2018-07-02 171 views
經過聽到佢地有黑糖珍珠鮮奶賣 雖然貴左啲要$32 見服務態度幾好 就買左杯 點知啲珍珠唔知係唔新鮮定未煮熟 咬落去個芯係硬既 黑糖鮮奶味似奶茶味 唔岩我口味 見呢到評語話其他奶蓋水果飲品好飲 可能我真係買錯 希望店主睇到可以首先改善下珍珠啲質素 真係食唔落飲唔唒 繼續加油啦
黑糖珍珠鮮奶
2018-06-22 392 views
這間小舖令我印象深刻當日經過這間舖,本來都無打算買的,但D茶真係幾香咁就返轉頭睇下。就留下了第一個好印象,店員介紹佢地D野飲好清晰,而且無硬推銷的感覺,好親切所以叫了一個芒果奶蓋(因本身沒有打算寫食評所以相片已經飲左D)價錢為25蚊,本身係用細樽仔俾我的但剛剛最後一個樽給上一個客都買埋,店員同我地講唔好意思,只好用膠杯仔代替,更主動退5蚊俾我地當補償,因為店員話樽仔搞伴果汁同個奶蓋會好一點,杯會比較失色。講返杯芒果奶蓋先,我叫左杯係少甜口味的(的確杯係好難搞伴)先講個芒果味好清甜,而且有都多果肉,而且好可能芒果合時,都證明店員無介紹錯,另外再講下個奶蓋,係一個好香的忌廉奶泡,好滑好香,奶味好濃,芒果同奶蓋係一齊出奇咁夾。係一個好好體驗,值得再試!
這間小舖令我印象深刻

係一個好好體驗,值得再試!
芒果奶蓋
2018-06-18
Waiting Time
4 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
芒果奶蓋
2018-06-19 143 views
睇完劇既一個星期六晚, 好爭分奪秒咁行下街掃下宵夜 喺好多鋪頭都準備關門, 唔少都已經落閳既時候, 發現左一間新店開張, 出面好多花, 喺個林收工既商場好觸目咁啱食完剪炸抓餅想飲野, 所以就決定快閃一杯見到既有鋁蓋既樽, 以為只係display, 點知來嗌芝士奶蓋真係用依個膠杯果肉好多!!不過奶蓋呢唔算多, 芝士味唔濃,睇下本身你係芝士腔定果茶腔喇性價比算係唔錯ge好快就搖勻左(個樽好似洗乾淨有少少用? 買杯細咖啡份量?)飲品種類尚算多, 似係小本經營, 值得一試既
睇完劇既一個星期六晚, 好爭分奪秒咁行下街掃下宵夜

咁啱食完剪炸抓餅想飲野, 所以就決定快閃一杯

果肉好多!!
性價比算係唔錯ge
好快就搖勻左

(個樽好似洗乾淨有少少用? 買杯細咖啡份量?)

飲品種類尚算多, 似係小本經營, 值得一試既
2018-06-02