2021-12-07
星期日中午去食,等位情況可以,等咗半個鐘入得,坐位舒適!今次我哋試咗以下套餐及小食:前菜:麻油拌蒟蒻,原味泡菜,紅蘿白翠玉瓜前菜可以無限添加!當中麻油拌蒟蒻,同原味泡菜我覺得好好味,特別係蒟蒻好夠韓式麻油味,勁香!🐷 🥔脊骨土豆鍋配飯 $78 👍👍👍估唔到係今餐入面最驚喜嘅菜式!好好味!係同喺韓國食嘅薯仔排骨湯味好相似,只係無喺面加紫蘇籽粉。 脊骨份量十足,肉亦唔鞋而又有肉香,薯仔夠淋,湯又好飲🤤 係今餐嘅白飯小偷👍 係今餐嘅MVP🤣 🥬🐂 韓味滋補牛肉湯配飯🌶️ $92其實係菜+牛肉絲+幾片肉片嘅湯飯,菜嘅份量好多,肉絲同肉片都係瘦肉,湯味較濃帶微辣,配飯食都好味,一定夠飽。 假如鐘意食瘦肉+菜嘅朋友,哩個飯就岩喇。🐂🧅極級霜降牛肉釜飯 $128哩個飯需要等20-30分鐘,但為咗試「極級霜降牛」我願意等!但嚟到,我有少少失望,因為over cook咗,有啲韌😢 配上濃郁嘅洋蔥汁,無咗牛本身嘅味道😢 哩個飯我會建議開個爐俾個客自己燒嚟食,咁大家都無交嗌😂 🐷🍍脆炸特選黑毛豬肩肉 $98脆口啖啖肉😋 仲配咗新鮮菠蘿,同椰菜沙律。雖然服務員人手有待增加,見大家都滿場飛,但每位都好有禮貌,同
今次我哋試咗以下套餐及小食:
前菜:
麻油拌蒟蒻,原味泡菜,紅蘿白翠玉瓜
🐷 🥔脊骨土豆鍋配飯 $78 👍👍👍
估唔到係今餐入面最驚喜嘅菜式!好好味!
係同喺韓國食嘅薯仔排骨湯味好相似,只係無喺面加紫蘇籽粉。
🥬🐂 韓味滋補牛肉湯配飯🌶️ $92
🐂🧅極級霜降牛肉釜飯 $128
🐷🍍脆炸特選黑毛豬肩肉 $98
脆口啖啖肉😋 仲配咗新鮮菠蘿,同椰菜沙律。
雖然服務員人手有待增加,見大家都滿場飛,但每位都好有禮貌,同埋好快手👍
下次試吓燒嗰邊先得😋