2023-08-31 12 views
第一次同朋友嚟到長沙灣區工廈嘅林氏廚房食晚飯。餐廳佈置溫馨簡潔;員工服務態度親切,非常有家的感覺。食方面我哋order咗個二人餐,有餐湯、沙律、小食拼盤、主菜、甜品及飲品,都相當豐富。粟米湯配多士,多士香脆,湯除咗好creamy外,仲食到粒粒好飽滿嘅粟米粒。蟹肉三文魚沙律,都幾多蟹肉,三文魚卷成花狀,放於青青的沙律菜上,好吸晴,顏色艷麗;再配上柚子醋,非常清新。小食拼盤,有餃子、金菇天婦羅、單骨雞翼,雖然係炸物,但不會感到油淋淋。主菜我哋揀咗大蝦牛肝菌乾蕃茄意粉及鰻魚炒飯意粉彈牙,配菜惹味。原條鰻魚舖在炒飯上,大大條,非常厚身,唔醒。而珍珠飯,粒粒分明,口感軟糯。牛奶布甸布甸夠冰凍,表面舖上糖沙,以為會好甜,但食落又不會太甜,布甸軟滑。原來餐廳逢星期三晚,都會有Live band演出,撞正今日係星期三,食飯之餘,仲有歌聽,多重享受。
第一次同朋友嚟到長沙灣區工廈嘅林氏廚房食晚飯。
餐廳佈置溫馨簡潔;員工服務態度親切,非常有家的感覺。

主菜我哋揀咗大蝦牛肝菌乾蕃茄意粉及鰻魚炒飯
意粉彈牙,配菜惹味。

牛奶布甸

2023-08-30 10 views
西九龍美味私房菜入到餐廳,地方非常闊落,環境寬敞,每逢星期三還有live Band表演,非常有氣氛。我們一行四人點了套餐前菜有餐包,有忌廉湯及煙三文魚沙律配醋汁,煙三文魚非常大片,配上很多沙律菜,份量非常多,酸酸甜甜,作為前菜,非常開胃。炸物拼盤有冇最喜愛的查茶樹菇、炸雞翼和餃子,即叫即整,非常香脆。主菜:加拿大豬鞍非常鬆軟,不會太靭,還有香滑薯蓉,好飽肚。帶子黑松露意大利飯帶子都幾大隻,非常鮮甜,黑松露配意大利飯好香好creamy紐西蘭肉眼扒 (五成熟)非常大塊,好厚身,非常抵食。大蝦牛肝菌蕃茄意粉有幾隻大蝦,配上蕃茄意粉,酸酸甜甜,非常開胃。兩款甜品作為完結,大滿足😍#林氏廚房 #私房菜 #荔枝角私房菜 #荔枝角 #foodie #hkfoodie
西九龍美味私房菜
我們一行四人點了套餐

炸物拼盤

有冇最喜愛的查茶樹菇、炸雞翼和餃子,即叫即整,非常香脆。

主菜:加拿大豬鞍

非常鬆軟,不會太靭,還有香滑薯蓉,好飽肚。

帶子黑松露意大利飯
帶子都幾大隻,非常鮮甜,黑松露配意大利飯好香好creamy

紐西蘭肉眼扒 (五成熟)
非常大塊,好厚身,非常抵食。

大蝦牛肝菌蕃茄意粉
有幾隻大蝦,配上蕃茄意粉,酸酸甜甜,非常開胃。

兩款甜品作為完結,大滿足😍

💭2人套餐💰488 有湯、starter x2、main x2、甜品x2同餐飲✨是日餐湯 - 洋蔥湯✨蟹肉煙三文魚沙律配油醋汁📝酸甜開胃,好足料✨炸物拼盤📝當日有魷魚鬚、茶樹菇、同餃子,有驚喜係茶樹菇炸完都好juicy又唔會好油膩✨德國咸豬手📝咸豬手好大隻,上碟前切開晒一嚿嚿,好脆口,點蜜糖芥末醬更fresh,配埋薯蓉同沙律菜✨鵝肝拼紐西蘭牛柳📝牛柳厚切,叫5成熟,份量好足,鵝肝食落油脂好豐富好滿足✨是日甜品📝試咗當日嘅紅豆椰汁糕同大菜糕,唔會好甜,自家製好新鮮林氏廚房 @lams_kitchen 📍長沙灣長裕街2號嘉圖工廠大廈4樓A號舖(荔枝角🚇D2出口行3分鐘就到)💫評分: 7.7/10💬星期三整體氣氛都好高漲,店內嘅人可以隨便點歌,大家都好Hyper,嘆番杯紅酒🍷聽吓歌食吓飯都幾chill,餐廳仲有做私房菜,可以根據價錢度身訂造唔同嘢食,煮埋海鮮都ok!🏃🏻‍♀️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴#林氏廚房 #私房菜 #料理 #小店 #推介 #西餐 #香港美食指南 #西式 #隱世 #美食 #荔枝角美食 #香港美食 #人氣#人氣店 #小店 #discoverhongkong #hkfoodie #hk

✨是日餐湯 - 洋蔥湯

✨蟹肉煙三文魚沙律配油醋汁
📝酸甜開胃,好足料

✨炸物拼盤

✨德國咸豬手

✨鵝肝拼紐西蘭牛柳
📝牛柳厚切,叫5成熟,份量好足,鵝肝食落油脂好豐富好滿足

✨是日甜品
📝試咗當日嘅紅豆椰汁糕同大菜糕,唔會好甜,自家製好新鮮

@lams_kitchen
📍長沙灣長裕街2號嘉圖工廠大廈4樓A號舖
(荔枝角🚇D2出口行3分鐘就到)

💫評分: 7.7/10

🏃🏻‍♀️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴

#林氏廚房 #私房菜 #料理 #小店 #推介 #西餐 #香港美食指南 #西式 #隱世 #美食 #荔枝角美食 #香港美食 #人氣#人氣店 #小店 #discoverhongkong #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkiger #hkig #hkfoodlover #tagsforlike #foodiehk #foodlover #hkfood #foodinstagram #hkfoodstagram #825food #牛 #德國豬手
今日在荔枝角D2睇完戲,朋友介紹咗附近有間樓上餐廳叫「林氐廚房」,話逢星期三有live band「930 Nine Thirty樂隊(成員包括:Vicky, Wingki Ada, Nick and Ding Ding) 駐場開show,有時仲會舉辦「舞會派對」,三五知己可一邊食飯、飲酒、吹水,又可一邊聽歌、跳舞,真係一次過滿足晒我五大願望!食物方面,餐廳最出名是$488的二人豐盛套餐,從粟米南瓜湯的開胃開始,到令人垂涎欲滴的甜品,每道菜品都展現了高水準的色、香、味和質素。首先,粟米南瓜餐湯散發著新鮮的濃郁南瓜香氣,搭配著粟米的甜味,湯的質地綿密,口感滑順。接著,蟹肉煙三文魚沙律配油醋汁帶來了一份清新的口感。新鮮的蟹肉和煙三文魚在沙律中完美結合,給予了這道菜品豐富的層次感。沙律醋汁以其微酸的口味平衡了蟹及魚肉的鹹香,味道令人回味無窮。炸物拼盤是一道令人難以抗拒的美食,當中包括炸茶樹菇、窩貼和雞鎚,值得一讚的是茶樹菇外酥內嫩,口感十分出色。窩貼餡料豐富多樣,雞鎚則帶有濃郁的雞肉香味。接下來,紐西蘭肉眼扒和加拿大豬鞍扒為主菜帶來了絕佳的肉質享受。紐西蘭肉眼扒的肉質鮮嫩多汁,烤製得剛剛好,肉

粟米南瓜餐湯

炸物拼盤:炸茶樹菇、窩貼、雞鎚

紐西蘭肉眼扒

加拿大豬鞍扒

接下來,紐西蘭肉眼扒和加拿大豬鞍扒為主菜帶來了絕佳的肉質享受。紐西蘭肉眼扒的肉質鮮嫩多汁,烤製得剛剛好,肉汁充分鎖住了肉的原始香味。加拿大豬鞍扒則以其豐富的脂肪和獨特的口感脫穎而出,每一口都令人著迷。

大蝦牛肝菌干蕃茄意粉

帶子黑松露意大利飯和大蝦牛肝菌干蕃茄意粉是令人難以忘懷的意大利美食。帶子和黑松露的組合帶來了一份奢華感,意大利飯的口感綿滑,黑松露的香氣令人陶醉。大蝦牛肝菌干蕃茄意粉則以其鮮美的蝦肉和香濃的牛肝菌味道為亮點,每一口都帶來了滿滿的滿足感。

大菜糕、Orel 奶凍

最後,甜品的出現為這次美食之旅劃上了完美的句號。大菜糕和Orel奶凍是結束這頓盛宴的完美選擇。大菜糕口感軟綿,散發出濃郁的椰香,給人一種懷舊的味道。Orel奶凍則帶來了一份清新的口感,奶凍的質地柔軟滑順,味道鮮甜可口,令人愉悅。

2023-08-28
$300 (Dinner)
粟米南瓜餐湯
炸物拼盤:炸茶樹菇、窩貼、雞鎚
紐西蘭肉眼扒
大菜糕、Orel 奶凍
  • 炸物拼盤
  • 紅絲絨蛋糕
2023-08-29 9 views
林氏廚房長沙灣長裕街2號嘉圖工廠大廈4樓A號舖經開荔枝角站,真係好多選擇,老友帶咗我去食私房菜,又幾正喎!😎老黃瓜湯鮮甜夠火候,鹹度適中,沒有味精,飲完好舒暢。😄南瓜湯配多士多士夠鬆脆,點一點南瓜湯更有層次,湯底夠 smooth,好䦕胃。😋豬鞍扒配薯菜豬鞍扒口感煙韌,肉汁豐富,份量十足,醬汁處理得不錯,不油膩。薯條即叫即炸,炸油新鮮,夠香脆,加埋茄汁 perfect match,配菜新鮮爽口,推薦!🤤黯然銷魂飯 (叉燒煎蛋飯)白飯底夠香,夠煙韌,煎荷包蛋加了醬油特別正,叉燒處理得不錯,啖啖肉,不會太硬,配菜爽甜,種類夠多,大滿足!😻飯後甜品有蛋糕,味道不錯,甜度適中,口感鬆軟。🐱林氏廚房 真材實料,沒有味精,環境舒適,侍應服務態度好,還會再來。🤘🏻

長沙灣長裕街2號嘉圖工廠大廈4樓A號舖

老黃瓜湯

鮮甜夠火候,鹹度適中,沒有味精,飲完好舒暢。😄

南瓜湯配多士

豬鞍扒配薯菜

黯然銷魂飯 (叉燒煎蛋飯)

飯後甜品有蛋糕,味道不錯,甜度適中,口感鬆軟。🐱

2023-08-29
2023-08-28 9 views
西餐私房菜|林氏廚房 |長沙灣平時去D2place睇完市集 唔知食咩其實可以行遠少少去工廠大廈 搵嘢食呢間餐廳逄星期三仲有live show睇㗎~—————————————$488 二人套餐 (前菜、主菜、甜品、飲品)🪺 忌廉蘑菇湯配麵包蘑菇切粒搞碎 口感豐富湯質地好creamy 🥗蟹肉煙三文魚沙律配油醋汁煙三文魚3-4大片 蟹肉份量勁多沙律菜新鮮 加入意大利黑醋 好開胃🫶🏼 炸物拼盤—客3款 魷魚、茶樹菇、雞翼加入調味粉 好夠味 可自行選擇再點沙律個人最鐘意炸茶樹菇 好香菇味 好特別🫶🏼 鵝肝拼紐西蘭牛柳叫咗7成熟 牛肉味重 肉質硬咗少少建議可叫5-6成熟 咁就可以再軟d鵝肝好大塊 外面煎到香脆 入面軟軟的 🫶🏼 原條鰻魚炒飯超大條嘅鰻魚 厚切有咬口炒飯加入紫菜 好正飲品我地就點左熱檸水甜品紅莓醬牛奶布甸 唔會太甜亦唔膩————————————📍 長沙灣長裕街2號嘉圖工廠大廈4樓A號舖————————————Overall 💗💗💗💗
西餐私房菜|林氏廚房 |長沙灣
平時去D2place睇完市集 唔知食咩
其實可以行遠少少去工廠大廈 搵嘢食
呢間餐廳逄星期三仲有live show睇㗎~
—————————————
$488 二人套餐 (前菜、主菜、甜品、飲品)

🪺 忌廉蘑菇湯配麵包

📍 長沙灣長裕街2號嘉圖工廠大廈4樓A號舖

————————————

Overall 💗💗💗💗
2023-08-27 8 views
🎉🎉🎉這是一家探訪的私房菜西餐廳,真的太棒了!👍👍👍。這家餐廳真的很神秘,藏得很深!🎊🎊🎊。它位在長沙灣的一個不起眼的地方,真的比較隱蔽!😋😋😋。我和我的伴侶二人在這享受了晚餐,他家的晚餐set包了沙拉和餐湯麵包,而且甜品也是附送的!💖💖💖。我點了牛柳和卡邦尼意粉,味道真的太棒了!牛肉嫩滑,意粉口感也很好,而且卡邦尼意粉的味道真的很正宗!😋😋😋。甜品燉奶都好正!
工廠大廈裡環境寬敞舒適😌裝潢帶點復古味道餐牌上菜式以西餐為主跟朋友點了一份二人套餐🍽️份量實在太豐盛吃完感到好滿足🫄二人套餐 $488是日餐湯🥣雜菌忌廉湯味道濃郁,配上一小片麵包前菜 x2 蟹肉煙三文魚沙律配油醋汁🥗一大碗有數片煙燻三文魚及蟹肉絲咸香鮮味,大量沙律菜清新爽脆,配上黑醋汁感覺很開胃又健康炸物拼盤🧆拼盤有3款小食,分別是炸海苔魷魚鬚,茶樹菇,單骨雞翼,所有炸物酥脆可口,非常邪惡😈主菜 x2加拿大豬鞍扒🥩平時好少點豬鞍有驚喜🤩,超厚切的豬鞍扒煎得恰到好處,表面有微微焦香,肉嫩不韌🤤,表面秘製醬汁使豬鞍的味道大大提升,重點是沒有豬騷味,底層是幼滑綿密的薯蓉及翠玉瓜伴碟大蝦牛肝菌干蕃茄意粉🍝4隻大蝦爽口彈牙,配菜有大片牛肝菌菇,蕃茄干及豆苗,吃起來蕃茄帶點酸酸的醒神開胃,扁意粉軟硬度適中,份量足夠二人吃甜品抹茶奶凍🍮很濃郁的抹茶味,有少量果醬酸酸的很解膩食物質素有水準👍🏻,性價比高,推介二人套餐份量豐富足夠,發現原來每個星期三都有live band表演🎼,下次再回訪親身感受現場熱鬧的氣氛🥳
工廠大廈裡環境寬敞舒適😌
裝潢帶點復古味道
餐牌上菜式以西餐為主
跟朋友點了一份二人套餐🍽️
份量實在太豐盛吃完感到好滿足🫄

二人套餐 $488

是日餐湯🥣
雜菌忌廉湯味道濃郁,配上一小片麵包
是日餐湯

加拿大豬鞍扒🥩

大蝦牛肝菌干蕃茄意粉🍝

甜品
抹茶奶凍🍮
很濃郁的抹茶味,有少量果醬酸酸的很解膩
抹茶奶凍

2023-08-24
$250 (Dinner)
是日餐湯
抹茶奶凍
2023-08-24 14 views
呢間私房菜餐廳位於荔枝角工廈入面, 環境寬敞, 逢星期三仲有live band表演, 好有氣氛❣️二人套餐 $488/2位用🔸️是日餐湯🔸️蟹肉煙三文魚沙律配油醋汁煙三文魚大大片, 有好多沙律菜同蟹肉係入面, 份量大大兜, 鍾意食幾多就夾, 油醋汁酸酸甜甜, 好清新🔸️炸物拼盤 拼盤入面有炸茶樹菇、炸單骨雞翼同餃子, 未食過炸菇, 煙煙韌韌, 幾特別, 雞翼幾香脆, 餃子剛好一口一啖, 方便食🔸️主菜-加拿大豬鞍扒豬扒肉質鬆軟幾juicy, 伴碟仲有香滑薯蓉、蔬菜等, 夠飽肚🔸️主菜-帶子黑松露意大利飯帶子鮮甜, 意大利飯香濃, 好creamy 又有咬口, 充滿黑松露香氣🔸️甜品啫喱同大菜糕🔸️飲品

❣️二人套餐 $

🔸️甜品
啫喱同大菜糕

🔸️飲品

2023-08-24 10 views
呢日特登約埋朋友上黎食飯,提前訂位因為逢星期三會有liveBand表演,一位難求餐廳位於工廠大廈但都幾易搵,當晚全場爆滿,氣氛超級好,仲可以一路聽歌一路食,好chill二人套餐已有沙律,炸物小食,餐湯,自家製餐包主菜,甜品,飲品蟹肉煙三文魚沙律配油醋汁沙律菜好新鮮,煙三文魚唔會腥好醒胃忌廉蘑菇湯配自家製餐包香濃忌廉湯配上脆口麵包,好難會唔好食炸物拼盤一共有三款炸物,有好juicy炸菇辣脆香雞翼,炸魷魚,好食鵝肝拼紐西蘭牛柳牛柳5成熟,牛肉味濃,肉質鮮嫩鵝肝外脆內脆,邪惡又滿足德國咸豬手 份量好大個皮脆卜卜,而且啖啖肉,唔會整到乾爭爭,幾出色最後仲有個甜品 相信我地好快會再黎
呢日特登約埋朋友上黎食飯,提前訂位
因為逢星期三會有liveBand表演,一位難求

二人套餐
已有沙律,炸物小食,餐湯,自家製餐包
主菜,甜品,飲品

蟹肉煙三文魚沙律配油醋汁
沙律菜好新鮮,煙三文魚唔會腥
好醒胃

忌廉蘑菇湯配自家製餐包
香濃忌廉湯配上脆口麵包,好難會唔好食

炸物拼盤
一共有三款炸物,有好juicy炸菇
辣脆香雞翼,炸魷魚,好食

鵝肝拼紐西蘭牛柳
牛柳5成熟,牛肉味濃,肉質鮮嫩
鵝肝外脆內脆,邪惡又滿足

德國咸豬手
份量好大個皮脆卜卜,而且啖啖肉,唔會整到乾爭爭,幾出色

最後仲有個甜品
相信我地好快會再黎
2023-08-23 23 views
📍 林氏廚房 Lam's Kitchen🌍長沙灣長裕街2號嘉圖工廠大廈4樓A號舖Shop A, 4/F, Ka To Factory Building, 2 Cheung Yue Street, Cheung Sha Wan📝整體評分:8/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝懷舊主調,聚會好地方,逢星期3有live band,性價比好高,二人套餐先$488!⤫ 蟹肉煙三文魚沙律配油醋汁 ⤫ ⤫ 炸物拼盤 ⤫ 餃子爆哂汁,香脆但唔會好油~雞翼幾大隻,單骨都啖啖肉~茶樹菇炸黎做小食又幾特別!⤫ 加拿大豬鞍扒 ⤫ 食過當中最好食嘅豬扒,誠意推薦! 煎到外屠少少焦香,肥瘦比例完美,格外多肉汁,肉質細緻柔軟,仲要相當厚身最重要係無豬臭味!!⤫ 原條鰻魚炒飯 ⤫ 原條鰻魚上,餸多過飯,只係用左香蔥同蛋就香味迫人,伴埋紫菜絲同蟹子。冰花大菜糕,經典!
📍 林氏廚房 Lam's Kitchen

🌍長沙灣長裕街2號嘉圖工廠大廈4樓A號舖

📝整體評分:8/10

⤫ 蟹肉煙三文魚沙律配油醋汁 ⤫

⤫ 炸物拼盤 ⤫
餃子爆哂汁,香脆但唔會好油~
雞翼幾大隻,單骨都啖啖肉~
茶樹菇炸黎做小食又幾特別!

⤫ 加拿大豬鞍扒 ⤫

⤫ 原條鰻魚炒飯 ⤫

冰花大菜糕,經典!
2023-08-22 807 views
#fafafoodblog西餐 #fafafoodblog私房菜🍴二人套餐1.是日餐湯 🍜椰菜花忌廉湯 忌廉味香濃 加埋椰菜花碎增加 fresh度 正2. 蟹肉煙三文魚沙律配油醋汁沙律既生菜椰菜新鮮 油醋汁好開胃 煙三文魚有三大塊 仲有新鮮既蟹肉碎 好啱餐前食即沙律🐟3.炸物拼盤🔥有茶樹菇 鍋貼同雞錐🐥茶樹菇菇味香 窩貼入面豬肉 juicy 🐷而雞錐 都整得好入味 點 d沙律醬就好正4.大蝦牛干菌乾蕃茄意粉 🦐勁正有4 隻大蝦 乾蕃茄令到意粉喺有牛肝菌既甘味都帶 d酸甜味 意粉係闊身既偏意粉 好爽口彈牙 好味5. 加拿大豬鞍扒 豬扒大件厚身 近骨位帶 d肥膏 其它位既豬肉都好嫩滑 佢既醬汁燒汁 都好香咸入味 薯蓉整得出色 薯仔味香 加埋配菜既 翠肉瓜 紅椒同菇 好食🌿🐷6. 甜品自家製芝士蛋糕 芝士味香 底下層皮都好有口感 要黎做餐後甜品好正🧀#西餐 #私房菜 #茶樹菇 #雞肉 #蟹肉 #三文魚 #沙律 #意粉 #豬鞍Score 平均分< 8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍
🍴二人套餐
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#林氏廚房
長沙灣長裕街2 號嘉圖工廠大廈4 樓 a鋪
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog長沙灣
====================

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2023-08-22
$250 (Dinner)
2023-08-22 14 views
上星期約朋友食飯發掘左呢一間長沙灣工廠大廈隱世西餐廳,當日都幾多客人,侍應同老闆都好Nice🥰我哋點咗一份二人套餐,$488包裝炸物拼盤、煙三文魚沙律、是日餐湯、兩個主菜、甜品同飲品,呢個價錢幾抵食🫶🏻炸物拼盤有帶子、魷魚鬚等,炸得幾好香口✨主菜揀咗慢煮黑毛豬同牛扒,兩款入面比較鐘意黑毛豬扒嘅鹹香同肉質✨最好甜品係大菜糕,味道清甜好fresh 🥰.📍 林氏廚房 (長沙灣)長沙灣長裕街2號嘉圖工廠大廈4樓A號舖
最好甜品係大菜糕,味道清甜好fresh 🥰
📍 林氏廚房 (長沙灣)
長沙灣長裕街2號嘉圖工廠大廈4樓A號舖
2023-08-20 21 views
👧🏻😋👅🍽✨用心經營小店 ☺️-林氏廚房 🇭🇰 長沙灣長裕街2號嘉圖工廠大廈4樓A號舖 🇭🇰-🍴工廠大廈樓上餐廳裝修唔會好豪華, 但家庭式經營俾人多一份親切感🍴平日夜晚六點幾去到竟然有好多張大枱, 應該係公司飯, 但店員不忘照顧單枱客人, 點餐, 上菜同斟水從不怠慢🍴餐廳主要做一/二人套餐, 亦有少量單點, 例如咖喱配黑麥包同炸物勁吸引, 但係二人套餐有炸物拼盤同包甜品乜都有得食, 咖喱都係留返下次-🍱二人套餐 $488✔️是日餐湯: 南瓜湯好 smooth-✔️蟹肉煙三文魚沙律配油醋汁: 二人份勁大兜, 煙三文魚好厚肉, 蟹肉份量都唔少, 沙律菜都好新鮮-✔️炸物拼盤: 💯炸茶樹菇最驚喜, 輕輕椒鹽唔使點醬都夠做, 咬落juicy知係菇汁而唔係油✨炸餃子同紫菜魷魚都好味, 炸物冇得輸-✔️兩款主菜都有高質薯菜底💯加拿大豬鞍扒厚肉多汁, 唔算肥但好嫩滑✨紐西蘭肉眼扒比較薄身, 但好大塊, 控制五成熟啱啱好, 都好多肉汁-✔️甜品: 簡單一人一件椰汁紅豆糕, 唔太甜好滿足-✔️咖啡或茶
👧🏻😋👅🍽✨
用心經營小店 ☺️
🇭🇰 長沙灣長裕街2號嘉圖工廠大廈4樓A號舖 🇭🇰

🍱
二人套餐 $488
✔️是日餐湯: 南瓜湯好 smooth

✔️炸物拼盤:
✨炸餃子同紫菜魷魚都好味, 炸物冇得輸

✔️兩款主菜都有高質薯菜底
💯加拿大豬鞍扒厚肉多汁, 唔算肥但好嫩滑

✔️甜品: 簡單一人一件椰汁紅豆糕, 唔太甜好滿足

✔️咖啡或茶

近日同朋友傾開 朋友有一間私房菜推薦 位於荔枝角🍴所以今晚同老公決定試下 這家林氏廚房📍-位於長沙灣的工廈內,環境都好闊落呀!💡現場仲有樂隊🎼不過禁岩我去現未開始演出~食物方面以SET DINNER為主,有齊湯、前菜、甜品!📝先上洋蔥湯、餐包同前菜🥣個人喜歡洋蔥湯,無味精,好飲😋-前菜分別有蟹肉煙三文魚沙律配油醋汁同炸物拼盤🥗🍤足夠的二人份量呀!小清新同惹呼之選! 我幾鍾意炸物拼盤,有菇、魷魚🦑-​主食方面,老公揀左加拿大豬鞍扒🥩估唔到豬鞍幾林,幾有驚喜 唔會太硬呢😛同埋幾大份,男士食都夠呀!✔️-我就點左帶子黑松露意大利飯 呢個係CREAMY之選🍚想對份量會細D同偏淡❗️帶子反而都幾大粒!😁-飲品我地就點左港式檸茶同檸水🍋甜品就有紅豆糕同JELLY! 我幾鍾意!🫘因為感覺唔膩,小清新之選呢!💚-滿足既晚餐呀! 店員服務仲好用心✅不過地點就真係比較難搵同隱閉,平日真係好少去⚠️
近日同朋友傾開 朋友有一間私房菜推薦 位於荔枝角🍴
所以今晚同老公決定試下 這家林氏廚房📍
位於長沙灣的工廈內,環境都好闊落呀!💡
現場仲有樂隊🎼不過禁岩我去現未開始演出~
食物方面以SET DINNER為主,有齊湯、前菜、甜品!📝
先上洋蔥湯、餐包同前菜🥣
個人喜歡洋蔥湯,無味精,好飲😋
前菜分別有蟹肉煙三文魚沙律配油醋汁同炸物拼盤🥗🍤
足夠的二人份量呀!
小清新同惹呼之選! 我幾鍾意炸物拼盤,有菇、魷魚🦑
-​
主食方面,老公揀左加拿大豬鞍扒🥩
估唔到豬鞍幾林,幾有驚喜 唔會太硬呢😛
同埋幾大份,男士食都夠呀!✔️
我就點左帶子黑松露意大利飯 呢個係CREAMY之選🍚
想對份量會細D同偏淡❗️
帶子反而都幾大粒!😁
飲品我地就點左港式檸茶同檸水🍋
甜品就有紅豆糕同JELLY! 我幾鍾意!🫘
因為感覺唔膩,小清新之選呢!💚
滿足既晚餐呀! 店員服務仲好用心✅
不過地點就真係比較難搵同隱閉,平日真係好少去⚠️
洋蔥湯
紅豆糕
Jelly
2023-08-16
$260 (Dinner)
洋蔥湯
紅豆糕