2021-06-05 222 views
呢間充滿少女心嘅打卡甜品真係想試好耐,每次路過都心郁郁,但咁啱每次路過嘅時候都好飽食唔到,今次終於有機會嚟食到啦。草莓奶油捲、鮮芒果奶油捲$72/4件呢兩款可以每款兩件咁樣雙拼。最底係一塊pancake, pancake中間夾住爆曬餡嘅cream,滿足晒鍾意食cream嘅朋友。Cream上面會有鮮芒果粒或者士多啤梨粒。成個奶油捲唔會太甜,就算怕食甜嘅朋友都食到。上面嘅水果味道天然,有天然嘅甜味,食得出唔係浸糖水出嚟嘅甜味。最重要嘅係,呢個奶油捲真係打卡一流。我覺得用嚟送禮或者做散水餅都會好啱,收到嘅人一定會好開心。草莓牛奶$48同朋友一人叫咗一支草莓牛奶。呢個草莓牛奶真係好正呀,我覺得咁好飲嘅草莓牛奶都幾少見。牛奶味道有少少甜甜地,有超多草莓粒,草莓天然嘅味道酸酸甜甜,攪勻之後同牛奶真係好夾。啲牛奶嘅奶味亦都好重,好香好好飲。個樽亦都好靚,朋友飲完之後,直情將個樽拎返屋企,洗完收藏添。

草莓奶油捲、鮮芒果奶油捲$72/4件

草莓牛奶$48

2021-06-05
2021-06-05 97 views
韓國過江龍Cafe主打🍓奶油卷香濃草莓鮮奶奶油卷cream打得非常細滑配上蛋糕卷同士多啤梨真係好夾士多啤梨鮮奶偏甜但係因為用左3.6鮮奶🥛飲落去奶味都幾重 仲有粒粒士多啤梨果肉✦ 草莓牛奶 Strawberry Latte🍓 ($48)✧ 草莓奶油卷 Strawberry Omelette 4pcs ($72)✦ 草莓巧克力奶油卷 Strawberry Chocolate Omelette 4pcs ($72)
韓國過江龍Cafe主打🍓奶油卷
香濃草莓鮮奶
奶油卷cream打得非常細滑配上蛋糕卷同士多啤梨真係好夾
士多啤梨鮮奶偏甜但係因為用左3.6鮮奶🥛
飲落去奶味都幾重 仲有粒粒士多啤梨果肉

2021-06-02 106 views
💗餐廳嘅裝修主要係夢幻粉色系, 絲絨粉紅沙發座椅,配合雲石地磚同餐枱,枱上擺放左新鮮嘅粉色玫瑰。環境適合👭🏻閨蜜享受下午茶,亦係👩🏻‍🤝‍👨🏼情侶拍拖勝地。另外,當日見到有客人買咗成幾盒。其實用嚟做👔散水餅/送禮 係唔錯嘅選擇。🍓草莓牛奶$48瓶蓋同瓶身幾可愛嘅,草莓牛奶偏向粉嫩,味道偏淡。草莓份量唔少,切到非常細粒,亦唔會過酸,容易入口。🥛紫薯牛奶$38用咗新鮮紫薯蓉去製作,味道濃郁,而且會係杯面撒上心形紫薯圖案,比草莓牛奶更香甜。🍰草莓奶油捲/ 芒果奶油捲 $78/4件可以自由配搭口味,可惜當日朱古力同摩卡味好早已售罄。奶油捲沿用韓國嘅食譜製作,忌廉同蛋糕都係由韓國運送過嚟️。軟綿綿嘅海綿蛋糕夾著厚厚嘅奶油,口感幼滑,中間有草莓粒/ 芒果作配料。奶油捲比較迷你,似精緻點心。🇭🇰尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 港鐵尖沙咀/尖東站 N5 出口#送禮 #散水餅 #散水禮物 #韓國#人氣 #牛奶 #草莓 #草莓蛋糕 #芒果蛋糕 #芒果

🍓草莓牛奶$48

🥛紫薯牛奶$38

🍰草莓奶油捲/ 芒果奶油捲 $78/4件
可以自由配搭口味,可惜當日朱古力同摩卡味好早已售罄。

🇭🇰尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖

尖沙咀呢間,成間餐廳裝潢都係粉紅色為主,一去到少女心爆發🥳 好開心🥰餐廳由牆壁,枱櫈,至飲品都係粉紅色😍 食物以奶油捲為主打,有5️⃣款口味,而飲品就有1️⃣2️⃣款奶油捲4件($72)草莓🍓、鮮芒果🥭、巧克力🍫、香蕉🍌草莓🍓及鮮芒果好新鮮爽甜, 內餡係香滑plain忌廉,蛋糕捲極為鬆軟,一咬落去,一份幸福嘅感覺湧上來🥰🥰🥰 巧克力🤎味,除咗上面大有朱古力脆粒,忌廉都加咗朱古力,朱古力控最愛🤎香蕉💛味上面就以藍莓🫐取代,忌廉都加份香蕉味😋草莓🍓牛奶🥛($48)見到個樽得意💕 忍唔住要買,牛奶香滑清甜之外,入面仲有好多草莓🍓蓉,好有口感。冰紫薯💜牛奶🥛($38)冰紫薯牛奶🧊夏天啱哂,飲落有淡淡紫薯香,又唔太甜😋

奶油捲4件($72)
草莓🍓、鮮芒果🥭、巧克力🍫、香蕉🍌

香蕉💛味上面就以藍莓🫐取代,忌廉都加份香蕉味😋

草莓🍓牛奶🥛($48)

冰紫薯💜牛奶🥛($38)
冰紫薯牛奶🧊夏天啱哂,飲落有淡淡紫薯香,又唔太甜😋
  • 紫薯牛奶
2021-05-27 87 views
༺ LE BREAD LAB💗༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ 成間店主要都係粉紅色設計嘅💗,真係啱晒鍾意粉紅色嘅我💕。原本黎到係想影令令相,不過佢店嘅設計嘅燈光係喺頭上邊直接照落嚟💡,嘢食就可以影得好靚👍🏻,但影人就比較難影😖。⊰ 草莓牛奶🥛 ⊱ 係最出名嘅嘢飲,就咁個樽身已經覺得好靚啦✨,入面仲有好多新鮮士多啤梨果肉🍓,加上啲牛奶好滑🥛,每一啖都有士多啤梨,口感真係非常好😋。 ⊰ 士多啤梨奶油🧁 ⊱一開始以為會好甜,點知食落去感覺啲忌廉好滑👅,加埋粒士多啤梨🍓,酸甜酸甜嘅感覺,食完仲想試埋其他味道添🤤。∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ 餐廳🛎: LE BREAD LAB (尖沙咀)地址📌:尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖營業時間⏰ :星期一至日 11.00~20.30交通🚗:港鐵尖沙咀 / 尖東站B1 / N5出口∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
༺ LE BREAD LAB💗༻

餐廳🛎: LE BREAD LAB (尖沙咀)

地址📌:尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖

營業時間⏰ :星期一至日 11.00~20.30

交通🚗:港鐵尖沙咀 / 尖東站B1 / N5出口
Follow我哋 @foodoirsis 💋帶你去到更多打卡嘅地方❣️
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2021-05-26 73 views
⿻⿻ 𝘓𝘌 𝘉𝘙𝘌𝘈𝘋 𝘓𝘈𝘉𓏲𓏱𓏭𓏭成日見到啲人去le bread lab打卡 特別係個strawberry latte睇落都好好飲 ❀︎.(*´▽︎`*)❀︎.平時好少嚟美麗華廣場三樓 一上到去就見到滿滿少女心嘅裝修 仲有個粉紅色嘅梳化 試咗招牌嘅草莓牛奶同四件奶油捲 草莓牛奶包裝好韓 顏色粉粉嫩嫩咁 味道香甜 士多啤梨味濃 攪拌均勻可以飲到粒粒草莓肉奶油捲可以自己拼搭 所以試咗三個口味 草莓奶油捲、草莓巧克力奶油捲同鮮芒果奶油捲 每一款嘅奶油都香滑唔膩 pancake質地綿密 細細件咁食完好滿足~ 𓏲𓏱𓏭𓏭草莓奶油捲+草莓巧克力奶油捲+鮮芒果奶油捲 $72Strawberry Latte $48Italy Cocoa $37
⿻⿻

草莓奶油捲+草莓巧克力奶油捲+鮮芒果奶油捲 $72
Strawberry Latte $48
Italy Cocoa $37
2021-05-26 70 views
餐廳以粉紅色為主色調。韓國少女風非常igable。不過都見到男男女女唔同年齡人士幫襯。😎strawberry latte。用左牛乳造型膠樽好cute。牛奶用上3.6牛奶好香牛奶味。有粒粒鮮士多啤梨肉。濃濃牛奶味中有淡淡士多啤梨味。感覺好fresh。☺️奶油捲。有4/12件裝揀。同一價錢嘅都可以自己mix & match。試左草莓奶油捲/芒果奶油捲/草莓朱古力奶油捲。見到店員落完order就即時密密整。pancake底軟綿綿。cream好輕身唔會膩。細細件就好似小點心咁。😋 食物presentation好有心思。用黎送禮或者做散水餅都好得體。👍

2021-05-22
$80 (Tea)
其實呢間韓國過江龍甜品,兩年前佢一嚟香港我就有留意,因為啲甜品睇落好吸引,好似去咗首爾嘅cafe咁。 Cafe其實比我想像中細,只係得4-5張枱。每張枱都有一個小花樽,加上粉紅色嘅托盤同雲石枱,輕鬆影出IGable相,簡單嚟講係打卡cafe。士多啤梨奶油卷 $72/4件試晒3隻味,味道正常,蛋糕算軟熟,係童年回憶嘅味道,大家食一啖就明,至於忌廉就真係日本嗰啲好食啲。草莓牛奶 $48外型超可愛!大家睇吓佢個白色蓋,令人諗起奶蓋蛋糕🍰 裡面有好多真.士多啤梨果肉,酸酸哋都幾fresh嘅,不過奶味就唔濃。見到隔離檯個女仔買咗2大盒,應該係做散水餅。呢間啲蛋糕細細件,如果公司多人要派都ok 嘅~

士多啤梨奶油卷 $72/4件

草莓牛奶 $48

2021-05-22 76 views
今次黎到呢間尖沙咀人氣粉紅cafe😍😍呢度有好多粉紅色裝修,真係令人少女心爆發~~🍰奶油捲 $72/4件✨口味方面可以自由配搭,我就揀左草莓同芒果味~~卷皮好鬆軟,裡面有滿滿的cream😋😋草莓同芒果都好鮮甜,唔錯❣️❣️奶油捲細細舊,食完都唔會覺得好膩~~同埋賣相精緻吸引,平時攞黎做散水餅或送禮都好適合👍🏻👍🏻🍓草莓牛奶 $48✨我見好多人都推介,所以就叫左😆😆飲落草莓味濃郁,仲有好多果肉,同牛奶好夾好好飲~~味道甜甜地,同奶油捲係絕配❤️❤️-☕️Cappuccino $36✨Cafe都有供應咖啡,朋友就叫左呢杯Cappuccino~~個拉花好靚,飲落咖啡味濃郁,口感順滑😋😋
今次黎到呢間尖沙咀人氣粉紅cafe😍😍
呢度有好多粉紅色裝修,真係令人少女心爆發~~

🍰奶油捲 $72/4件✨
口味方面可以自由配搭,我就揀左草莓同芒果味~~
卷皮好鬆軟,裡面有滿滿的cream😋😋
草莓同芒果都好鮮甜,唔錯❣️❣️
奶油捲細細舊,食完都唔會覺得好膩~~
同埋賣相精緻吸引,平時攞黎做散水餅或送禮都好適合👍🏻👍🏻

🍓草莓牛奶 $48✨
我見好多人都推介,所以就叫左😆😆
飲落草莓味濃郁,仲有好多果肉,同牛奶好夾好好飲~~
味道甜甜地,同奶油捲係絕配❤️❤️
☕️Cappuccino $36✨
個拉花好靚,飲落咖啡味濃郁,口感順滑😋😋
喺Mira行街行到攰嘅時候去呢間café坐低食件cake都唔錯☺️ 粉紅色嘅裝橫同夢幻嘅設計 俘虜咗我顆少女心💖 見到隔離枱有對公公婆婆👴🏻👵🏻 好開心傾住計咁食 勁sweet🥰🍓 草 莓 奶 油 捲 (⭐️ 7/10)🍫 草 莓 朱 古 力 奶 油 捲 (⭐️ 7.2/10)奶油捲$72/4件 可以自由搭配口味 蛋捲皮口感軟綿 中間夾住輕盈幼滑嘅cream 甜度適中 細細件食完兩件都唔覺得濟😛 價錢亦好合理如果買24件嘅話除返開都只係$15一件 好啱買黎做散水餅或者送禮!!🤣😏🍓 草 莓 牛 奶 $48 (⭐️ 7.5/10)佢個樽實在太cute了💕 一拎上手就即刻打返個卡先🤣 牛奶口感順滑 重點係會飲到粒粒新鮮士多啤梨果肉🥰🍼 伯 爵 奶 茶 $42 (⭐️ 6/10)味道太甜了😣💔 飲唔慣👉🏻👈🏻What’s better than spending a cozy afternoon while bathing in shades of pink? 💓 Checked out this instagrammble café at Mira Place in Tsim Sha Tsui re

🍓 草 莓 奶 油 捲 (⭐️ 7/10)
🍫 草 莓 朱 古 力 奶 油 捲 (⭐️ 7.2/10)

🍓 草 莓 牛 奶 $48 (⭐️ 7.5/10)

🍼 伯 爵 奶 茶 $42 (⭐️ 6/10)
味道太甜了😣💔 飲唔慣👉🏻👈🏻

What’s better than spending a cozy afternoon while bathing in shades of pink? 💓 Checked out this instagrammble café at Mira Place in Tsim Sha Tsui recently and ordered some of its iconic bite-sized omelettes and drinks.

Topped with cream, strawberry and icing sugar, the 𝑺𝒕𝒓𝒂𝒘𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚/ 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐 𝑶𝒎𝒆𝒍𝒆𝒕𝒕𝒆𝒔 are moist and light in texture. Reasonably priced at $168 for 12 pieces, these dainty, folded cakes are such ideal gifts for colleagues and friends! As for drinks, both 𝑺𝒕𝒓𝒂𝒘𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 ($48) and 𝑬𝒂𝒓𝒍 𝑮𝒓𝒆𝒚 𝑴𝒊𝒍𝒌 𝑻𝒆𝒂 ($42) are carried in a collectible bottle💕 We like the former one as the base is smooth with bits of strawberries found. However, the latter one is just overly sweet🥲
這間cafe的奶油捲相信大家都不會感到陌生吧💓 粉色系的裝潢令人少女心爆發‼️🧜‍♀️▫️❥$𝟳𝟮(𝟰ᴘᴄꜱ) 草莓奶油捲🍓 草莓巧克力奶油捲🍓🍫 鮮芒果奶油捲🥭 ❥$𝟱𝟵(𝟰ᴘᴄꜱ) 巧克力奶油捲🍫 摩卡奶油捲☕ 香蕉奶油捲🍌👆🏻一小盒有4件,同價錢的味道可混合選擇‼️ 它的奶油忌廉口感綿密輕盈,一點都不油膩,而且完全不會過甜‼️😋 奶油捲賣相美美的,買來送禮或是當離職散水餅都很大方得體‼️💐▫️❥$𝟰𝟴 草莓牛奶🍓🍼 原本是被它瓶子的外表吸引而買😜 瓶蓋就像一頂帽子,太可愛了‼️💓 搖擺之下瓶子裡的草莓果肉清晰可見,好好喝‼️😻😻

▫️
▫️

2021-05-12 3060 views
前幾日去尖沙咀染髮閒閒地都坐2-3個鐘所以去之前決定食飽少少🤣食完lunch仲唔夠食埋個甜品先滿足❤️去左呢間少女心十足pinkpink嘅甜品店🍓🍴奶油卷🍰($72/4件)相同價錢嘅奶油卷可以混搭我地今次就分別揀左原味、朱古力同芒果3款口味😋蛋卷口感鬆軟仲都淡淡蛋香味~忌廉質地好Creamy配合水果好fresh亦可以中和酸味😋朱古力Cream嘅質地會更厚實濃郁~細細地一舊當tea/散水餅都係不錯嘅選擇~🍓草莓牛奶($48)餐廳除左最出名嘅奶油卷之外緊係要試埋少女心十足嘅草莓牛奶❤️落左好多新鮮草莓每啖都飲到滿滿嘅果肉😋☕️Latte($36)男朋友有鋪癮好鍾意叫Latte睇下餐廳嘅拉花🤣奶味香濃配上朱古力中和咖啡嘅苦澀味~📍 LE BREAD LAB (尖沙咀)尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖#hkfoodie #hkig #hkfood #hkfoods #hk #hkfoodblog #day2eat @day2eat @yellow_lulufoodie #肚餓 #吃貨人生 #吃貨 #美食 #相機食先 #香港 #香港🇭🇰 #香港美食 #地道美食 #茶飲 #甜品 #尖沙咀 #

🍴奶油卷🍰($72/4件)

🍓草莓牛奶($48)

☕️Latte($36)

📍 LE BREAD LAB (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖

#hkfoodie #hkig #hkfood #hkfoods #hk #hkfoodblog #day2eat @day2eat @yellow_lulufoodie #肚餓 #吃貨人生 #吃貨 #美食 #相機食先 #香港 #香港🇭🇰 #香港美食 #地道美食 #茶飲 #甜品 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀甜品 #散水餅 #打卡 #打卡勝地 #lebreadlab
2021-05-10 75 views
少女心大爆發💖1. 奶油捲 x4 $72佢有幾隻味揀 我就揀左草莓 朱古力草莓 同芒果 個cream 係幾好食 十分creamy 個底口感似係蛋糕 都幾有蛋香 水果都幾鮮甜 細細個好易入口2. Strawberry latte $48入面有好多搞碎左嘅士多啤梨粒粒 每一啖都可以咬下果肉 加埋啲奶一齊飲 其實都幾飽 個包裝真係可愛3. Italy cocoa $37好大杯 熱辣辣即叫即沖 朱古力味濃 其實幾抵飲Overall推介指數:4/5環境十分少女 非常ig able 打卡好靚 除此之外呢啲做散水餅都幾吸引 得體唔失禮
少女心大爆發💖

1. 奶油捲 x4 $72

2. Strawberry latte $48

3. Italy cocoa $37
好大杯 熱辣辣即叫即沖 朱古力味濃 其實幾抵飲

Overall推介指數:4/5
2021-05-08 2146 views
Bookmark左好耐(因為全間都係粉紅色為主),今日難得行開SOGO感謝祭,就順便過埋嚟食個甜品!👍🏻奶油捲草莓、草莓朱古力、鮮芒果奶油捲,任何配搭都係$72/4件。每一件嘅外層都用鬆鬆軟軟嘅蛋糕捲着,裡面唧上幼滑嘅奶油,忌廉份量雖然都幾多,但食落甜而不膩,望兩眼都已經流晒口水。餐廳仲配上一個粉紅色嘅托盤,打卡一流。水果份量雖然唔係好多,不過水果嘅鮮甜都融入到整份甜品當中,特別係芒果細細粒好多汁,聞落已經有果香味!👍🏻草莓牛奶樽身好靚,飲落會有少少甜,不過粒粒香甜馥郁既士多啤梨肉亦都可以中和返。奶味幾濃,同時亦都聞到士多啤梨嘅果香,一啖蛋糕一啖飲品真係有好幸福嘅感覺。( 不過士多啤梨肉會沉底,建議飲之前記住搖一搖!)👍🏻美式咖啡食咗咁多甜嘢,用杯咖啡解一解甜膩口都係唔錯嘅選擇。咖啡偏向酸有淡淡花香味。👍🏻👍🏻環境超級少女、夢幻、童話,唔願走(´▽`)💡蛋糕賣相精緻,的確好適合做散水餅或者送禮,放喺婚禮上面做迎賓小食都唔錯(*¯︶¯*)

👍🏻奶油捲

👍🏻草莓牛奶

👍🏻美式咖啡

👍🏻👍🏻環境超級少女、夢幻、童話,唔願走(´▽`)

2021-04-18 119 views
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️全店充滿pink pink pink ...少女心大爆發💥食物方面獨孤一味售賣韓國大熱奶油捲💯❶奶油捲 (四件)$74口味方面可以自由配搭 🆓鬆軟嘅蛋糕捲着幼滑嘅奶油🍰奶油既質感比想像中輕盈🌈加上清爽既士多啤梨作點綴 甜而不膩🍓一件既份量偏細 唔會好heavy🤤係下午茶時間不二之選🏆❷草莓牛奶🥛 $48拎上手已經覺得顏色好夢幻🎀每一樽都係即叫即做 保證新鮮👩🏻‍🍳有滿滿既士多啤梨肉每一啖既口感都好實在👑礙於士多啤梨會沉底 飲用前記住要為搖勻🤗
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

全店充滿pink pink pink ...少女心大爆發💥