2004-03-07 42 views
今晚同媽媽黎呢度食,佢叫蒜茸駝鳥扒餐,我叫威爾斯薄荷燴羊腩飯.個扒餐60蚊,有個湯,有個扒同飲品,個飯就50蚊,冇跟其他0野.個駝鳥扒好香蒜頭味,個汁好味,駝鳥扒就多香料味,因為唔知駝鳥肉真正味道,所以唔知駝鳥味重唔重...個燴飯就好好食,個汁好香濃,d羊腩燴到好lam,一d都唔韌,另外加0左d紅蘿蔔去煮,仲有薑,食到好開胃.埋單加一之後都係121蚊,抵呢~
埋單加一之後都係121蚊,抵呢~
2004-02-06 28 views
我覺得佢個駝鳥扒几好食,又唔太貴,50蚊到有湯有扒又有野飲一杯,雖然唔係話好到同人地大酒店一樣,但佢咁0既價錢有咁0既水準已經几唔錯~<br /><br />唔想要蒜蓉,叫黑椒同樣好味~
<br />
唔想要蒜蓉,叫黑椒同樣好味~
2004-01-08 51 views
我平日都會同媽咪去呢間食,佢老人家懶得煮嘛呢間屬於大眾愜0既餐廳,水準俾隔離間M記好好多啦!哈哈,我媽媽最鐘意食佢蹶咖哩雞飯,我就鐘意駝鳥扒加蒜蓉汁,好香口!!! 外賣番屋企送飯一流!其他野食好似海南雞飯都几好食,最鐘意佢個雞汁飯+酸辣汁,就咁食已經好好味,仁有時D雞會好肥.加多句,佢D下午茶餐几抵食架,$2X有碗喇沙加飲品!
我平日都會同媽咪去呢間食,佢老人家懶得煮嘛
加多句,佢D下午茶餐几抵食架,$2X有碗喇沙加飲品!
2003-03-19 40 views
上星期五晚8點幾先放學,於是來呢度食晚飯。叫o左set dinner ($58):<br />1)周打魚湯<br /> 碗湯上面放o左;一塊細細塊o既芝麻餅(唔知係唔係太平芝麻餅呢~),令到碗湯有陣芝麻o既香味。<br />2)駝鳥肉配蒜蓉汁(or 牛扒;配唔記得o左乜汁)<br /> 太過多油...反而個牛扒就幾好。<br />3)咖哩雞飯<br /> 冇乜特別; ok 好味;唔會太辣。<br />4)甜品(紅豆冰or o者喱)<br /> 紅豆冰=好甜o既紅豆沙+花奶+泡冰; 雖然都ok 細杯,但係真係太甜同埋都好飽喇,所以只係食o左少少就放棄o左... 我諗叫o者喱會好D。<br />5)餐飲<br /> 叫o左凍咖啡,都係冇乜特別。<br />總括來講,都係鐘意個湯上面塊餅多D。
1)周打魚湯<br />
太過多油...反而個牛扒就幾好。<br />
3)咖哩雞飯<br />
冇乜特別; ok 好味;唔會太辣。<br />
4)甜品(紅豆冰or o者喱)<br />
5)餐飲<br />
叫o左凍咖啡,都係冇乜特別。<br />
總括來講,都係鐘意個湯上面塊餅多D。