2024-08-20 200 views
眼見大伙兒一窩蜂洗版式買這個Mcgriddles,趁著熱潮未退,就在一個早上買來一嚐。小人向來都是豬柳蛋漢堡的忠實粉絲,所以對於這個麥激度亦不太抗拒,之不過由鬆餅變成熱香餅而已。鹹脆的豬柳、半溶的芝士以及煎得半厚的煎蛋是如常的發揮,相信利害之處在於那片熱香餅。加了楓糖漿是極級的甜,而且夠鬆有些脆邊,又鹹又甜,小人冒著生痱滋的危險,亦要幹掉它!況且包仔細細,食完也不難;只是食完就滯足全日。包上印的M字logo壓得好扁,怪怪的。

Mcgriddle

Mcgriddles

包上印的M字logo壓得好扁,怪怪的。
Type of Meal
Breakfast
Mcgriddle
2024-06-27 90 views
朋友同我見到佢嗰個廣告有最新嘅炸蝦漢堡,就決定試吓,佢有三款唔同嘅套餐有一個係有菠蘿,我就點咗最普通嗰個只有生菜菠蘿沙律醬,套餐就$39,會包薯條同埋飲品,我就加多左一包細薯條,同埋佢嘅shake shake粉,今日就揀咗紫菜嘅味道,先講吓漢堡,佢嘅炸蝦漢堡做得幾好食,係熱,唔係預先做好,所以整體加埋生菜,同埋沙律醬藉口感都幾好,唔差,薯條同埋嘢飲就冇乜特別中規中矩,不過呢一間麥當勞勝在幾好坐,而且唔係太多人,可以慢慢食。
2024-05-21 60 views
McDonald換apps,舊apps失效,要裝新apps先用得,送coupon,除咗超值餐減$10,仲有薯餅$2(原價$16),返工附近有Mcdonald,一路行一路㩒定apps,行到入去坐低🪑掃堂食code俾錢🤌$2等食,有職員🧑‍💼送上嚟,熱辣辣,好脆,好食😋,醒神
薯餅
2024-05-21
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$2 (Breakfast)
薯餅
2024-05-14 39 views
🌟咁啱喺灣仔呢一頭,同個朋友諗住去會展,但係落雨,就入咗嚟呢一間麥當勞避雨,順便買杯咖啡飲,佢哋嘅mccafe價錢平出邊好多,而且咖啡味道都正常,唔會太差,呢個價錢嚟講都冇乜嘢好投訴,而且店員亦都非常友善,本身想加一個蛋糕食,但係最後冇買,下次先再試吓!好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟

好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟
衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
成日都喺灣仔lunch系列食正野,但我哩個升斗市民,都唔係日日食百幾二百蚊野食既,哩間位於灣仔中心地庫既M記,又方便又唔算多人,就會係肥誠我一個人食野既飯堂啦~而鍾意試新野既我,今次見到佢出左個鹽味焦糖朱古力批,梗係要試一試~M記個手機app 落單非常方便,而且間唔時重有優惠劵可以用,今次除左鹽味焦糖朱古力批,張優惠劵重包埋菠蘿安格斯,總共都只係51蚊!菠蘿安格斯味道同普通芝士安格斯差不多,但菠蘿既甜味令到個包清爽左唔少,而且個醬未至於去到蘑菇安格斯咁咸,有驚喜。至於鹽味焦糖朱古力批,佢咸甜兩味都算夾,但汁既份量略嫌少,比起蘋果批都係差啲。至於薯條就冇咩補充,但見到M記近排轉哂木叉,唔想洗手又想用黎吉薯條食,都冇用膠叉咁內疚,抵讚!餐廳:麥當勞 McDonald's地址:灣仔莊士敦道74-80號地下及地庫 Address:G/F&B/F, 74-80 Johnston Road, Wan Chai #肥誠 #肥誠搵食 #fatshinghk #instagramhk #instagramfood #food #餐廳 #香港美食 #香港餐廳 #灣仔 #觀塘 #屯門 #早餐 #午餐 #晚餐

菠蘿安格斯
鹽味焦糖朱古力批
薯條

餐廳:麥當勞 McDonald's
地址:灣仔莊士敦道74-80號地下及地庫

#肥誠 #肥誠搵食 #fatshinghk #instagramhk #instagramfood #food #餐廳 #香港美食 #香港餐廳 #灣仔 #觀塘 #屯門 #早餐 #午餐 #晚餐 #hongkong #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodblogger #food #foodie #foodiehk #wine #winelover #winelovers #steak #灣仔lunch系列  #麥當勞  #McDonalds
2022-10-07
$50 (Lunch)
菠蘿安格斯
鹽味焦糖朱古力批
薯條
2022-04-12 286 views
我今天拿了上次給我的卡, 想拿一杯免費意大利咖啡.  但店員說已過期.我自己用了十六元買了一杯.味道不錯, 十六元已值.  我極力推薦大家食完飯, 來享受一杯.  十六元.我下次會試其他品種咖啡廳.  來告訴大家兄弟姊妹.

我自己用了十六元買了一杯.

我下次會試其他品種咖啡廳.  來告訴大家兄弟姊妹.
意大利咖啡
Other Info. :
2022-04-11
Dining Offer
Tasting Event
意大利咖啡
今天, 我午飯後, 獨自一人去久遺了的 McCafe' 飲咖啡.  McCafe' 咖啡價錢中價, 味道不錯.  奶醬厚多士,  奶醬有些甜, 常滴下衣服.  午後, 一人去喝咖啡, 其實也不錯.

午後, 一人去喝咖啡, 其實也不錯.
Other Info. : 用四次餐, 用卡紀錄四次紀錄, 可以免費飲一杯咖啡
2022-03-28
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Dining Offer
Tasting Event
  • 意式鮮奶咖啡
2020-01-05 557 views
夜媽媽,食完晚餐,個胃仲係覺得唔夠飽,又口痕痕,好想食杯軟雪糕。之後朋友話不如去McDonald's 啦,朋友話麥當勞今日(4/1)驚喜優惠 $10 士多啤梨蛋糕脆脆麥旋風「優惠期仲只限今日」朋友講到咁,我仲唔即刻同朋友一齊去食咩。買完雪糕仲可以坐下一路食雪糕一路吹下水。杯麥旋風有三個軟綿綿又甜甜地既蛋糕仔放係上面,蛋糕仔下面仲有脆脆片,再加上甜甜地既士多啤梨果醬,配埋白白滑滑軟雪糕。味道變得不一樣。夜媽媽食啲凍冰冰既雪糕真係好好味呀。
朋友講到咁,我仲唔即刻同朋友一齊去食咩。
買完雪糕仲可以坐下一路食雪糕一路吹下水。
2020-01-04
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$10 (Last Night Supper)
  • 士多啤梨蛋糕脆脆麥旋風
2019-10-07 270 views
今晚吃完晚飯後,仍覺得肚子很餓,原因是有些餐廳價錢貴,但份量少,性價比很低,但我不想再多叫幾款益餐廳,於是晚上八點去到附近的麥當勞,買了幾款小食。我買了兩件雞翼和一杯乳酪,我真的很喜歡吃麥當勞的炸雞翼,特別說炸全翼,因為麥當勞的炸雞翼的炸粉很香,雖然炸粉比夠厚,但是咬下去仍然鎖住雞汁,雞肉仍然很嫩滑,很香,再加上麥當勞的泰式辣椒醬,真的很美味。另外我還買了一杯乳酪,乳酪就沒有什麼特別,裏面有一些林藍莓粒,味道不過不失。

2019-08-31 185 views
終於等到新成員啦👏👏乜嘢新成員?芝唔係McCafé全新口味奶蓋系列yeahyeah🤗🤤 3款全新口味芝士奶蓋分別係 #芝士奶蓋沖繩黑糖珍珠茶 #芝士奶蓋菠蘿 #芝士奶蓋葡萄 齋聽個名已經令人期待😍-3款茶底繼續由捷榮集團提供,絕對係質素實力保證👍 最正嘅係8月29號至8月30號喺某App內,有優惠卷可以免費試飲大杯裝其中一杯!!!你都千祈唔好錯過,快啲去McCafé飲返杯啦😋 賣哂就無㗎啦,你唔係唔飲呀嘛😚😏-當中我最喜歡甜甜的菠蘿口味🍍最驚喜嘅係杯底仲有菠蘿片!🤩🤩
終於等到新成員啦👏👏
乜嘢新成員?芝唔係McCafé全新口味奶蓋系列yeah
當中我最喜歡甜甜的菠蘿口味🍍最驚喜嘅係杯底仲有菠蘿片!🤩🤩
2019-08-29
Type of Meal
Dinner
2019-03-30 140 views
$8的菠蘿批的甜度沒蘋果批甜,這是唯一覺得不錯的地方,但是菠蘿味也不重,味道算是清新,裡面也有「應該是菠蘿」的水果,覺得如果菠蘿多一點,「菠蘿醬」少一點應該會更好吃但已經沒有想再試的意欲了🤷🏻‍♀️
$8的菠蘿批的甜度沒蘋果批甜,
這是唯一覺得不錯的地方,
但是菠蘿味也不重,
味道算是清新,
裡面也有「應該是菠蘿」的水果,
覺得如果菠蘿多一點,
「菠蘿醬」少一點應該會更好吃
但已經沒有想再試的意欲了🤷🏻‍♀️
2019-01-02 260 views
某日下午約了朋友在灣仔,對方因臨時有事要稍遲半小時才能到,我便去了這間位於灣仔莊士敦道的麥當勞等他,想一邊等一邊順道喝杯咖啡。用自助點餐機點餐後,便在取餐區等取餐,職員好像在忙著整理其它東西,當時是下午5點左右到,沒什麼客戶,但感覺出餐很慢,我只點了杯細即磨咖啡,但等了好幾分鈡才弄好。問櫃枱員工取一杯暖水,給的卻是一杯冷水,而且員工不看客人,好像有點不耐煩,更不要說有沒有“笑容”。整體而言,味道、環境、服務及衛生是服務稍遜,其他則只能說是普普通通。

2018-11-22 94 views
麥記又出新包喇!今次哩款係全新鋒味洋蔥吉列豬扒包。賣點係一個洋蔥,兩種煮法,香甜與酥脆兼備。另外豬扒就採用原塊吉列豬扒,話會比傳統洋蔥豬扒多一種「脆卜卜」的新鮮感。講到咁好食等我都試下先。一黎到個包已經唔熱,食落豬扒都幾淋,不過就食唔出吉列豬扒,一啲都唔脆,同普通煎豬扒冇分別。豬扒味道都唔錯,不過醬汁就少左啲。洋蔥都好入味,口感都唔錯,爽脆得黎多汁。不過食完之後係勁口渴,味精都應該唔少。哩個包對麥記黎講算係好新穎,話哂第一次出豬扒包喎!不過其實超級普通,同出面茶記既豬扒包冇咩分別。

2018-11-22
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$42 (Lunch)
2018-06-10 229 views
因為用C?L元,交電話費時換了一些積分, 所以上Club到換了4張 MacDonald餐券! 這張MacDonald餐券可以選擇換芝味磨菇安格斯 或 芝士安格斯 套餐!!!其他我就不講了,MacDonald的ice cream , coke coca, 薯條我估大家都食過, 這些都是標準食物, 品質和味道都是可以的!我換了芝味磨菇安格斯,casher顯示成個餐為51元!!!其實在銅鑼灣和灣仔,都有不有以手打漢堡為賣點的漢堡包專賣店, 講品道就一定會係漢堡包專賣店好食D! 但過個芝味磨菇安格斯味道都算唔錯, 食落感受到磨菇的味道, 牛肉味雖然不是很特出, 但口感和味道一定好過一般的漢堡包! 所以都算食得過!!!

我換了芝味磨菇安格斯,casher顯示成個餐為51元!!!

2018-06-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$51 (Lunch)
  • 芝味磨菇安格斯
2018-03-20 1052 views
麥記多數都係自己一個食既選擇,今日同朋友行完街想食下小食,忽然諗起脆香雞翼就行左入去。見脆香雞翼餐同脆味分享盒餐價錢差唔遠,就決定試下分享盒同近期好hit既shake shake薯條喇。脆味分享盒餐加大後$50.5,包左脆香雞翼x2、煙燻風味雞翼x2、麥樂雞x4、shake shake薯條同櫻花特飲,都幾抵食。煙燻風味雞翼第一次試,似燒雞翼,幾入味嫩滑。 麥樂雞新鮮炸起,配左芥末醬辣辣地幾夾。 反而脆香雞翼就有少少淋,有少少失望。shake shake薯條揀左wasabi粉,似四洲紫菜芥辣味。 櫻花特飲其實係fruit punch,底下有好多生果幾正。

shake shake薯條
$25 (Tea)
shake shake薯條
  • 脆味分享盒