2024-12-22 21 views
📍 林香檸手打檸檬茶(K11)經過林香檸,就飲返杯手打檸檬茶!門口已經好多人排隊🤲🏻飲完杯檸檬茶更暖笠笠🤲🏻✨茉莉檸檬茶茉莉茶底相融合,平時係紅茶底,今次我就試吓茉莉茶底,香水檸檬果皮馥香,飲起來不覺苦澀,咀嚼檸檬果粒瞬間爽脆、爽口多汁、清甜低酸、滿杯維C,味道清新🥢✨桂圓紅棗檸檬茶喺一個嚴寒嘅冬天梗係要飲返杯熱嘅嘢飲🧃女仔最緊要養生,最近店內推出咗暖笠笠嘅檸檬茶🍋真材實料嘅圓肉紅棗,有自然嘅甜味,唔需要另外加糖,而且飲完好暖胃,飲完之後,個人都暖笠笠,而且帶有少少檸檬香,添加不少層次感!

📍 林香檸手打檸檬茶(K11)

經過林香檸,就飲返杯手打檸檬茶!
門口已經好多人排隊🤲🏻
飲完杯檸檬茶更暖笠笠🤲🏻

✨茉莉檸檬茶

✨桂圓紅棗檸檬茶
喺一個嚴寒嘅冬天梗係要飲返杯熱嘅嘢飲🧃

2024-12-14 39 views
飲茶總係中國人的喜好,近排潮流興返檸檬茶,就不如試吓先🫶🏻[食後感]📝1. 鴨屎香檸檬茶✔️茶葉帶有一種特別的香氣,泡出來的茶色澤金黃透亮,香氣四溢✔️檸檬的酸香與茶的醇厚完美結合,喝上一口,清新的酸味瞬間喚醒味蕾,令人神清氣爽2. 白桃檸檬茶✔️散發著淡淡的果香,帶來一種清甜的感覺✔️茶底柔和,白桃的自然甜味與檸檬的酸度巧妙融合,讓整體味道更加平衡✔️喝上一口,清新爽口,彷彿置身於陽光明媚的果園中,令人心情愉悅✔️顏色也非常美麗,淺黃透亮檸檬茶各有特色,一款帶有深厚的茶香與獨特的風味,另一款則清新甜美,適合不同的口味需求。
飲茶總係中國人的喜好,近排潮流興返檸檬茶,就不如試吓先🫶🏻

[食後感]📝
1. 鴨屎香檸檬茶
2. 白桃檸檬茶
✔️散發著淡淡的果香,帶來一種清甜的感覺
✔️顏色也非常美麗,淺黃透亮

2024-11-22 36 views
香港依家都有幾間主打賣手打檸檬茶,我試過3間,但係最 like 都係林香檸,喺 K-11 行街街買,個店員係極好服務,我睇左一陣都三心兩意揀唔到飲咩,個店員主動介紹番有咩口味,如果第一次飲飲咩好,即刻覺得好值得幫襯。我最後都係揀左最招牌既鴨屎香手打檸檬茶,茶味香濃,唔會嚡口又唔會苦澀,香水檸檬既清香真係好特別,茶加檸檬既搭配真係飲極都唔厭。
透過Open Rice 外賣自取又有優惠!省時又方便!好飲!五分甜都略嫌有點甜!但喜歡個個手打檸檬味!職員態度有禮!而且非常殷勤!值得回購再回購!👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

職員態度有禮!而且非常殷勤!值得回購再回購!

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
2024-09-17 87 views
成杯檸檬茶 冰佔左9成,本身杯野都唔係叫大。杯野 一拎上手 ,啜幾啖都所淨冇幾,真係搵人笨。其實茶底加水成本都唔貴,有良心d就唔好咁多冰。總知唔會再飲,返大陸飲好過。陳皮只係平時口立濕果隻cheap雞陳皮,返大陸飲新會陳皮好過
成杯檸檬茶 冰佔左9成,本身杯野都唔係叫大。
杯野 一拎上手 ,啜幾啖都所淨冇幾,真係搵人笨。
其實茶底加水成本都唔貴,有良心d就唔好咁多冰。
2024-09-16
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$30 (Dinner)
2024-09-01 143 views
飲過不少手打檸檬茶,林香檸嘅手打檸檬茶,可以說是最推介的,檸檬很香,茶味適中,小朋友也十分喜歡這味道的檸檬茶,可惜冰較多,即使已叫了小冰,都是杯中有3/4的冰。夏天熱都可以接受,不過冰太多,茶就不多幾啖就飲完。但如果冬天就真係頂唔順,實在太冰凍,呢個都係普遍手打檸檬茶的大問題。另外k11 分店裝修很靚,職員都相對其他分店友善,價錢也十分合理,在K11飲野的首推。下次會再試下其他飲品,如今期期間限定的芒果系列。

2024-05-11 306 views
每次見到林香檸都忍唔住飲一杯🍋鴨屎香手打檸檬茶,尖沙咀K11分店暫時咁多間分店最好飲~少冰後份量都唔會少太多!💕(以少冰少甜為基礎)位於商場一樓,地址算易搵。

位於商場一樓,地址算易搵。
鴨屎香手打檸檬茶
鴨屎香手打檸檬茶
話說見到呢間嘢成日咁多人排隊,見今日冇乜人,所以融$28一杯買咗最經典嗰款。叫咗少少冰同走甜,落單嗰陣哥哥已經話小冰會唔滿個喎,咁當然明白,欣然接受。一路喺度等嘅時候已經覺得好古怪,點解凍飲?佢都要加個紙圈圍住佢㗎呢,到我攞到飲品,飲完三啖發覺點解好似飲唔到嘅時候搣開個紙我就明啦。嗰杯嘢根本淨係得幾啖,其他嘢都係叮,全部都係冰,冰同埋冰(重要嘅事情講三次)。我明大家都要交租俾人工,但係可唔可以唔好咁過分呀?

我明大家都要交租俾人工,但係可唔可以唔好咁過分呀?
手打檸檬茶喺香港都hit咗一排,個人認為香港最好飲嘅連鎖手打檸檬茶絕對係林香檸(無廣!雖然我都好想佢同我合作哈哈)呢日終於完咗萬惡嘅intern,一定要整返杯慶祝下! ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ 1️⃣ 鴨屎香檸檬茶 每次必嗌!我覺得呢隻味比招牌手打檸檬茶更香,試咗一次後簡直返唔到轉頭!如果唔想太甜,鍾意飲到茶底味道嘅話,可以嗌三分甜,一分/走甜可能會太苦,不過最緊要係要一個鐘內飲曬!如果唔係會澀到阿媽都唔認得 ( ꩜ ᯅ ꩜;) 2️⃣ 香印提子檸檬茶 呢個我超愛!提子+檸檬嘅配搭非常清新,仲有粒粒提子喺入面!但今次甜度嗌咗一分甜,甜度不足嘅茶底同提子嘅甜味混合得唔好,下次我都係嗌返三分甜最穩陣~ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ 雖然手搖飲品唔健康,但搵到自己鍾意嘅食物,梗係要趁後生整多幾啖!尤其而家有學生優惠,梗係要盡用最後嘅優惠啦 ପ(๑•ᴗ•๑)ଓ ♡ 而家心郁郁想整張優惠卡,好好滿足自己嘅檸茶癮!

1️⃣ 鴨屎香檸檬茶

2️⃣ 香印提子檸檬茶

2024-03-31
Type of Meal
Other
2024-04-06 152 views
之前很火 曝光率很高的手搖飲品牌在假期下午去到尖沙咀店竟然一位客人都沒有調茶師有蠻多 感覺很專業的店舖買了一杯招牌手搖檸檬茶但是被告知沒有碎冰 所以不可以走冰 然後那杯飲料出來就是很冰很冰 茶的部分也很濃 顏色大概去到了咖啡的顏色下午5店喝完後 半夜3點都無法入睡如果不愛喝咖啡但想要提提神的女生 可以在早晨時間試一下呢
之前很火 曝光率很高的手搖飲品牌
下午5店喝完後 半夜3點都無法入睡
如果不愛喝咖啡但想要提提神的女生 可以在早晨時間試一下呢
2024-04-03
Waiting Time
7 Minutes (Dine In)
2024-03-05 213 views
同朋友行尖沙咀K11, 俾依間黃澄澄超搶眼嘅手打檸檬茶專門店吸引咗🤣 佢D 檸檬公仔🍋 吉祥物超級可愛😍❤️ 真係忍唔住要幫襯吓🥴❤️ 朋友仔最適㨂🥴 要飲就飲佢嘅皇牌推介:招牌手打檸檬茶🍋🌟 果然名不虛傳👍 檸檬勁新鮮超清香🤩 飲落酸得黎唔會澀😚🫶 超級醒神又解渴😙 啱曬行街行到攰嘅朋友仔🤭 我就㨂咗佢新推出嘅龍井蜂蜜檸檬茶🤤 飲落即能感受到醇香嘅茶味👍 加埋店舖強烈推薦嘅天然檸蜜,味道清甜又潤喉,又唔會過份甜膩,非常出色👍🤩 店舖仲有開放會員計劃😳🤭 喜歡檸檬飲料嘅你切勿錯過喲😚🫶

龍井蜂蜜檸檬茶

店舖仲有開放會員計劃😳🤭 喜歡檸檬飲料嘅你切勿錯過喲😚🫶
Type of Meal
Tea
龍井蜂蜜檸檬茶
2024-03-05 139 views
內地有名嘅手打檸檬茶,主打新鮮檸檬即叫即打,飲品款式選擇多,出餐速度都幾快,等咗一陣就有得飲。香印提子檸檬茶手打檸檬茶味道特別香濃,唔會又酸又澀,秘訣在於檸檬同茶嘅黃金比例,再加上新鮮嘅香印青提,飲落香甜清新,仲可以食到香印嘅果肉。大吉檸新年期間限定,大吉大利咁好意頭,當然要叫翻杯!加入新鮮桔仔,香甜開胃,但又唔會好酸,加上同青檸cross over,毫無違和感,我認為之後要繼續賣,不可以淨係新年先有!

香印提子檸檬茶

大吉檸
2024-03-02 116 views
平時返工林香檸係大家下午茶最鍾意叫既嘢飲,今日放假經過K11 Musea 我都忍唔住買黎飲,飲過好多間呢d手打檸檬茶,都係覺得林香檸最好飲~白桃檸檬茶5分甜白桃同檸檬茶比例好好,白桃、檸檬同茶底味道都好出,甜度都啱啱好,唔想齋飲檸檬茶可以試下呢款,解渴一流招牌手打檸檬茶 5分甜飲落味道同茶餐廳雖然差唔多,但係茶底更濃,因為檸檬係手打既關係,唔使驚檸檬味唔出,新鮮檸檬好fresh!推薦三至五分糖雖然檸檬茶好似聽落同茶餐廳果d差唔多,不過好欣賞佢d檸檬茶係用新鮮香水檸檬逐杯手打,比起平時茶餐廳檸茶更fresh,茶底都好濃,出品更保持到水平一致

2024-02-24
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2024-03-01 80 views
召集檸檬控!茶飲店飲品即叫即製,茶飲店將香水檸檬同冰塊一起手打,必試皇牌手打檸檬茶、鴨屎香檸檬茶、還有渣男手打檸檬茶!青瓜檸檬茶清新之選!本身是青瓜控,所以都青瓜的飲品情有獨鍾。每口都充滿青瓜🥒碎粒,口感十足,香水檸檬清香非常,十分醒神。原諒檸檬茶以泰國抹茶作茶底,初嚐泰國抹茶,感覺較日本抹茶淡雅。茶飲店將檸檬茶混合其中,非常特別。整體清爽伴隨著檸檬的韻味。見其他客人選了鴨屎香檸檬茶,下次試試先得☺️林香檸手打檸檬茶(K11購物藝術館)📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B122A號舖

青瓜檸檬茶

原諒檸檬茶

見其他客人選了鴨屎香檸檬茶,下次試試先得☺️

林香檸手打檸檬茶(K11購物藝術館)
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B122A號舖

2024-02-25 170 views
前排行尖沙咀K11見到「林香檸」開咗分店,於是同朋友入去買咗兩杯飲品~~「林香檸」主打100%手打檸檬茶🍋,全部即叫即製!包括有招牌手打檸檬茶、鴨屎香檸檬茶、渣男手打檸檬茶等!鍾意飲手打檸檬茶的朋友唔好錯過❤️❤️🍹大吉檸 $38✨呢個係新年限定的飲品,一於買嚟試下~~入口帶濃郁的檸檬同蜜柑香🍊,裡面仲有好多果肉,好足料!飲完好清爽🤤🤤🍹鴨屎香檸檬茶 $32✨以鴨屎香茶葉為茶底,口感甘爽醇和、好清新!!茶味香濃,味道酸酸甜甜、帶點苦澀,推介大家試試👍🏻👍🏻

🍹大吉檸 $38✨
呢個係新年限定的飲品,一於買嚟試下~~

🍹鴨屎香檸檬茶 $32✨
以鴨屎香茶葉為茶底,口感甘爽醇和、好清新!!
茶味香濃,味道酸酸甜甜、帶點苦澀,推介大家試試👍🏻👍🏻