2022-09-15 76 views
超愛喝台式果茶 看到這家很多人排隊就試試了➡️ 百香翠玉綠茶 $31顧名思義是百香果+綠茶的清爽組合百香果的果味還可以 (而且有很多籽!感覺放了不少果肉)但翠玉綠茶的茶味就比較一般了即使走冰了但依然有點淡價錢不算便宜 有點可惜可能這家的奶茶會好喝一點下次再試試!
超愛喝台式果茶 看到這家很多人排隊就試試了

➡️ 百香翠玉綠茶 $31
顧名思義是百香果+綠茶的清爽組合
百香果的果味還可以
(而且有很多籽!感覺放了不少果肉)
但翠玉綠茶的茶味就比較一般了
即使走冰了但依然有點淡
價錢不算便宜 有點可惜

可能這家的奶茶會好喝一點
下次再試試!
TakeAway
今日去完食野諗住返屋企途中買杯野飲返去打機🙈咁就買左一杯手作冬瓜茶+蘆薈點解飲左第一啖,啲蘆薈係酸🙈如果蘆薈係酸既話咁可能小弟食既蘆薈都係壞既,咁就返去問啲員工啦,估唔到個矮男同事就話 係咁架啦係酸架 我飲既都係酸架😳當場O左手作功夫茶我飲過好多間 呢一間係又慢又亂又錯有一次叫左2杯鐵觀音奶茶一熱一凍,杯野個貼紙都係岩既,點知返到去係有珍珠🙈呢啲唔緊要啦一次半次你唔換比我唔緊要 幾十蚊唔係想同你計 但係唔好好似理所當然咁算 佢仲要係老細黎🙈例如山景店,人地係會換比客人,唔係理所當然,乜野都會講聲唔好意思 比客既感覺都好重要囉,23蚊入面杯野又搞唔掂,黎買野又好似得罪左佢地咁
手作功夫茶我飲過好多間 呢一間係又慢又亂又錯
手作冬瓜茶加蘆薈
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2022-07-08 52 views
這間是大型連鎖台式飲品店, 在香港有超過50間分店。 似店提供許多款式選擇,有 奶茶類, 水果茶, 奶蓋茶, 綠茶 及 拿鐵等等。此店的珍珠奶茶特點, 徐了夠彈牙外,珍珠有甜味。 另一個推介飲品士奶蓋芒果冰, 奶蓋嘅鹹味,襯托芒果嘅鮮甜味, 真係別有一番風味。 最後就是水果茶也值得一讚, 紅茶底茶味香濃, 配埋水果清香也是一絕。此店提供會員優惠制, 入會之後只要提供電話號碼, 就會享有九折優惠。 呢個優惠令客戶感到相當窩心👍 今時今日講求性價比, 令客人相當滿意。

2022-07-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2022-05-12 226 views
間舖係彩明商場開左兩個月到今日第一次幫襯,個職員感覺好似趕住收工咁態度好差,係度諗緊半糖定微糖果陣已經係度眼睥睥,當時其實成間舖只係得我一個客🤣。order咗杯伯爵珍珠奶茶半糖結果甜到阿媽都唔認得,飲到一半都冇忍唔住掉咗,茶味係香醇嘅衰在太甜啦感覺浪費咗杯茶,我覺得間嘢奶茶係ok但係職員嘅態度不敢恭維。不過彩明買珍奶真係冇乜選擇,地鐵站果間天仁對我黎講行得遠左啲,另外間貢茶水準長期保持係10年前,希望開多兩間珍奶鋪頭大家多啲選擇
,希望開多兩間珍奶鋪頭大家多啲選擇