2019-12-12 84 views
Free fried chicken!There’s a promotion on a particular social media platform that gave 30k chicken thighs for free. It’s their new products, and actually not bad, really quite juicy.
Free fried chicken!
2019-12-12 115 views
每逢金拱門有新野出我都會好想試下,今次麥炸雞都唔例外,仲要印曬COUPON減$3 同減$8桶餐六舊鷄、兩個SIDES加兩杯飲品盛惠$108 (好貴呀!!)如果唔係想貪佢個八蚊COUPON都唔會買桶餐,因為已經有六舊炸雞唔想要個兩個SIDES(可㨂薯條同粟米)個脆皮好似脆香雞翼,可惜呢個餐無跟泰式辣醬/__\ 雖然咁大舊脾一定無脆香雞翼咁滑,但係啖啖肉都有啖啖肉既好,而且舊雞仲好JUICY呢!之後就到雞胸其實我自己都唔SURE呢舊係咪雞胸,因為佢唔似KFC有大舊骨,舊骨較細之餘比雞脾更啖啖肉一樣有肉汁流出來,同樣都係覺得可惜無泰式辣醬,所以味道悄為有少少DRY總括而言呢個雞我係RECOMMEND大家叫黎食,不過因為份量有D大,加上我同家人都唔鐘意食炸野所以六件雞三人分都可以食剩一件(因為我地仲叫左個廿五蚊餐)$108 一個餐真係少貴,我建議大家想試既就叫個餐加兩件食更佳
麥炸雞

個脆皮好似脆香雞翼,可惜呢個餐無跟泰式辣醬/__\

之後就到雞胸

所以六件雞三人分都可以食剩一件(因為我地仲叫左個廿五蚊餐)

2019-12-05
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$36 (Lunch)
每次麥當勞有新野友人都會叫我TRY,所以今次我都徇眾要求試左呢個麥提莎系列既其中兩款夏威夷果仁朱古力咖啡(TALL SIZE $28) 同埋脆脆朱古力蛋糕(跟餐只須加$18) 一朝早就食一個咁甜既早餐,真係血糖指數急升因為係麥提莎系列,所以每樣野食都有跟一包麥提莎,但係因為咖啡同蛋糕都好甜,所以我無跟指引落到M記係提議成粒食OR自己整碎加落D野食同野食到首先講個蛋糕啦唔清楚原價幾多錢,因為我係跟飲品配因為佢個名叫脆脆朱古力蛋糕,所以無諗過有驚喜!蛋糕既層次其實都幾豐富,肉眼都睇到有五層第一層淺色D既係焦糖味MOUSSE、第二層黑色既係朱古力蛋糕、第三層深色D既MOUSSE係榛子味(呢個好好味)、之後係朱古力脆脆再之後又係一層薄薄既朱古力蛋糕。不過今日食呢個朱古力脆脆就唔脆既,淋左,所以略略扣少少分。但因為呢個蛋糕真係好好食啊,我會俾好高分數,唔排除再食多次(雖然真係有D甜)又係麥提莎系列 -夏威夷果仁朱古力咖啡落單既時候職員都問我要唔要少甜,因為佢覺得有D甜,而我都順從佢既意見呢杯飲品其實好普通,果仁味唔出,我只係覺得飲緊MOCHA(糖水版)咖啡味就無乜架啦,黎得MCCAFE都唔預真係

一朝早就食一個咁甜既早餐,真係血糖指數急升

M記係提議成粒食OR自己整碎加落D野食同野食到

首先講個蛋糕啦

脆脆朱古力蛋糕

唔清楚原價幾多錢,因為我係跟飲品配

因為佢個名叫脆脆朱古力蛋糕,所以無諗過有驚喜!

蛋糕既層次其實都幾豐富,肉眼都睇到有五層

不過今日食呢個朱古力脆脆就唔脆既,淋左,所以略略扣少少分。

麥提莎夏威夷果仁MOCHA

又係麥提莎系列 -夏威夷果仁朱古力咖啡

咖啡味就無乜架啦,黎得MCCAFE都唔預真係飲咖啡,當飲糖水類飲品會好D

所以呢杯飲品我唔會RECOMMEND

總括而言,今次既脆脆朱古力蛋糕係GOOD既,但係飲品類就真係無乜特別,唔需要用試新品既心態去買
2019-11-12
TakeAway
$46 (Breakfast)
脆脆朱古力蛋糕
2019-10-24 61 views
麥當勞呢期做推廣,三個安格斯漢堡套餐都特價。普通個隻28蚊,蘑菇安格斯或者牛仔安格斯就34蚊,真係幾抵。本身想食普通個隻平平地,又簡簡單單,但係記得之前食過蘑菇安格斯幾好食,所以都係揀左蘑菇安格斯。塊牛都算厚,仲有兩塊芝士,一堆仔生菜。呢到見唔到蘑菇,因為太肚餓比我食左一半先記得影相哈哈。啲蘑菇都幾好食,唔係求其係罐頭拎出黎個啲無味蘑菇。而且白色塊芝士係特別濃味,好食過平時係底個塊車打芝士,而且菜都算新鮮。不過我覺得有蘑菇同無蘑菇差6蚊,啲蘑菇可以再比多啲囉!不過講真,34蚊一個套餐,有一個漢堡,飲品,同薯條或者粟米,都幾抵。雖然平時麻麻地麥當勞,但單單講呢次經驗既話,係好評既!

2019-10-08 77 views
有段時間沒有食這裡的早餐 特別是扭扭粉🙄這次來到食人流很多 可能是假期的關係吧自助機壞了一部變相有很多人在排隊買餐但普通櫃位就不太多人 所以去排這個會快一點·板燒雞扒扭扭粉餐 HKD$33· Cuppchinno HKD$8(跟餐價)味道挻不錯呢 選擇了豬骨湯底因為比較香濃😌板燒雞扒放了落湯增加了香味 雞肉不會太韌另外跟餐轉了McCafe的Cuppchinno 加HKD$8價錢是很便宜吧 而且性價比不錯的咖啡飲品
有段時間沒有食這裡的早餐 特別是扭扭粉🙄
這次來到食人流很多 可能是假期的關係吧
自助機壞了一部變相有很多人在排隊買餐
但普通櫃位就不太多人 所以去排這個會快一點

·板燒雞扒扭扭粉餐 HKD$33

· Cuppchinno HKD$8(跟餐價)

味道挻不錯呢 選擇了豬骨湯底因為比較香濃😌
板燒雞扒放了落湯增加了香味 雞肉不會太韌
價錢是很便宜吧 而且性價比不錯的咖啡飲品[呲牙]

2019-10-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$41 (Breakfast)
2019-10-07 46 views
來到晚飯時間人流很多 只有McDonald's有位置所以就快快點餐然後等取餐食東西號🤔🤔意想不到等外賣的人也有很多 等了半小時以上·脆香雞翼餐 HKD$37·6件麥樂雞餐 HKD$25·士多啤梨奶昔 HKD$2.5(跟餐價)·橙汁特飲 HKD$7.5(跟餐價)食物味道一般不可以要求過高 到處也是人不想等最後也等了半小時才有 快快食飽飽走了便算哈哈 未試過要等這樣長的時間才拿到快餐快餐店出餐慢了這樣多 搞什麼鬼😱😱😱😱
來到晚飯時間人流很多 只有McDonald's有位置
所以就快快點餐然後等取餐食東西號🤔🤔
意想不到等外賣的人也有很多 等了半小時以上

·脆香雞翼餐 HKD$37

·6件麥樂雞餐 HKD$25

·士多啤梨奶昔 HKD$2.5(跟餐價)

·橙汁特飲 HKD$7.5(跟餐價)

食物味道一般不可以要求過高 到處也是人不想等
最後也等了半小時才有 快快食飽飽走了便算[流泪]
哈哈 未試過要等這樣長的時間才拿到快餐
快餐店出餐慢了這樣多 搞什麼鬼😱😱😱😱

2019-10-03
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
$36 (Dinner)
2019-09-20 104 views
之前在McDonald's用麥麥送買外賣🙄現在補回點評吧 那次買的時候正在做優惠用App訂外賣送多一盒脆香雞翼 又便宜一點·脆香雞翼·巴東辣雞翼·增量裝扭扭薯條·芝蛋脆雞包·芝士奶蓋葡萄這次很快用了大約十五分鐘就送到來 挻快吧但用一個大盒子送來食物素質沒有以前的好少了保溫袋 食物到就會變冷 薯條變到硬硬的食物素質一般 應該不會有下次了 一次已經怕怕希望店家能注意一下食物保溫及素質第一次用外賣就如此不開心 平常自取外賣也沒有這樣事情發生

之前在McDonald's用麥麥送買外賣🙄

第一次用外賣就如此不開心
平常自取外賣也沒有這樣事情發生

2019-09-20
Waiting Time
15 Minutes (Delivery)
$50 (Tea)
2019-05-18 107 views
諗住試下個海鹽雪糕。下單時講明要海鹽新地筒,但店員俾了扭紋新地給我,我表示不要扭紋要求退回,店員同我講現在只得返扭紋(前2位客人要淨海鹽味是仲有的),咁我冇辦法唯有照要。 之後我行開觀察,後面是接著有淨海鹽味供應的。 店員服務態度十分有問題,店員可以表示對唔住我吱錯左,而不是講大話話賣哂求其迫客人要就算!原本想試個海鹽雪糕,結果混埋雲尼拿,完全不是我想要的味。現大部份人對於甜食的quota是有限, 講真唔會浪費個quota食杯雲尼拿雪糕,對食物同服務都十分失望!

2019-05-10 59 views
麥當勞 一間三日唔埋兩日可能會幫襯嘅快餐店 九龍新界香港島 點都有一間喺附近 所以要搵麥當勞比起搵KFC大家樂大快活Pizza Hut更加容易 價錢亦都相當平民 雖然啲嘢食嘅營養價值就冇咩啦 但係食完的確可以醫包個肚同埋幾香口 今日只係順路經過順便買一杯雪糕嚟食 朱古力脆皮新地 一杯本來只係普通嘅雪糕新地 加上朱古力醬就搖身一變成為脆皮朱古力新地 $6一杯都幾親民嘅 平過去OK便利店或者七仔便利店買雪糕先啦 所以話麥當勞真係一個幾深入民心嘅三個字 我早午晚三餐食飯都可以搵麥當勞 就連買雪糕都係搵麥當勞🍔
2019-01-01
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$6 (Other)
2019-04-23 43 views
最近麥當勞聯同樂天小熊餅推出海鹽雪糕新口味,咁岩呢日黎到麥當勞甜品站,當然要試一試。點了海鹽新地大窩夫筒$12,本來是想點+$1脆皮,但怕朱古力脆皮醬容易會流出黎,整污糟自己,所以冇點到。海鹽新地大窩夫筒,賣相都好吸引,顏色好靚,係好多女仔至愛既Tiffany Blue,仲有兩粒可愛樂天小熊餅 。阿姨好細心咁俾左個匙我地去「筆」雪糕,仲有一張紙巾俾我,服務幾細心﹗海鹽雪糕微咸,滑膩順口,但 可可雲呢嗱味樂天小熊餅受雪糕影響,所以有少少淋。朱古力脆皮大窩夫筒朱古力味不濃,但食落仲係好脆,值得一讚﹗

海鹽新地大窩夫筒

朱古力脆皮大窩夫筒朱古力味不濃,但食落仲係好脆,值得一讚﹗
2019-04-19
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
海鹽新地大窩夫筒
2018-11-20 123 views
     我們已好久沒有在外吃早餐了。我們在離家比較遠的地方上班,要是外出吃早餐,就得很早起來;雖然在家吃早餐也得很早起來,但吃的東西比較容易控制,相對也較健康,是以早餐也就習慣吃自家的,例如自己弄麥皮、焗麵包、烤蕃薯等。  又因為叔叔的食物比較不健康,是以幾乎有幾年沒來了。  最近心血來潮想吃熱香餅,那種非要吃到不可的程度幾乎讓我有一股衝動要去買一袋粉然後在家煎,但考慮到我只是「過下癮」,吃夠兩三塊便滿足了,那剩下來的一袋粉又不知如何打發,老公又未必奉陪,到最後還是勉強自己吃掉,或放呀放的把粉放到過期,所以想來想去還是出去吃好了。  適逢意外地得到麥當勞禮券,我於是就向老公提出去麥當勞吃早餐吧。老公也就欣然答應,或許,他吃我煮的早餐也有點厭了吧。  這間麥當勞是六點鐘開始營業的,我們六點多就到了,已有不少人已在那裏安靜地用餐。  我原以為熱香餅一定要購買早晨全餐或熱香餅脆薯餅套餐才會比較實惠,但我早餐是吃不到這麼多東西的;要不然則要點個開心樂園熱香餅餐,但又得被逼要跟藍莓乳酪/脆薯餅/粟米以及牛奶/檸茶/橙汁,我只想要熱香餅,再加杯熱飲就好了。  原來有個超值餐是熱香餅配熱飲,十六元

又因為叔叔的食物比較不健康,是以幾乎有幾年沒來了。

原來有個超值餐是熱香餅配熱飲,十六元,我有十元優惠禮券,所以補上六元,就可以買到的了。實在太棒了。

等餐的時間有點久,以領籌取餐的方式取餐似乎比以前即時出餐更為慢了。

熱奶茶還好,但熱香餅卻不夠熱呢,楓糖漿我用不到一半。也慨歎著麥當勞甚麼時候才能走塑,眼看一個餐就弄出這麼多塑膠及紙品,其實是相當不環保的。

不管怎樣,我的願望終究是滿足了。

熱香餅餐

至於老公吃的一個餐,我並沒有拍下,他要的是今個星期才推出的雞扒豬骨湯扭扭粉配脆薯餅加熱奶茶,33元有這麼多東西也就算了吧。我看他也吃得很飽足,他是對食物相對比較不講要求的人呢。

很滿足的一餐,主要是因為我心血來潮的願望已被滿足,已經得償所願了。看我甚麼時候心血來潮再拜訪叔叔吧。
2018-11-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$30 (Breakfast)
2018-11-12 86 views
麥當勞外賣成日俾漏野已經見怪不怪,每一次都會檢查一下,但真係一山還有一山高,總係有錯,十幾廿但員工又點呢。凍奶茶冇手抽膠袋,唔通係冇膠袋日,又冇俾糖水,雞又未熟透
2018-11-12
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Other
麥記近年銳意改變形象,不斷求變,加入新的快餐元素的麥cafe,我個人覺得改革是好,但近日光顧了其中一間的分店,㸃了熱香餅早餐套餐,食物水準仍舊相當差,刻意朔造的好形像只是金玉其外,敗絮其中。那日早上,收銀妹妹相當有禮問我想㸃甚麼,臉上掛著親切的笑容,那一刻客人感到十分窩心,套餐很快預備好,賣相有㸃差,先說熱香餅,沒有以前般鬆軟,是烘得過火?那塊豬柳,表面焦,黑麻麻的,賣相差,食落更差,肉質鬆散兼太咸,又一陣豬味,就算塗了提子果醬也十分難吃,最好食是薯餅,熱辣辣粒粒薯仔口感,多年來也保持水準。至於杯凍奶茶跟港式茶餐廳風味脫了節,茶底唔香,奶又唔滑,只是茶溝奶的平凡飲品,令人喝了數口已不想再喝了,單是早餐也如此差,麥記要好好檢討下。

2018-06-09 310 views
最近麥當勞新出咗呢個珍珠奶茶 我就想買嚟試一試啦 大大一杯 可以直接購買19個幾 又或者跟餐購買就加五個半望落去分量好多好大杯 大珍珠嘅份量呢就另外有啲失望嘞 因為佢只係緊緊佔嗰個底 我覺得珍珠嘅份量要再多啲先可以襯得起珍珠奶茶呢個名除此之外奶茶嘅味道 亦都好重要 咁麥當勞嘅呢一杯珍珠奶茶 係凍飲嚟嘅 但係味道就好似未加糖嘅熱飲嘅樣 應該係店員太忙碌唔記得咗加糖漿 所以呢個珍珠奶茶只有奶味同埋橙味但係呢就冇甜美 味道比較淡 我自己覺得一般般 所以唔會再購買

2018-05-20 74 views
天氣炎熱,是吃雪糕的好日子。在麥當勞試嚐限定的紫薯新地杯,淡紫色的雪糕十分漂亮,上面鋪上巧克力粉,還有mini oreo曲奇,紫薯味尚算濃郁,味道很清新,在炎熱的天氣十分消暑,還有最喜歡的oreo曲奇,都算十分好吃。
2018-05-02