2023-02-02 489 views
啱啱過咗農曆新年,公司為咗搭正我哋呢班小員工呢特登去lady M買咗cake請我哋食,我就同幾個同事share咗三隻味道,首先講朱古力咖啡,食落口好香,跟住係伯爵茶,有濃濃伯爵茶味,最後原味當然係最好食㗎嘛又唔算太甜!
2023-02-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$55 (Tea)
2023-01-31 397 views
Lady m 期間限定1️⃣Tiramisu 千層蛋糕好香濃咖啡味,酒味就唔多覺,味道偏苦,唔會好甜,cream幼滑👍🏻👍🏻可試💰HKD$782️⃣red velvet cakeCream較小,蛋糕比例都ok,味道都正常,顏色好靚💰HKD$75經常都有唔同新款蛋糕推出,十分欣賞👍🏻👍🏻佢嘅原味千層蛋糕都幾好食,但係士多啤梨同伯爵茶就差咁d.但呢個價錢食到咁靚嘅千層蛋糕,確實係幾抵。堂食的話需要排隊
Lady m 期間限定
1️⃣Tiramisu 千層蛋糕
💰HKD$78

2️⃣red velvet cake
Cream較小,蛋糕比例都ok,味道都正常,顏色好靚
💰HKD$75

經常都有唔同新款蛋糕推出,十分欣賞👍🏻👍🏻
2023-01-24 411 views
期間限定嘅Tiramisu 千層蛋糕,見佢出左已經好想食好吸引😍終於有日個肚有位可以食🤣每層中間係mascarpone cheese, 所以食到好香好滑芝士味,中間仲有一層咖啡海綿蛋糕夾心,浸左咖啡同榛果甜酒,食到酒味,真係好似tiramisu 😍 如果酒味同咖啡味再濃啲就仲好
終於有日個肚有位可以食🤣
如果酒味同咖啡味再濃啲就仲好

2023-01-01 914 views
這尖沙咀大商場消費優惠, 購物送折扣店券, 因買了新手機及電視, 拿到一大疊不知何用之際,見到這下午茶名勝,決定探店👏點了飲品:熱朱古力桂花香茶餅點:原味千層蛋糕法式芝士蛋糕粟子蛋糕300多元消費折扣了100, 一般的服務, 沒太大驚喜, 亦算來過吧😋

點了飲品:

桂花香茶
桂花香茶

餅點:

粟子蛋糕
栗子蛋糕

2022-12-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$160 (Tea)
2022-11-11 1257 views
Lady M 可以多年來一直保持人氣高企不無原因,除了憑藉皇牌千層蛋糕🍰及特色咖啡及西茶綁住一班忠實粉絲的心外,時不時亦會推出季節限定甜點及套餐優惠,吸引生力軍或年輕新一代。今次推出了$100有找,包括飲品配蛋糕再加彩虹雪糕球,吸引了我這個最愛着數的小師奶和鍾意夢幻色彩的小女。點了400次咖啡,超多泡泡,鮮奶滑溜溜流過味蕾。另除了具有多款口味的千層蛋糕外,法國士多啤梨千層酥都好出色,脆卜卜鬆化口感,愉悅感爆燈。

法國士多啤梨千層酥配幻彩雪糕球
400次咖啡
2022-10-22
$50 (Lunch)
法國士多啤梨千層酥配幻彩雪糕球
400次咖啡
  • 法式士多啤梨千層酥
2022-11-01 1100 views
Lady M呢個名就聽得多但係咁多年都無食過趁而家有海港城coupon就即刻試先不過星期六條隊有啲長如果要食就要有心理準備玫瑰千層蛋糕 $78蛋糕上面有少少玫瑰花瓣聞落去有淡淡玫瑰花香cream好綿密有落去有種入口即溶既感覺千層蛋糕餅皮亦非常軟即刻明白點解經常人山人海法國玫瑰鮮奶茶 $68因為唔飲咖啡既我而又非常熱愛玫瑰既我都照嗌左玫瑰奶茶配合埋蛋糕一齊打卡非常夾味道就不過不失 奶茶香仲帶點玫瑰香味不過略嫌有少少甜同埋性價比不太高 $68但味道不算太出眾總括黎講去Lady m都係買返蛋糕好啲雖然貴但係好值得!
Lady M呢個名就聽得多

味道就不過不失 奶茶香仲帶點玫瑰香味
不過略嫌有少少甜
同埋性價比不太高 $68但味道不算太出眾

總括黎講去Lady m都係買返蛋糕好啲
雖然貴但係好值得!

2022-10-31 796 views
與友人在尖沙咀逛商場,見到Lady M,友人心血來潮想食原味千層蛋糕,因平日時間,無人排隊,便入去Lady M來個tea time ,兩個小小的胃,竟叫了三個蛋糕加兩球雪糕,仲有兩杯飲品😆。叫了一個原味千層蛋糕、伯爵茶千層蛋糕、粟子千層蛋糕,而雪糕就係伯爵口味同彩虹牛奶口味;吃了三個千層蛋糕,原味依舊好味,相比之下,粟子千層蛋糕內有粒粒粟子,十分有口感,所以粟子千層蛋糕比伯爵茶千層蛋糕更好味😋。

2022-10-29 688 views
終於帶男朋友去食千層界既no.1,Lady M男朋友未食之前仲唔信佢真係好好食,食完之前終於明啦,今次叫左兩款千層蛋糕,番左成工食完真係充滿番活力,好開心,仲拉埋男朋友入坑,遲下再試埋其他味。玫瑰千層蛋糕🍰呢個係我最愛,淡淡既花香味,食落甜而不膩,又食到一層層分明,啲奶油仲好香好滑,蛋糕上仲有幾塊花瓣作點綴,賣相好優雅,又有樣又有內涵。伯爵茶千層蛋糕🍰濃濃既伯爵茶味,中意食伯爵既人一定唔可以放過,不過有對比下,個人覺得玫瑰千層蛋糕較為出色。
終於帶男朋友去食千層界既no.1,Lady M

仲拉埋男朋友入坑,遲下再試埋其他味。

玫瑰千層蛋糕🍰

伯爵茶千層蛋糕🍰

2022-10-12
Type of Meal
Dinner
  • 玫瑰千層蛋糕
下午5點鐘左右 同朋友係海港城行街行到攰 又未到Dinner time ~ 平時人山人海排晒長龍嘅Lady M,可能因為過咗最繁忙嘅時間 見到唔使排隊,我哋就決定坐低食件蛋糕🍰 飲杯茶🍹 順便抖下🤣🤣我揀咗玫瑰千層蛋糕🌹 而朋友就揀咗焙茶千層蛋糕🍵 飲品就要左Iced🧊伯爵紅茶🍹🌹🍰玫瑰千層蛋糕比較清新,無論係聞到 還是食落口都有淡淡的玫瑰花香味,2重享受😋🍵🍰焙茶千層蛋糕真係有濃既焙茶味,但同時都偏甜,可能想掩蓋好濃茶既甘味,話哂始終都係一件甜品🤭

2022-10-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
2022-10-21 440 views
Shopping 完後,經過Lady M,冇咩人排隊,先發現依家coupon 係300-100,所以冇咩人,想食青蘋果慕絲蛋糕,所以外賣咗青蘋果慕絲蛋糕有啲酸,比想像中
,所以冇咩人,想食青蘋果慕絲蛋糕,所以外賣咗
青蘋果慕絲蛋糕有啲酸,比想像中

2022-10-19 402 views
🐾Lady M# A man thought too much, will lose the fun of life.- William Shakespeare🐈今日心緒不寧,於是就忙裏偷閑去左Lady M補充下糖份,可能係平日唔係好多人,店舖以白色為主調,坐得幾舒服🐾原味千層蛋糕 $68個蛋糕皮整得夠薄所以一咬會feel到好多cream咇出嚟,唔會太甜,好評🐾士多啤梨拿破崙 $66吉士醬調得好好味,而且夠多餡!個餅皮勁鬆脆,一切落去果下已經聽到好香脆的聲音,最推薦係呢個❣️Overall體驗: 工作好多煩惱但呢排體會到諗黎都冇用,食個千層蛋糕連同千個煩惱食落肚仲實際。Lady M係小貴但好食
🐾Lady M

- William Shakespeare

🐾原味千層蛋糕 $68

🐾士多啤梨拿破崙 $66

2022-10-16 611 views
由於有海港城200-100優惠券嘅關係所以嗱嗱聲約frd黎海港城食飯食完飯就梗係要食返啲甜品Lady M 就係其中不二之選每次黎親都一定要食伯爵茶千層蛋糕餅皮的口感十分軟 而且非常香 甜而不膩每次嚟都一定要食另外仲叫咗個紫薯千層蛋糕紫薯味好濃,但係相比起伯爵茶 呢款蛋糕就有啲失色我覺得lady m 真係除咗千層蛋糕之外,其他都一般般呢個棋盤蛋糕冇乜特別去第二度應該可以食到更好食叫咗杯400 次咖啡 口感軟滑下次單飲佢會比較好食完蛋糕之後再飲佢超級滯
由於有海港城200-100優惠券嘅關係

每次嚟都一定要食
Earl grey千層

另外仲叫咗個紫薯千層蛋糕
紫薯千層蛋糕

紫薯味好濃,但係相比起伯爵茶 呢款蛋糕就有啲失色

朱古力棋盤蛋糕

我覺得lady m 真係除咗千層蛋糕之外,其他都一般般
呢個棋盤蛋糕冇乜特別

2022-05-22
Earl grey千層
Dalgona  coffee
2022-10-15 408 views
幾乎把菜單吃了個遍!新品焙茶口味的茶香味很濃,略膩~但還是很正的焙茶味最愛的還是玫瑰的那款~芝士蛋糕依舊是經典,很creamy(喜歡餅底的肉桂味)栗子蛋糕好像給我切的比較小塊(哭泣…)棋格巧克力蛋糕也不錯,好吃的!
幾乎把菜單吃了個遍!
新品焙茶口味的茶香味很濃,略膩~
但還是很正的焙茶味
最愛的還是玫瑰的那款~
芝士蛋糕依舊是經典,很creamy(喜歡餅底的肉桂味)
栗子蛋糕好像給我切的比較小塊(哭泣…)
棋格巧克力蛋糕也不錯,好吃的!
2022-10-15 320 views
最近推出期間限定焙茶千層蛋糕,經過黎試一試,又難得堂食有位坐可能佢嘅Earl grey 千層蛋糕太出色,所以我對佢嘅焙茶千層蛋糕都好高期望,叫左一件黎試下:焙茶千層蛋糕:味道偏甜、焙茶味好淡,淡到我食唔出有焙茶味,只食到好甜嘅甜味⋯ 講返先,同一日黎食Lady M前我無食過甜品⋯蛋糕上有兩粒黑糖,都係得個甜字,同焙茶格格不入,我認為係多此一舉⋯完全參透唔到啲人講嘅好食位喺邊,由頭到尾都係得個甜字⋯ 以後我都揀返Earl grey千層蛋糕好了⋯ 大家唔好中伏。

焙茶千層蛋糕:

2022-10-09
$80 (Tea)
最近海港城優惠變左$300減$100,Lady M 都少左人排隊。今次食左3款 cakes: 1. Earl Grey Mille Crepes $78不敗之選,伯爵茶味很香,cream 和每層crepes 都好滑,千層蛋糕入面,最推介嘅係依隻。2. Strawberry Mille Feuille $66個人認為係,Lady M 除左千層蛋糕外,最好食蛋糕,好脆,士多啤梨很新鮮,整體高質。3. Gateau Nuage $72正正常常的芝士蛋糕,但不太特別。

1. Earl Grey Mille Crepes $78

3. Gateau Nuage $72
正正常常的芝士蛋糕,但不太特別。