2010-09-03 28 views
好想食早晨全餐好耐嘞! 平時一個人食一定食不到~因為我不食豬柳同薯餅架, 我只係鐘意炒蛋同鬆包~今次出咗板燒雞腿,當然啱晒我la..薯餅可給男友食丫今早有事要做,所以有機會約男友食早餐丫:熱香餅... 佢板雞雞腿早晨全餐..me雞腿果然好味, 辣辣地喎~ 唔錯丫炒蛋又好味~ 加埋slat 和 pepper 仲好丫其實麥記成日話推出健康食物, 如果薯餅轉咗粟米咪仲好, 豬柳轉煙肉 更好丫如果可以自由配搭,我就一定可以成日食丫
好想食早晨全餐好耐嘞!
平時一個人食一定食不到~
因為我不食豬柳同薯餅架, 我只係鐘意炒蛋同鬆包~

今次出咗板燒雞腿,當然啱晒我la..薯餅可給男友食丫

今早有事要做,所以有機會約男友食早餐丫:
熱香餅... 佢
板雞雞腿早晨全餐..me

雞腿果然好味, 辣辣地喎~ 唔錯丫

炒蛋又好味~ 加埋slat 和 pepper 仲好丫

如果可以自由配搭,我就一定可以成日食丫
2010-08-22
Waiting Time
7 Minutes (Dine In)
$20 (Breakfast)
2009-10-02 9 views
國慶澳門玩兩日,夜媽媽先出發,搭九點半船,雖然過到去都係食野,不過都要打打底﹗當然最簡單就係去麥記買野上船食,要了個最方便的麥樂雞餐﹗眼見好多出發既朋友的都0係呢度買野上船食,無他既,船上食物又唔好食又貴,有時間當然係自己準備更為划算﹗一個餐兩個人食岩岩好,吃完訓陣就到﹗今次住威尼斯人,所以搭金光飛航氹仔落船,架船比較遙唔係太定,不過尚算準時,一個鐘就到,比起尖沙咀出發更好﹗

當然最簡單就係去麥記買野上船食,要了個最方便的麥樂雞餐﹗

一個餐兩個人食岩岩好,吃完訓陣就到﹗

$25 (Dinner)
2009-08-06 30 views
今日落雨,行咗去信德搵嘢食,入到信德見到有人擰住McDonald可樂杯,我都想煥番隻杯喎。嘩!好多人呀,好彩我哋好快就搵到位嘞,跟住就去排隊買食物,順利咁煥咗隻杯啦。 講返D嘢食先,我要咗辣雞腿飽餐,十分香脆,少少辣,加上生菜和沙律醬,好好味,薯條都好新鮮,但就唔夠脆。 McDonald最近Sell D食物即叫即做,我覺得麵飽質素好咗,好新鮮,值得一讚,但薯條新鮮得嚟就冇以前咁脆嘞,我估可能每次炸少D,而炸嘅時間就短咗,唔知喺唔喺呢?

,薯條都好新鮮,但就唔夠脆
$28 (Lunch)
2009-04-14 34 views
星期五, 長假期的第一天, 一早到達碼頭. 食早餐, 不如買上船, 慢慢食仲好. 最方便快捷, 非麥記莫屬. 入到去, 人頭湧湧. 像極打仗一般. 好不容易才能擠入. 麥當勞果然是開係邊都咁旺. 排隊, 算做清得幾快. 人多只不過是人拿著行李, 在門口等人拿外賣出來, 阻塞通道而已. 另外還有一班人, 包括之後的我衝呀衝, 拿著外賣, 衝呀衝, 上船去.埋到 counter, 叫下多份豬柳蛋. 幸好齋妹的純蛋包早出. 不然....後段的, 蛋賣哂......我們的六份大 order, 其中一份, 時間問題, 等什麼, 走蛋罷了. 因為太忙, 包倒是沒問題的, 奈何薯餅, 不夠脆, 僅熟. 睿明是脆薯餅, 不脆.....點得呢....忙完麥記, 忙完過香港關, 忙完上船....食飽麥記, 大家小睡一會..........最懊惱的事來了......過澳門關.

$25 (Breakfast)
2009-02-03 11 views
知道麥記近日在農曆年期間出了麻辣新口味,包括今天我試了的麻辣麥樂鶏,我下午時來要了一客麻辣麥樂鶏開心樂園餐,包四件炸鶏跟一杯熱朱古力及細薯係,麻辣麥樂鶏的包裝紙盒跟普通的不同,因為本身已带辣味不再跟醬汁,雞件外表較普通的深色而且較乾身,咬開後便見到有花椒在炸皮下,入口初時不覺很辣,但慢慢滲出來後便減到很辣,味道很特别,值得大家一試!
麻辣麥樂鶏
麻辣麥樂鶏開心樂園餐
$21 (Tea)
麻辣麥樂鶏
一般我也不經常去麥記,但見到廣告有這個「和風滋味蝦堡」,看見有蝦肉在包裡面,感覺上很特別,所以特別去試一試,誰知原來是沒有一隻隻蝦放出來,當時我真的感到十分失望,於是查問店員,他們稱蝦已放在裡面的肉塊裡面,好明顯就是公司的特定答案,感覺上有被騙,就算那塊肉裡面真的充滿蝦味,但仍是與廣告不乎。
差..廣告
差: 真實的包與廣告不同
$26 (Dinner)
2008-10-24 60 views
由澳門返香港,落咗船有啲肚餓,我哋就去麥當勞食下午茶嘞,揀佢嘅原因係為咗佢個忌廉蘑菇粟米湯!個湯原價 $9.5,買餐加 $6 就有,我哋唔係好肚餓,亦唔想食太多,所以就要咗一個脆香雞翼餐加湯。雞翼剛炸好,熱辣辣一定好食,又脆又味濃,飲多兩啖汽水先掂! 主角慢慢試,唔似金寶湯,因為好明顯啲磨菇大隻啲,呈半月形,粟米都未煲到爛晒,仍然食到一粒粒,湯亦唔會稀勻勻,好似比之前有進步,唔錯啦!信德嘅麥當勞好大,乜嘢類型嘅位都有,就算你想玩自閉,都有幾排面壁位比你揀,一個人下晝冇嘢做,嚟上網打機睇書,仲平個去咖啡店!

脆香雞翼餐加六蚊換忌廉蘑菇粟米湯
忌廉蘑菇粟米湯
真係有片片磨菇
悠閒舒服~
$15 (Tea)
忌廉蘑菇粟米湯
真係有片片磨菇
2008-07-15 28 views
放工後跟肥仔到麥記 hea 下,因為下午在寫字樓已吃了一大件朱古力蛋糕,所以只買了一杯今期新推出的黑芝麻雪糕新地,雪糕不是以芝麻製造,只是在雲呢拿雪糕上淋上黑芝麻味的糖漿,芝麻味道突出但稍為偏甜了一點,不過在傳統口味的朱古力或士多啤梨味新地之外攪攪新意思,也是值得欣賞的。

黑芝麻雪糕新地
$7 (Tea)
黑芝麻雪糕新地
2008-03-23 5 views
早兩天午後到麥當奴吃了一客開心樂園餐,餐包括一個漢堡飽、細薯條及一杯熱朱古力,很久没吃一個基本的漢堡飽了,一打開包裝紙發覺個飽很薄身、餡料及醬汁比從前少了很多,在那薄薄的牛肉上只有很少的洋葱碎、一片青瓜切片及一層很薄的茄醬,連一丁點兒芥辣醬也不見了。想想過去幾年一個普通的漢堡飽菜隨通脹也加了幾次價,單售價見巳加至六元半一個,但質量不升反而下降了這麼多,變成縮水飽,實在是愈來愈揾食客笨。

2008-03-17 14 views
同好朋友睇完戲黎食野, 叫左脆香雞翼餐加多杯朱力新地。呢度既員工都幾好, 平時見其他m記舖頭只係俾好少薯條, 唔夠一包。但我見佢係咁塞d薯條落去, 即使差唔多滿, 而且d薯條幾脆。脆香雞翼都夠脆, 而且熱辣辣, 一流!!而新地就麻麻, 因為例牌入面係空心, 俾我感覺仲以為好多-.-
2007-10-21
20071011將軍漢堡載譽歸來,雖然不記得自己以前有沒有幫襯過,但也要捧捧場湊一下熱鬧。可能凡是與“和風”、“日式”一搭上,就會柔軟曖昧起來吧,像日式咖哩與日式咖啡,這一次的“日美合作”也不例外。醬汁略略有點偏甜,漢堡扒也更鬆軟些。嗯,叫做試過。
20071011

嗯,叫做試過。
2007-06-21 7 views
20070615餐後在旁邊的McCafe買了一件Brownie,都預咗好甜好甜,可能是有哂心理準備呱,反而覺得甜度可以接受,只是實咗啲,nut的味道也未算突出。想起試過同事從菲律賓買回來的一種Chocolate Brownie,像一般的朱古力size,小小一個球,松化好味得多,而且因為冇咁實,亦都冇咁甜……呢度仲可以再改進啲……
20070615

2007-05-31 23 views
20070531加班到不記得時間,去到樓下,只剩下麥當勞可吃……例牌叫了一個田園沙律,配點什麼呢……蜜桃藍莓乳酪新出的時候試過一次,只記得不好吃,但忘了為什麼,所以又不怕死的叫了……蓋子裏裝有燕麥碎,不過是炸過的那種,鹹鹹的,硬硬的,還有點油油的,不加也罷。杯子裏上半層是號稱“低脂”的乳酪,很粘稠,粘稠得有點奇怪,像變了質似的,雖然不是真的變質,唯一可取的是不太甜。但遇到下半層的蜜桃之後,也只能蛻變成過甜了,開罐頭的貨色……那幾顆藍莓還是可以的……應該記得這種味道了,以後敬而遠之。另,網頁上寫田園沙律只有160卡路里,看著就開心,不知道如我這般連沙律醬都不要,會不會又少一點呢:P
20070531

加班到不記得時間,去到樓下,只剩下麥當勞可吃……

那幾顆藍莓還是可以的……

應該記得這種味道了,以後敬而遠之。

2006-07-17 12 views
一向都幾鐘意飲老麥既milkshake.因為由細飲大, 呢個新product, mocha味都幾吸引.不過原來唔係o個回事... 走cream(我唔鐘意),入口好杰, 不過味道好一般... mocha味,不過好普遍... 成$11.5又細杯, 仲吹到加冰tim,一定冇下次... 都係$5 o既好味d!
一向都幾鐘意飲老麥既milkshake.
不過原來唔係o個回事... 走cream(我唔鐘意),
入口好杰, 不過味道好一般... mocha味,
不過好普遍... 成$11.5又細杯, 仲吹到加冰tim,
一定冇下次... 都係$5 o既好味d!
2005-09-27 5 views
孩童時代, 走入去麥記, 小朋友就緊係飲奶昔, 當年飲o既奶昔, 係比較杰(?) 好久未嚐過o既現代奶昔, 就好似稀左d, 較易入口, 方程式雲尼拿味仍然幾甜下, 問店員加冰後更凍更易飲, 仲冇咁甜, 唔想飲汽水的話可以轉下口味飲加冰奶昔。