2021-05-29 134 views
大埔超級城新開咗 La Famille, 佢哋的 Chiffon Cake & Bavarois 真係超靚。 當然立即買些返屋企同家人分享,亦借機鼓勵下正在預備考試中的小朋友,努力温書係有回報的 。蛋糕紙袋一入屋,小朋友已經超興奮,逐個蛋糕拿出來時,見到每個都咁精緻美麗,接連又一輪讚嘆的嘩嘩聲。今次order 有:🍰日本柚子🍰皇牌士多啤梨🍰法國玫瑰🍰雙重朱古力🍮巴伐利亞 - 瀨户內檸檬芝士La Famille 的蛋糕真係非常多款色,而且件件也外表精美,面味道同樣美味,無論睇定食都令人充滿幸福感覺。

今次order 有:
🍰日本柚子
🍰皇牌士多啤梨
🍰法國玫瑰
🍰雙重朱古力
🍮巴伐利亞 - 瀨户內檸檬芝士

2021-05-24
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
  • Chiffon Cake
  • Bavarois
2021-05-29 130 views
成日聽朋友La Famille又靚又好食,知道大埔開左分店,帶亞女shopping順便買黎食下。🍰日本柚子巴伐利亞超靚又彩色繽紛,慕絲口感軟身,仲將柚子打成蓉mix埋一齊,而面頭就好似水信玄餅,放了士多啤梨,藍莓,紅桑莓,食用花,味道清爽又帶點柚子味道。🍰和風竹炭黑金胡麻蛋糕用黑芝麻製造,而頂係用左黑芝麻同竹炭粉整成既黑芝麻奶凍黎既,再係面淋上彩色既朱古力碎碎,而入面又有用金芝麻既cream味道濃郁,令整個蛋糕充滿芝麻味。🍊日本日向夏蜜柑蛋糕有著淡淡檸檬味,頂層鋪滿日向夏柑果,清甜多汁,蛋糕內係加左法式檸檬醬、香濃既香草奶凍粒同鮮忌廉,味道清新開胃!🍫雙重朱古力由兩種不同濃度既朱古力混製製成,朱古力cream仲加入Rum酒,再配上自家製既朱古力脆脆,朱古力控要試下

🍰日本柚子巴伐利亞

🍰和風竹炭黑金胡麻

🍊日本日向夏蜜柑

🍫雙重朱古力
《💜大甲香芋黑糖麻糬💜》$380/1磅 (15cm)/主要材料/ 香芋戚風蛋糕, 香芋忌廉, 黑糖麻糬, 食用花大甲芋頭味勁勁勁濃郁佢嘅香芋味係好真好香 唔係假味大甲香芋忌廉真係好幼滑 入口溶化戚風蛋糕口感鬆軟 蛋糕夾層仲有黑糖麻糬 勁QQ 我覺得好食 整體甜度都真係幾好 唔會太甜雖然cream佔左7成到 但真係一D都唔會滯Overall 係好食 不過黑糖麻糬唔多~  整體口感層次都唔多~ 個人覺得值約~$250如果$380 性價比算低 未必會買~仲有做點綴D乾花好殘LOL哈哈想食嘅 都可以買呢款嘅迷你蛋糕 ($62)縮細左之後 入面好似豐富左~ 口感full D~
《💜大甲香芋黑糖麻糬💜》$380/1磅 (15cm)

大甲芋頭味勁勁勁濃郁
佢嘅香芋味係好真好香 唔係假味
大甲香芋忌廉真係好幼滑 入口溶化
戚風蛋糕口感鬆軟
蛋糕夾層仲有黑糖麻糬 勁QQ 我覺得好食
 整體甜度都真係幾好 唔會太甜
雖然cream佔左7成到 但真係一D都唔會滯

Overall 係好食 不過黑糖麻糬唔多~
 整體口感層次都唔多~ 個人覺得值約~$250
如果$380 性價比算低 未必會買~
仲有做點綴D乾花好殘LOL哈哈

想食嘅 都可以買呢款嘅迷你蛋糕 ($62)
縮細左之後 入面好似豐富左~ 口感full D~
2021-05-20
$380 (Other)
  • 大甲香芋黑糖麻糬
2021-05-23 117 views
開心食蛋糕,唔開心都要食蛋糕🍰la famille向大埔開左分店啦!有10多種唔同嘅口味選擇除左原個蛋糕,仲有迷你size!選擇困難既肥師奶簡左4款迷你size!一次滿足4個願望!lafamille既蛋糕造型精緻,而且口感鬆軟!.▪️日本白桃 $62口感豐富而不膩,一啖又一啖,食到唔想停😋▫️香濃開心果 $65脆脆地既開心果,層次感較豐富▪️榛果阿薩姆奶茶 $56▫️法國玫瑰 $56淡淡既花香,適合唔中意太甜既朋友仔.
有10多種唔同嘅口味選擇
除左原個蛋糕,仲有迷你size!
▪️日本白桃 $62

口感豐富而不膩,一啖又一啖,食到唔想停😋
▫️香濃開心果 $65
脆脆地既開心果,層次感較豐富
▪️榛果阿薩姆奶茶 $56
▫️法國玫瑰 $56

淡淡既花香,適合唔中意太甜既朋友仔
2021-05-22 81 views
其實今次係第二次買呢間既蛋糕,上次係接近母親節,買左個皇牌士多啤梨同媽媽慶祝母親節士多啤梨戚風蛋糕既香。今次就自私食,唔預小朋友,試左個京都焙茶。本來係想試伯爵茶,但見呢個係推介,就揀左呢個。上面有層奶凍,綠色既似係綠茶朱古力,戚風蛋糕係焙茶味,好濃郁既茶味,不錯不過食食下有啲苦澀味,應該就係中間啲醬,有少少接受唔到呢種苦🙈不過中間食落好似越食越甜咁。整體來說,又唔覺得係必食推介,下次應該試返伯爵茶味或者生果味既蛋糕。
士多啤梨戚風蛋糕既香。
今次就自私食,唔預小朋友,試左個京都焙茶。

本來係想試伯爵茶,但見呢個係推介,就揀左呢個。

不過中間食落好似越食越甜咁。
2021-05-22
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$62 (Other)