2023-01-13 252 views
Moment係元朗出名食All Day Breakfast嘅Cafe,全日都供應早餐之餘,仲有好多款式可以選擇,適合任何時候都想輕食的女士。在鬧市中竟然有間清新嘅Cafe,佢位於學校對面相對寧靜,門前種滿盆栽,花都開得好茂盛,七彩繽紛。每次嚟到都會想坐門前張枱,猶如置身於一個小花園嘆早餐一樣,好有田園feel。#班尼廸蛋 $45已經嚟食過幾次,唔知點解每次都係叫Egg Benedict,喺呢度食價錢真係超抵,已經包飲品、沙律同生果。不過食材方面就比較平實,English Muffin上面有片裝芝士、番茄、水波蛋。荷蘭醬煮得香濃,夾埋一刀切落水波蛋流出嚟嘅蛋汁一齊食,完美配合。#牛角包餐 $45大大個牛角包,夾住火腿芝士番茄生菜,一啖咬落去,牛角包好脆好多碎,配有法蘭克福腸同炒蛋。#雜菌奄列、法蘭克福腸、全麥多士 $45雜菌餡多,奄列煎得厚厚香味濃郁,切開中間有蛋汁,法蘭克福腸煎得夠香,奶醬全麥多士,仲有沙律同新鮮水果,今次水果係橙。#即磨咖啡即磨咖啡香濃,早餐價錢已經包咗熱飲,想添飲每杯加$15。#Moment Cafe地址:元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下63B, C&D舖

班尼廸蛋

#班尼廸蛋 $45

#牛角包餐 $45
雜菌奄列、法蘭克福腸、全麥多士

#雜菌奄列、法蘭克福腸、全麥多士 $45

#即磨咖啡
即磨咖啡香濃,早餐價錢已經包咗熱飲,想添飲每杯加$15。
#Moment Cafe
地址:元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下63B, C&D舖
  • 班尼迪蛋
————————————————————————Moment Cafe地址:元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下63B, C&D舖元朗真的是臥虎藏龍,$50就可以食到高質量all day breakfast😇一個美味的all day breakfast開啟美妙的一天~🟠推薦食物 Recommended 🔹牛角包餐($45):性價比很高,包括芝士火腿牛角包🥐、法蘭克福腸炒蛋和沙律🥗牛角包非常鬆脆,推薦!🔸芝士流心西多士🍞($42):超級邪惡但是超級吸引,水果是2個橘子🍊,需要自行剝皮😂😂但非常甜🟡不推薦食物 Not Recommended 🔹無 No🟠員工 Waiters態度親切🟡環境 Environment 小店經營,田園風裝修🟠總評分Overall (8.5/10)💰$50/person#ezukokofood #ezukokoyuenlong #ezukoko元朗#ezukokowestern #ezukokocafe #ezukoko西式#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #元朗餐廳
————————————————————————

🔹無 No

🟠員工 Waiters
態度親切

🟡環境 Environment

小店經營,田園風裝修

🟠總評分Overall (8.5/10)

💰$50/person

芝士流心西多士
2022-12-13 121 views
元朗有好多好嘢食依間all day Breakfast好出名今日兩點幾黎人唔算好多 排10mins就有位嗌咗個細嘅all day breakfast $50內 有埋飲品仲要唔使加一味道唔錯如果再脆口啲會更好下次肚餓時大all day breakfast
元朗有好多好嘢食
如果再脆口啲會更好
下次肚餓時大all day breakfast
2022-10-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • All Day Breakfast
2022-08-03 458 views
久唔久都會去食嘅早餐價錢合理味道好味每次我都會叫egg Benedict 最鍾意用刀子把蛋切開,看到潺潺蛋黃緩緩流出,跟香濃的荷蘭醬結合在一起,再用叉子叉起連埋麵包一齊食😍😍😍食完心情大滿足另外佢有個小和牛漢堡也不錯,自家製嘅漢堡扒, 滿滿肉汁份量亦都唔會好大早餐食剛剛好不過唯一有待改進是侍應的服務態度~
久唔久都會去食嘅早餐
價錢合理味道好味
每次我都會叫egg Benedict
不過唯一有待改進是侍應的服務態度~
2022-06-11 324 views
特意走過嚟試吓,唔錯,有驚喜,即磨咖啡☕️比出邊香濃,服務態度非常親切,早餐或全日早餐選擇多,食物賣像同味道可以😋,鋪面唔大但舒適,最後就係價錢,物造所值👍🏼
2022-05-05 261 views
今日行過鳳攸南街見到呢間 Moment Cafe 出面種滿植物,好田園feel就睇下有咩食😛主要係西式,堂食都好多人蛋包飯配著條唔錯,仲有沙律同飲品🥤  $55大大份,性價比算高我自己帶咗飯盒買外賣仲有得平$20
主要係西式,堂食都好多人
我自己帶咗飯盒買外賣仲有得平$20
Moment特式蛋包飯配薯角
Other Info. : 買外賣自備餐盒兼走即棄餐具,可以減$20😃
2022-04-21
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Moment特式蛋包飯配薯角
2022-04-03 334 views
之前去過幾次大件抵食味道ok正常今日再去 餐牌寫既同岀泥完全唔一樣要照燒雞扒漢堡配炸薯角嚟到係幾大份既 一定會飽但係入面塊照燒雞扒白到好似豬扒咁冇任何調味 都冇任何照燒感覺 成塊冇色水 唯一有味既係個千島醬都算 叫炸薯角 點知係炒薯角 又係冇味 係乜味都冇 鹽都冇落 重點係仲未煮得熟 仲係爽 未淋唒 油到爆就上枱奶茶冇奶茶味 上到枱有泡 仲以為泥錯咗杯咖啡😑最欣賞係有少少沙律同埋有兩嚿橙 坐出面嘅環境都唔錯嘅 但係得兩張細枱室內就環境好逼 總結來講都唔會再去
之前去過幾次大件抵食味道ok正常
坐出面嘅環境都唔錯嘅 但係得兩張細枱
室內就環境好逼
總結來講都唔會再去
2022-02-10 333 views
經過很多次,今日終於可以試下首先要稱讚店員服務態度很好有耐心介紹和態度親善食物很快送上即磨咖啡和麥包不錯蘑菇很多,但味道有點淡總括是滿意👍✨下次再有放假既時候會再光臨
經過很多次,今日終於可以試下
首先要稱讚店員服務態度很好
有耐心介紹和態度親善
食物很快送上
即磨咖啡和麥包不錯
蘑菇很多,但味道有點淡
總括是滿意👍✨
下次再有放假既時候會再光臨
早餐
早餐
25/12,約好6個朋友食late breakfast,11:00左右,2個朋友先到,見其中一間有棵假桃花樹嗰邊有位就坐低先,點餐之後同個目測5,60幾歲嘅女侍應講,有幾個朋友過緊嚟,可唔可以安排到座位? 唔到五分鐘個女人就啱啱尋尋拜神唔見雞咁樣畀說話我兩個朋友聽,意思係話我朋友人未到就霸曬佢啲位,真係百思不得其解!5分鐘後,我同另外3位朋友開車到咗,見朋友食緊嗰間moment好多人等位,又見隔離果間一模一樣又叫moment cafe,以為係同一間,反正冇得坐埋一圍所以分開食, 問題又出現,個後生女侍應同我哋講完一番說話我哋都唔知佢噏乜,原來係想我哋4個入去坐室內 迫啲坐3個座位,以心為心假期人多都算啦,心諗食物好食就得啦,兩間餐牌食物不一樣, 都算,照點餐,結果等咗廿分鐘未有嘢食,其中一個朋友胃唔舒服想食啲嘢,坐喺假桃花樹嗰邊嘅朋友知道情況就share啲食物攞去畀佢食,唔舒服嘅朋友食左一啖雞蛋個女侍應就上前制止,唔畀佢繼續食,仲要好大聲語帶諷刺講唔可以帶其他餐廳嘅嘢入去食,我朋友問,乜唔係同一間咩? 佢好惡咁講2間係分開經營嘅,我朋友當刻已經好唔開心!最後, 因為大家好唔開心走人,我
最後, 因為大家好唔開心走人,我埋單,銀包我只有一張一千蚊同2張20蚊,收銀唔肯收1000蚊, 叫我去7仔ok搵辦法找散佢,好奇怪食幾百蚊嘢一千蚊唔肯找續?仲有,拒收流通貨幣屬違法行為,當然如果你懷疑懷有偽鈔可以報警,當一刻我真係嬲到有2個諗法,一係一走了之,一係報警搞佢,但係顧及道義,我只能叫朋友返嚟畀錢!! 話咗請客仲要叫朋友返嚟畀錢,真係好樣衰,大家再嬲多次!
仲有,我哋未食完侍應就收走曬我哋啲餐具,咁樣好冇禮貌,其實唔係第一次幫襯,以前唔覺咁惡劣!
純粹分享不愉快經歷,不過假期咁嘅態度,永冇下次!
2021-12-25
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$90 (Breakfast)
2021-12-16 214 views
咁岩妹妹吾駛咁早反工, 特登去雞地睇下有咩早餐食但吾知系咪太早,好多都無開行下行下見到尼間Moment Cafe有All day breakfast就狗衝入去一打開餐牌真系不得了, 好多都好想食!!!!最後好糾結咁, 叫左 迷你漢堡配班尼迪蛋 同 芝士火腿牛角包配腸加粉炒蛋
一打開餐牌真系不得了, 好多都好想食!!!!
2021-12-06
$50 (Breakfast)
2021-10-02 510 views
今日試新嘢 見呢間餐廳食評幾好 星期六同老公中午一到門口 已經近乎滿座雖然鋪頭唔係想像中有精緻裝潢但食物質素幾好 而且比同區抵食$45餐 加$15轉飲品我食咗牛角包餐 老公點左benedict egg餐 牛角包鬆脆可口 哈密瓜都幾甜 沙律幾特別 個汁似沖調特飲既糖水加沙律醬合體 而且包、腸、蛋都夠熱 係杯飲品溫度掙啲如果唔係要靚景打卡 呢度食物絕對超值 值得一試
今日試新嘢 見呢間餐廳食評幾好
星期六同老公中午一到門口 已經近乎滿座
雖然鋪頭唔係想像中有精緻裝潢
但食物質素幾好 而且比同區抵食
$45餐 加$15轉飲品
我食咗牛角包餐 老公點左benedict egg餐
而且包、腸、蛋都夠熱 係杯飲品溫度掙啲

如果唔係要靚景打卡 呢度食物絕對超值 值得一試

2021-09-22 320 views
本身係are they breakfast fans知道呢一間餐廳都幾出名不過長期要排隊好幸運嗰日11:00去到係唔需要排隊叫咗兩個早餐第一個係迷你漢堡配egg benedict兩款食物都好好味不過醬嘅味道好似迷你漢堡中間有一舊肉嗰舊肉唔係漢堡扒而係手打嘅牛肉所以形狀係好手作feel,而且係有牛肉味中間仲有一舊蕃茄而蕃茄係唔酸嘅迷你漢堡嘅size啱啱好你食完之後都仲可以食其他嘢Egg benedict 有少少港式嘅風味不過麵包唔會整得太硬而且蛋煮得啱啱好加埋個醬汁係唔會覺得膩側邊哈密瓜係幾好食第二個係芝士火腿牛角包配腸同埋炒蛋牛角包係好趣不過食嘅時候會跌到周圍都係碎好似餅乾咁樣杯咖啡就正正常常係一般Cafe嘅咖啡申利我個人對咖啡唔識點樣欣賞亦都唔會落糖我係可以成杯飲得晒佢唔會過酸
本身係are they breakfast fans

不過醬嘅味道好似

迷你漢堡中間有一舊肉
嗰舊肉唔係漢堡扒
而係手打嘅牛肉
所以形狀係好手作feel,而且係有牛肉味中間仲有一舊蕃茄
而蕃茄係唔酸嘅
亦都唔會落糖
我係可以成杯飲得晒
佢唔會過酸
2021-08-13 430 views
元朗覓食cafe篇➖ Moment CafeCafe 門口佈置幾靚 有種田園風 放左好多花花草草💐🌻🌼🌸幾特別嘅係每個餐都會有生果 今次有哈蜜瓜🍈好似有得扮下健康💪🏻〰️All Day Breakfast $85材料都幾豐富 好大碟 即刻想影相打卡📸✨《法蘭克福腸 煙辣肉腸 阿歷士黑椒腸》腸仔質地都唔錯 外皮夠脆 唔會煎到乾曬 但味道無乜特別 有一款都幾鹹下🤥✨班尼迪蛋 食落有陣沙律醬味 甜甜地 食唔出有荷蘭醬✨奶醬多啲花生醬好滑 仲有一大堆薯角同Cold cut 火腿 仲唔飽死你🤪呢到嘅沙律醬幾得意 偏粉紅色 係佢地自家秘製🤫🤫都幾唔錯下〰️牛角包餐 $45🥐《芝士火腿牛角包 法蘭克福腸 炒蛋》✨牛角包好鬆軟 好香牛油味 入面塊芝士無融到 不過都唔影響個味道 ✨腸仔配炒蛋呢個組合實無出錯 經典組合 兩者都不過不失 但炒蛋可以再滑啲💰$136 (2人)食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境舒適 ⭐️⭐️⭐️抵食指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️#hkcp_元朗 #hkcp_cafe👉🏻留意返設有人均最低消費$45 嘢飲就普通好正常 嘢食比起平時嘅cafe更多類型選擇 不過唔係行chill chill路線 大家都
元朗覓食cafe篇➖ Moment Cafe

〰️All Day Breakfast $85
材料都幾豐富 好大碟 即刻想影相打卡📸
✨《法蘭克福腸 煙辣肉腸 阿歷士黑椒腸》
All  Day  Breakfast

〰️牛角包餐 $45🥐
《芝士火腿牛角包 法蘭克福腸 炒蛋》
牛角包餐

💰$136 (2人)
食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境舒適 ⭐️⭐️⭐️
抵食指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
#hkcp_元朗 #hkcp_cafe

👉🏻留意返設有人均最低消費$45 嘢飲就普通好正常 嘢食比起平時嘅cafe更多類型選擇 不過唔係行chill chill路線 大家都係食完就走😂😆可能都因為多人等位 CP值真心好高✔️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📍Moment Cafe (元朗)
元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下63B, C&D舖
All  Day  Breakfast
  • All Day Breakfast
2021-07-01 552 views
$45早餐黎講 有賣相有食素 值得排隊食既個人認為冇伏呢個芝士流心西多士必試一個人食哂兩件有啲流裡面座位與座位之間比較窄舒適度界乎茶記同cafe之間門口兩張二人枱有位冇人坐可能係因為天氣太熱太曬啦
$45早餐黎講

門口兩張二人枱有位冇人坐
可能係因為天氣太熱太曬啦

2021-06-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$45 (Breakfast)
  • 流心芝士西多士
2021-05-14 597 views
📍 Moment Cafe放左係草稿好耐嘅moment,終於捨得打喇🥲 我諗元朗人都識呢間嘢,以前翻工已經成日食,份量唔算多但佢真係好好好味,不過佢都有cafe嘅通病,熟食好食水吧好一般🥲而且每份餐都一定堅持會上個生果比你,感覺好營養滿滿呀😂〰️ 因為最近屋企人成日黎食早餐,令我又記翻起呢間嘢,索性出個post介紹下佢啦🤪————————————————————🍳 All Day Breakfast $85佢個all day都好多料,簡直係包羅萬有呀〰️ 淨係腸都3款,仲有cold cut火腿,不能沒有嘅斑尼迪蛋~仲有勁邪惡嘅奶醬多🥺❤️ 真係冇得彈,食完罪惡感直接標升,即刻想行路翻屋企消耗下啲卡路里😂 我次次去佢沙律個醬都有啲唔同 我懷疑係自製嘅醬黎??🥸 今次食呢個係有啲士多啤梨味既醬,好似好杰嘅奶昔咁 好味😋〰️ 至於佢嘅水吧我就唔推薦,之前飲過啲朱古力勁淡,所以今次都係求其叫杯普通檸檬利賓納算😂無謂晒錢〰️🍝 牛油蒜子虎蝦意大利粉 $75巧香蒜味,巧惹味嘅一個意粉!如果比多啲粉我就更好咁🥲每條意粉都炒得好入味,啲蒜味同牛油炒埋啲青椒洋蔥同蘑菇勁香口,好食到光速食哂,好惹味唔會鹹,唔知佢
📍 Moment Cafe
————————————————————
🍳 All Day Breakfast $85

🍝 牛油蒜子虎蝦意大利粉 $75
巧香蒜味,巧惹味嘅一個意粉!如果比多啲粉我就更好咁🥲每條意粉都炒得好入味,啲蒜味同牛油炒埋啲青椒洋蔥同蘑菇勁香口,好食到光速食哂,好惹味唔會鹹,唔知佢用咩汁,有小小甜味係尾,總之就好那好食,完全冇挑剔嘅理由。。蝦比得一隻有啲小😭搞到人唔捨得食 嗚嗚tvt 比多隻唔得咩🥲搞到成碟嘢好似食配菜咁🥲拿,呢張圖就睇得清楚我講嗰嗰士多啤梨醬啦,你哋睇,真係奶昔咁嘅色架😆
————————————————————-
📍 地址:

Moment Cafe (元朗)
元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下63B, C&D舖