2023-01-14 155 views
雖然天氣不好但仍然想行山約了好友們終於都是決定上山頂上到來差唔多沒人咁制很好行到了午飯我們決定又上敏華探那個黑衫經理每次見到她真的很開心她究竟怎樣成日心情咁好講嘢又叻同埋真心好靚女令人很開心她很好記性來過一次已記得我們今次還有咖喱吃好正謝謝你當我們朋友一樣當我再上山頂一定每次只來敏華真的好正😄👍😋
咖喱牛肉飯
芙蓉蛋飯
超正蛋撻
豬扒飯
2023-01-12
2 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
咖喱牛肉飯
芙蓉蛋飯
超正蛋撻
豬扒飯
2023-01-09 136 views
前幾日,跟囡囡學校親子旅行去咗山頂本身心情係好開心嘅,疫情下,終於可以見到囡囡可以同佢啲同學一齊玩大家遊逛之後,諗住去敏華食晏晝喺餐廳出面排隊等位排左一陣就有位入之後開始嚟料喇想叫嘢食冇人理你叫極都冇人睬你(明明都聽到😳)之後行過黎同我哋講,係用QR code落單Okay fine.等咗你咁耐,你咁樣同我講咁點解唔一早講呢?🫤隔咗一陣嘢食到有個短頭髮嘅女侍應行埋黎叫我揸住碟嘢叫我自己放好佢但係枱上面一啲都唔迫😅😅😅黑人??問號唔知點解要客人拎住仲要態度唔好之後亦有個戴眼鏡嘅阿叔侍應拎嘢食放低嘅時候將佢嘅衫袖浸晒落我碗公仔麵度😵‍💫😵‍💫之後,我一手捉住佢隻手同佢講佢好平常咁同我講一句我幫你換咗佢~亦感受唔到佢有任何唔好意思😓之後咩心情都冇晒只係好想快啲走,野食一般般又服務差去到埋單俾錢仲要受氣等咗好耐先有人之後個短頭髮侍應去咗收銀比完錢後我想拎返張單見佢冇俾我,就問佢一句點知佢話你係咪要單!!!要單嘅話,你要講先得㗎🙄🙄🙄🙄🙄阿姐我唔係你,心裏面條蟲如果份工返得唔開心嘅話,其實唔應該繼續返要啲客人受你氣心諗唔係講求要好服務連基本同人溝通嘅尊重都冇呢間餐廳眼見其實仲有其他客人都係不滿佢哋
前幾日,跟囡囡學校親子旅行去咗山頂

大家遊逛之後,諗住去敏華食晏晝
喺餐廳出面排隊等位
排左一陣就有位入

之後開始嚟料喇
想叫嘢食冇人理你
叫極都冇人睬你(明明都聽到😳)

之後行過黎同我哋講,係用QR code落單
Okay fine.
等咗你咁耐,你咁樣同我講
咁點解唔一早講呢?🫤

黑人??問號唔知點解要客人拎住
仲要態度唔好

之後亦有個戴眼鏡嘅阿叔侍應

同佢講
佢好平常咁同我講一句我幫你換咗佢~
亦感受唔到佢有任何唔好意思😓

俾錢仲要受氣

等咗好耐先有人
之後個短頭髮侍應去咗收銀
比完錢後我想拎返張單
見佢冇俾我,就問佢一句

點知佢話你係咪要單!!!
要單嘅話,你要講先得㗎🙄🙄🙄🙄🙄
阿姐
我唔係你,心裏面條蟲
如果份工返得唔開心嘅話,其實唔應該繼續返
要啲客人受你氣

心諗唔係講求要好服務
連基本同人溝通嘅尊重都冇呢間餐廳

眼見其實仲有其他客人都係不滿佢哋嘅態度
不過我諗好多客人都會好似我咁
食完就走
唔會再過嚟!

2022-12-03 264 views
行了上山頂,打算找地方午餐,看到在山下有多間分店的敏華冰廳就選擇了它!當天人很多,等了差不多十多分鐘才能坐下!我們吃了沙茶牛肉公仔麵常餐、五香肉丁公仔麵常餐及新鮮出爐的蛋白蛋撻。當沙茶牛肉公仔麵到時,我們喝了一口湯,嘩!想不到湯濃度恰到好處再配一口麵,簡直好味致極!五香肉丁公仔麵也不失色!它們的炒蛋不油乾身,功力差也做不到!它們的蛋白蛋撻也很美味,蛋白滑及蛋撻皮很鬆化,令人回味無窮。另外店經理很貼心,看到她會去每張枱了解客人們有沒有其他需要及改善方面!這不是一般茶餐廳能做到的。店舖的員工也好好,因為我選的凍檸茶是走甜少冰所以茶不太濃,但他說會另外給我茶膽令茶可以濃郁一點,很細心啊!山頂舖果然不同,我們一定會再回來😊😊
山頂舖果然不同,我們一定會再回來😊😊
2022-11-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Lunch
難得同同事上山頂做野,諗住喺嗰度食埋餐lunch,周圍望完一輪格完性價比之後都喺決定食敏華。落單用QR code落又得,叫人落又得,我自己叫左個黯然銷魂飯,再加9$要左杯忌廉溝鮮奶。嗰飯啲叉燒好鬼正,肥瘦及厚度適中,焦香度剛剛好,而肉味都幾濃厚及肉質細嫩,應該用左幾好嘅梅頭肉,喺我個人比較鐘意食嘅叉燒。至於飯方面用嘅金鳳米都煮得唔錯,唔會太硬太濕,剛剛好嘅口感,配上蛋黃液同叉燒汁,一流送飯。另外,待客態度方面,我見食評上都幾兩極,而我個人體驗又唔覺有咩問題,做完安心出行等佢哋叫入位就坐,送飯速度比想像中快好多,叫佢哋幫手比碟蔥油同人手加單都幾樂意無黑臉,埋單嗰陣都幾貼心問我哋洗唔洗用coupon,而我第一次用可能成個比錢程序慢左啲,樂彩佢哋都幾耐性教我同等我噤出黎。整體上如果唔想食太貴,又唔想食老麥,山頂食敏華會最好,性價比最高,坐得又闊落。(最重要係加9$有忌廉溝鮮奶,真係好鬼好飲又抵飲)
(最重要係加9$有忌廉溝鮮奶,真係好鬼好飲又抵飲)

忌廉溝鮮奶
2022-11-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
忌廉溝鮮奶
2022-11-17 142 views
今日同男朋友行山,上到山頂諗住食個中午飯就落山,然後我哋行行下見到依間茶餐廳幾多人就諗住試下。好好彩重有位,唔洗點等位。而依度係用QR code 點餐,非常方便,我地叫左一份雜扒飯同銷魂飯連餐飲。上菜速度亦很快。個銷魂飯比預期中更好,叉燒有濃邊同埋是半肥瘦加上個蛋係流心!!exactly 啱晒我吃味,連我男朋友都偷食左幾啖😂 至於佢嘅雜扒飯都煎得啱啱好,好Juicy,男朋友話最鐘意個飯跟左啲蔥蓉送飯🤤埋單時侍應都好細心同我哋講恒隆商場有優惠卷可以用埋,整體用餐體驗良好,下次有機會上山頂都會再去
超級雜扒飯
2022-11-17
Lunch
超級雜扒飯
2022-11-10 148 views
一如既往到放飯時間,因工作關係要黎山頂廣場覓食,商場有優惠劵就試一試山頂嘅敏華。一到店就見到店內食客眾多,要稍等一陣先入座。今次就跟同事一齊試食敏華既特餐,同事揀咗超級雜扒飯,我就揀咗黯然銷魂飯。 超級雜扒飯份量相當多,一個女仔都未必食得完。肉質細嫩有肉汁,唔會煎得太過乾,味道方面就唔會好鹹。 黯然銷魂飯賣相好靚,煎蛋有焦邊,配上秘製醬汁送飯一流。店長同店員服務態度一流,好貼心。如果再到山頂食嘢一定會再黎呢間敏華

2022-11-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
2022-11-08 187 views
我和家人已很久沒上山頂玩見換了新纜車就去試坐一下天氣亦不錯上到去已是中午我們先去午餐上到廣埸人不算多行得好舒服見到敏華餐廳真是估唔到我家附近也有間但感覺不好沒再去走到這間門前見到位黑色制服小姐同我們打招呼感覺又不錯又好笑容於是入去試吓果然真的比個讃她招呼一流講嘢又叻食物也超出我預算那位小姐介紹我們食鴨腿湯飯和什扒飯超好味另外蔥油豬扒飯又正而常餐炒旦亦很好味見她們雖然小人做野但見她們未停過由其那黑衫小姐見她對其他客人也很好又講又笑真心難得見咁好招呼今次上到來真的很好我爸爸超讃她令我對敏華又一改觀走時那位小姐重話就算下次上來去第二間也來探下我們聽到後我下次會一定會再來真的比個like 你們
蔥油豬扒飯
什扒飯
2022-11-01
2 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
蔥油豬扒飯
什扒飯
  • 陣皮鴨腿湯飯
2022-10-29 152 views
5:45 pm 到,想同小朋友食個early dinner。 什麼都無- 常餐 寫明 All Day menu,竟然6 點無。 6 點後Only 特餐。 係App度仲有常餐點就點- 跟住夠膽同客人講6 點後廚師only煮特餐。小朋友好唔開心,話 I hate this service. They’re right. It’s very very bad. 食過其他敏華都好好,哩間仲要係山頂,真係不知所胃。a very bad experience and will not recommend to others. Dirty, staff with bad attitudes.
出餐慢、食物質素越嚟越差,再冇特色可言🤧🫠 員工態度劣😠😤 冇禮貌又完全唔係想服務客人 食到一肚火雞湯通粉湯底有酸味 經理係要拗「冇理由酸 因為新鮮整出嚟」仲特登入廚房試味之後再出嚟堅持話冇酸 「全部喺同一煲湯滭出嚟」🙄待應態度同樣差到不行 想請佢哋俾幾杯水 嗌咗幾次都扮聽唔到行咗去 有一次連續嗌幾聲唔該唔該唔該… 待應肯應 不過竟然係揮手👋🏻擰轉面講「唔得閒」跟住行咗去?!!最後埋單 個mon顯示唔哂咁多個餐 收銀員叫我哋check吓 不過問佢係咪有收加一 佢又勁寸咁話「邊度有收一呀」🤧 咁嘅服務同態度…邊度再有下次呀😵

2022-10-15 167 views
管理好有問題,呢度唔俾坐個度唔俾坐,又唔擺擺告示俾客人知。態度又差,好聲問一句侍應唔耐煩唔想合作。今時今日仲有咁嘅服務態度,仲要喺山頂!快執咗佢唔好影響香港形象!
2022-10-08 139 views
响出面等既客人完全冇人理,成間舖得2個侍應,另一邊明明有位置又話唔坐得,明明剛剛就有人坐响入門口左手邊既位置,好心明知星期六,星期日既時間會多人就派多啲人落黎幫手啦,垃圾
2022-09-12 261 views
無人做唔係大晒排咗半個鐘入去,見到好多枱冇人,但出面仲有好多人排梗乜都無得叫 西多無,麵無,蛋撻無抺枱塊布臭嘅,張枱都係臭全港最差嘅敏華無人唔係大晒,一肚氣,不是白店
無人做唔係大晒
排咗半個鐘入去,見到好多枱冇人,但出面仲有好多人排梗
乜都無得叫
西多無,麵無,蛋撻無
抺枱塊布臭嘅,張枱都係臭

全港最差嘅敏華
無人唔係大晒,一肚氣,不是白店
2022-08-30 260 views
3:30pm開始等左半個鐘以上,有人出但無得入,玩邊科,我排隊做咩呢,問門口侍應,佢話廚房怕做唔切,所以唔俾咁多人入,入到去聽到隔籬枱話追杯嘢飲等咗個幾鐘,癡9線,做唔到生意就唔好開啦,唔好嘥人時間喺度排隊,入到去仲要冇得食
2022-08-30
Tea
2022-08-28 231 views
星期日,早上9:30,山頂廣場已經不少人搵早餐食,敏華舖頭半開,於是乎我就入去問是否營業?有職員自己食緊早餐,回答說:「我哋10點先開!」其實,如果敏華唔打算做早市,不如11:30先開。如果打算做早市,開10點又太遲。其實會不會是因為山高皇帝遠,職員自己想歎下早餐,求其話開10點?我們早上平日也常到山頂廣場食早餐,敏華直情上早關門,敏華對面的starbucks就接哂啲早餐客,其實敏華可以考慮星期六、日做返早市。

有職員自己食緊早餐,回答說:「我哋10點先開!」

2022-08-28
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
$50 (Breakfast)
2022-06-27 392 views
話說上星期日我去這餐廳食午餐,一行五人。樓面有三名,廚房眼見有五個員工,等了半小時才出簡單的沙爹牛麵和蔥油豬扒飯,質素也非常劣質。樓面員工不停講對唔住和唔好意思,看似廚房的員工玩嘢,帶着耳機慢慢煎蛋,大部份客人都需要自行取食物,非常危險。眼見三四車污糟碗碟也沒有人洗,看廚師們輪流用膳,想飲水連杯子也未洗,也看見很多其他客人咕嘈,希望機構正視及改善問題。因為山頂是很多遊客到的地方現在香港遊客少了但希望質素不便。
2022-06-26
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)