,口感細膩而多汁,帶有微微奶香!越食越想食,非常高質。黑松露墨丸為自家手打出品,鮮嫩有彈性,搭配黑松露的香,味道濃郁而迷人。黑魚片肉質鮮嫩,細滑而有彈性,帶有淡淡魚香,口感鮮美而清爽。金羅漢果雪梨茶有清新的果香,口感滑順而清爽,帶有一絲絲甜味,清涼的口感,解膩又健康之選。最後埋單還有珍寶珠作結,得意得黎又實用。整體員工服務好好,熟悉menu等食材,有問必答。

2023-05-16 456 views
老鴨味濃、牛頸脊爽口、紅魚刺身好好食🤤🤤老鴨非常嫩滑 湯頭鮮甜 啲鴨肉好好食 魚刺身好爽口 一定有下次、下次同再下下次👍🏼👍🏼👍🏼仲有神秘丸,唔知下次仲有冇因為太好食,下次唔知有冇咁好彩仲有得食😋😋
老鴨味濃、牛頸脊爽口、紅魚刺身好好食🤤🤤
仲有神秘丸,唔知下次仲有冇
因為太好食,下次唔知有冇咁好彩仲有得食😋😋
2023-05-06 381 views
第一口湯就已經感受到老鴨嘅濃郁味道,加上啲金華火腿同埋冬菇,令湯底更加鮮甜。而且湯底都唔會太油膩,飲落去好順口,令人一試難忘。而啲鴨肉就更加驚喜啦!佢哋嘅質感好嫩滑,一啖一啖都係滿口油香。而啲金華火腿同埋冬菇都係一啖啖係嘴裡爆發出嚟,好好味!如果你想要啲創新,我會推薦你試下配啲麵,或者係加啲蔬菜啦,增加啲層次同口感。不過不論你點樣食,呢碗「金撈老鴨湯」都係一個絕對正啦!快啲嚟一齊食啦!

2023-04-16
2023-03-21 333 views
收工同同事係佐敦發現呢間邊爐 試左招牌老鴨湯邊爐 足料抵食,湯料足 ,鴨肉鮮滑 象拔蚌刺身新鮮鮮甜 如果鍾意食刺身嘅朋友 黎度呢度象拔蚌係值得試的一道菜 推薦鍾意食刺身又鍾意邊爐嘅朋友黎試一試

2023-03-20 221 views
炸粟米墨魚咀非常好食我唔識所有嘢都好新鮮價廉物美老闆同老闆娘都好好人打邊爐湯都可以飲埋 服務態度一流金撈富貴老鴨湯 簡直一流 飲完之後全身暖曬 好味好味,好味 一定要返轉頭再食
炸粟米墨魚咀非常好食我唔識
所有嘢都好新鮮價廉物美
老闆同老闆娘都好好人
打邊爐湯都可以飲埋
服務態度一流
金撈富貴老鴨湯 簡直一流
飲完之後全身暖曬
好味好味,好味 一定要返轉頭再食
2023-01-03 470 views
同朋友生日泥慶祝 8個朋友叫咗佢個招牌老鴨湯 係幾正嘅😁同埋佢個椒鹽粟米勁好食之後打邊爐都係叫例牌嗰啲嘢和牛嗰啲唔少得啦梗係🤣🤣整體10分我比8.5分一大班朋友嚟吹吓水飲下啤酒 係唔錯選擇
同朋友生日泥慶祝 8個朋友
叫咗佢個招牌老鴨湯 係幾正嘅😁
同埋佢個椒鹽粟米勁好食
之後打邊爐都係叫例牌嗰啲嘢
和牛嗰啲唔少得啦梗係🤣🤣
整體10分我比8.5分
一大班朋友嚟吹吓水飲下啤酒 係唔錯選擇

2022-11-13 470 views
鴨湯世一最好飲嘅鴨湯 味道十分濃郁,超級入味BB鴨新鮮、啖啖肉、肉質嫩滑黃金炸淮山外脆內軟、入口超爽聖子十級新鮮又大隻金羅漢果雪梨茶天然健康美味打邊爐一定試試佢一定要黎試
鴨湯世一
最好飲嘅鴨湯 味道十分濃郁,超級入味
BB鴨新鮮、啖啖肉、肉質嫩滑

黃金炸淮山外脆內軟、入口超爽

聖子十級新鮮又大隻

金羅漢果雪梨茶天然健康美味
打邊爐一定試試佢

一定要黎試
2022-10-20 536 views
前一日Book定位幫朋友慶祝生日,舖頭面積雖然唔大坐得都算鬆動坐低先叫定招牌金撈老鴨湯底同三刀魚刺身,海鮮有大元貝,海中蝦,日本蟹柳,黑魚片仲要左小食椒鹽粟米,其他配菜例如牛頸脊,金菇,黑柏葉,鴨血,珊瑚蚌,非常滿足的一餐😋

2022-10-16 333 views
員工好熱情,友善,細心個湯底好好味,真材實料!象拔蚌,魚刺身好新鮮,鮮甜 黎到一定要食!重有個牛拼盤,一次過滿足你所有願望🫰🏻一定要end calllllllll
員工好熱情,友善,細心
個湯底好好味,真材實料!
象拔蚌,魚刺身好新鮮,鮮甜 黎到一定要食!
重有個牛拼盤,一次過滿足你所有願望🫰🏻
一定要end calllllllll
2022-10-07 439 views
經Openrice 訂坐,準時入座。一坐底職員非常熱情,又不停幫我地換碟加湯!先叫左極品松茸老鴨湯半隻,但都夠4個人分,湯底勁正,飲落好足料餐牌價錢都好合理,但肥牛價錢就有些少貴,有d 卻步象拔蛘刺身,好鮮甜,不過個頭既位有些少腥,店員提醒可以放落個湯度會好食d, 試下咁做之後果然唔唔錯,但如果想食象拔蛘的話,最好之前訂定,唔係可能會無但地點就唔係太近佐敦地鐵站,建議係柯士旬站落會好d蝦滑,正常味道唔錯,好滑好鮮甜勁多醬汁同配料任君選擇
經Openrice 訂坐,準時入座。
一坐底職員非常熱情,又不停幫我地換碟加湯!

餐牌價錢都好合理,但肥牛價錢就有些少貴,有d 卻步

但地點就唔係太近佐敦地鐵站,建議係柯士旬站落會好d

蝦滑,正常味道唔錯,好滑好鮮甜

勁多醬汁同配料任君選擇
極品松茸老鴨湯
象拔蛑刺身
魚刺身
極品松茸老鴨湯
象拔蛑刺身
魚刺身
2022-10-05 241 views
今日即興同同事約咗去細聲老鴨湯刺身火鍋專門店食飯。我哋叫咗一個金撈富貴老鴨湯,一個18層辣雞煲! 老鴨湯湯頭鮮甜,一啲都唔酥,鴨肉好淋。而個雞肉又惹味又滑溜,好正! 老細推薦我哋食牛三星 (有本地牛頸脊+牛肉粒+牛胸爽+牛舌芯) 可以一次過試哂咁多款牛,真係不得了!個象拔蚌刺身好鮮甜,食到大家Lam Lam 脷😋我哋見啲小食好似好吸引咁,所以叫咗幾款試下,墨魚咀同埋椒鹽粟米都超好味😋下次一定會再encore !

個象拔蚌刺身好鮮甜,食到大家Lam Lam 脷😋

• 金撈富貴老鴨湯
  • 家姐辣餃子
  • 自家炸響鈴卷
2022-10-03 156 views
次次來必叫象拔蚌刺身!已經第二次叫了!質素品質依然跨啦啦!下次也會再叫!老闆與待應悉心解釋。服務也非常好有人幫手分湯,會過嚟得閒同你傾吓計關心下你。食物份量合理,公道!今次叫你象拔蚌刺身、牛三星、手打肉丸、蜂巢豆腐、炸墨魚咀、鮮魚刺身、牛黃喉8年老店,今次是朋友推薦,4人行,有人唔食生嘢,但都仲有好多選擇,唔使驚唔啱食。環境衛生亦很好,冇好逼,人熱情又好客,冷氣好夠,員工都夠!總括嚟講好評高分一定要來試下!

食物份量合理,公道!

2022-10-03
$300 (Dinner)
  • 金撈富貴老鴨湯
  • 招牌本地手切牛頸脊
  • 美國桶蠔
2022-10-01 118 views
呢到可以叫刺身同邊爐。刺身食咗象拔蚌同魚,好新鮮甘甜。打邊爐方面,湯底好正!湯底叫咗金撈富貴老鴨湯,開始前先飲碗湯,好濃好好飲!料都好新鮮!另外叫咗杯金羅漢果陳皮雪梨茶,甘甜清新,飲左打邊爐一流。侍應好nice,總結而言係一個愉快嘅晚上,之後可以再嚟。
呢到可以叫刺身同邊爐。刺身食咗象拔蚌同魚,好新鮮甘甜。

另外叫咗杯金羅漢果陳皮雪梨茶,甘甜清新,飲左打邊爐一流。

侍應好nice,總結而言係一個愉快嘅晚上,之後可以再嚟。
2022-09-30 268 views
曾經在國內品嚐過正宗的老鴨湯,這幾年封關冇辦法再一嚐滋味,慶幸在香港也有一間專門製造老鴨湯的火鍋店,而且味道絕對拍得上國內知名食店。前菜先來一個椒鹽粟米,炸得乾身之餘可以配上一杯冰凍啤酒,又或者一面喝湯一面來一件也是絕配。如果係熟客仔又響OpenRice出過食評,記住問店員攞優惠,大大條活魚刺身立即奉上。火鍋料也絕不失禮,安格斯牛頸脊肉質亂畫有牛味,比得上有評級的牛肉,如果不怕肥的朋友,脆炸午餐肉是必點的項目,正式或是放湯同樣美味。唐生菜也絕不欺場,每一棵都有揀過,絕對無壞菜在其中。除此之外,雖然打邊爐很少會叫丸類,但鵝肝墨丸一定要必點,內裏包含着切粒的鵝肝,貨真價實。

金撈富貴老鴨湯
唐生菜、脆炸午餐肉
椒鹽粟米
活魚刺身
2022-09-28
$300 (Dinner)
金撈富貴老鴨湯
唐生菜、脆炸午餐肉
椒鹽粟米
活魚刺身
  • 頂級安格斯牛頸脊
2022-05-20 588 views
食物吸引,款式多樣,能滿足我老婆及小朋友口味,上菜時間亦較快👍🏻老板好人爽快。服務也不錯。希望下次可以同大班朋友黎,可以試多D食材👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

• 老鴨湯
  • 招牌本地手切牛頸脊