2022-07-18 238 views
✨迷你芒果白玉冰🥭🍨$48見到鮮芋仙出左芒果冰,忍唔住去試下!星期六夜晚8點大概等左20分鐘,我地兩個人叫左個迷你版本,如果3個人可以叫份超級芒果冰share🤤🤤💕講返個味道,上面係雲呢拿雪糕,冰上面淋左d芒果醬,白玉好Q彈好好味。但係個芒果🥭,超酸,酸到唔想食😅😅最後d芒果都無食曬🥹聽到隔離三個妹妹個超級芒果冰,都話d芒果冰好酸😂可能要睇運氣,希望大家好彩可以食到甜嘅芒果🥭😝
✨迷你芒果白玉冰🥭🍨$48

2022-07-17 135 views
同朋友仲有佢老婆食完飯之後嚟到呢度附近食甜品芋圓幾好食芋泥味道都唔錯坐喺度傾計環境亦都坐得舒服地方都唔窄鮮芋仙最初開嗰陣都好壞評佔一半但其實食落都唔差呢間唔使等位都算快快趣趣可以去食有時經開黃埔食嗰間都見要排下
同朋友仲有佢老婆食完飯之後嚟到呢度附近食甜品
芋圓幾好食芋泥味道都唔錯
坐喺度傾計環境亦都坐得舒服地方都唔窄
鮮芋仙最初開嗰陣都好壞評佔一半
但其實食落都唔差
呢間唔使等位都算快快趣趣可以去食
有時經開黃埔食嗰間都見要排下
2022-07-05 205 views
夏天行街太耐, 就出哂汗🥵,好想食啲涼浸浸嘅嘢解下暑,所以就去左鮮芋仙食沙冰😍招牌仙草沙冰($45)有芋圓,地瓜圓,仙草凍同埋仙草沙冰,仲有一個細細嘅奶仔俾你加落去🥛芋圓同地瓜圓非常煙韌,好有咬口,加埋奶落去食,非常好食,有好香嘅雲呢拿味,如果加多啲奶仲正,但問佢拎到舊奶仔要再收錢😖食一啖仙草沙冰即刻透心涼,完全消哂暑,黑糖糖水唔會太甜,再連埋仙草一齊食,就更加開心,非常滿足😋,一碗份量都幾多,2個share 都夠食😝

招牌仙草沙冰($45)

2022-06-30 182 views
荃灣嘅「鮮芋仙」LCK’ s foodie 荃灣我嗰日星期六 大約八點幾去到 等咗5分鐘就有位👍🏻不過食完出嚟差唔多九點就已經好多人等緊位🫣講返啲食物先送到嚟好大 真係嚇親😟 CP值高👍🏻芋薯圓Q麻糬牛奶冰🍧$58雲呢拿雪糕冇乜特別🤔都係普通雪糕味 不過冇話好甜 都幾好🤤牛奶沙冰🍧個人認為沙冰牛奶味偏淡 甚至係冇乜牛奶味🙈小芋圓都係正常發揮 平時大家食開嘅芋圓味道🤣芋薯圓都幾大粒 有咬口 味道不錯🤤冬瓜凍味道偏淡🫣冇乜味 不過比起芋圓就真係冇乜咬口啦Q麻薯分咗兩種顏色都好煙韌好有咬口😋 好好味🤤做一個小總結1.建議四個人食 情侶食就未必啱 因為真係好多 再加埋冷氣會食到打晒冷震🥶2.如果唔想等位建議八點前去食🤔3.想食平價甜品 就食芋薯圓Q麻糬牛奶冰啦 絕對啱食🥰推薦指數7/10 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
荃灣嘅「鮮芋仙」

LCK’ s foodie 荃灣

3.想食平價甜品 就食芋薯圓Q麻糬牛奶冰啦 絕對啱食🥰

推薦指數7/10 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
芋薯圓Q麻糬牛奶冰🍧
芋薯圓Q麻糬牛奶冰🍧
明明裏面有空位唔俾有飛嘅人入去坐住先結果望住啲空又唔知要等到幾時又唔俾外賣唔知等幾耐之下最後等咗成粒鐘都仲未到之前食嗰啲嘢係ok但安排混亂幾好食都冇用建議好鍾意食嘅朋友攞埋露營凳去等位話說上一站去咗一間超人氣泰國餐廳得訂位,連上菜,連食都唔使一個鐘搞掂重坐得舒舒服服我哋年紀唔輕成個個鐘頭喺門口企仲要係望住舖頭裏面啲吉位因為冇人安而吉咗嗰種開心法真係筆墨難以形容咁你可話和我可以唔等既但係我帶去個朋友勁想食然後叫飛混亂叫到我地no.原來唔同人數又冇得攞飛,要手動操作但同出邊個牌又唔配合搞到事前無法估計都等幾耐,去衡量等唔等
明明裏面有空位
但安排混亂幾好食都冇用
建議好鍾意食嘅朋友
攞埋露營凳去等位
話說上一站去咗一間超人氣泰國餐廳
得訂位,連上菜,連食都唔使一個鐘搞掂重坐得舒舒服服
我哋年紀唔輕
筆墨難以形容
咁你可話和我可以唔等既
但係我帶去個朋友勁想食
然後叫飛混亂
叫到我地no.原來唔同人數又冇得攞飛,要手動操作
但同出邊個牌又唔配合
搞到事前無法估計都等幾耐,去衡量等唔等
2022-06-17 192 views
女仔嘅第二個胃系列😝😝行完街街想食下甜嘢🙊揀咗一間台式甜品店醫肚🙆🏻‍♀️招牌仙草冰沙攞得嚟做招牌唔洗問都知道好食🤭呢個甜品包含有芋圓、芋薯圓、涼粉同冰沙😋芋圓有黃色嘅蕃薯味同埋淺紫色嘅芋頭味甜甜地食落真係好清涼好解暑🌬🌬日式Q麻糬小編非常之欣賞呢款麻糬😍😍食落口感覺係軟淋淋微甜又好QQ重點係唔會癡牙白色係椰汁味,黑色係黑糖味🍯真係食完一舊又一舊呀🍽冬瓜凍未食過所以想試下食落似冬瓜味嘅水晶涼粉🍮🤣
女仔嘅第二個胃系列😝😝
行完街街想食下甜嘢🙊
揀咗一間台式甜品店醫肚🙆🏻‍♀️

攞得嚟做招牌唔洗問都知道好食🤭
呢個甜品包含有芋圓、芋薯圓、涼粉同冰沙😋
芋圓有黃色嘅蕃薯味
同埋淺紫色嘅芋頭味
甜甜地食落真係好清涼好解暑🌬🌬

日式Q麻糬
小編非常之欣賞呢款麻糬😍😍
食落口感覺係軟淋淋微甜又好QQ
重點係唔會癡牙
白色係椰汁味,黑色係黑糖味🍯
真係食完一舊又一舊呀🍽

冬瓜凍
未食過所以想試下
食落似冬瓜味嘅水晶涼粉🍮🤣
2022-05-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 招牌仙草冰沙
2022-06-17 105 views
嚟到鮮芋仙最鍾意️一定係食佢哋個芋薯圓Q麻薯牛奶冰🤩份量真係極豐富❤除咗有芋薯圓、雙色Q麻薯 仲有冬瓜凍、小芋圓同雲呢拿雪糕🍦最鍾意就係個芋薯圓~煙韌嘅外皮包着軟綿嘅芋泥 好食😋
2022-06-06 170 views
今日心血來潮飯都未食就去咗鮮芋仙食冰!上次食過布丁牛奶冰,今次揀個新嘅先!芋薯圓q麻薯牛奶冰 $58真係好大碗冰,次次兩個人都食唔晒🤣平時喺香港食嗰啲冰$70先得細細碗,但係呢間就真係好有台灣feel!大碗過你個頭😂😂勁推!因為好鍾意食佢嘅麻薯,所以再另外嗌多咗個日式q麻薯$32 有8條!暖暖地qq der😚😚正!兩個人食到捧住個肚,連正餐都唔使食喇🤣🤣🤣🤣🦽: 商場來舖頭,完全冇問題味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🦽👍🏻: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🚗: 商場有泊車

芋薯圓q麻薯牛奶冰 $58
暖暖地qq der😚😚正!
兩個人食到捧住個肚,連正餐都唔使食喇🤣🤣🤣🤣

🦽: 商場來舖頭,完全冇問題

味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🦽👍🏻: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🚗: 商場有泊車
2022-06-06 139 views
近排間唔時都會想食鮮芋仙😋今日行緊山個陣好熱,忍唔住想落山馬上食冰食完飯仍想食甜品,咁就嚟咗鮮芋仙啦💓💛招牌仙草冰沙最近鍾意咗仙草,食得太多煎炸野想下下火加埋奶仔同仙草味冰沙,好香好味,又唔係好甜真係好出色,堂食真係好食過外賣㗎!💛冰豆漿豆花6號好鍾意食粉粿、粉條呢啲好煙韌嘅嘢用豆腐做底無糖水咁甜,又無咁邪惡食豆腐花罪惡感無咁勁🤣🤣🤣會清新過食招牌仙草冰沙同人share叫我揀都會揀呢兩款
近排間唔時都會想食鮮芋仙😋
今日行緊山個陣好熱,忍唔住想落山馬上食冰
食完飯仍想食甜品,咁就嚟咗鮮芋仙啦💓

💛招牌仙草冰沙
最近鍾意咗仙草,食得太多煎炸野想下下火
加埋奶仔同仙草味冰沙,好香好味,又唔係好甜
真係好出色,堂食真係好食過外賣㗎!

💛冰豆漿豆花6號
好鍾意食粉粿、粉條呢啲好煙韌嘅嘢

用豆腐做底無糖水咁甜,又無咁邪惡
食豆腐花罪惡感無咁勁🤣🤣🤣
會清新過食招牌仙草冰沙
冰豆漿豆花6號

同人share叫我揀都會揀呢兩款
2022-06-05
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$45 (Dinner)
冰豆漿豆花6號
  • 招牌仙草沙冰
  • 凍豆漿豆花6號
今日心血來潮,飯都未食就去咗鮮芋仙食冰!上次食過布丁牛奶冰,今次揀另一個嘅先!芋薯圓q麻薯牛奶冰 $58!真係好大碗冰,次次兩個人都食唔晒🤣平時喺香港食嗰啲冰$90先得細細碗,但係呢間就真係好有台灣feel!大碗過你個頭😂😂勁推!!因為好鍾意食佢嘅麻薯,所以再另外嗌多咗個日式q麻薯$32 有8條!暖暖地qq der😚😚正!兩個人食到捧住個肚,連正餐都唔使食喇🤣🤣🤣🤣🦽: 商場內舖頭,完全冇問題味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🦽👍🏻: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🚗: 商場有泊車

芋薯圓Q麻薯鮮奶冰

芋薯圓q麻薯牛奶冰 $58!

暖暖地qq der😚😚正!

兩個人食到捧住個肚,連正餐都唔使食喇🤣🤣🤣🤣

🦽: 商場內舖頭,完全冇問題

味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🦽👍🏻: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🚗: 商場有泊車
芋薯圓Q麻薯鮮奶冰
2022-05-29 116 views
食完飯唔太飽,所以決定咗去食甜品,今次試新嘢,呢間台式甜品第一次試,味道好好,我試了豆花2號,可選糖水或豆漿,而我選配了豆漿,本身豆腐花已經好有豆味,再加上配埋豆漿,味道就更加好👍🏻,仲有蕃薯🍠和薏米,真係覺得食一碗唔夠😅,而朋友就選擇咗小芋圓加雪糕加紅豆綠茶布甸,小芋圓QQ好彈,好有口感,配上雲呢拿雪糕,朋友仲要等到雪糕溶咗,再一齊食,佢話一流,至於紅豆綠茶布甸,不太甜,布甸好滑配上紅豆🫘,好好味,我一定會再去,下次選擇食仙草😋😋😋
豆花2號
紅豆綠茶布甸配小芋圓加雪糕
豆花2號
紅豆綠茶布甸配小芋圓加雪糕
2022-05-19 133 views
今日母親節,同母親大人飲完茶下一站就係食甜品夏天來到當然要試下刨冰啦🍧揀左芋薯圓Q麻薯牛奶冰,見到食物真係有d震撼,比想像中大份,仲配埋焦糖雪糕,打卡之選講返味道啦,麻薯幾彈牙,食落有d似糯米糍嘅口感,芋薯圓size比普通芋圓大,個人鍾意食普通芋圓多d,更加Q同埋有嚼勁牛奶冰表現都唔差,每一啖都可以食到濃濃嘅牛奶味,配埋焦糖雪糕,實在是夏天解暑嘅好選擇!招牌芋圓配仙草就食左好多次,芋圓入口滑順,咬勁彈性十足
今日母親節,同母親大人飲完茶下一站就係食甜品

招牌芋圓配仙草就食左好多次,芋圓入口滑順,咬勁彈性十足

2022-05-13 195 views
🔔!!!!!!!!HA醫護8折!!!!!!!!!!🔔(記得帶職員證👍🏻🤪)-《芋薯圓Q麻糬牛奶冰》$58🍧第一名:麻糬 🍧係成兜嘢最好食😭好食到會成日掛住!!煙靭程度100分!🍧第二名:冬瓜凍🍧食落有啲似愛玉,但更硬身d,有啲似啫喱糖🍧第三名:小芋圓🍧同普通芋圓差唔多只系細粒啲,感覺似食緊珍珠🤔🍧第四名:芋薯圓🍧望落去勁似咖喱魚蛋🤣中間個餡啲芋頭唔係綿滑嗰種,而係仲有d一粒粒嘅。個人來講麻麻哋🙈🍧扣分位🍧個冰太死甜,又唔係錦錦冰嗰隻🙈基本上台台都食淨個冰lollllll回頭率:🍧🍧🍧🍧/5幸福感:🍧🍧🍧🍧🍧/5飽肚感:🍧🍧🍧/5👉🏻簡而精咁形容:煙靭控表示超級無敵無敵無敵滿意🥹-《抹茶布丁》$8抹茶味好濃,又唔係好甜,超級動L!唔錯👍🏻 btw抹茶味好食過原味好多!回頭率:🍵🍵🍵🍵🍵/5幸福感:🍵🍵🍵🍵/5飽肚感:🍵/5👉🏻簡而精咁形容:值得一試🍮-Ps拎嗰陣個雪糕跌咗落個盤度,然後店員好好!即刻主動補番個雪糕俾我哋💗🥹𝕊𝕥𝕒𝕣𝕥 𝕗𝕣𝕠𝕞 𝟙𝟟/𝟘𝟜/𝟚𝟘𝟚𝟚😛
🔔!!!!!!!!HA醫護8折!!!!!!!!!!🔔
(記得帶職員證👍🏻🤪)
《芋薯圓Q麻糬牛奶冰》$58
🍧第一名:麻糬 🍧
係成兜嘢最好食😭好食到會成日掛住!!煙靭程度100分!
🍧第二名:冬瓜凍🍧
食落有啲似愛玉,但更硬身d,有啲似啫喱糖
🍧第三名:小芋圓🍧
同普通芋圓差唔多只系細粒啲,感覺似食緊珍珠🤔
🍧第四名:芋薯圓🍧

𝕊𝕥𝕒𝕣𝕥 𝕗𝕣𝕠𝕞 𝟙𝟟/𝟘𝟜/𝟚𝟘𝟚𝟚😛
芋薯圓Q麻糬牛奶冰

2022-04-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
芋薯圓Q麻糬牛奶冰
  • 布丁Q麻糬牛奶冰
2022-05-12 106 views
呢間meet fresh望打食芋買 好w彈 份量又多 佢有好多款野飲同湯水選擇 但唔太岩本人口味 因為都太甜 但唯獨呢款 Q彈布甸幼冰 份量好大 3-4人食都非常夠 可以話集meet fresh店之大成 乜都材料都 好抵食 每口冰都足料 唔係齋食冰 有哂汁 麻糬又軟又彈 雪糕軟甜 去meet fresh不二之選
2022-05-09 93 views
等入座都要等半小時一行6人有提出一張枱過但餐廳最終安排不了先落單後入座冰豆漿豆花3號 $$42Icy Soy MIlk Tofu Pudding紅豆花生算香滑,有無糖豆漿選擇加分紅豆綿綿微甜,總體組合不錯冰珍珠鮮奶茶$32Iced Fresh Milk Black Tea w/Boba珍珠份量多每一啖都喝到珍珠但茶味不太濃總結:仙草/ 冰類/ 豆花吸引奶茶類一般😮‍💨要排隊未必值性價比:⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️(五⭐️為滿分)

等入座都要等半小時
一行6人
有提出一張枱過但餐廳最終安排不了

先落單後入座

冰豆漿豆花3號 $$42
Icy Soy MIlk Tofu Pudding
紅豆花生

算香滑,有無糖豆漿選擇加分
紅豆綿綿微甜,總體組合不錯

冰珍珠鮮奶茶$32

奶茶類一般😮‍💨

要排隊未必值

性價比:⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️
(五⭐️為滿分)