2015-04-10 172 views
因為玩未夠鐘睇戲所以到戲院旁的麥當勞坐下 將軍總是為食的 建議我買個雪糕 因為麥當勞新出了抹茶雪糕我倆也很愛吃抹茶雪糕。 要去銅鑼灣吃那又貴的抹茶雪糕真的有點不忍心, 既然麥當勞有平價的抹茶雪糕那當然要一試! 五蚊一個抹茶雪糕真的又大又好吃。抹茶雪糕新地筒$5抹茶雪糕有啖啖清新的感覺,沒有色素的味道淡淡的抹茶香在口中。 雪糕的脆皮筒跟平日的新地筒沒有差別,但我很愛雪糕吃到最後有雪糕溶在新地筒,把兩者一同享受是最好的。 小妹很愛那抹茶味在口中迴盪著, 5元的抹茶新地筒雪糕一定會有下一次!
抹荼新地筒$5
抹茶雪糕新地筒$5

抹荼新地筒$5
2010-12-19 39 views
某天出了新墟~夜晚想不到食乜好,,跟住見到間m記~見好耐冇食,,所以當日的Dinner係m記食入到去,,見好多炸炸炸既野食,,見到都驚驚~0~之後記得m記好似有沙律食~之後心思思想叫左食下~我叫左個'雞扒沙律'要左個香醋沙律汁~個沙律好豐富~有生菜,車厘茄,青瓜,紅腰豆,粟米,蘿蔔/紫椰菜絲,雞扒~樣樣都好新鮮!好好味~加上酸酸地既香醋汁,,簡直係完美^____^
某天出了新墟~夜晚想不到食乜好,,

入到去,,見好多炸炸炸既野食,,見到都驚驚~0~
之後記得m記好似有沙律食~之後心思思想叫左食下~
我叫左個'雞扒沙律'要左個香醋沙律汁~

雞扒沙律

$25 (Dinner)
雞扒沙律
2009-10-15 44 views
OCT 12,2009(MON) TEA 發現買一送一優惠咭又出場,專誠去買咗一張$10,限期內無限次使用,真係好抵呀!出咗個朱古力批都未試過,買兩個返嚟同弟弟一齊試一試!原來都幾大件喎!比一向都是選取長方形狀嘅批,造型改變為立體三角形,頗有新鮮感,唔錯!批的外層脆脆地,朱古力漿由批內洋溢出來,熱辣辣甜絲絲,飽肚感十足!一定要熱食呀!不過食時小心熱烘烘的朱古力漿流出來,熱到飛起!
OCT 12,2009(MON) TEA

出咗個朱古力批都未試過,買兩個返嚟同弟弟一齊試一試!

朱古力批
2009-10-12
$7.5 (Tea)
朱古力批
2009-06-06 16 views
屯門鄉事會路,夜晚都算多人,d人鐘意去附近的酒吧、糖水鋪和麥當勞傾計。McCafe其實無咩特別,不過我臨返屋企前,入去開 Notebook 上網都幾好。Cappuccino,$12,奶泡好滑!正!Lamington,約$6,味道都可以接受。
Cappuccino,$12,奶泡好滑!正!
Lamington,約$6,味道都可以接受。
2009-06-02
$20 (Last Night Supper)
2008-12-22 21 views
蝦堡出場點到試試醬汁用千島醬,又凍又酸...蝦堡外脆,但內就... 蝦肉唔爽又冇味,真係唔得囉 今日唔知做乜 d 薯條又凍又硬,過晒氣,超難食
蝦堡出場

點到試試

醬汁用千島醬,又凍又酸...

蝦堡外脆,但內就... 蝦肉唔爽又冇味,真係唔得囉

今日唔知做乜 d 薯條又凍又硬,過晒氣,超難食

2008-11-16 26 views
今朝一早去買左個魚柳早餐攞走路程五分鐘返到屋企即食先講杯凍啡唔滿得可憐 又無咖啡味雖然對M記既平價咖啡從來無期望但最起碼都斟滿俾我丫再講個魚柳魚柳炸到干曾曾 縮哂水 旦又太熟 同魚柳一樣凍冰冰最正常都係塊薯餅仲係熱咁既質數收我$25.3麥當勞都幾識呃錢!!!!不知所謂都係早餐一個包+野飲$12起最值~
今朝一早去買左個魚柳早餐攞走

旦又太熟 同魚柳一樣凍冰冰

最正常都係塊薯餅
仲係熱
咁既質數收我$25.3
麥當勞都幾識呃錢!!!!

不知所謂
都係早餐一個包+野飲$12起最值~
$25 (Breakfast)
2008-09-08 13 views
一直也不是麥叔叔的fan, 因為感覺很不健康,也覺得他令一些貧窮地方的人生活更慘。但這陣子, 心內有一種很想試吃麥當勞其他套餐的想法,因為一直我吃麥當勞, 也只會叫豬柳漢堡, 另外, 我一年內吃麥當勞套餐的次數是十次之內,8月31號的中午, 決定買了一個板燒雞腿包套餐在朋友家吃。板燒雞腿包是長型的, 整體味道很好, 汁醬有黑椒, 吃得我的嘴辣辣的, 不過真的夠惹味, 雞腿也可以。薯條是新鮮炸起, 所以夠脆, 招牌的長幼型, 一條一條吃總是不夠喉, 每次也是兩, 三條一起吃。橙汁是鮮橙汁, 但其實現在大了, 會在想其實是不是加了很多糖..不過最吃這類fast food喝汽水。 付錢時發覺加了3蚊左右, 是因為轉了鮮橙汁? 最後我沒問店員,店員應該要各顧客說清楚加錢的原因呢..麥當勞由我小學時期大多套餐為$18-$21, 到現在$20-$25,真的不禁要搖頭, 仍想試一次全部套餐, 不過試餐完畢之後,我想...... 沒必要也不想再吃= =~~
一直也不是麥叔叔的fan, 因為感覺很不健康,
也覺得他令一些貧窮地方的人生活更慘。

但這陣子, 心內有一種很想試吃麥當勞其他套餐的想法,
因為一直我吃麥當勞, 也只會叫豬柳漢堡, 另外,
我一年內吃麥當勞套餐的次數是十次之內,
8月31號的中午, 決定買了一個板燒雞腿包套餐在朋友家吃。

板燒雞腿包是長型的, 整體味道很好, 汁醬有黑椒,
吃得我的嘴辣辣的, 不過真的夠惹味, 雞腿也可以。
薯條是新鮮炸起, 所以夠脆, 招牌的長幼型,
一條一條吃總是不夠喉, 每次也是兩, 三條一起吃。
不過最吃這類fast food喝汽水。

付錢時發覺加了3蚊左右,
是因為轉了鮮橙汁? 最後我沒問店員,
店員應該要各顧客說清楚加錢的原因呢..

真的不禁要搖頭, 仍想試一次全部套餐, 不過試餐完畢之後,
我想...... 沒必要也不想再吃= =~~
2007-12-20 86 views
懶得再開新店data,卓爾居分店寫在這間最接近的麥當當分店算了。吃罷不太滿足的日本飯後,在商場裡走走玩玩不久,我們也覺得又要吃東西了!簡單來個麥當當吧!豬柳蛋漢堡和雞扒包新鮮造好,雞扒肉汁仍在,不俗!最令自己意外是原來麥當當的熱朱古力是如此香濃的!平時都是點汽水、凍檸茶、凍奶茶,幾十年都沒有留意過這款小孩子飲料! 朱古力味道濃郁,口感也很滑,最重要是夠熱!!只是甜度對自己來說有點高,加點熱水後更易入口,一杯價錢有杯半份量,賺到了!!

2006-05-23 21 views
個日同mom一齊叫左呢個韓式烤餅, 牛肉都好多下, 有點un, 但係超多油係入面, 都唔知佢點整可以有咁多油係入面, 個烤餅都ok, 有咬口之餘亦得飽肚, 菜絲都算多,但係咁多油浮晒出黎, 真係見到有點反胃.....
2004-10-23 10 views
本人覺得幾不俗的, 多菜. 肉的份量OK. 設計的packing 雖然方便.但係就唔多環保囉. Price is reasonable. 跟餐轉了蜜糖香梨茶. 甜左d.
2004-10-22 23 views
雞扒烤餅其實幾好食塊扒係去o左skin 的有dd辣,幾入味而我平日係唔eat salad醬的都feel佢個千島醬同d料match得好好呀~d 生菜又爽$14.5 都ok o既唔係話好抵不過可以接受lor
雞扒烤餅其實幾好食
塊扒係去o左skin 的
有dd辣,幾入味
而我平日係唔eat salad醬的
都feel佢個千島醬同d料match得好好呀~

d 生菜又爽
$14.5 都ok o既
唔係話好抵
不過可以接受lor
2003-06-04 15 views
正!@@<br /> !
正!@@<br />
!