2022-08-24 142 views
#黃店 🇭🇰 尖沙咀-鮮芋仙係夜晚經過都一定排長龍嘅鮮芋仙啊!!!之前未食過一直唔知點解啲人會中意到排咁耐隊都肯~食咗就發現性價比真係幾高😎仲要係💛雖然排隊我就要等耐啲,但食完晚飯同朋友仔一齊share食冰真係唔錯嘅選擇👍🏻⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅 芋薯圓Q麻糬牛奶冰(⭐9/10) $58呢個冰一上枱嚇親我😍份量勁大 真係要朋友仔一齊分享先食得晒,配料又多:有小芋圓 麻糬 冬瓜凍 芋薯圓 仲有球牛奶雪糕👍🏻牛奶冰既表面仲淋咗黑糖醬~~成個配搭好正!佢嘅麻糬食落煙靭,又帶有黑糖味😆小芋圓好正 細細粒又夠淋 冇牙都咬到啊☺️🙇🏻‍♀️冬瓜凍就好爽口~~抵食啊!好想即刻去食多次嗚嗚🥹⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ⍗🎏地址:鮮芋仙 (尖沙咀)1.尖沙咀厚福街3號華博商業大廈地下2-3號舖2.銅鑼灣登龍街18號V Point 地下1號舖3.荃灣楊屋道1號荃新天地一期地下G46號舖(下刪N間分店………………)#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfo
#黃店
🇭🇰 尖沙咀-鮮芋仙

👅 芋薯圓Q麻糬牛奶冰(⭐9/10) $58

🎏地址:鮮芋仙 (尖沙咀)
1.尖沙咀厚福街3號華博商業大廈地下2-3號舖
2.銅鑼灣登龍街18號V Point 地下1號舖
3.荃灣楊屋道1號荃新天地一期地下G46號舖
(下刪N間分店………………)

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀餐廳 #銅鑼灣美食 #荃灣美食 #甜品 #鮮芋仙 #黃色經濟圈 @meetfreshhongkong

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_尖沙咀
#艾粒黃店
  • 芋薯圓Q麻糬牛奶冰
夏日炎炎,食凍野消暑就最好不過了。厚福街分店晚市後經常大排長龍,所有今日早點吃晚餐,大約7:30pm 就到鮮芋仙,由於時間尚早,不用排隊等位。點了芒果白玉牛奶冰,甜度有點偏甜但可接受,芒果鮮甜不酸,果肉分量足夠,白玉質地夠煙韌,整體來說值得一試喔 😋
夏日炎炎,食凍野消暑就最好不過了。

芒果白玉牛奶冰
芒果白玉牛奶冰
夏日熱辣辣就梗係要食冰la🙈之前成日都同朋友食鮮芋仙嘅牛奶冰最近佢期間限定推出咗盛夏芒果系列所以即刻同朋友去試!超級芒果冰🥭 ($75)首先佢賣相好吸引無勁大個冰 打卡一流心而且二個人 share 好抵食牛奶冰沙淋滿咗芒果醬就算食到入面都好香芒果同牛奶味唔會好淡牛奶 口同芒果(味好夾◎!加埋凍冰冰又香滑嘅雪糕一齊食口感一流超級消暑香佢真係有超級多芒果粒啖啖都有芒果肉好正八而且啲芒果好新鮮同好甜~(本身見到其他食評話啲芒果好酸都有少少擔心但好彩我食嗰陣真係唔酸)唯一 點係我冇睇清楚原來佢係無芋圓嘅念老老實實都係第一次去鮮芋仙但係冇食到芋圓呢一點有少少美中不足建議如果大家叫呢個冰嘅話加錢叫芋圓應該會更加好食。
夏日熱辣辣就梗係要食冰la🙈
之前成日都同朋友食鮮芋仙嘅牛奶冰
最近佢期間限定推出咗盛夏芒果系列
所以即刻同朋友去試!

超級芒果冰🥭 ($75)
首先佢賣相好吸引無
勁大個冰 打卡一流心
而且二個人 share 好抵食
牛奶冰沙淋滿咗芒果醬
就算食到入面都好香芒果同牛奶味唔會好淡
牛奶 口同芒果(味好夾◎!
加埋凍冰冰又香滑嘅雪糕一齊食口感一流超級消暑香

佢真係有超級多芒果粒
啖啖都有芒果肉好正八
而且啲芒果好新鮮同好甜~
(本身見到其他食評話啲芒果好酸都有少少擔心
但好彩我食嗰陣真係唔酸)

唯一 點係我冇睇清楚原來佢係無芋圓嘅念
老老實實都係第一次去鮮芋仙但係冇食到芋圓
呢一點有少少美中不足
建議如果大家叫呢個冰嘅話加錢叫芋圓應該會更加好食。
2022-08-13 77 views
人氣鮮芋仙💕必食麻糬牛奶冰🥹🫶🏻〰️〰️〰️〰️〰️👅 #yumyumfood尖沙咀✨ 鮮芋仙嚟咗香港咁耐依然人氣高企 今日咁啱經過見到門口冇人緊係即刻去拎飛🤭😆食過咁多次 依舊覺得Q麻糬牛奶冰係最抵食💓已經encore過至少三次🤫✨ 嗌一個其實夠三個人食😂勁大兜 配料都好豐富👍🏻有雲呢拿味嘅雪糕🍨冬瓜凍 黑糖味同原味嘅Q麻糬🫶🏻包住芋泥既芋薯圓 同埋小芋圓 煙煙韌韌 真係好正😆加埋啖啖透心涼嘅牛奶冰 消暑一流 好滿足🥰不過如果可以另外配多兜醬會更好 因為食到中間會開始唔夠味🫣但係如果未食過都好推薦大家去試吓♡︎♡︎~🍴芋薯圓Q麻糬牛奶冰 $𝟻𝟸📍 鮮芋仙🔍 尖沙咀厚福街3號華博商業大廈地下2-3號舖
人氣鮮芋仙💕必食麻糬牛奶冰🥹🫶🏻
〰️〰️〰️〰️〰️
👅 #yumyumfood尖沙咀

🍴芋薯圓Q麻糬牛奶冰 $𝟻𝟸

📍 鮮芋仙
🔍 尖沙咀厚福街3號華博商業大廈地下2-3號舖
2022-08-11 66 views
甜品控繼續拜訪鮮芋仙😚😚呢排天氣熱辣辣忍唔住要去食返啲冰沙降下溫😆布丁Q麻糬牛奶冰🍧🍮本來諗住同朋友每人一個㗎👭但係佢提醒我呢個冰係好大🤣可以兩個人share都得上到嚟真係覺得好大份!!一碟之中有Q麻糬、布丁、小芋圓、冬瓜凍同埋雪糕球🥰牛奶冰食落充滿奶味而且好清甜🐄🧊一次過食咁多好嘢真係好滿足呀🥂最後我地兩個食到敏感牙齒痛都仲剩咗啲啲🙈味道:4/5環境:3.5/5消費:3/5推薦指數:4/5
甜品控繼續拜訪鮮芋仙😚😚
呢排天氣熱辣辣
忍唔住要去食返啲冰沙降下溫😆

布丁Q麻糬牛奶冰🍧🍮
本來諗住同朋友每人一個㗎👭
但係佢提醒我呢個冰係好大🤣
可以兩個人share都得

上到嚟真係覺得好大份!!
一碟之中有Q麻糬、布丁、
小芋圓、冬瓜凍同埋雪糕球🥰
牛奶冰食落充滿奶味而且好清甜🐄🧊

消費:3/5
推薦指數:4/5
  • 芋薯圓Q麻糬牛奶冰
2022-08-10 65 views
呢間甜品店長期都好多人排隊,今次好早食完晚餐經過見到冇人,即刻入去食😍🥢芋薯圓Q麻糬牛奶冰🍡🧊 $58呢個有好多配料,有細細粒個芋圓,芋薯圓入面有芋泥,好香😋麻糬就有兩款味,原味同埋黑糖,個人覺得有少少似香蕉糕🤏🏻🫣但幾煙韌,冬瓜凍都幾特別唔會太甜~成個冰好大,4個人share都OK呀!不過有汁嘅位置偏甜,同埋個牛奶雪糕好重牛奶味,不過偏甜😋🥢芋頭牛奶冰🥛🧊 $58呢個啱晒芋頭愛好者,好多就芋頭,個冰同另一個嘅味差唔多,但配料較為單調,個人推薦上面個個麻糬冰😆

🥢芋薯圓Q麻糬牛奶冰🍡🧊 $58

🥢芋頭牛奶冰🥛🧊 $58
2022-08-09 60 views
不能不推介!!!平時都食開佢,佢嘅牛奶冰簡直大到飛起一個人根本上冇可能食得晒,每次都係兩個人食今次佢仲推出咗新嘅款式芒果牛奶冰😍😍周圍超鍾意食芒果嘅為食仔女見佢一出就即刻去咗食尖沙咀店門口有斜路,輪椅上落十分之方便入到去座位就冇平時嘅咁寬闊不過都夠出入只要慢少少出入就唔會影響到其他食客撞到佢哋講返重點食物芒果汁同芒果肉十分之足夠,簡直係好食到唔識形容,佢嘅芒果一啲都冇令我失望😍😍最緊要係夏熱天時食個冰涼嘅芒果牛奶冰簡直係人間樂事仲要咁好食😍😍味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐⭐️價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🦽👍🏻: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🚗:附近兩條街都有錶位,但係就比較繁忙要搵一段時間先有車位
不能不推介!!!

平時都食開佢,佢嘅牛奶冰簡直大到飛起
一個人根本上冇可能食得晒,每次都係兩個人食

今次佢仲推出咗新嘅款式芒果牛奶冰😍😍
周圍超鍾意食芒果嘅為食仔女見佢一出就即刻去咗食

尖沙咀店門口有斜路,輪椅上落十分之方便

入到去座位就冇平時嘅咁寬闊

味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務: ⭐️⭐️⭐️⭐⭐️
價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🦽👍🏻: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🚗:附近兩條街都有錶位,但係就比較繁忙要搵一段時間先有車位
2022-08-09 77 views
個人最喜愛吃鮮芋仙內的芋頭、芋圓、及沙冰,🍠芋頭鮮甜大件,粉感出色。芋圓煙韌爽口配上入口即溶的沙冰口感有特別的衝擊,沙冰上會淋上特製糖水,黑啡色的像是黑糖漿。味道恰到好處適合當飯後甜品~但是環境非常嘈吵,不適合久坐,服務員亦不足夠。
2022-08-06 114 views
七夕個晚出去尖沙咀食飯,食完飯諗住食埋糖水,講到台灣芋圓就諗起呢間鮮芋仙啦。等左20分鐘有位,入座前落單得45分鐘食。招牌仙草冰沙 4.5/5等到大汗淋漓,整返碗沙冰消暑解渴,仙草好滑,芋圓軟綿綿咬落去又唔會硬骨骨,真係與別不同,所以點解咁出名真係有原因。佢另外附上嘅花奶倒落去沙冰度,令到沙冰除咗仙草味仲有牛奶味,真係好好食。熱芋圓紫米粥 4/5唔同坊間嘅紫米露唔會好紫色,溝咗紅豆落去煲,係偏向紅色,比較浠唔會太杰,符合紫米粥而唔係紫米露。又唔會太甜,無論熱嘅芋圓同凍食,都係咁出色。地點:厚福街,位置方便又易搵,附近又多嘢食又有酒吧。環境:白色嘅色調,光猛舒服,但同隔籬枱有啲近。價錢:物有所值,$45係值得比,芋圓真係好出色。服務:都OK,就嚟夠鐘嘅時候見落雨,都冇即刻趕我哋走,等細雨少少先走。

招牌仙草冰沙 4.5/5

熱芋圓紫米粥 4/5

地點:

厚福街,位置方便又易搵,附近又多嘢食又有酒吧。

環境:

白色嘅色調,光猛舒服,但同隔籬枱有啲近。

價錢:

物有所值,$45係值得比,芋圓真係好出色。

服務:

招牌仙草沙冰
熱芋圓紫米粥
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$44 (Last Night Supper)
招牌仙草沙冰
熱芋圓紫米粥
一見到話會出呢個夏日限定已經想試 終於喺某個週末去咗尖沙咀分店 好幸運等一兩張枱就有位!一個迷你冰絕對足夠兩個人食👀🧊迷你芒果白玉冰💰HKD48(Rating:7.5/10)望到芒果顏色已經知道唔酸 幾好彩!冰上面淋咗芒果汁 食到比較下面就變返黑糖汁 本身都鍾意食呢度嘅麻糬冰 相比起嗰個 呢個冇咁Heavy 有白玉 所以都滿足到想食煙韌嘢嘅渴望👍同埋因為唔係牛奶冰 所以反而覺得上面球雪糕更有存在意義!缺點就係食到下面冇其他冰咁多配料 就有啲悶 但都滿意

🧊迷你芒果白玉冰💰HKD48(Rating:7.5/10)

2022-07-18 164 views
本身因為見到鮮芋仙新推岀左芒果冰對佢期待真係好高迷你芒果白玉冰芒果分量都唔少 但係就唔甜冰就淋左芒果糖漿都幾甜下同埋有少少化學既芒果味可能期望太高 真係覺得有啲普通芋圓3號~花生 紅豆 芋圓 珍珠呢個真係好好味冰同樣淋左糖漿 我諗係黑糖 唔會太甜芋圓好煙韌 紅豆唔係一粒粒果種 係已經打成蓉好綿密 好大份 兩個人食都完全ok
本身因為見到鮮芋仙新推岀左芒果冰

呢個真係好好味
冰同樣淋左糖漿 我諗係黑糖 唔會太甜
芋圓好煙韌 紅豆唔係一粒粒果種 係已經打成蓉好綿密
好大份 兩個人食都完全ok
呢間台灣甜品糖水店一向都好多人排隊仲要係食飯時間都爆滿🙊🙊今次有機會終於都可以甜品當飯餐😋夏日炎炎一定要食刨冰消暑叫咗個打卡之選🤪係兩個人先會食得哂😝😝芋薯圓Q麻糬牛奶冰$58💥💥💥刨冰本身包含咗一球雪糕 、芋薯圓 (入面係芋泥💕) 、冬瓜果凍、煙煙韌韌嘅麻糬(白色係牛奶味,黑色係黑糖味) 仲有細細粒嘅 地瓜圓 芋頭圓如果覺得配料唔夠 其實可以加錢加配,🤭我加咗綠豆同埋仙草果凍 每樣都係加四蚊好抵食🤤🤤🤤🤤而刨冰上面係淋咗醬汁係牛奶同黑糖味加埋冰一齊食唔會太甜 🤤 所有配料同埋刨冰都好好食 真係好清涼好消暑💛 呢個甜品價錢仲要十分貼地又唔貴所以超級推薦👍👍👍
呢間台灣甜品糖水店一向都好多人排隊
仲要係食飯時間都爆滿🙊🙊
今次有機會終於都可以甜品當飯餐😋
夏日炎炎一定要食刨冰消暑
如果覺得配料唔夠 其實可以加錢加配,🤭
我加咗綠豆同埋仙草果凍 每樣都係加四蚊好抵食🤤🤤🤤🤤
而刨冰上面係淋咗醬汁係牛奶同黑糖味
所以超級推薦👍👍👍

2022-07-15 97 views
布丁麻薯牛奶冰依個可以同朋友一齊食,好好食😋好足料個擺盆好靚,大家都可以影靚相芋圓4號依個係我最鍾意,我次次去都會叫,不過我係叫冰的。有紅豆,芋圓,珍珠同芋頭真係好正,好好食😋我一個人就可以食完個環境好好,服務都吾錯雖然有限時45分鐘,但次次都超,佢地都吾會趕你走,真係好好,我好中意食依間。
布丁麻薯牛奶冰
依個可以同朋友一齊食,好好食😋好足料
個擺盆好靚,大家都可以影靚相

芋圓4號
依個係我最鍾意,我次次去都會叫,不過我係叫冰的。
有紅豆,芋圓,珍珠同芋頭
真係好正,好好食😋
我一個人就可以食完

個環境好好,服務都吾錯
2022-07-12 125 views
招牌仙草冰沙+芋頭  ⭐⭐⭐⭐⭐每次黎到都必叫🤤🤤入面唔單止有煙韌既芋圓、滑捋捋既仙草,仲要每啖冰沙都帶有仙草既清甜,唔會食到後面剩返冰味😍另外大推芋頭!芋頭又綿又甜,仲好食過芋圓👏🏻食完正餐之後,依個分量2個人share岩岩好😚😚
招牌仙草冰沙+芋頭  ⭐⭐⭐⭐⭐
招牌仙草冰沙+芋頭

另外大推芋頭!芋頭又綿又甜,仲好食過芋圓👏🏻

食完正餐之後,依個分量2個人share岩岩好😚😚
2021-09-20
$25 (Tea)
招牌仙草冰沙+芋頭
  • 招牌仙草冰沙
2022-07-10 94 views
食完飯天氣又咁熱,知道新推出咗芒果冰就同朋友一齊去食。🔹超級芒果冰$75份量好足夠,兩個女仔食不完,味道方面牛奶冰加入很多的芒果糖漿,和巨量的芒果,因為加入太多芒果糖漿,對於不喜歡食太甜的人來說有點過甜,芒果要睇你好唔好彩食到是甜或話是酸的😂
食完飯天氣又咁熱,知道新推出咗芒果冰就同朋友一齊去食。
🔹超級芒果冰$75