2020-11-10 190 views
食完lunch去行街街見到雪糕就想買,十幾款口味比你選,店員好nice咁問你想試食d咩味tem架~佢地雪糕主要分2部分,無脂肪無糖的主要由水果自家帶出的甜味,有糖個d就係特別口味好似簿荷朱古力,藍莓乳酪個d。 最後選的口味係一款荔枝一款榴槤,荔枝其實比起其他口味黎講係好食d但都好似怪怪地,但榴槤對me係世界級啦~話係猫山王榴槤(我沒食過唔知)但係榴槤真係超級香濃,聞到食都same same,食落仲有果蓉tem,所以下次可以淨叫榴槤/加多球穩陣的乳酪or古古力。
TakeAway
2020-09-30 207 views
和友人行經新世紀,友人提到已經很久沒有吃過雪糕一提起雪糕,大家都想起「好邪惡」但友人推薦這間零脂肪的Gelato,瞬間令人安心不少!只要走近店舖,店員就會親切地問你想試試哪一種口味的雪糕~味道繁多,我們試了幾種口味才決定買榴槤味和薄荷朱古力。Gelato是意式雪糕,其中一個特色是融化速度比較慢,我們還可以一邊吃一邊慢慢聊天。而且口感很濃厚,榴槤味還有吃新鮮榴槤的錯覺,非常值得一試!至於薄荷朱古力味,友人大愛~吃起來的確是很濃厚的感覺,會感到雪糕在口腔慢慢融化,不會一入口已經是水狀~最後附上價錢牌~
和友人行經新世紀,友人提到已經很久沒有吃過雪糕
一提起雪糕,大家都想起「好邪惡」
但友人推薦這間零脂肪的Gelato,瞬間令人安心不少!

只要走近店舖,店員就會親切地問你想試試哪一種口味的雪糕~

味道繁多,我們試了幾種口味才決定買榴槤味和薄荷朱古力。
榴槤味+薄荷朱古力味
而且口感很濃厚,榴槤味還有吃新鮮榴槤的錯覺,非常值得一試!
至於薄荷朱古力味,友人大愛~

最後附上價錢牌~
2020-09-13
$68 (Tea)
榴槤味+薄荷朱古力味
  • 榴槤味
2020-05-26 214 views
雪糕永遠都係吸引嘅甜品, 就算減肥都好難抗拒誘惑。今日同朋友食完飯經過雪糕店見到’無脂肪 無糖’五隻字已經雙眼發光。舖頭有好多味道選擇, 除咗standard嘅香草、朱古力, 鮮果系列嘅山竹、榴槤, 更加有創新嘅金莎口味。作為綠茶控嘅我就即刻買無糖綠茶口味一試!口感方面, Gelato密度好高好紮實, 而且幼細綿滑, 個人認為比起坊間其他連鎖Gelato店舖做得更出色。味道方面, 茶香與雪糕色澤一樣咁濃! 店員表示材料用上日本綠茶粉, 所以茶味突出, 濃郁得嚟唔會覺得苦澀。加上無糖關係, 雪糕唔甜之餘, 仲帶上一絲回甘。

2020-05-19
$50 (Other)