2024-01-21 230 views
頭先叫兩個飯外賣,連兩杯飲品。10分鐘後返到屋企發現得一杯飲品,打電話問佢點解決。亞姐淨係叫我返去拎。有冇搞錯,你做錯野仲罰我行多轉?一來一回咪即係罰我行20分鐘?我話我住葵涌邨附近,你哋餐廳行過來10分鐘,唔係唔送返比我下?亞姐話全公司既人都唔識路。今時今日,Google Map咁方便,比埋地址你,搵都唔搵就話唔識?講講下發現杯飲品都仲係錯既,即係欠我兩杯飲品。嘈完一輪,先話送過來,真係自己申請,係要逼人嘈先得。結果等左半個鐘,我行埋落樓,行左一半路程先見到個職員。無啦啦又食遲半個鐘,沖兩杯凍奶茶要搞咁耐?現場又唔係多人,已經3點半都搞咁耐。咁既服務態度,又收得貴,真係死得。

嘈完一輪,先話送過來,真係自己申請,係要逼人嘈先得。

咁既服務態度,又收得貴,真係死得。
TakeAway
2024-01-16 163 views
一入去明明大把位,阿姐死都要我地搭台,跟住又唔比qr code, 問佢餐牌答,台底咪有囉!而家我係度住定係度做?我一定會知?跟住野食黎到叉燒蛋飯又咸又甜,咖哩雞扒死咸死辣無香味,食左一半就食唔落,完全鈉超標,我後尾嫌杯芝麻鮮奶好多奶,倒咁d奶飲個底,倒左落碟飯度,呢個巴閉阿姐問d野收得未,咁我禁緊電話無答佢,佢就大聲再問一次兼夾態度差,真係忍唔住啤行佢黎答唔要,你無禮貌,我都唔洗對你有禮貌。
2024-01-16
$70 (Breakfast)
2023-12-17 236 views
同朋友響葵芳做嘢做到一半覺得有啲肚餓,但係星期日朝送外賣可能等好耐,選擇又好似冇咁多,所以朋友就揀咗牛奶冰室,一來本身行過去唔算好遠,二來望落去都係一般茶餐廳嘅選擇,所以覺得應該冇乜大問題。叫咗一個芝士火腿三文治烘底,火腿同埋芝士都唔算好大塊,主要係放晒喺中間切開嚟睇好似好足料咁樣,食落去就係平平穩穩,食得飽,又唔難食嗰種感覺。另外叫咗一個一口雞球蔥油撈麵,份量係唔錯嘅,不過啲蔥油嘅感覺唔知係咪啲油落晒底,感覺啲聰好似同個麵冇乜關係咁樣,所以食落去嘅感覺都普普通通。另外叫咗個西多士,最大問題係佢啲糖漿已經落晒落去個多士度,所以返到去食嗰陣時已經淋晒,同埋如果覺得太甜,亦都冇辦法改變。

2023-12-10
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea