2022-02-11 228 views
本身都蠻熱愛海鮮,最近都聽聞好多人介紹呢間緣味小聚,今日拉咗男朋友嚟同我食海鮮蒸氣鍋!海鮮嘅種類都挺多的,我亦都簡略咁講下呢幾款海鮮,先係帶子,新鮮而且鮮甜!而蝦肉肉質扎實鮮甜,不多說。重頭戲係佢個肉蟹,蟹肉鮮甜又嫩,蟹膏都蠻多的!我跟男朋友都有口福啦!男朋友話想試吓啲點心,都係任食㗎,佢都好滿意啲點心,幾乎都係佢食晒!仲有小食鴨腎,都係任食嘅!個汁好惹味同食落好爽口!男朋友仲話要帶屋企人嚟食多次!

2022-02-11 152 views
我同我嘅母親大人都係海鮮嘅忠實粉絲,今日帶著我媽給她嚐鮮一下!好彩嚟到都有位,因為裏面都差唔多坐滿晒人!重點係價位親民,店員態度好,用餐環境舒適,完全係吃飯的好場所!一嚟就係有個海鮮盛盤,份量十足!唔使好耐時間,海鮮已經蒸好,蜆肉吃起來沒有沙沙的,正啊!而蝦肉都鮮甜,我鐘意點埋豉油食,超滋味!韓國大鮑魚,超彈牙啊!我哋都有食到呢度嘅點心糕點,因為任食冇理由唔食㗎嘛,哈哈!估唔到又幾精緻喎d 糕點仲要係好食嘅!澳洲M5和牛係任食,夠肉汁得嚟又有咬感!
2022-02-10 115 views
平時返工咁辛苦都想食返餐好嘅!正所謂辛苦搵嚟志在食!今日同個好知己搵咗間係觀塘偉業街緣味小聚食蒸海鮮!個海鮮盛盤份量都幾足,帶子肥美,鮮甜度高!蝦肉肉質扎實,美味鮮甜!千萬不能錯過嘅肉蟹,蟹膏多到滿寫!超鍾意蒸氣鍋蒸煮烹調,可以原汁原味咁樣食到海鮮嘅鮮味,不需要任何沾醬都非常好吃囉!佢啲任食配料都好有質素,尤其是西班牙黑毛豬, 安格斯牛肩胛, 澳洲M5和牛都係靚肉, 好食到讓我愛不釋口。朋友同我對呢間都一致好評,仲話快啲嚟食第二次!

冬天最佳美食之選,就係蒸氣鍋啦!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食完個人暖笠笠,很有幸福感。🥰🥰🥰位於觀塘偉業街的👏🏼緣味小聚👏🏼,都有好多人都推介呢間,咁今次我地揀左呢間食佢個海鮮蒸氣鍋啦!👻👻👻太口渴啦,入到去就即刻拎左嘢飲先,因為係任飲嘅!👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼佢個习鑽海鮮盛盤都有多款海鮮,厚肉龍蝦,食落啖啖肉又鮮甜,好有滿足感!🤩🤩🤩🤩🤩帶子同海山蝦都鮮味十足!最鍾意咁樣清蒸海鮮,因為係最原汁原味,無添加之外,更加食出海產嘅鮮甜味。☺️☺️☺️個椰皇水粥底煲出嚟嘅粥清甜之餘都吸收晒海鮮嘅精華!😙😙😙
個椰皇水粥底煲出嚟嘅粥清甜之餘都吸收晒海鮮嘅精華!😙😙😙
2022-02-09 128 views
我好鐘意約朋友食飯,因為多個人一齊食嘢會開心啲,今日就約咗個朋友仔一齊嚟到觀塘呢間緣味小聚一齊蒸吓海鮮食,順便聚下舊。好啦,我哋入咗餐廳之後,店員好有禮貌講解一下啲配料,小食係任食同埋嘢飲都係任飲之類。不得不讚係佢嘅小食黃金皮蛋,晶瑩剔透,又係留心蛋黃,簡直就係顏值爆燈!佢啲海鮮都幾新鮮又有睇頭,而海蝦肉質結實,蒸過後更加引出新鮮味道!另外佢有多款點心糕點係任食,啲糕點都不單只好看亦好吃!今餐喺味覺與視覺嘅享受!

另外佢有多款點心糕點係任食,啲糕點都不單只好看亦好吃!
今餐喺味覺與視覺嘅享受!
2022-02-08 126 views
近日工作方面都唔係咁好,好多問題發生🤦🏽‍♀️,放假就決定食餐好令自己開心下!我本身都係觀塘住,同屋企人經過偉業街見到有間食海鮮蒸氣鍋,環境都幾乾淨同衛生😊,就決定入去啦!發覺佢啲海鮮都真係好新鮮,尤其係蒸帶子同埋韓國大鮑魚,帶子都好肥美,又鮮甜!😎而鮑魚肉質軟滑,鮑味濃郁,口感一流!小食任食吾嬲,魚皮爽口入味,黃金皮蛋賣相好靚又好食!任食方面仲有西班牙黑毛豬, 安格斯牛肩胛, 澳洲M5和牛,配埋個椰皇水粥底鍋好正!食完呢餐之後,成個人心情都好返好多,多番d正能量☺️☺️☺️!
2022-02-08 60 views
朋友同我都非常愛吃,仲中意周圍食好野,大家仲有個共通點就係最鍾意食海鮮。前排就約定佢今日來到呢間位於觀塘嘅緣味小聚食海鮮蒸氣鍋。網上見到價錢好抵食,有海鮮,點心,M5和牛等都係任食,仲要俾你食足180分鐘,點可以唔試試先!海鮮盛盤一到,賣相靚到流曬口水,朋友已經急不及待地要蒸肉蟹先,大大隻地龍蝦,一食龍蝦肉質細嫩,口感爽彈飽滿!帶子都係滿滿嘅鮮甜味又厚身!手打點心好多選擇,我哋都叫咗啲試吓,真心不錯好好食!朋友同我都好推薦呢間,我哋會再返嚟捧場!
2022-02-07 96 views
今日心血來潮想食蟹同海鮮之類嘅嘢,同朋友觀塘行街嗰陣見到呢間海鮮蒸氣鍋,望下個餐牌見到係食180分鐘,飲品,小食同點心等等都係任食,最重要係有個海鮮盛盤,即刻心心眼咗決定要入去食。同埋餐廳位置喺偉業街果邊,喺牛頭角站B6出口行大概10分鐘左右就到達。入到去餐廳,座位舒適,唔會話迫!佢個海鮮盛盤都有好幾款海鮮,有海蝦,龍蝦,大肉蟹同韓國大鮑魚,鮑魚夠曬新鮮,非常彈牙,肉蟹唔洗講超多蟹膏又鮮甜,成件事真係抵晒!就連西班牙黑毛豬, 安格斯牛肩胛, 澳洲M5和牛都係無限任食,超高CP值!
2022-02-07 68 views
日日係觀塘反工嘅我,平時行過見到呢間海鮮蒸氣鍋想試好耐,岩岩好老豆生日,就決定帶佢嚟呢間位於偉業街嘅緣味小聚食個生日飯。由於老豆好鐘意食海鮮,帶佢嚟食就啱晒啦!一坐底上咗個海鮮盛盤,好豐富,大大隻既龍蝦,蜆肉同埋肉蟹,全部都食落都非常鮮甜,真係想不到肉蟹啲蟹膏係咁多,真係心心眼咗出嚟,見到老豆都食到好滋味!啲點心同小食係任食嘅,幾鍾意佢啲小食,魚皮同鴨腎份量多又夠爽口,鬼咁惹味!見到老豆都好滿意今餐嘅生日飯,咁多大大件既海鮮,又小食又點心,真係好抵!

2022-01-29 128 views
OpenRice 訂左位,前一日都有人打黎confirm,準時黎到,入門口大聲講左OpenRice 訂左位,再show埋訂座記錄果頁,但最後竟然話我缺席好彩有影低單上訴,但都有d傷心😢好多人黎都係為食海鮮,而我係為左蒸飯,叫左蟲草花滑雞蒸飯,飯充滿雞油同蒜味,令人食到停吾到口,而且粒粒分明,口感好正,份量超大,2個人食都飽到上心口,雞都係好滑好味🙈之後再叫左個川味口水雞同七彩脆皮豆腐粒,口水雞汁麻辣味都重,但我中意滑雞多d。而個豆腐,認真冇得頂外脆內嫩,豆腐超滑,一口一粒,但係一上黎真係好熱,我不自量力地熱親個口😂大家小心。200蚊都吾洗就埋到單,又好味又飽,但吾好話缺席啦🥺
好彩有影低單上訴,但都有d傷心😢

蟲草花滑雞蒸飯

Type of Meal
Lunch
蟲草花滑雞蒸飯
七彩脆皮豆腐粒
呢排同男朋友食得太多西餐,突然好想食下蒸海鮮之類嘅嘢,咁我就揸主意揀咗間食海鮮蒸氣鍋,喺觀塘偉業街嘅緣味小聚,收工就可以去啦!同男朋友上到去餐廳一坐底,海鮮盛盤馬上到,太吸引嘅關係,見到女朋友即刻影相,隨即我都出去攞埋嘢飲,果汁,汽水抑或是啤酒都係任飲!多款點心同小食都係飲食!小食我較為鍾意係佢個魚皮,好惹味同爽口!蝦同蟹係我嘅至愛,兩款海鮮蒸後肉質都好鮮甜,肉蟹仲超多蟹膏,男朋友對今餐嘅食物都好滿意!下次會再嚟encore呢間餐廳!
2022-01-27 57 views
有日同朋友傾起想食海鮮蒸氣鍋,佢就介紹咗一間喺觀塘嘅偉業街嘅緣味小聚俾我。呢間係任食180分鐘,可以慢慢嘆慢慢食!今日就決定同屋企人嚟呢度試一試!首先,上咗個海鮮盛盤,真係好豐盛,起碼有六款海鮮!蒸咗帶子先,好肥美又鮮甜!跟住就蒸海生蝦啦,我最鍾意就係清蒸蝦,因為清蒸蝦可以令蝦嘅肉質保持柔軟,口感都會好嫩滑!輪到蒸肉蟹,daddy就最鍾意食蟹㗎喇,蟹好鮮味同多肉,而且蟹肉都好嫩滑,仲要勁多蟹膏,daddy食到津津有味!呢度嘅小食都係任食,尤其佢個鴨腎,好惹味,今餐好鬼值得!
2022-01-27 47 views
今日我好想好想食海鮮,同左媽媽嚟咗呢間係觀塘偉業街嘅緣味小聚一試佢嘅任食海鮮蒸氣鍋。雖然得兩個人食,小食同點心樣樣都叫左份試試,好彩我哋都食得晒!一嚟就會有個海鮮拼盤,咁媽媽就負責蒸嘢食,一開始佢就蒸左海生蝦先,清蒸蝦嘅色澤很美,味道鮮甜美味!再蒸韓國大鮑魚,超期待啊!鮑魚食落不單止鮮甜而且口感都比較彈牙!海鮮就仲有其他都好正,但佢呢度嘅手工點心有好多款,蝦餃燒賣粉果都相當唔錯架!個粥底我哋揀咗養生滋補鍋,啱晒我同媽媽呢d手腳冰冷嘅人!大推呢間啊!
一嚟就會有個海鮮拼盤,咁媽媽就負責蒸嘢食
,一開始佢就蒸左海生蝦先,清蒸蝦嘅色澤很美,味道鮮甜美味!
2022-01-27 41 views
作為海鮮控嘅我,趁放假就梗係約埋個朋友同我去試位於觀塘偉業街嘅緣味小聚食海鮮蒸氣鍋啦!呢度最吸引我嘅係有180分鐘任食,同埋佢呢間都幾高評價!一上枱就係海鮮盛盤!淨係呢個海鮮盛盤已經抵返晒!一開始我哋就梗係蒸咗厚肉龍蝦先啦,龍蝦肉精瑩通透,肉質鮮嫩香甜,口感超爽!真係驚喜連連,蒸帶子又係夠晒肥美,鮮甜味十足!咁我同朋友仔決定粥底火鍋就揀咗養生之滋補鍋煲海鮮粥,好清甜而且暖笠笠!任食果part我哋叫得最多係安格斯牛肩胛同埋澳洲M5和牛,因為d牛實在太靚又高質,肉質都十分鮮嫩!

2022-01-26 1041 views
呢一間位於觀塘嘅緣味小聚之前都聽過有好多人介紹,喺社交平台群組亦都係有好多人推介話係好抵食!今次一去到嘅時候果然名不虛傳,呢一個任食嘅海鮮蒸鍋非常豐富!海鮮嘅種類好多!仲要係呢度嘅海鮮亦都非常新鮮!我好鍾意食呢一個琵琶蝦,呢度嘅琵琶蝦真係好大隻,加咗少少豉油調味就已經非常好食!大大啖咁樣食蝦肉嘅感覺真係有無比嘅快感!令我去食完海鮮之後當然唔少得要試吓呢一度嘅粥底火鍋啦,用海鮮去打邊爐定係用牛肉或者豚肉去打邊爐都好正!完咗之後仲可以食埋呢度嘅粥底,非常入味!