2022-05-03 238 views
食物唔差,員工有問題1.買個黃撻講左三次都問返我係咪要白撻,好似發緊夢2.有一次想買個蛋撻螢幕冇顯示,都係想問下要等幾耐姐😅,4個員工處理前面一單收錢,收完錢個客都走左,係到眼光光望住,都係冇人解答我一個咁簡單嘅問題我覺得佢簡直係倒米,浪費我時間,想食有咁既員工都唔想幫襯
食物唔差,員工有問題

1.買個黃撻講左三次都問返我係咪要白撻,好似發緊夢

我覺得佢簡直係倒米,浪費我時間,想食有咁既員工都唔想幫襯
2022-04-18 215 views
嗌咗個蔥油豬扒煎蛋飯,豬扒鞋都似毛巾,太乾身,入口好鞋,蔥油係用叉雞飯嗰啲蔥油,個人來講唔太鍾意,煎蛋就基本,但係個豬扒實在太差,最後豬扒食幾啖就唔食!黯然銷魂飯,味道還好,叉燒係有少少質素,但係個豉油就個人唔太鍾意,但係尚算有質素!酥皮蛋撻,太冧,冇蛋味,酥皮似冧左嘅麵粉,食落去唔太吸引,作為餐廳嘅賣點,完全唔合格!紅豆冰冇奶味唔甜,紅豆可以接受。雜果賓治味道還好,但係唔係用利賓納,冇氣。總結體驗差,cp值低,埋單160左右,天水圍來講唔值座位空間唔算大,服務態度還可以,但食物質素差。

紅豆冰冇奶味唔甜,紅豆可以接受。
雜果賓治味道還好,但係唔係用利賓納,冇氣。

總結

體驗差,cp值低,埋單160左右,天水圍來講唔值

座位空間唔算大,服務態度還可以,但食物質素差。
2022-04-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
2022-04-11 168 views
今日買外賣晚餐豬膶牛肉通粉真好吃!強烈推介!即使是外賣的豬潤,口感依然香滑,而且生熟程度剛剛好,牛肉相當軟身,加上薑汁湯底,又有少少雞嘅鮮味,微微的辣,通粉爽口,好吃!炒蛋10分香滑,蛋味濃郁,而且不油膩,再加埋厚切牛油多士,好滿足。奶茶口感香滑,有茶味,奶和茶嘅比例都不錯,滿意,這天的晚餐所費無幾,但10分滿足。
今日買外賣晚餐

豬膶牛肉通粉真好吃!

炒蛋10分香滑,蛋味濃郁,
而且不油膩,
再加埋厚切牛油多士,好滿足。

奶茶口感香滑,有茶味,
奶和茶嘅比例都不錯,滿意,

這天的晚餐所費無幾,但10分滿足。
TakeAway
Type of Meal
Dinner
2022-04-06 214 views
今曰試吓這一家茶餐廳。餐牌就只有一頁,主打港式餐點,最吸引我的是黯然銷魂飯。黯然銷魂飯$68這黯然銷魂飯即是叉燒雙旦飯,叉燒是厚切,啖啖肉,又有燶邊,加上半肥瘦的肉質,爽口又帶點脂脂肪,正!加埋流心旦黃和甜豉汁白飯,好滿足。餐飲選了奶茶,既香滑,又有茶味,不澀口,十分恰意。

今曰試吓這一家茶餐廳。

餐牌就只有一頁,
主打港式餐點,最吸引我的是黯然銷魂飯。

黯然銷魂飯$68

這黯然銷魂飯即是叉燒雙旦飯,叉燒是厚切,啖啖肉,又有燶邊,

餐飲選了奶茶,既香滑,
又有茶味,不澀口,十分恰意。

TakeAway
Type of Meal
Dinner
2022-02-06 364 views
甘岩經過,見到新開張,下午茶時間有幾個人排緊。等左10分鐘有位入,排隊時見個個都叫常餐同埋暗然銷魂飯,我哋都各自點咗一份。黯然銷魂飯單售$56一上枱個賣相都幾吸引,叉燒好厚好大嚿。配上雙流心蛋加豉油汁撈飯一流叉燒充滿濃厚的醬汁味好軟口,肥瘦適中。如果有啲焦香就更加好啦!常餐:潮式沙茶牛肉通心粉拼滑蛋雙腸拼軟多士$55凍飲+$3通粉湯底好濃郁,沙茶牛肉醬汁不算多,不過牛肉口感軟林林好入口。滑蛋火候控制得剛剛,入口香滑。而我最鍾意嘅係呢塊入口柔軟又帶點鬆脆嘅厚多士。揸埋牛油簡直絕配!呢個常餐值得再食!整體而言,幾滿意,上菜快,服務態度正常,食物質素都可以,下次會再黎食常餐同試其他菜式
黯然銷魂飯單售$56

常餐:潮式沙茶牛肉通心粉拼滑蛋雙腸拼軟多士$55
凍飲+$3

2022-02-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$114 (Tea)