2022-02-22
周不時得閒都會出沙田行街,行晒成個新城市之後行左過隔離沙田廣場,見到呢間的的骰骰嘅舖頭,見到玻璃櫃入面有好多滷味 作為滷味控嘅我即刻行入去睇吓。呢間應該係新鋪,我未聽過個名,但係舖頭嘅裝修都幾有台灣嘅味道。醒起聽日要去同朋友car camping,所以決定買啲一盒盒分比朋友食。今次我揀咗口水雞半隻、活力雞中翼、紅油脆耳同埋麻辣爽肚。首先我想講,盒口水雞超足料,成盒野直頭係重嫁!!!醬汁超濃味,要麻有麻要辣有辣,好鍾意個醬汁。佢唔係真係好似大陸嗰啲四川辣,而係香港人都好接受到果種辣~ 隻雞好滑,好啱送飯。紅油脆耳係我本次最愛!超爽口超好咬!個辣仲要好惹味,好好食好開心呀!麻辣爽肚個辣其實好正,但對我呢個食譚仔三小辣既人來講有啲太辣,我唔係好食得哂。但爽肚既部分好好食,好爽口!整體來講好滿意,一定會再買黎食(P.S. Sorry唔多相,因為我地太急食哂😂)
整體來講好滿意,一定會再買黎食
(P.S. Sorry唔多相,因為我地太急食哂😂)