這間「麥記」,就算是套餐,「標價」也是特別貴的。所以在這裡,一定要叫下午12:00至3:00有特價的「超值選」套餐,價格由HK$20至HK$25不等。剛好,「麥記」又有新搞作: 「全新脆辣雞腿包」、以及「特級脆辣雞腿包」(不過加多塊煙肉)。而這裡的「超值選」套餐又囊括了這個「特級脆辣雞腿包」套餐(HK$25)。所以藉此機會一試。- 包的size一般(都是越縮越小的了)。- 塊煙肉小到看不見(將包咬開了也不太清楚)。- 雞腿超級香脆(我成日覺得麥記整雞好食過kxc)。- 沙律生菜絲份量恰當,不是太多,也不算太少。總體來說,hk$25吃一個這樣的快餐,很合理; 叫我掏三十多塊錢吃一個這樣的餐?我不會。

- 包的size一般(都是越縮越小的了)。
- 塊煙肉小到看不見(將包咬開了也不太清楚)。
- 雞腿超級香脆(我成日覺得麥記整雞好食過kxc)。
- 沙律生菜絲份量恰當,不是太多,也不算太少。

2011-03-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$25 (Lunch)
2010-12-28 77 views
這間麥當勞,價錢比其他分店貴,但服務態度勁差。櫃位員工對客口黑臉黑唔再講,服務完全冇禮貌可言。本來開開心心去買嘢食,十次有七次都一肚氣〈我同一班同事都係咁話〉。只係中環的白領大家都忙,亦明白少一事就算,唔去投訴,唔似屋村有人肯當場發難渣。但希望麥當勞自己真要檢討一下,咁大間美國公司唔可能培訓出咁嘅standard!令人好失望!
這間麥當勞,價錢比其他分店貴,但服務態度勁差。

2010-12-28
TakeAway
2010-10-03 28 views
去親麥記都係食o個D野﹐所以食物方面就從略喇﹐薯條如果係新鮮炸起既話係唔會難食架麻!!! 今次想講既係員工既態度﹐我唔知係咪全世界D客都得罪佢﹐佢對客既態度係好consistent - 黑面﹐唔打招呼。企o向counter同經理們傾計就鬼o甘開心﹐淨係顧住傾計﹐有客o向隔離排緊隊都叫過黎排隊﹐有個婆婆笑笑口買新地筒但都黑口黑面﹐俾紙巾又唔比遠D﹐搞到婆婆拎得好吃力。o甘唔鍾意做咪唔好做lor﹐真係好辛苦你啊。我地作為客人既無義務受你黑面。班經理淨係顧住玩同埋傾計﹐一D都無留意服務質素!!!!唔該麥記管理下D員工﹐今次係我食廿幾年麥記最恐怖既歷。今次我真係接受唔到﹐所以服務只係值一分!!!!

2010-10-02
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2010-09-20 6 views
八月三十日 (星期一)等老公仔放工時,想去吃個麥旋風打比老公仔在M記等麥旋風的曲奇夠多我喜歡少雪糕多oreo的今次真好合的口味而且雪糕不很軟,夏日吃真透心涼呢喜歡的,記得下次order記得叫服務員落多點Oreo!
八月三十日 (星期一)

等老公仔放工時,想去吃個麥旋風
打比老公仔在M記等

麥旋風的曲奇夠多
我喜歡少雪糕多oreo的
今次真好合的口味
而且雪糕不很軟,夏日吃真透心涼呢

喜歡的,記得下次order記得叫服務員落多點Oreo!
2010-08-30
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$10 (Tea)
2010-06-30 9 views
行完一大輪,可以吃番餐野,感覺特別好味可惜是星期日,超多賓賓,等左10分鐘先有位又係架....5人找位不容易我:MEGA MAC餐朋友S: 麥樂雞餐(附芝士醬)朋友A:豬柳漢堡餐朋友T:辣辣雞腿包餐朋友P:魚柳包餐MEGA MAC是BIG MAC加強版,有4層牛肉,太多了飽到吃唔曬,真大曬~除此之外沒咩大分別,麥樂雞的芝士醬好食~當日有班大學生定年輕人係度開生日PARTY,嘈到暈,好心啦咁大個人咪做埋D失禮野,,,,,,,沒左半邊座位搞到好迫...
行完一大輪,可以吃番餐野,感覺特別好味
可惜是星期日,超多賓賓,等左10分鐘先有位
又係架....5人找位不容易

我:MEGA MAC餐
朋友S: 麥樂雞餐(附芝士醬)
朋友A:豬柳漢堡餐
朋友T:辣辣雞腿包餐
朋友P:魚柳包餐

除此之外沒咩大分別,麥樂雞的芝士醬好食~

沒左半邊座位搞到好迫...
MEGA MAC,肚餓時吃,很正
2010-06-27
$33 (Dinner)
MEGA MAC,肚餓時吃,很正
2009-09-18 32 views
Ordered one of these triangular Chocolate Pies to eat with my FUEL Latte Coffee 1 day - they really go hand in hand together, seeing how both have a bit of a mocha type of character.- The Choco Pie was slightly less runny than I liked, but it was ok I suppose, as long as its hot.- Also ordered an Iced Coffee another day. Not bad either, but slightly too weak for me. It has a fairly roasty character, its nearly similar in style to 炭焼 Coffee just less intense!NOTE: The service at the IFC branch i

NOTE: The service at the IFC branch is appalling, some workers ignore you completely and sticks out their hands waiting for you to give them money, but when u get it out, they won't take it off your hands but expect you to shove it into their palms. But they're just Kids.... I suppose...... McCafe staff is much better though - I order coffee there sometimes.
Ice Coffee - better than expected, but very weak!
2009-07-04 1 views
如果要去選快餐的話,牡丹樓一定不會是我的首選,但這家好識做生意的大型連鎖就成日推出新產品,招招新奇,所以通常去到都係試新野。今次推出的係「蕉蕉脆批」,亦即係平時的蘋果批換上香蕉,上次玩過紅豆同芋頭,今次到香蕉。小弟覺得牡丹樓的蘋果批一向做得不錯,雖然跟正宗的差好遠,但沒有第二家有相似的出品之外,而且又脆又有咬口,其實不錯的。今次換上很多人喜好的香蕉,味道較為討好,相信都幾受歡迎。如果香蕉唔係林既話,會更好。$6一個批,係邊度搵,不能要求太多的。

2009-07-02
$6 (Other)
2009-05-31 10 views
遺下了一些files在公司,即使星期日也要回來中環執下手尾上樓之時,經過麥記,見到好sharp醒的poster介紹菠蘿特飲,就來試一杯。其實不過是少許菠蘿汁加大量雪碧,其實不值10蚊,純粹止口痕也就是可以的。不教人驚喜,沒下次的了。
遺下了一些files在公司,即使星期日也要回來中環執下手尾

不教人驚喜,沒下次的了。
2009-05-03
2009-04-17 6 views
開完會走左去樓下行下散心(蛇王),見到麥當勞出左新野喎.菠羅特飲 - 初頭以為都係氣水加冰同菠羅汁,事實上都係不過明顯比上年推出既好飲,菠羅味較重同甜. 菠羅肉...我就一粒都食唔到. $10.8都ok既好過飲盒裝飲品.解暑佳品!
開完會走左去樓下行下散心(蛇王),見到麥當勞出左新野喎.

$10.8都ok既好過飲盒裝飲品.解暑佳品!
消暑佳品
2009-04-16
$10 (Tea)
消暑佳品
2009-04-06 7 views
今日午餐叫咗個 雙層芝士孖堡(Double cheese burger) 餐加一個粟米杯 (+$5)雙層芝士孖堡 (Double cheese burger): 牛肉越來越薄, 無牛味~ 又乾... 薯條: shake shake 加四川辣粉... 綠茶: 佢會俾一杯滾水同一個茶包, 係韓國牌子, 茶味好清香~ 粟米杯: 淡而無味, 粟米本身唔甜唔爽脆... 比地捫紙包粟米差... 一定唔會再食!!!下次都係食返至尊漢堡好d, 起碼件牛肉juicy D.

薯條: shake shake 加四川辣粉...

下次都係食返至尊漢堡好d, 起碼件牛肉juicy D.
2009-04-06
$30 (Lunch)
2009-01-08 6 views
今日放工,見有少少肚餓,路過麥仔,見到有新嘢出,又係我最愛嘅Spicy,忍唔住就叫咗6件+杯coke。因為快餐店係冇service可言,所以今次唔寫,不過都可以一提,商業區真係唔同喲,可能係質素問題啦.....呢個新嘢,第一口食落就覺得似咖哩味多d,但細心小口小口食,就發現佢有麻味,喺炸皮下面,有一點點黑色花椒,顏色係比平時食嘅深少少色,我覺得都幾香口。如果好食得辛辣嘅人就覺得唔係好夠,so far,我就覺得幾好,at least佢價錢又係一樣,咁咪叫多種口味choose囉。一提:如果平時鍾意用醬嘅fans,sorry,係冇得跟嘅!
一提:如果平時鍾意用醬嘅fans,sorry,係冇得跟嘅!
麻辣麥樂雞~~精美包裝
$20 (Tea)
麻辣麥樂雞~~精美包裝
2008-12-06 9 views
蝦堡,好味!好久沒有幫襯,麥記的漢堡包越來越不像樣是主因。最近推出了和風蝦堡($15.8),決意一試。打開紙盒,已經聞到香味,大爲興奮,急不及待,拆開包裝紙,大咬一口,想不到蝦餅炸得既鬆化又香口,油溫亦控制得宜,不會油淋淋。蝦餅裏頭真的有原隻蝦,更不是做樣的一兩隻,是鋪得滿滿,每啖都吃得到!配料的生菜片放得有點零亂,但總算爽脆,也沒有水汪汪,加上少許洋蔥粒和微酸的千島沙律醬汁,整體效果居然相當不俗!是有點意料之外,但這個蝦堡又真是值得來個笑臉迎人!!

2008-12-04 12 views
2008.11.29(六) 繼日式芥末魚柳飽後又一新品種 ---- 千島醬炸蝦餅飽之唔係再黎相片與實物不符 ~打側望一望,炸蝦餅完全兩個樣,又薄又燶,雖則炸得燶算是個別案件,不能混為一談,之不過咬開一睇,原隻蝦都好迷你啵,連千島醬汁&生菜都係少得可憐 不如我地俾多一蚊雞成本加多D生菜同醬汁丫,至少將張相同實物既距離拉返近D丫嘛
之唔係再黎相片與實物不符 ~

估唔多人食呢個飽,唔係點會有時間炸到燶
實物有相咁正就好lu
$28 (Other)
2008-11-22 3 views
@@這間麥當勞不錯嘛…咁多喊喊既麥當勞向來都不會太差嘛??以前放學好多時都會行過IFC~好多時肚餓或者有時係為食啦…就會忍唔住同D同學入 麥當勞 食下下午茶*好鍾意黎呢間 麥當勞食新地…叫親多醬多花生… 就真係會多好多好多! 超正啊!呢度D STAFF 真係超級好朋友仲試過因為加得太多朱古力~覺得好似有點太甜…結果去買多杯新地筒級落去食XD變左超抵咁食2杯朱古力新地咁XDDDDD
@@這間麥當勞不錯嘛…咁多喊喊既
麥當勞向來都不會太差嘛??

以前放學好多時都會行過IFC~
好多時肚餓或者有時係為食啦…
就會忍唔住同D同學入 麥當勞 食下下午茶*

好鍾意黎呢間 麥當勞食新地…
叫親多醬多花生… 就真係會多好多好多!

超正啊!呢度D STAFF 真係超級好

朋友仲試過因為加得太多朱古力~
覺得好似有點太甜…
結果去買多杯新地筒級落去食XD
變左超抵咁食2杯朱古力新地咁XDDDDD
睇下幾多醬同花生XP
$7 (Tea)
睇下幾多醬同花生XP
2008-11-01 16 views
十月廿九日(星期三)今日的lunch早就決定了!就是試試新出的芥末雙層魚柳包18元一個包,實在不便宜呢!不過包裝算精美呢!芥末一般,是芥末加了本身的沙律醬...而且我不太好salad醬!老公說不錯!但是魚柳就比較差了!炸得過火了....很油呢!只是一般呢...不值這個price
十月廿九日(星期三)

今日的lunch早就決定了!就是試試新出的芥末雙層魚柳包

18元一個包,實在不便宜呢!

不過包裝算精美呢!

但是魚柳就比較差了!炸得過火了....很油呢!

只是一般呢...不值這個price
$18 (Lunch)