2024-07-11 65 views
Miss Pisces Creations @misspiscescreations係一間我好喜歡烘焙店😆店內裝修勁靚烘焙產品、甜品全部都系自家制~出品款式多!曲奇、蛋糕、奶油卷、杯子蛋糕、曲奇、鬆餅、手工飲品都有😋仲要好好味甜品控真係要來試試!🍪🎁手工雜錦榛子曲奇禮盒原味🧈、伯爵茶🫖、海鹽黑朱古力🍫一盒3款口味!每塊都獨立包裝!衛生又保鮮曲奇入口酥化帶牛油味香🤩🥥🥭夏日椰香芒果輕奶油罐子蛋糕口味眾多😍我買左椰香芒果口味層次感豐富!鬆軟蛋糕配上幼滑奶油忌廉加入椰子肉、芒果肉~好清新除左曲奇禮盒🎁仲買左兩款曲奇~味道👅唔錯💚🍪開心果流心麻糬牛油鬆餅🧡🍪焦糖脆餅榛子朱古力軟心曲奇#相機食先 #手機食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港旅遊好去處 #巴斯克芝士📍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號
係一間我好喜歡烘焙店😆店內裝修勁靚

鬆餅、手工飲品都有😋仲要好好味
甜品控真係要來試試!

🍪🎁手工雜錦榛子曲奇禮盒
原味🧈、伯爵茶🫖、海鹽黑朱古力🍫
一盒3款口味!每塊都獨立包裝!衛生又保鮮
曲奇入口酥化帶牛油味香🤩

🥥🥭夏日椰香芒果輕奶油罐子蛋糕
口味眾多😍我買左椰香芒果口味

層次感豐富!鬆軟蛋糕配上幼滑奶油忌廉
加入椰子肉、芒果肉~好清新

除左曲奇禮盒🎁仲買左兩款曲奇~味道👅唔錯

💚🍪開心果流心麻糬牛油鬆餅

🧡🍪焦糖脆餅榛子朱古力軟心曲奇

📍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號
TakeAway
開心果流心麻糬牛油鬆餅 $45牛油鬆餅以意大利開心果醬製作,內餡口感有層次,其中包含了拉絲軟糯的麻糬&開心果忌廉芝士,而且上層灑上經香烤過的開心果碎,開心果控要試~手工雜錦榛子曲奇禮盒 $128共有15塊曲奇,有三款口味,分別為原味榛子、伯爵、海鹽黑朱古力,每塊獨立包裝,適合下午茶配茶吃作小點心,亦適合送禮。夏日椰香芒果斑蘭輕奶油罐子蛋糕 $45夏日代表水果芒果遇上斑蘭蛋糕,入口是香甜的芒果粒與斑蘭葉交融的清香,推介!
開心果流心麻糬牛油鬆餅 $45

手工雜錦榛子曲奇禮盒 $128

夏日椰香芒果斑蘭輕奶油罐子蛋糕 $45
  • 開心果流心麻糬牛油鬆餅
2024-07-05 55 views
尖沙咀呢間餅店.裝修風格優雅裡面擺放多款蛋糕曲奇每天新鮮製作.賣相吸引✨開心果流心麻糬牛油鬆餅外層添上粒粒開心果碎裡面加入麻糬.口感軟軟糯糯✨Oreo Mashmallow厚厚嘅曲奇好有份量上面放上Oreo 同綿花糖甜而不漏.大人小朋友都喜愛✨夏日椰香芒果輕奶油蛋糕添加輕奶油.再配上新鮮芒果肉同椰子充滿層次感.香甜鬆軟✨手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒鐵盒裝牛油曲奇.每片獨立包裝送禮嘅最佳選擇所有食品都好精緻,送禮自食都得🥰

尖沙咀呢間餅店.裝修風格優雅

裡面擺放多款蛋糕曲奇
每天新鮮製作.賣相吸引

✨開心果流心麻糬牛油鬆餅
外層添上粒粒開心果碎
裡面加入麻糬.口感軟軟糯糯

✨Oreo Mashmallow
厚厚嘅曲奇好有份量

充滿層次感.香甜鬆軟

✨手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒
鐵盒裝牛油曲奇.每片獨立包裝
送禮嘅最佳選擇

所有食品都好精緻,送禮自食都得🥰
2024-06-26
一向都好鍾意食甜品同埋曲奇嘅我.身邊朋友成日都會推介比我食.最近朋友介紹尖沙咀有一間曲奇好啱我.咁啱經過去開iSquare所以去買來試吓😬食物方面:⚪️1盒手工雜錦榛子曲奇禮盒入邊有三款曲奇(原味榛子.伯爵茶榛子.海鹽黑朱古力榛子)曲奇獨立包裝方便衛生.曲奇鬆脆唔會好甜好食.我最鍾意食海鹽黑朱古力.好match👍🏻⚪️美祿恐龍焦糖果仁輕奶油罐子蛋糕蛋糕層次好分明.係好鬆軟嘅蛋糕配合好滑嘅忌廉.上面仲有層焦糖果仁醬.味道都唔會好甜好夾.而且有果仁令到蛋糕更加有口感🤪⚪️黑松露奶油芝士軟心曲奇睇落黑色一舊平平無奇.但係打開就聞到黑松露味.食落仲有芝士味.配埋軟心曲奇唔乾好食😋⚪️焦糖脆餅榛子朱古力軟心曲奇見到焦糖脆餅真係抗拒唔到.呢個配搭真係冇得輸.賣相又靚.好食😋整體方面:店舖好易搵都好靚.所有野都擺得好整齊.對於鍾意食甜品嘅我真係花多眼亂😝因為天氣太熱所以冇買到芝士蛋糕.淨係買咗一個罐子蛋糕即刻食.而另外就買咗曲奇返屋企食.啱晒我留喺屋企攤住冷氣同老公一齊食🤪曲奇做得好出色.特別係手作軟心曲奇.味道種類好多好特別.都唔會好甜好食👍🏻下次一定要試埋其他蛋糕🙌🏻
一向都好鍾意食甜品同埋曲奇嘅我.
身邊朋友成日都會推介比我食.
最近朋友介紹尖沙咀有一間曲奇好啱我.
咁啱經過去開iSquare所以去買來試吓😬

食物方面:

⚪️1盒手工雜錦榛子曲奇禮盒
入邊有三款曲奇
(原味榛子.伯爵茶榛子.海鹽黑朱古力榛子)
曲奇獨立包裝方便衛生.
曲奇鬆脆唔會好甜好食.
我最鍾意食海鹽黑朱古力.好match👍🏻

⚪️美祿恐龍焦糖果仁輕奶油罐子蛋糕
蛋糕層次好分明.係好鬆軟嘅蛋糕配合好滑嘅忌廉.
上面仲有層焦糖果仁醬.味道都唔會好甜好夾.
而且有果仁令到蛋糕更加有口感🤪

⚪️黑松露奶油芝士軟心曲奇
睇落黑色一舊平平無奇.
但係打開就聞到黑松露味.
食落仲有芝士味.配埋軟心曲奇唔乾好食😋

⚪️焦糖脆餅榛子朱古力軟心曲奇
見到焦糖脆餅真係抗拒唔到.
呢個配搭真係冇得輸.賣相又靚.好食😋

整體方面:
店舖好易搵都好靚.所有野都擺得好整齊.

對於鍾意食甜品嘅我真係花多眼亂😝
因為天氣太熱所以冇買到芝士蛋糕.
淨係買咗一個罐子蛋糕即刻食.
而另外就買咗曲奇返屋企食.
啱晒我留喺屋企攤住冷氣同老公一齊食🤪
曲奇做得好出色.特別係手作軟心曲奇.
味道種類好多好特別.都唔會好甜好食👍🏻
下次一定要試埋其他蛋糕🙌🏻
手工榛子牛油曲奇禮盒曲奇好重牛油香 又脆又鬆化一盒入面有三隻口味 原味榛子 朱古力榛子同埋伯爵茶榛子 每款各有特色 最值得一讚係全部獨立包裝 食嘅時候唔會整污糟手 亦唔怕開封太耐未食得完而影響口感 西柚伯爵茶輕奶油罐子蛋糕賣相精美 面層有乾花及微酸西柚果肉 中層有伯爵茶海綿蛋糕夾住輕盈奶油 食落層次非常豐富 椰子斑斕scone濃濃椰香撲鼻而至 再配上額外跟既椰漿 棷子愛好者必須要試下呢款新出既鬆餅 整體濕潤度同甜度亦拿捏得恰到好處無論送禮 自用 定係散水餅雙魚小姐有多款產品 絕對係一個好好嘅選擇
手工榛子牛油曲奇禮盒
曲奇好重牛油香 又脆又鬆化

椰子斑斕scone
整體濕潤度同甜度亦拿捏得恰到好處

無論送禮 自用 定係散水餅
雙魚小姐有多款產品 絕對係一個好好嘅選擇

2024-06-26 36 views
▫️相信無乜女仔會對甜品抗拒😝 路過俾呢間甜品店吸引到🤩 店面幾大,產品種類都好多~ 有多款蛋糕、軟曲奇、同曲奇禮盒✨ 我份人比較貪心,就每樣都揀一款黎試下先😆🍪 黑松露奶油芝士軟心曲奇 $45▫️平時黑松露配鹹點食得多,估唔到用黎製作曲奇都幾出色😍 入口充滿黑松露香氣,中間有奶油乳酪好creamy,唔怪得知介紹牌上會貼住'一試難忘‘啦🥳🍰 開心果巴斯克芝士蛋糕 $60▫️開心果味好香濃,唔會過甜過膩,芝士蛋糕都好軟滑😋 蛋糕盒內仲附設叉仔好貼心🥰🌰 手工雜錦榛子曲奇禮盒 $128▫️有3款口味,全部都獨立包裝,送禮. 流🎁 原味榛子好香又鬆脆🌰 海鹽黑朱古力鹹甜交融,味道層次比較豐富🍫 而個人最鐘意伯爵茶,茶味香濃,食落感覺清新啲🫖🤣

🍪 黑松露奶油芝士軟心曲奇 $45

🍰 開心果巴斯克芝士蛋糕 $60

🌰 手工雜錦榛子曲奇禮盒 $128

2024-06-22 27 views
Happy Friday臨收工咁啱見到有特價,就去買咗幾件試吓~好多款,而且有最近好興嘅開心果~~就揀咗開心果曲奇同埋可麗露~~🍪味道都幾唔錯,同屋企人share唔會太膩~🍊西柚蛋糕都幾Refreshing🥰🍫朱古力焦糖scone 好香軟又唔會好甜👍🏻👍🏻

🍪味道都幾唔錯,同屋企人share唔會太膩~
🍊西柚蛋糕都幾Refreshing🥰
🍫朱古力焦糖scone 好香軟又唔會好甜👍🏻👍🏻
2024-06-22 63 views
今天在尖沙咀九龍酒店附近發現到新驚喜,在漢口道這甜品專門店真的是一個隱藏在城市角落的甜蜜秘境,是甜品控的一大選擇。一進門,就被店內琳琅滿目的蛋糕、曲奇和鬆餅所吸引,每一款都如同藝術品般精美,令人垂涎欲滴。手工雜錦榛子曲奇禮盒包含了三種不同風味的曲奇,原味曲奇口感酥脆,榛子的香氣四溢,入口即化;海鹽黑朱古力曲奇則是鹹甜交織的奇妙組合,黑朱古力的濃郁與海鹽的輕盈相互襯托,層次感豐富;伯爵茶曲奇則帶有淡淡的茶香,與榛子的香氣相互融合,為味蕾帶來獨特的體驗。濃厚抹茶巴斯克芝士蛋糕這款蛋糕的抹茶味濃郁而不失清新,巴斯克芝士的醇厚與抹茶的清甜在口中碰撞出美妙的火花。蛋糕的質地柔軟細膩,每一口都是享受。濃厚抹茶牛油鬆餅配京都抹茶醬鬆餅外皮金黃酥脆,內餡則是抹茶與牛油的完美結合,口感豐富多層次。搭配京都抹茶醬,更是將抹茶的香氣推向了極致。開心果流心麻糬牛油鬆餅開心果仁碎、開心果仁醬、開心果忌廉芝士內餡層層疊加,每一口都能夠嚐到開心果的獨特香氣和牛油的醇厚口感。麻糬的外皮則是軟糯有彈性,與內餡形成了鮮明的對比。

濃厚抹茶巴斯克芝士蛋糕

濃厚抹茶牛油鬆餅配京都抹茶醬

開心果流心麻糬牛油鬆餅

2024-06-17 30 views
好快又到散水既時候,又係時候揀返回禮送俾人。物輕情意重,很想派下餅,為大家留下美好的回憶。草莓蛋白輕奶油罐子蛋糕粉紅色的浪漫,具少女風。香甜嘅士多啤梨配上絲滑嘅奶油。層次豐富,口感輕盈,蛋糕好軟熟手工雜錦榛子曲奇禮盒睇嚟要買幾盒先至足夠派畀同事,咁不如自己食咗先。曲奇非常鬆化,喜歡佢獨立包裝,夠曬衛生。有伯爵茶榛子,海鹽黑朱古力榛子,仲有原味榛子,每一款都好好食。朱古力曲奇我好喜歡佢嘅可愛造型,你叫我點捨得食呢!佢係一隻啤啤熊嘅造型,好多朱古力,佢係軟心嘅曲奇,所以食起黎煙韌但係又好柔軟,我覺得唔算太甜。

草莓蛋白輕奶油罐子蛋糕

朱古力曲奇

2024-06-16 11 views
尖沙咀有間網紅餅店🍪佢係由網店變成實體店📍入邊選擇好多💓盒裝曲奇,貝殼蛋糕,巴斯克蛋糕,手工飲品及杯子蛋糕等🍰款款都好吸引🤤 店里裝修好靚✨好多打卡位📸仲有枱提供,買完可以即時嘆下🥰🍪雜錦榛子牛油曲奇呢款曲奇有驚喜到我哋😍一打開包裝已經聞到好香濃,咬落超鬆化,以杏仁粉為主嘅牛油曲奇,意大利榛子醬做為原材料,唔怪得咁香💕而且都係小甜的🥰真係好唔錯😌共有3款口味,原味榛子,伯爵茶榛子,海鹽黑朱古力榛子,無論送人定自用都好適合💖推薦🫶🏻🍰美綠恐龍焦糖果仁輕奶油罐子蛋糕一層蛋糕加一層奶油,食落仲會有焦糖粒,果仁連埋蛋糕食,增加口感,蛋糕夠鬆軟,有少少濕潤,少甜嘅口感食多幾啖都唔會有罪惡感🤭🍫粒粒朱古力軟心曲奇熊仔造型超可愛🥰外層鬆化曲奇餅咬口係軟心🫶🏻好正😋每啖都咬到朱古力粒🍫超大塊😉下次要買多幾款試下😋
尖沙咀有間網紅餅店🍪佢係由網店變成實體店📍

🍪雜錦榛子牛油曲奇

🍰美綠恐龍焦糖果仁輕奶油罐子蛋糕

🍫粒粒朱古力軟心曲奇
2024-06-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2024-06-10 43 views
喺尖沙咀漢口道一帶遇到一間網紅餅店,買咗啲鬆餅和曲奇試吓。店舖散發着簡約歐洲少女風。環境舒服,可堂食或外賣,大家可以忙裡偷閒,坐下來靜靜飲杯咖啡食件餅,也不錯哦咖啡還有優惠添。店舖還設有試食區,加上店員殷細心介紹,可以慢慢揀啱試啱先至買。收穫十分豐富,我買咗一盒手工曲奇和幾件蛋糕鬆餅。手工雜錦榛子曲奇禮盒聽店員介紹和其他餅店不同之處喺材料以杏仁粉為主的牛油曲奇,堅持採用純意大利榛子醬作為主要原料,大幅減少了牛油用量,使口感更香濃和鬆化。禮盒包括三種風味,原味榛子、伯爵茶榛子和海鹽黑朱古力榛子。黑朱古力厚曲奇黑朱古力好濃郁,內部鬆軟黏稠,外層餅乾鬆脆配搭原顆的巧克力粒,有雙重口感,是朱古力腔必然心動。
開心果麻糬鬆餅使用來自意大利的開心果醬,還有很多堅果碎碎鋪面,再加埋中間的麻糬QQ的,埋一齊食口感豐富。西柚伯爵茶輕奶油罐子蛋糕鐘意食蛋糕但又唔想太大負擔和少甜既朋友可以試試。賣相十分可愛,一層一層的,放在小罐子內,方便外帶。我揀咗西柚加伯爵茶組合,酸酸澀澀西柚再加上伯爵茶的茶香,組合相當有驚喜。食完都唔會有罪惡感。
喺尖沙咀漢口道一帶遇到一間網紅餅店,買咗啲鬆餅和曲奇試吓。

咖啡還有優惠添。
收穫十分豐富,我買咗一盒手工曲奇和幾件蛋糕鬆餅。

開心果麻糬鬆餅
使用來自意大利的開心果醬,
2024-05-30
  • 開心果麻糬鬆餅
2024-06-06 80 views
朋友說吃過這店的罐子蛋糕回不了頭,那今天家中的小聚會下午茶就買它了~美綠恐龍焦糖果仁輕奶油罐子蛋糕~罐子裡分了數層蛋糕,以奶油作間隔,鬆軟香滑,帶點奶油的鹹香,頂層還加了很多果仁,層次感豐富~焦糖脆餅榛子朱古力軟心曲奇~頂上插著了兩條焦糖脆餅,中層是流心的榛子醬,甜甜的,下午茶吃這個最適合~開心果流心麻糬牛油鬆餅~不太甜的,外層超多香脆的開心果碎,鬆餅香軟,中層是煙韌香糯的麻糬,口感一流~雜錦榛子牛油曲奇~內裡有原味、海鹽黑朱古力及伯爵茶味道,原味曲奇很香牛油味,鬆化好吃;海鹽黑朱古力的朱古力味道香濃,相比普通曲奇沒那麼甜;而伯爵茶味道的茶味相當香,吃後口腔內的茶味還會逗留一段時間,吃後心情特別好~

特地來到尖沙咀尋找好吃的甜品店過過口癮🤭從地鐵站上去漢口道就找到這間蛋糕曲奇店,優雅又高級的法式風格,一下就吸引了阿婆的注意🌟這間店主打以時令新鮮水果製作的蛋糕、厚身的美式曲奇,還有阿婆大愛的麻糬系列♥️全部都是以日本及歐洲的優質原材料製作~會拉絲的麻薯很誘人♥️內餡還有大塊的芝士🌟甜鹹甜鹹的~紅絲絨是阿婆喜歡的甜點之一♥️是朱古力但不像朱古力~吃起來比朱古力本人順口輕盈🌟好喜歡~曲奇內充滿了有滿滿的開心果碎,再夾雜着黑朱古力片🌟開心果的味道濃郁~還有醇厚的黑朱古力味🔥曲奇口感實在又鬆軟♥️除了蛋糕系列及厚曲奇系列,還有多款禮盒可以選購🌟這款榛子曲奇與普遍看見的做法不同,並不是以杏仁粉為主義是使用了純意大利榛子醬為主🌟每口都能吃到濃郁的榛子香氣🔥禮盒內有三款口味,分別是原味榛子、伯爵榛子、海鹽黑朱古力榛子🌟不同口味輪流吃,不會膩👍🏻看顏色都感覺到夏日的氣息~椰片洒在芒果肉上,有芒果的甜味也有椰子的香氣🌟班蘭蛋糕夠鬆軟,空氣感滿滿~輕奶油可以降低罪惡感,整體搭配十分好♥️
紅絲絨麻糬芝士曲奇
開心果黑朱古力曲奇
2024-06-03
紅絲絨麻糬芝士曲奇
開心果黑朱古力曲奇
  • 紅絲絨麻薯芝輕曲奇
雙魚小姐出新品啦,手工榛子牛油曲奇禮盒包裝簡約,內含三種口味曲奇餅:原味榛子伯爵茶榛子海鹽黑朱古力榛子食落口感口感鬆脆,非常鬆化但不油膩,滿滿堅果香氣,原來用咗意大利榛子醬,以榛子醬取代牛油用量,成件事變得健康好多!焦糖脆餅榛子朱古力軟心曲奇焦糖脆餅曲奇鬆脆一咬落去入邊食到榛子朱古力軟心,面頭脆餅配埋軟心曲奇雙重口感;另一款係雙魚小姐皇牌曲奇開心果流心麻糬牛油鬆餅,中間有流心麻糬同埋開心果軟心,陣陣果仁香~夏日椰香芒果斑蘭輕奶油罐子蛋糕斑蘭蛋糕同奶油相隔,奶油裡有滿滿芒果肉、脆脆椰子片,口感豐富唔會太甜,非常適合夏天一款甜品📍Miss Pisces Creations九龍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心9A號

原味榛子
伯爵茶榛子
海鹽黑朱古力榛子

焦糖脆餅榛子朱古力軟心曲奇

📍Miss Pisces Creations
九龍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心9A號
店內的手工曲奇,鬆餅和芝士蛋糕都是一試難忘,而且有幾個小座位可以買件蛋糕,喝杯咖啡休息一下。【開心果流心麻糬牛油鬆餅】店員推薦我這款大熱的開心果流心麻糬牛油鬆餅,『麻糬控注意了』外層金黃酥脆的鬆餅配上綿密軟糯可拉絲的麻糬,面層還有很多開心果碎,外脆內軟令人驚喜連連。【威士忌tiramisu巴斯克芝士蛋糕】我自己大推這個威士忌tiramisu巴斯克芝士蛋糕,之後還會再買來吃!威士忌咖啡和巴斯克芝士蛋糕完美融合。前者以威士忌取代傳統冧酒,為經典意式甜點注入新意,後者則是濃郁軟滑的芝士蛋糕,未吃先醉。【雜錦榛果牛油曲奇】值得一提的還有店內有很多已獨立包裝好的手工餅干,仲有得試吃,很推薦買給朋友送禮。雜錦榛果牛油曲奇一盒有三個味,原味,鹽味黑朱古力,同伯爵茶味,不同於市面上以杏仁粉為主的牛油曲奇,採用100%純意大利榛子醬作為主要原料,減少牛油用量,口感鬆化,入口即溶,每個味都好香濃特出,吃很多塊都不會膩,是絕佳的茶點選擇。總結,雙魚小姐的每一道甜品都精心設計,在視覺和味蕾上都給人耳目一新的感受。甜品愛好者而言,這裡無疑是值得一試。

【開心果流心麻糬牛油鬆餅】

【威士忌tiramisu巴斯克芝士蛋糕】