2020-10-26 93 views
話說以前喺韓國興起草莓牛奶已經好想試 但當時無揾到時間去 拖吓拖吓香港呢間都開咗好耐 我終於嚟咗啦😅一嚟到已經好興奮 細細間舖但係好靚好靚 係港女至愛嘅粉紅色💕成個感覺好夢幻 不停影相📸◽Strawberry Omelette◾Choco Omelette◽Strawberry Latte◾Earl Grey Milk TeaOmelette其實真係幾好味 外皮有濃濃蛋香 而且口感帶少少煙韌 唔係一咬就散 cream亦好滑較重奶味 可惜係士多啤梨唔當造 無特別甜 而朱古力味都唔錯 但驚喜不大士多啤梨奶個人十分鐘意 入面有粒粒果蓉 雖然係奶不過飲落唔會好漏 反而earl grey milk tea就偏甜左少少價錢方面就真係少貴 因為omelette好細件 但都要$72/4件
◽Strawberry Omelette
◾Choco Omelette
◽Strawberry Latte
◾Earl Grey Milk Tea
2020-10-17 135 views
行行到好攰,搵左呢間坐下,點知咖啡全無,草莓酸奶又冇,蛋糕又最少買四件,咁隨便叫左杯紫薯牛奶同伯爵奶茶紫薯牛奶陣紫薯味好假,奶味欠奉!伯爵奶茶係以樽裝上,似係一早沖起,咁就索價40幾一杯,衰過貢茶。飲左一淡冇飲超甜!想加冰又話冇。一定冇下次!
紫薯牛奶陣紫薯味好假,奶味欠奉!
超甜!想加冰又話冇。
一定冇下次!
✨呢間韓國人氣過江龍[𝐋𝐞 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐋𝐚𝐛]甜品店,以草莓做甜品並以粉紅色裝修做主調真係勁吸睛,真心吸引唔少女生過嚟打卡,我除咗想黎打卡影相之外,我依個甜品控當然都想試吓佢哋出名既草莓奶油卷......‼️.💬 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐎𝐦𝐞𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞 草莓奶油卷 🍓$64(4件)士多啤梨都算甜,唔算超甜嗰啲但唔酸,奶油唔算好甜覺得啱啱好,蛋糕口感ok,整體黎講唔差,但係無咩特別,食落唔漏既,都係外觀勝於味道多啲😂,打卡確係一流!女生想黎打卡值得一試💕!.💬 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 草莓牛奶 🍓$48呢支士多啤梨牛奶外觀已經好得意,呃到唔少少女心,點知原來味道唔錯,唔算甜,加埋啲草莓肉好味又有口感,唔係得個樣,仲要幾好飲有驚喜👏🏻!女生應該會鍾意❤️!..📍 LE BREAD LAB (尖沙咀)尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖..
💬 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 草莓牛奶 🍓$48
📍 LE BREAD LAB (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖
2020-10-03 140 views
今晚下午,約了朋友在尖沙咀聚一聚。這家餐廳的裝潢非常夢幻,一排絲絨粉紅色的沙發座椅,配上同色系的牆,雲石地磚配上雲石桌子,還有漂亮的吊燈,桌上還有新鮮的粉色玫瑰,裝潢有心思又可以滿足一眾少女,應記一功。餐廳只售賣飲品、奶油捲和曲奇餅。⭐️草莓牛奶$48透明的瓶子盛著香甜的草莓粒牛奶,顏色非常粉嫩,配上可愛的瓶蓋,實在捨不得喝呢!喝一口,草莓粒很甜很新鮮,牛奶香香甜甜的,口感偏淡一些,喝起來有陣果甜,不錯。⭐️濃縮咖啡$21睡眠不足,需要咖啡提神,價錢合理。⭐️草莓巧克力奶油捲小巧的巧克力奶油捲,海綿麵包夾著奶油,點綴著草莓粒,麵包皮很綿細,奶油很幼滑,沒什麼缺點,就是一口就吃完了,實在太快了。⭐️巧克力奶油捲巧克力奶油捲上面點綴了巧克力粒粒,入口有巧克力粒粒的口感,甜度適中。▫️草莓牛奶可以一試,挺特別的。奶油捲的話,小小的四個也不能滿足我,來半打才行。

今晚下午,約了朋友在尖沙咀聚一聚。

餐廳只售賣飲品、奶油捲和曲奇餅。

⭐️草莓牛奶$48

⭐️濃縮咖啡$21
濃縮咖啡

睡眠不足,需要咖啡提神,價錢合理。

⭐️草莓巧克力奶油捲

⭐️巧克力奶油捲

2020-10-01 134 views
今日下午茶就是同事的散水餅。估唔到這位同事咁有心思,order 左La Bread 的奶油卷作散水餅。這La bread 的奶油卷造型很美,很吸睛,一如漫畫中的甜點模樣。草莓朱古力奶油卷這奶油卷有著班戟似的旦糕卷,口感軟綿綿的,輕柔又帶濃濃的朱古力味。加上滑滑的朱古力忌廉,幼滑又輕盈,猶如空氣,再配上酸爽的草莓,香甜中帶果香,不錯。芒果奶油卷這芒果奶油卷深得我心,因為我是芒果控。芒果奶油卷顏色奪目,芒果多汁又甜香,加埋白滑忌廉和軟綿綿旦糕卷,充滿旦奶香,味道也不錯,而且感覺比較清新輕盈,好味道。

草莓朱古力奶油卷

2020-09-23 97 views
when life is hard, it’s time for some sweets (aka cakes 🍰) a nice environment with cozy chairs and tables. Staffs are super friendly and recommended us to try their strawberry latte which is their signature drink; not too sweet. The cakes were delicious too, perfect balance of cream and fruit. Texture similar to pancakes hehe definitely will come back for more working period as it’s nice and quiet too ❤️ Rating: 7.5/10 Location: Tsim Sha Tsui

Rating: 7.5/10
Location: Tsim Sha Tsui
  • 草莓牛奶
2020-09-21 100 views
。今日帶大家黎到尖沙咀一間好少女心餐廳✨放假約埋朋友食個tea😋。佢哋嘅舖頭唔算大間,座位都唔多,滿滿粉紅色嘅裝修,引來唔少少女過嚟打卡🤩,我哋試咗佢嘅草莓牛奶🥛,入邊粒粒果肉,酸酸甜甜,好開胃,而且個杯嘅包裝都好靚。我哋試咗草莓奶油卷、芒果奶油卷,朱古力奶油卷😋。同一價錢可以Mix唔同口味,奶油濃厚順滑,識落唔會太甜,入口軟綿綿,配上面頭酸酸嘅草莓🍓,食多幾件都唔會膩呀🥰,而芒果味方面,好清新,帶點酸甜,正呀,以朱古力味方面,朱古力味非常濃郁,依家打返好想再食過啦😭😭。呢個Tea,啱晒我,又唔會太飽,而且非常輕盈,同朋友約會必到之選✅✅。地址:LE BREAD LAB (尖沙咀)尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖。 最高為(5/5)味道⭐⭐⭐⭐⭐️價錢⭐⭐⭐⭐⭐️環境⭐⭐⭐⭐⭐️服務⭐⭐⭐⭐⭐️推薦星數⭐⭐⭐⭐⭐️#hkfood#hkfoodie#hkfoodbloggger#hkfoodblog#hkrestaurant#foodpotography#openricehk#foodpic#foodporn#picoftheday#instafood#topcitybiteshk#h

今日帶大家黎到尖沙咀一間好少女心餐廳✨
放假約埋朋友食個tea😋

同一價錢可以Mix唔同口味,奶油濃厚順滑,

地址:LE BREAD LAB (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖

最高為(5/5)
味道⭐⭐⭐⭐⭐️
價錢⭐⭐⭐⭐⭐️
環境⭐⭐⭐⭐⭐️
服務⭐⭐⭐⭐⭐️
推薦星數⭐⭐⭐⭐⭐️

#hkfood#hkfoodie#hkfoodbloggger#hkfoodblog#hkrestaurant#foodpotography#openricehk#foodpic#foodporn#picoftheday#instafood#topcitybiteshk#hkig#hkiger#hkigers#foodie#foodgasm食評#相機食先#lebreadlab
2020-09-16
  • 草莓牛奶
1K
2020-09-18 1364 views
LE BREAD LAB充滿少女風,心型的霓虹燈裝飾,營造粉嫩的室內環境。店面粉色格調,配上白雲石桌子等,帶優雅的感覺,跟閨蜜食tea打卡最窩心。 草莓/鮮芒果奶油捲 $68四件4件裝奶油捲可以自由配搭不同口味,鮮果款式精緻誘人。蛋捲質感軟綿,填滿滑溜奶油忌廉,表面的果肉以糖霜點綴,令蛋捲更吸引。草莓捲濕潤柔美,配上鮮香草莓,令人甜思思。芒果奶油捲十分鬆軟,加上熟透芒果肉,柔滑中沁出果香,啖啖蜜甜。巧克力奶油捲 $55四件奶油捲填滿幼滑朱古力忌廉,表面沾滿可口巧克力粒,賣相吸引。每口濃郁甜香,口感同樣綿彈軟糯,令人一試愛上。草莓牛奶 $48牛奶樽設計可愛,搖勻後呷一口滑滑的泡沫,奶香加上馥郁果香,甜中帶酸,可以飲到粒粒新鮮草莓果肉,清新滋潤。

草莓/鮮芒果奶油捲 $68四件

巧克力奶油捲 $55四件
草莓牛奶 $48
Tea
呢間超有少女心既Café相信大家都唔陌生🥰打卡一流最岩就係同閨蜜👭🏻黎食件cake 影下相📸黎過好幾次 皆因自己好中意食士多啤梨無論嘢飲 小蛋糕 都可以有士多啤梨既存在~而且呢度成間舖都係粉紅色 見到都開心啊❤️.今次同伯爵茶 x coffee控朋友黎 估唔到都會有嘢岩佢😏呢度既伯爵奶茶好濃郁 而且唔會太甜 茶味好香又清新個樽仔夠晒靚 記得搖勻先飲啊.🍓草莓酸奶同樣唔會太甜 飲既時候啖啖果肉 真係落足成本呢枝係我會成日encore の飲料‼️全部奶油捲都咁吸引😋一於做大食仔食晒佢Mocha奶油捲有淡淡咖啡香氣 配埋草莓飲品都好夾呢度既奶油捲口感鬆軟 有少少熱香餅既感覺忌廉香滑又creamy 誰能抵抗!!!我最愛既一定係草莓奶油捲!!! 我自己可以獨食8件唔係講笑🤤士多啤梨好鮮甜 大大粒 #草莓控 必食啊~
呢間超有少女心既Café相信大家都唔陌生🥰打卡一流
最岩就係同閨蜜👭🏻黎食件cake 影下相📸
黎過好幾次 皆因自己好中意食士多啤梨
無論嘢飲 小蛋糕 都可以有士多啤梨既存在~
而且呢度成間舖都係粉紅色 見到都開心啊❤️
呢度既伯爵奶茶好濃郁 而且唔會太甜 茶味好香又清新
個樽仔夠晒靚 記得搖勻先飲啊
🍓草莓酸奶同樣唔會太甜 飲既時候啖啖果肉 真係落足成本
呢枝係我會成日encore の飲料‼️
全部奶油捲都咁吸引😋一於做大食仔食晒佢
Mocha奶油捲有淡淡咖啡香氣 配埋草莓飲品都好夾
呢度既奶油捲口感鬆軟 有少少熱香餅既感覺
忌廉香滑又creamy 誰能抵抗!!!
士多啤梨好鮮甜 大大粒 #草莓控 必食啊~
2020-09-10
2020-09-10 149 views
終於去咗韓國人氣大熱甜品店 LE BREAD LAB high tea🇰🇷.草莓巧克力奶油捲(2 件)🍫奶油口感豐厚厚實😆奶油嘅朱古力味非常濃郁,但唔係好甜😋而奶油捲食到朱古力味又充滿蛋香🥚配埋士多啤梨味道啱啱好😍.草莓奶油捲🧁呢款奶油輕盈幼滑,香甜而不膩🤤而 pancake 入口軟綿濕潤👍🏻加埋面頭嘅草莓🍓真係食多幾件都唔膩☺️.鮮芒果奶油捲🥭偏酸嘅芒果令到成個奶油捲多咗一股清新嘅感覺😉.草莓奶茶🥤飲落茶味無咁重,奶味香濃🥛同時每啖奶茶都帶住士多啤梨香甜嘅味道😙而且非常之香😌奶茶順滑.紫薯牛奶(冷)味都好濃💜鮮奶加入新鮮紫薯蓉👩🏻‍🍳飲到濃郁紫薯味道😛天然嘅紫薯同濃厚嘅鮮奶十分夾
鮮芒果奶油捲🥭偏酸嘅芒果令到成個奶油捲多咗一股清新嘅感覺😉
  • 紫薯牛奶
  • 草莓奶油卷
2020-09-08 309 views
粉紅色主色嘅裝修加埋霓虹燈設計 💕💕 少女心 到一個點 😍 最岩就係同閨蜜黎食吓嘢,飲吓嘢 🍰 呢個奶油捲仲好岩送俾同事做散水餅,外表夠哂靚,除返開都只係$1x 件,幾抵草莓奶油捲 * 草莓巧克力奶油捲 $68/ 4件同一個價錢,可以mix & match 唔同口味 😁 奶油好滑又唔會膩,仲好挺身,影咗咁耐相都唔會扁,韓國直送果然係唔同啲! 最特別一定要講吓個 pancake 捲,軟綿綿咁,好幸福嘅感覺 😍😍草莓牛奶 📍$48牛奶好厚身,朋友一飲落去就話有啲雪糕嘅感覺 🍦 滑得黎仲有好多好多果肉,士多啤梨迷必叫!伯爵奶茶 📍$42用蔗糖整嘅伯爵奶茶飲落真係無咁甜,反而令茶味更香 餐廳仲好細心,俾咗2隻細膠杯,等我地可以倒啲俾大家飲 😁 btw.. 個樽好靚,我地2個都攞走咗 🤗

草莓奶油捲 * 草莓巧克力奶油捲 $68/ 4件

草莓牛奶 📍$48

伯爵奶茶 📍$42
用蔗糖整嘅伯爵奶茶飲落真係無咁甜,反而令茶味更香

草莓奶油捲
草莓奶油捲
2020-08-27 254 views
當離職時,除了要清理年假、收拾自己個人物品,有一件事都相當重要,就是「散水餅」,在離職前,這是表示對同事的一番心意。而這個「心意」如果很隨便,那麼日後你留在前同事的心中就是甚麼印象。如果你想日後好相見,就不能馬馬虎虎應付了事。在網上找了數間「散水餅專門店」,發現這一間的價錢是最便宜,有外表又有內涵,感覺是性價比高,平均每一件只需$14!草莓和芒果奶油捲(一打$168)坦白說,上面的水果只是裝飾,重點是奶油和班戟皮。奶油最出色之處是不油膩,最算我吃了數塊,都完全沒有膩感,牛奶味很淡,質感比普通蛋糕的奶油更厚實,亦很軟綿綿,但整體味道淡。班戟皮很薄和鬆軟,跟奶油很配合,而且吃一個根本不夠,要吃得多才有少少飽滯!所以分給同事當下午茶都是剛好!環境:用粉紅色作為店內主打顏色,很適合少女打卡。

在網上找了數間「散水餅專門店」,發現

草莓和芒果奶油捲(一打$168)

環境:
用粉紅色作為店內主打顏色,很適合少女打卡。
2020-08-26
TakeAway
$14 (Tea)
  • 草莓奶油卷
2020-08-18 243 views
下午茶時間黎到Le Bread Lab。呢度裝修紅粉菲菲,又有霓虹燈光打卡位📸。呢度嘅甜品貴精不貴多,焦點就係奶油捲,另外都有啲☕️杯裝同🥤樽裝飲品。奶油捲有好幾款味,$68/4件就係有水果嘅,$55/4件就無水果,如果Mix & Match,不論款式都係$68/4件。我今次就揀左🍓草莓、🍫草莓巧克力、🥭鮮芒果、🍌香蕉味。奶油捲個底好似麵包咁有彈性,忌廉份量多,但食落又無話好膩。相比之下我幾鍾意鮮芒果味,感覺清新,而且個忌廉感覺無朱古力咁heavy。飲品揀左Mocha($38)同紫薯牛奶($38)。Mocha嘅萬花筒☸️拉花好靚😍,紫薯嘅圖案亦唔錯。呢個位置接近樓層尾端所以環境唔算繁忙都適合傾計👍🏻。奶油捲呢個價錢用黎做散水餅都唔錯架~

2020-08-17
$70 (Tea)
2020-08-12 269 views
Le bread lab📍.好多女仔都好鐘意食甜品🍨E.L都唔例外早期就試左間韓國既甜品店🍰鋪頭細細 以粉紅色同白色為主調少女感滿滿❤️.🍓士多啤梨/芒果奶油卷($68@4)奶油捲從韓國以低溫方式運送到港✈️所以個質素都仲可以keep到鬆軟的蛋糕捲皮包著幼滑的忌廉蛋糕以少少生果做點綴🥭賣相精緻忌廉唔算太甜 食多兩件都唔怕😋如果食唔哂仲可以雪落雪櫃多兩日都唔影響口感💁🏻‍♀️.美味指數:😋😋😋😋😋😋😋(7.5/10)抵食指數:💰💰💰💰💰💰💰💰 (8/10)打卡指數:📷📷📷📷📷📷📷(8.5/10).店名:LE BREAD LAB (尖沙咀)地址:尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖.
Le bread lab📍
好多女仔都好鐘意食甜品🍨
E.L都唔例外
早期就試左間韓國既甜品店🍰
鋪頭細細 以粉紅色同白色為主調

少女感滿滿❤️

🍓士多啤梨/芒果奶油卷($68@4)
奶油捲從韓國以低溫方式運送到港✈️
所以個質素都仲可以keep到
鬆軟的蛋糕捲皮包著幼滑的忌廉
蛋糕以少少生果做點綴🥭
賣相精緻
忌廉唔算太甜 食多兩件都唔怕😋
如果食唔哂仲可以雪落雪櫃多兩日都唔影響口感💁🏻‍♀️
美味指數:😋😋😋😋😋😋😋(7.5/10)
抵食指數:💰💰💰💰💰💰💰💰 (8/10)
打卡指數:📷📷📷📷📷📷📷(8.5/10)
店名:LE BREAD LAB (尖沙咀)
地址:尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖
2020-07-26 495 views
不得不讚!因為睇得又食得!本身見到有cream,以為會好甜,但同事話好好味,我就揀左芒果奶油卷,雖然芒果唔算勁甜(可能生果本身),但很餅底很鬆軟,所以真係好驚喜,重點唔太甜😆就算食多件都唔會覺得膩,今次是別人請,但下次經過我都會自己買黎食!值得再食!
不得不讚!因為睇得又食得!