2020-04-21 265 views
每年新年都會出招財福堡,分別分咗有薯餅同無薯餅嘅version,今年佢同角落生物crossover,好可愛,由於太鍾意食薯餅,所以都揀咗黃金脆薯雞堡同招財牛堡一打開個包,啲黑椒汁流哂出嚟,多汁到連塊薯餅都睇唔到😂唯有食到一半再影多次食落感覺似黑椒漢堡嘅汁,不過多咗塊薯餅👍🏻只要揀新年限定呢幾款包餐,就會送角落生物嘅利是封一套。新年期間限定,想食又要等出年嚕
每年新年都會出招財福堡,
分別分咗有薯餅同無薯餅嘅version,
今年佢同角落生物crossover,好可愛,
由於太鍾意食薯餅,所以都揀咗黃金脆薯雞堡同招財牛堡

一打開個包,啲黑椒汁流哂出嚟,
多汁到連塊薯餅都睇唔到😂
唯有食到一半再影多次

食落感覺似黑椒漢堡嘅汁,不過多咗塊薯餅👍🏻

只要揀新年限定呢幾款包餐,就會送角落生物嘅利是封一套。

新年期間限定,想食又要等出年嚕
TakeAway
Double芝士安格斯漢堡唔知點解有一日,心血來潮叫咗呢個包嚟食。 可能特別肚餓, 又見佢唔係好貴又有兩塊漢堡扒咁。當我咬呢個包嘅時候 覺得真係好厚呀 我上顎嘅牙齒要貫穿兩塊漢堡扒 比平時一塊的時間多咗一倍。 但係當我細心咀嚼嘅時候 就發現大鑊了。嗰兩塊扒乾爭爭 而且 茄汁又唔係好多, 基本上係靠你自己好多個人口水分泌去將成件事 保濕番。 肉質嘅juicy又冇,已經煎過龍。 如果係平時就咁得一塊漢堡扒 可能仲可以接受 但係當你其他配菜嘅份量係一樣 再加多一塊 乾爭爭扒, 基本上就係 張 嗰個 濕潤度 大大下降。食到後期 你個口越嚟越乾就似沙漠, 你如何繼續食埋落去? 就靠你杯汽水。 我一路食 一路啜兩啖芬達, 個口又成口都係安格斯牛肉又芬達, 都唔知點解自己搞成咁。最後結論係物極必反,你唔好以為加多塊扒好過癮, 最後係要靠杯汽水呢吊命。
Double芝士安格斯漢堡

2020-03-26 79 views
朱古力脆皮福岡士多啤梨雪糕加窩夫筒, 一個長達17個字嘅order。 如果我年紀大啲,眼又睇唔到,又有老人癡呆都未必落到呢個order。 可能講到士多啤梨 就唔記得下一段, 記得雪糕又唔記得上一段。 為咗大家日後去落單唔使好似玩超級無敵獎門人,我要同佢改過簡稱, 叫做朱福啤梨窩夫,有如珠穆朗瑪峰咁震撼!呢個朱福啤梨窩夫, 賣相十分好 而且仲有塊士多啤梨形狀嘅餅乾。 十蚊都唔使做到呢個效果其實都算係好抵, 我相信小朋友會好鍾意。 好可惜如今我已步入中年, 很難再用那童真的角度去看待事物。 朱古力和窩夫都做得很好,但士多啤梨的味道不太真實。 反而上一期那個hershey 朱古力窩夫真是令我感動流涕。若你自問還充滿童真的, 呢個十蚊都唔使嘅 朱福啤梨窩夫可以令你有置身於福岡的幻想。 若你已是一個毫無童真的大人, 那你也可以用十蚊來挑戰自己的想像力。

TakeAway
2019-12-22 142 views
没想過去麥記都會中伏,事緣平日都係喺Mc cafe飲咖啡,見有麥提莎特飲就用之前儲起的買四送一coupon加錢換一杯芝士蓋朱古力另加份奶醬多士,點知啜了吾夠兩啖,剩下來的只係冰和水,說好的朱古力去了哪里,真的豈有此理,呢杯嘢單價要30幾蚊,咁樣俾佢揾笨條氣真係吾多顺。

2019-08-30 194 views
大家有冇用緊麥當勞個Apps呀~而家送一杯飲品丫。仲要唔使消費嫁!!換到今日咋~我啱啱飲咗芝士奶蓋葡萄。行街行到熱辣辣,佢啲沙冰即刻幫我消暑。雖然提子味唔係太濃但係底層有淡淡的提子肉。建議飲嘅時候先將奶同埋下面沙冰撈勻甘會好味啲。如果唔撈勻,食到後尾得返啲奶會有啲甜。一打開仲有個心心添,即刻覺得今日係美好的一天呀!另外仲有兩款飲品可以選擇嫁~芝士奶蓋菠蘿或者芝士奶蓋沖繩黑糖珍珠茶你都快啲換啦,唔好走寶啊!
大家有冇用緊麥當勞個Apps呀~
而家送一杯飲品丫。
仲要唔使消費嫁!!

換到今日咋~

我啱啱飲咗芝士奶蓋葡萄。
行街行到熱辣辣,佢啲沙冰即刻幫我消暑。
雖然提子味唔係太濃
但係底層有淡淡的提子肉。
建議飲嘅時候先將奶同埋下面沙冰撈勻
甘會好味啲。
如果唔撈勻,食到後尾得返啲奶會有啲甜。

一打開仲有個心心添,
即刻覺得今日係美好的一天呀!

另外仲有兩款飲品可以選擇嫁~
芝士奶蓋菠蘿或者芝士奶蓋沖繩黑糖珍珠茶

你都快啲換啦,唔好走寶啊!
2019-06-28 145 views
參加商場嘅抽獎抽中咗幾張mc donald嘅coupon,本住用得唔好嘥嘅精神,今日lunch就去咗食喇!😂😂😂😂order咗一個雙層芝士孖堡餐,$25一個餐,飲品轉咗杯strawberry milkshake!其實嘢食質素都okay,因為我薯條叫咗走鹽,所以食落都夠熱夠脆夠新鮮,同埋我覺得如果有鹽真係太鹹喇!走鹽再點茄汁食先最好食!雞翼聽講轉咗供應商所以比以前難食啲,但我今次食又OK喎,都有啲汁!反而係個包嘅牛肉乾咗少少,比較失色!strawberry milkshake都above average,加$2.5都抵飲!
TEA
2019-06-17 86 views
今日返黎要落區去到黃埔區行到熱辣辣又肚餓,所以行左去麥記食返個魚柳包休息一下這間要落樓梯,入到去多人到一個點,因為用WECHAT PAY有每日抽獎,之前抽到個$5可以用左佢等左成10分鐘先有,個包都幾熱,醬都夠,魚柳正常既其實用埋優惠卷性價比都幾高

等左成10分鐘先有,個包都幾熱,醬都夠,魚柳正常既
其實用埋優惠卷性價比都幾高
2019-06-14
$11 (Tea)
背景🗺️:~位處黃埔花園~身處巴士總站及黃埔站附近,落車醫肚亦算方便👍~主打街坊生意ℹ️菜式📃:~美式快餐~新推出小編總評👶🏻💭:~味道不俗,價錢合理,性價比可以👍~茶餐有多種選擇多,符合多種口味食客👍牛仔安格斯套餐 $43~洋葱圈返炸,硬到完全咬唔落,真係接受唔到!!成舊吐返出黎!👎👎👎~牛肉乾身,一如以往,沒太大期望👎賣相:😋😋😋味道:😋典型快餐包賣相,沒太大要求…朱古力批 $8~濃郁朱古力醬,有熱朱古力嘅香濃👍~不太甜,唔會膩👍賣相:😋😋😋味道:😋😋😋😋
背景🗺️:
~位處黃埔花園
~身處巴士總站及黃埔站附近,落車醫肚亦算方便👍
~主打街坊生意ℹ️

菜式📃:
~美式快餐
~新推出

小編總評👶🏻💭:
~味道不俗,價錢合理,性價比可以👍
~茶餐有多種選擇多,符合多種口味食客👍

牛仔安格斯套餐 $43
~牛肉乾身,一如以往,沒太大期望👎
賣相:😋😋😋
味道:😋

典型快餐包賣相,沒太大要求…

朱古力批 $8
~濃郁朱古力醬,有熱朱古力嘅香濃👍
~不太甜,唔會膩👍
賣相:😋😋😋
味道:😋😋😋😋
2019-05-19 89 views
-係❗️麻油味Shake Shake 粉❗️呀🤤🤤😍個人認為 麻油味👍🏻👍🏻好味過豬骨味你地覺得咁多隻shake shake粉邊隻最好味呢?comment 話我知啦😋😋-今日試左新包 ▶️南蠻炸雞漢堡套餐加大 ~$48 好味指數: 5.5/10我覺得非常普通 好似炸雞上面加左d醬都係食番板燒雞腿包開心d 😂不過,作為老麥常客,佢一出新野我都會想試下,因為每次出新都有驚喜😋😋———————————————————
係❗️麻油味Shake Shake 粉❗️呀🤤🤤😍
個人認為 麻油味👍🏻👍🏻好味過豬骨味
我覺得非常普通 好似炸雞上面加左d醬
都係食番板燒雞腿包開心d 😂

———————————————————
2019-04-13 119 views
▪️ 海鹽新地筒(6.5/10)💲5.5十次食麥當勞雪糕會有九次肚瀉既後果,不過見佢出咁靚既天藍色新味我點都要試,今次個肚難得地無事🤪雪糕好幼滑,食落甜鹹交雜,覺得係幾得意既配搭😂但真心覺得甜鹹配搭既接受程度真係好因人而異,有時好似炸雞窩夫咁我自己唔太鍾意,呢個雪糕都還好既🤔後段鹹度的確會越黎越高,不過又未有其他人講到咁鹹話食唔到落去,唔排除分店有差別🤭加上啱啱開新一條既新地筒 ,食落又好脆身▪️ 朱古力批(6.5/10)💲8之前去哈爾濱食過個朱古力批覺得好正,仲話希望香港冬天都可以有,但係結果遲咗四個月夏天都黎緊嘅時候先有,成件事真係錯曬🤤個皮係普通皮,並非哈爾濱既朱古力皮,整得有點兒過燶了吧👉🏻👈🏻但都慶幸係新鮮出爐,咬落依然係熱辣辣嘅朱古力醬,雖則未至於好似係哈爾濱食嗰個爆餡加流心,不過亦都未有好似其他人咁樣結埋一舊😐🔎 整體評分(6.5/10)
▪️ 海鹽新地筒(6.5/10)💲5.5

海鹽新地筒

▪️ 朱古力批(6.5/10)💲8

朱古力批
朱古力批

🔎 整體評分(6.5/10)
2019-04-10 67 views
McCafe推出期間限定的全新Popcorn Series,第一次嘗試香脆爆谷搭配咖啡,味道都幾夾!另外爆谷焦糖芝士蛋糕,口感幼滑而且豐富焦糖味,焦糖爆谷控要試一試啊!
2019-04-07 81 views
作為麥當勞嘅常客,一定要試佢啲新野😂今次我試咗新加入嘅黑咖喱吉列豬扒漢堡,係日本金澤嘅風味,喺黃埔嘅麥當勞就係賣$37,麥當勞喺唔同地區係唔同價錢㗎,好耐之前已經發現咗😝講返嗰包,其實我覺得都唔係話好特別,不過試吓新嘢都開心嘅。理想同現實始終都係有少少嘅距離,廣告個幅圖芝士同豬扒都好大塊,但係現實上塊芝士唔見咗,細塊咗啲啫仲有嘅,不過塊豬扒都叫做幾厚實㗎啦,所以都OK嘅!但硬係覺得個包個款同圖片既有少少唔同咁,圖片嘅似係pcc嗰啲包。不過算啦,收貨!

講返嗰包,其實我覺得都唔係話好特別,不過試吓新嘢都開心嘅。

2019-04-07
Type of Meal
Lunch
2019-02-27 110 views
*芝士蛋脆雞包*話說麥當勞最近出咗一款新嘅包,芝士蛋脆雞包,即刻忍唔住落街試吓!雞扒都幾大塊,炸得啱啱好,食落口感唔會太油膩。配合埋溶左嘅芝士同煎蛋,令到飽和度大大提升,再加埋個沙律醬,果然係幾有驚喜,而且價錢都好抵,只要$12就食到。如果芝士蛋脆雞包可以加埋落平時啲餐,就有機會配埋shake shake薯條食啦!整體來說,麥當勞今次呢個新出嘅包都幾吸引,如果唔係太肚餓想食少少野嘅話,呢個芝士蛋脆雞包都係一個幾唔錯嘅選擇!
*芝士蛋脆雞包*
2018-11-30 141 views
今次麥當勞The Signature X 峰味一齊出新野!!😈😈真係幾吸引WO!!煎蛋肉醬🍔!夠哂邪惡🤤🤤👉🏻星期六急不及待去左試 「鋒味」安格斯🍔👉🏻成個餐先$41 ,甘大個包抵到喊‼️👉🏻真係唔小野wo‼️入面有肉醬同煎蛋🍳一齊夾埋安格斯牛肉漢堡厚肉🥩👉🏻WOO!!不錯👍🏻MATCH!!啖啖肉,雖然融化埋一齊哂,不過幾香同埋增加左個牛既JUICY 度!!🤤🤤👉🏻一個人都KO 左成個包,會愈食愈上癮,整體幾好食,同性價比高👍🏻👉🏻個人覺得個SHAKE SHAKE 粉都幾好!!!🍟🍟👉🏻值得回頭😋👍🏻絕對會再ENCORE🤤🤤而家都想食!————-$41📍MCDONALD 麥當勞
😈😈真係幾吸引WO!!煎蛋肉醬🍔!夠哂邪惡🤤🤤
👉🏻星期六急不及待去左試 「鋒味」安格斯🍔
👉🏻成個餐先$41 ,甘大個包抵到喊‼️

👉🏻個人覺得個SHAKE SHAKE 粉都幾好!!!🍟🍟
👉🏻值得回頭😋👍🏻絕對會再ENCORE🤤🤤而家都想食!
————-
📍MCDONALD 麥當勞
2018-11-14 117 views
這間麥當勞在黃埔已很多年,最近大裝修後比以前整潔很多,佈局大致和以前差不多,但更新了出售形式!感覺等餐的時間快了點。是次去試謝霆鋒最近熱賣的煎蛋肉醬漢堡包,雖然有考慮到可能會食得有點論盡,但其貌相真的有點吸引,而又可以食shake shake 薯條,所以。。個包沒有讓人失望,肉醬很juicy,分量剛好,沒有要倒出來的感覺!蛋汁流出加上肉醬,咬埋熱熱的漢堡,味道十分搭配!個包係有點小,男士的話大概要多叫一個包才飽呢

Type of Meal
Lunch