💮好耐無食過點心,今日熊妹適逢阿妹一齊放假,又想去尖沙咀行吓🛍️,阿妹話食得西餐太多,今次想試吓食中式點心。特登上網搵到呢間位於漢口道的《樂意點心》多人評價又多人食過,仲要入圍《開飯熱店2024五十大外賣自取餐廳》🏵️,主要係喺尖沙咀地段點心嘅價錢好抵食,一於去試吓。📌下午茶三點嚟到,原來星期一至五下午茶時間3:00開始到6:00,仲有88折,全日唔收加一,難怪勁多人喺街度排隊🚶🏻🚶🏻‍♀️,攞飛等叫號都等咗大半個鐘,咪話唔誇張。📌終於入得啦,一坐低,店員就會問「想飲咩茶?香片、普洱、菊花、白桃烏龍、荔枝玫瑰?」做法好傳統點心店,不過引入了新式茶葉品種,裝潢又以暗花深綠色的風格,華麗時尙,傳統得來又切合尖沙咀的高尙地段,係新一派點心專門店💮。三色小籠包,$35招牌三色小籠包咁吸睛👀,梗係要試吓啦!三色即係原味,川辣同松露。三隻顏色真係好吸引,湯汁都幾多,就算放涼了一陣都仲有湯汁流出嚟,其中川辣味🌶️味道最為突出,辣汁滲入小籠包肉入面,味道好夾。松露味雖然唔算好出,但味道好特別。蟹籽燒賣,$19一籠燒賣有兩粒,大大粒燒賣剛蒸起,咬落好有驚喜,豬肉蒸到好軟淋,唔係實的的既豬肉,點埋豉油成粒啪真係好
三色小籠包,$35
蟹籽燒賣
蟹籽燒賣,$19
一籠燒賣有兩粒,大大粒燒賣剛蒸起,咬落好有驚喜,豬肉蒸到好軟淋,唔係實的的既豬肉,點埋豉油成粒啪真係好正。
香茜牛肉腸粉
香茜牛肉腸粉,$28
兩條腸粉各切三份,有六大件,腸粉滑嘟嘟,蒸到熟度剛剛好,軟綿綿,入面有牛肉饀帶點芫茜味🌱,冇諗過腸粉都可以做蒸到咁滑溜,唔錯。
百醬蒸鳳爪,$23
充滿濃郁醬汁的鳳爪啜入口好入味,鳳爪大大隻好飽滿,下面仲有蘿蔔索埋醬汁,成籠醬汁鳳爪係好惹味!
籠仔蒜蓉龍蝦配帶子飯(半隻),$110
《樂意點心》招牌主打係籠仔蒸飯,籠仔蒸飯當中,龍蝦配帶子當然係最為名貴!
籠仔蒜蓉龍蝦配帶子飯
即叫即蒸香味濃郁,一上枱,剛蒸出來的蒜蓉香氣四溢♨️,半隻龍蝦🦞佔滿大半個籠仔範圍,份量十足,加入大量嘅蒜蓉🧄同龍蝦一齊蒸,鹹香嘅蒜蓉味更出龍蝦嘅海鮮味,海鮮嘅用蒸的做法係好出色,仲有兩大粒帶子,成個籠仔飯鋪滿蒜蓉味道,完全唔使加額外嘅醬料已經好夠味😋,果然係招牌菜,成為全場嘅MVP都當之無愧🎖️!
楊枝甘露
楊枝甘露,$23
竟然有西式糖水可以揀,食咁多點心,飲返個甜品真係好爽。楊枝甘露入邊有好多西米露同埋啫喱粒,楊枝甘露唔會好稀好水,食完咁多鹹野好解渴。
茶位
茶位,每位$8
📌《樂意點心》除了招牌籠仔飯,仲有脆炸小食、蒸籠點心、腸粉、包點、燉湯、蒸海鮮同甜品
📌一間少少嘅點心專門店,仲要喺尖沙咀旺區位置,價錢親民到極點,難怪今時今日仲見到有人流排隊嘅情況啦!
2025-01-20
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
$127 (Tea)
蟹籽燒賣
香茜牛肉腸粉
楊枝甘露
茶位
  • 籠仔蒜蓉龍蝦配帶子飯(半隻)
2024-09-27 5342 views
之前經過尖沙咀,成日見到有間點心舖排晒長龍,今日終於約到朋友過黎試一試。雖然係平日,但依然係排長龍,仲有好多外國人黎食,排我地前既已經有個日本家庭一家人細黎食。我地等左5分鐘左右就有位。坐低一見個餐牌,估唔到價錢咁平,遊客區仲要咁高人氣,野食足料價錢貼地。排晒長龍真係有佢原因。❤️籠仔豉汁帶子飯 ➕️臘腸 超大籠,兩個人都好夠食,大大粒帶子舖滿晒成個飯,仲有大量蒜蓉,中意食蒜既不容錯過。臘腸風味十足,極度抵食。❤️鮑汁花膠鮑魚鵝掌 有齊花膠、鮑魚、鵝掌,性價比極高,鮑魚彈牙,花膠、鵝掌膠質十足,而且全部都好入味。❤️芝麻蝦多士 超級好味,蝦肉多且彈牙,多士超級鬆化。❤️碧綠叉燒腸粉 大大粒叉燒,入面仲有翠玉瓜,大碟夾抵食。❤️帶子菜苗餃 大大粒帶子,菜苗餃多餡,肉質鮮味彈牙。🍹楊枝甘露 香濃芒果味,鮮甜可口。樂意點心 地址: 尖沙咀漢口道19-21號地舖#點心 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港旅行 #香港美食 #人氣食店 #飲茶 #腸粉 #美食分享

❤️籠仔豉汁帶子飯
➕️臘腸

❤️鮑汁花膠鮑魚鵝掌

❤️芝麻蝦多士
超級好味,蝦肉多且彈牙,多士超級鬆化。

❤️碧綠叉燒腸粉
大大粒叉燒,入面仲有翠玉瓜,大碟夾抵食。

❤️帶子菜苗餃
大大粒帶子,菜苗餃多餡,肉質鮮味彈牙。

🍹楊枝甘露
香濃芒果味,鮮甜可口。

地址: 尖沙咀漢口道19-21號地舖

2024-09-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
6 day(s) ago 0 views
今日終於一嚐呢間受遊客歡迎的食店, 但可能真是好野就要等耐點, 所以等太長時間, 令我個人對呢間食店扣了小小分數不過食物好食, 價錢也便宜, 如果唔介意要等待, 呢間都值得推薦比大家的.

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2025-01-24 0 views
最近在尖沙咀爆紅的小店,無論是附近的上班族,還是來自內地和不同國家的旅客,都對這裡的點心讚不絕口。即使在平日,店外仍然排著長龍,讓人不禁好奇這裡的魅力所在。我們在等了約10分鐘後就入座,餐牌的價格令人驚喜,尖沙咀高人氣卻有如此平價的選擇,實在不多見。**樂意玫瑰茶**:這款茶飲非常特別,除了常見的香片和普洱,還有水果茶和玫瑰茶可選。玫瑰茶的香氣濃郁,入口順滑,喝上一杯,不僅能助眠,還能讓人心情愉悅。**楊枝甘露(凍)**:這道甜品清爽可口,椰奶和芒果的絕妙結合,夏天享用恰到好處,讓人回味無窮。**蟹籽燒賣(2件)**:蟹籽鮮甜,餡料豐富,皮薄嫩滑,口感極佳,絕對是點心中的經典。 **三色小籠包(3件)**:色彩繽紛,湯汁充盈,三種口味各有特色。特別推薦川辣口味,辣味十足,湯汁濃郁,令人一試成主顧。**原隻鮮蝦腸粉**:腸粉外皮綿滑,包裹著新鮮的蝦肉,口感彈牙,讓人感受到食材的新鮮。**沙律蟹柳春卷(3件)**:蟹柳鮮嫩,外皮酥脆,搭配新鮮沙律,口感清新,適合夏日享用。**鮮蝦花甲粉絲湯**:這道湯品量足一人,湯底鮮甜,配有新鮮的蝦和花甲,粉絲則吸收了湯汁的精華,令人滿足。這間小舖無論
即使在平日,店外仍然排著長龍,讓人不禁好奇這裡的魅力所在。

**樂意玫瑰茶**:

**楊枝甘露(凍)**:

**蟹籽燒賣(2件)**:

**三色小籠包(3件)**:

**原隻鮮蝦腸粉**:

**沙律蟹柳春卷(3件)**:

蟹柳鮮嫩,外皮酥脆,搭配新鮮沙律,口感清新,適合夏日享用。

**鮮蝦花甲粉絲湯**:

這間小舖無論是環境、價格還是食物質素都非常出色,餐廳坐位不多,所以經常大排長龍! 大家記得預時間排隊入去食啦
  • 三色小籠包
呢次黎到尖沙咀既樂意點心,喺門口等咗一陣好快都有位入去,這裏的港式點心吸引了來自不同國家的遊客,因為聽到有講日文、有講韓文,多國語言喺舖頭都聽到😹😹🔸帶子菜苗餃 (2件) $28 個餃子皮都是綠色的,面頭就見到有大大粒嘅帶子,而餃子肉入面亦都充滿面菜苗🔸麻辣牛柏葉 $28麻辣的感覺好過癮,會一口接一口 🔸珍寶帶子腸粉  $43  腸粉軟軟的,帶子的鮮甜加上醬汁,簡直讓人心滿意足!🔸龍仔蒜蓉海蝦飯  $60 鋪滿咗蔥、芫荽🌿 作調味,用左蒜蓉再帶出海蝦鮮甜加埋豉油落去個飯度,更出味🔸鮮蝦花甲粉絲湯 $48 湯底清淡卻好喝,粉絲吸收了湯汁的精華,搭配鮮蝦和花甲🔸蘿蔔絲酥 (2件) $20外面酥酥脆脆,裡面有清甜的蘿蔔絲,當做小食真是好選擇。🔸芒果糯米卷 (3件) $22中間嘅芒果係芒果布甸黎,外皮軟軟的,布甸香甜

🔸帶子菜苗餃 (2件) $28
 個餃子皮都是綠色的,面頭就見到有大大粒嘅帶子
,而餃子肉入面亦都充滿面菜苗

🔸麻辣牛柏葉 $28
麻辣的感覺好過癮,會一口接一口

🔸珍寶帶子腸粉  $43
  腸粉軟軟的,帶子的鮮甜加上醬汁,簡直讓人心滿意足!

🔸龍仔蒜蓉海蝦飯  $60
 鋪滿咗蔥、芫荽🌿 作調味,用左蒜蓉再帶出海蝦鮮甜
加埋豉油落去個飯度,更出味

🔸鮮蝦花甲粉絲湯 $48
 湯底清淡卻好喝,粉絲吸收了湯汁的精華,搭配鮮蝦和花甲

🔸蘿蔔絲酥 (2件) $20
外面酥酥脆脆,裡面有清甜的蘿蔔絲,當做小食真是好選擇。

🔸芒果糯米卷 (3件) $22
中間嘅芒果係芒果布甸黎,外皮軟軟的,布甸香甜

2025-01-15 0 views
坦白講未入到去已經一肚氣閒日9點幾還是頗多人在排隊等了25分鐘仍未有叫我嗰group嘅跡象於是即管問店員一句前面仲有大約幾多張飛等緊打算預下時間但店員情願用不同說話推搪3次都唔望一下佢眼前嘅叫號排位如果這就是人氣店的生意手法咁唔食都無乜可惜店家不在乎我一單小生意這樣的回應也讓人完全不想幫襯Byebye
坦白講未入到去已經一肚氣
店家不在乎我一單小生意
這樣的回應也讓人完全不想幫襯
Byebye
2025-01-11 766 views
尖沙咀旺區搵吃🉐想食得地道又平民價,我就揀左依間,樂意點心,每段時間人流都很多👯🏻‍♀️雖然吾能夠慢慢嘆茶,但係都別有風味,有我最喜愛的菊花茶🥢龍仔蒜蓉龍蝦配帶子飯下午茶食龍仔蒜蓉龍蝦配帶子飯極具豪氣感,蒜香味濃郁,色香味俱全🍤芝麻蝦多士材料簡單卻精緻,香脆吐司,很開胃🥢珍寳帶子腸粉腸粉的外皮薄而柔韌,口感滑順🥢麻辣牛柏葉麻辣香味充滿濃郁風味的經典川菜,牛柏葉有嚼勁但都嫩滑🥭芒果糯米卷糯米皮柔軟有彈性,香甜的芒果餡作為最後填滿滿了肚子🥢芥末鵪鶉蛋燒賣2件反傳統鵪鶉蛋燒賣加芥末,燒賣的餡料基本都是豬肉、蝦肉等新鮮食材,非常彈口

🥢龍仔蒜蓉龍蝦配帶子飯

🍤芝麻蝦多士
材料簡單卻精緻,香脆吐司,很開胃

🥢珍寳帶子腸粉
腸粉的外皮薄而柔韌,口感滑順

🥢麻辣牛柏葉
麻辣香味充滿濃郁風味的經典川菜,牛柏葉有嚼勁但都嫩滑

🥭芒果糯米卷
糯米皮柔軟有彈性,香甜的芒果餡作為最後填滿滿了肚子

🥢芥末鵪鶉蛋燒賣2件

• 籠仔蒜蓉龍蝦配帶子飯
  • 原隻鮮蝦腸粉
  • 芝麻蝦多士
2025-01-11 485 views
【尖沙咀•樂意點心】@ππππππππππππππππππππππππππππππ越式米網炸兩腸籠仔蒜蓉海蝦飯蟹籽燒賣/2件三色小籠包/3件百醬蒸鳳爪楊枝甘露(凍)沙律蟹柳春卷/3件越式米網炸兩腸 米網輕脆,搭配香腸,口感豐富,略帶香料味。籠仔蒜蓉海蝦飯 海蝦鮮美,蒜香四溢,飯粒吸收了海鮮的鮮味,令人滿足。蟹籽燒賣(2件) 蟹籽鮮甜,餡料豐富,皮薄嫩滑,口感極佳。三色小籠包(3件) 色彩繽紛,湯汁充盈,內餡多樣化,增添趣味。百醬蒸鳳爪 鳳爪軟滑,醬料入味,香辣適口,令人垂涎。楊枝甘露(凍) 清爽甜品,椰奶與芒果的絕妙結合,消暑佳品。沙律蟹柳春卷(3件) 蟹柳鮮嫩,春卷外皮酥脆,搭配新鮮沙律,口感清新。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 241✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #樂意點心 #web3尖沙咀樂意點心漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖
【尖沙咀•樂意點心】@

越式米網炸兩腸
籠仔蒜蓉海蝦飯
蟹籽燒賣/2件
三色小籠包/3件
楊枝甘露(凍)
沙律蟹柳春卷/3件

越式米網炸兩腸
米網輕脆,搭配香腸,口感豐富,略帶香料味。

籠仔蒜蓉海蝦飯
海蝦鮮美,蒜香四溢,飯粒吸收了海鮮的鮮味,令人滿足。

蟹籽燒賣(2件)
蟹籽鮮甜,餡料豐富,皮薄嫩滑,口感極佳。

三色小籠包(3件)
色彩繽紛,湯汁充盈,內餡多樣化,增添趣味。

百醬蒸鳳爪
鳳爪軟滑,醬料入味,香辣適口,令人垂涎。

楊枝甘露(凍)
清爽甜品,椰奶與芒果的絕妙結合,消暑佳品。

沙律蟹柳春卷(3件)
蟹柳鮮嫩,春卷外皮酥脆,搭配新鮮沙律,口感清新。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 241
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #樂意點心 #web3尖沙咀
漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖
這間環境很舒適,而且很乾淨不是圓枱的茶樓熱是性價比高的點心店,下午茶時段比較抵食,而且店內人流比較多,也有很多尖沙咀的打工人,有機會需要等位,慢慢chill 住嘆下茶。🦐☕️-🌟籠仔蒜蓉龍蝦配帶子飯 $110很經驗的一道菜,有半隻新鮮龍蝦及多粒鮮甜的帶子,蝦膏拌飯食好正,加埋辣椒豉油真的很絕!強烈建議要點這個!😋😋👍🏻👍🏻.🌟越式米網炸兩腸腸粉包住蝦仁、油炸鬼、紅蘿蔔豐富的材料,口感相當豐富又惹味😋😋.🌟鮮蝦腐皮卷正宗不錯的腐皮卷😋.🌟蘆筍蝦餃煙靭的蝦皮配上鮮甜的蝦肉,很彈牙😋.🌟樂意水果茶是平太版的一芳水果茶,新鮮的水果及茶,甜度剛剛好✨✨-📍 樂意點心◻️尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號

🌟籠仔蒜蓉龍蝦配帶子飯 $110

🌟越式米網炸兩腸

🌟鮮蝦腐皮卷
正宗不錯的腐皮卷😋
🌟蘆筍蝦餃

煙靭的蝦皮配上鮮甜的蝦肉,很彈牙😋
🌟樂意水果茶
是平太版的一芳水果茶,新鮮的水果及茶,甜度剛剛好✨✨
📍 樂意點心
◻️尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號
呢一間係成條街唯一keep住勁多人排隊嘅餐廳本身見佢餐牌上邊套餐真係好抵,全日$60但係又包大蒸飯又包燉湯又包小食點知入邊嘅份量竟然都好足,而且食材新鮮肥美,仲要係幾好味幾特別,真係估佢唔到!! 唯一缺點真係太細,好迫好窄同埋要等好耐
呢一間係成條街唯一keep住勁多人排隊嘅餐廳
唯一缺點真係太細,好迫好窄同埋要等好耐
2025-01-02
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2025-01-08 444 views
樂意位於漢口道,尖沙咀繁忙地段.今次再去食水準依然,而且價格並無升幅, 茶芥都只係$8非常親民,唔怪之得長期都有排隊狀況!·芥末鵪鶉蛋燒賣·三色小籠包·籠仔蒜蓉龍蝦配帶子飯·蘿蔔絲酥·珍寶帶子腸粉·楊枝甘露各種點心即叫即蒸,款款出爐熱辣辣~點心大粒又新鮮,鵪鶉蛋燒賣紮實帶微微芥末味更加惹味.三色小籠包各有特色同時帶肉汁.腸粉內帶子新鮮又厚身.蘿蔔絲酥炸得香脆不油膩.最愛一定是籠仔蒜蓉龍蝦蒸帶子飯,大半隻龍蝦新鮮彈牙,加上滿滿蒜蓉滋味無窮!而且份量十足,再加上帶子都只不過$110!非常抵食又滿足~

·芥末鵪鶉蛋燒賣
·三色小籠包
·籠仔蒜蓉龍蝦配帶子飯
·蘿蔔絲酥
·珍寶帶子腸粉
·楊枝甘露

各種點心即叫即蒸,款款出爐熱辣辣~

2025-01-01 460 views
呢間小店超受歡迎,6點到已經有人龍,好彩攞咗飛之後可以喺app度睇號碼,算方便!呢度主打點心經濟實惠又好味我哋叫左以下幾款✅麻辣牛柏葉 $28牛柏葉爽脆彈牙,麻辣醬汁滲透得啱啱好,麻得帶點花椒清香,辣唔會過火,鹹香味濃之餘仲透出一絲微甜。呢道菜夠惹味,食完好開胃✅珍寶帶子腸粉 $43腸粉皮滑溜薄身,唔會過厚,每舊都睇包裹住鮮甜飽滿嘅帶子,咬落彈牙多汁,口感細膩。淋上嘅豉油鹹香適中,唔會搶走帶子嘅鮮味✅芝麻蝦多士(3件) $30炸得香脆嘅多士表面鋪滿芝麻,蝦膠厚實順滑,蝦味鮮甜,仲帶少少彈性,炸漿唔會太厚,食落唔會覺得油膩,配埋少少甜酸醬,味道更加突出。✅龍仔蒜蓉龍蝦配帶子飯(半隻) $110龍蝦煮得鮮嫩,蒜蓉醬香味十足,中間仲帶少少奶油感,唔會太膩。帶子飯係用龍蝦油炒過,粒粒分明,飯香入味,帶子一啲都唔腥,鮮味十足,配埋龍蝦一齊食真係一流,豪華又滿足。✅鮮蝦花甲粉絲湯 $48湯底清甜帶少少海鮮嘅鹹香味,粉絲吸曬湯汁精華,食落鮮味濃郁。花甲鮮甜冇沙,蝦肉爽口彈牙,材料份量誠意十足,呢道菜真係暖身又滿足,特別適合冬天食
呢度主打點心經濟實惠又好味
我哋叫左以下幾款

✅麻辣牛柏葉 $28

✅珍寶帶子腸粉 $43

✅芝麻蝦多士(3件) $30

✅龍仔蒜蓉龍蝦配帶子飯(半隻) $110

✅鮮蝦花甲粉絲湯 $48

2024-12-31 610 views
In Tsim Sha Tsui, you can enjoy dim sum for under $20 without any additional service charge, making it an excellent choice for tourists.Fresh Bamboo Beef Balls / 2 pieces ($18)No shortcuts here—these beef balls are huge! It's been a long time since I've seen beef balls of this size, with a rich filling and excellent texture. And the best part? Just $18!平日夜晚食好多外國人,可以長期保持滿座,人流不斷真係不愧係點心人氣店。尖沙咀都食到唔洗$20蚊既點心,好抵! 裝橫好有格調,茶壺係用濾壓壺,好新奇。鮮竹牛肉球/2件 ($18)冇偷工減料,牛肉球超大粒! 好耐冇見過甘大粒既牛肉球餡料豐富口感層次豐富。重點先$18!原隻鮮蝦腸粉 ($38

鮮竹牛肉球/2件 ($18)

原隻鮮蝦腸粉 ($38)
味道同平常差唔多,CP值非常高

鮮蝦腐皮卷/2件 ($18)
腐皮炸得超級香脆,蝦肉好澎湃,兩者好夾。
🐷越式米網炸兩腸一共有六件,而且裏面嘅配菜非常豐富,裏面有紫椰菜、鮮蝦、紅蘿蔔、翠玉瓜等等 炸兩嘅口感好好,外軟內脆😂😂🐷芥末鵪鶉蛋燒賣都真係幾搞笑 ,因為裏面係有芥末味😍!一開頭以為自己睇錯… 但係咬開芥末味,同鵪鶉蛋個蛋黃味道幾夾喎😂,而且都幾多肉,所以加加埋埋都幾好食🐷龍蝦餃裏面嘅蝦肉都真係幾香,而且外皮橙黃色,非常之吸引,比起平時食開嘅蝦餃,感覺口感更加爽口🐷蘿蔔絲酥外面嗰層口感非常酥脆😍,而且唔會太硬,所以個感覺都幾鬆化,裏面嘅蘿蔔絲亦都有好多同埋夠香,蘿蔔嘅味道都幾濃🐷蘆筍蝦餃平時蝦餃就食得多,不過唔係次次都可以食到啲味道比較特別嘅,呢個蝦餃裏面仲加咗蘆筍,令到成個口感除咗蝦肉之外仲有啲爽口嘅菜,感覺更豐富🐷鮮蝦花甲粉絲湯呢個花甲粉絲湯裏面有隻新鮮嘅蝦,同埋有好多花甲,所以份量嚟講都真係幾豐富,個湯底都算鮮甜,啲粉絲亦都朔咗鮮甜嘅湯汁🐷楊枝甘露去飲茶竟然有一支支嘅嘢飲,係港式嘅糖水楊枝甘露,除咗可以飲番杯茶之外仲可以咁樣飲支凍嘢真係唔錯㗎,個味道啱啱好,小編就覺得甜品嚟講唔算太甜哈哈哈😂😂😂😂😂🐷樂意水果茶呢個水果茶裏面有好多款唔同嘅水果,而且仲有粒挽梅喺入面,所以成個味道
🐷越式米網炸兩腸

🐷芥末鵪鶉蛋燒賣
都真係幾搞笑 ,因為裏面係有芥末味😍!

🐷龍蝦餃

🐷蘿蔔絲酥

🐷蘆筍蝦餃

🐷鮮蝦花甲粉絲湯

🐷楊枝甘露

🐷樂意水果茶
呢個水果茶裏面有好多款唔同嘅水果,而且仲有粒挽梅喺入面,所以成個味道都幾鮮!
總括嚟講小編就覺得呢間點心嘅嘢食都幾抵
而且環境都唔錯 見到其實都真係幾出名同埋受歡迎
小編都等咗一陣先至有得入去食
入面嘅環境同傳統茶樓唔同
而且非常之乾淨
店員亦都係非常之nice😍
📍尖沙咀漢口道19-21號地舖
#hkfoodie #吃貨日常 #香港 #美食 #香港美食 #尖沙咀 #尖沙咀點心 #香港點心 #飲茶
位置地點在尖沙咀核心地段,極之方便嘅中式點心店,長期多人擁有超強人氣,如果大家有朋友來港,值得去品嚐,真係超值,入面有多款選擇任你揀🤩 另外仲有特色點心添😍花鵰蛋白臘腸蒸紅花蟹配白飯🦀🍚酒樓都冇整得甘正,紅花蟹肉質鮮嫩多汁而鮮甜,蛋白吸晒花鵰酒香,撈埋白飯一流雲腿雞腳燉鮑魚多種材料放入燉盅,原隻飽魚有睇頭,湯飲落好清甜,燉得好入味夠晒滋潤芝麻蝦多士🍞餐前小食一流,外脆內軟既多士。蝦茸餡料夠晒多,芝麻香氣四溢麻辣牛柏葉😍牛柏葉肉質好嫩滑,香辣惹味,啱晒食得辣的你帶子菜苗餃🥟大大粒帶子舖滿成個菜苗餃,菜苗餃用上一架船製成,外型精緻,內裡多餡,肉質鮮味彈牙🉐呢到唔好睇佢細細間,出品真係無得輸,極度推薦前來飲茶✨😋@logyedimsum樂意點心🥟✅尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖✔️營業時間 𝐌𝐨𝐧-𝐒𝐮𝐧 𝟎𝟖:𝟏𝟓-𝟐𝟑:𝟒𝟓#尖沙咀美食 #香港點心 #香港茶樓 #打卡美食 #香港特色 尖沙咀飲茶 #foodiehk #hkfoodie #飲茶推介 #香港美食 #飲茶 #美味點心

花鵰蛋白臘腸蒸紅花蟹配白飯🦀🍚

雲腿雞腳燉鮑魚

芝麻蝦多士🍞
餐前小食一流,外脆內軟既多士。蝦茸餡料夠晒多,芝麻香氣四溢

麻辣牛柏葉😍
牛柏葉肉質好嫩滑,香辣惹味,啱晒食得辣的你

帶子菜苗餃🥟

🉐呢到唔好睇佢細細間,出品真係無得輸,極度推薦前來飲茶✨😋

@logyedimsum
樂意點心🥟