2024-07-26 119 views
打完波返屋企,差唔多9點行過九龍塘站收費區既Mrs Fields曲奇🍪有一大堆人,feel到有嘢發生,問收銀就知9點有買3送3曲奇🍪,一到9點就排隊,叫咗朱古力🍫果仁🥜、白朱古力🍫果仁🥜同咖啡☕️特韌,咖啡☕️特韌濃味好食😋,朱古力🍫果仁🥜偏甜都啱我
2024-07-26
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$54 (Last Night Supper)
朱古力🍫果仁🥜曲奇
  • 咖啡特韌曲奇
  • 朱古力果仁曲奇
  • 白朱古力果仁曲奇
✴️紅絲絨白朱古力配忌廉芝士🧀紅絲絨中間有勁濃嘅忌廉芝士,再配埋白朱古力,一啖就可以食哂多重滋味,豐富嘅口感👍🏻而且又唔會太甜,啱啱好!✴️牛奶朱古力配榛子醬🍫整體比較甜,啱哂我呢個甜品控😬🤗焗完之後曲奇內餡變軟,食到嘅朱古力同埋榛子醬味道更加濃郁👅正🌟🩷🌟🩷🌟🩷🌟🩷🌸建議享用前使用微波爐或焗爐翻熱,令曲奇內餡稍微變軟,帶來更加濃郁的口感,美味加倍提升🌸 零售價:HK$40/件🌸最佳食用期:常溫7天
✴️紅絲絨白朱古力配忌廉芝士🧀

✴️牛奶朱古力配榛子醬🍫

🌟🩷🌟🩷🌟🩷🌟🩷

🌸 零售價:HK$40/件
🌸最佳食用期:常溫7天
2023-08-23 206 views
每次轉車一定路過的曲奇店🍪,除了曲奇最出名的是鬆餅。今次買了椰子芒果鬆餅同香蕉合桃鬆餅。椰子芒果鬆餅,芒果味唔突出,面有好多椰絲。香蕉合桃鬆餅好香食落有淡淡的香蕉🍌味,蛋糕底唔乾好食面還有合桃食落脆脆的
每次轉車一定路過的曲奇店🍪,除了曲奇最出名的是鬆餅。
今次買了椰子芒果鬆餅同香蕉合桃鬆餅。
椰子芒果鬆餅,芒果味唔突出,面有好多椰絲。
香蕉合桃鬆餅好香食落有淡淡的香蕉🍌味,蛋糕底唔乾好食
面還有合桃食落脆脆的
2021-09-28 890 views
今日收工收遲左要ot,本來心情都唔係咁好,點知行過九龍塘見到好多人排隊,先去望一望,塊板寫9點半後曲奇買三送三,鬆餅買2送2,平時行過覺得唔抵食,見到咁平緊係要買。買左3隻味試🐥三料朱古力🐥甜心朱古力🐥白朱古力薑餅曲奇曲奇真係好香,而且都好足料,一塊有好多朱古力,曲奇食落煙煙韌韌帶住牛油既香味,口感同普通曲奇唔到,好好味呀不過你預食完一塊真係要飲好多水😂同埋食一塊已經漏漏地,要再等下先再食到🤣

買左3隻味試

🐥三料朱古力
🐥甜心朱古力
🐥白朱古力薑餅曲奇

2021-04-30 686 views
放工經過離遠見買3送1,原來係鬆餅,都幾多選擇,選了4款不同的。Cranberry, raspberry, chocolate coffee, 仲有一個香蕉合桃聞落好香,食了raspberry, 食落都幾鬆軟,不過甜了一點,但係有啲莓既酸,都叫可以中和少少甜,整體來說都幾好食以買3送1黎講,價錢都幾經濟不過鬆餅呢啲間中食下就好,太肥了下次再食,一定要試藍莓!今次係有既,但買完先見到,想轉但唔好麻煩職員啦,留待下一次再食

以買3送1黎講,價錢都幾經濟

不過鬆餅呢啲間中食下就好,太肥了

下次再食,一定要試藍莓!
2021-04-29
Type of Meal
Other
2020-12-24 683 views
Mrs. Fields 的饼食不便宜,但很有吸引力,每次经过都会闻到阵阵香味。早上在九龙塘地铁店转乘火车,店刚开铺不久,又时值圣诞节,就进去买点东西送给小朋友。玻璃柜内放着不同口味的曲奇饼和 muffin, 店员告知是早上新鲜运到,很有冲动地即时买了两块做早餐。另外还有不少圣诞礼盒套装,全部都是以圣诞老人为主角。大部分的价格都不超过100元,有些是密封瓶子,里面放了些曲奇饼干,吃完还有实际用途。花了80元买了一个瓷制存气瓶子,即时挑选了12块小曲奇,当时圣诞礼物送给小朋友。

Muffin

2020-12-24
TakeAway
$110 (Breakfast)
2020-10-17 651 views
周不時經過Mrs. Fields, 都會深深被那濃郁曲奇的香氣吸引住, 但又不敢進去, 匆匆而過.難得今日人不多, 慢慢的挑了一件滿足一下好奇心! 紅莓曲奇-- 在手中是不熱不暖的, 冷卻了吧. 期待的曲奇香氣變得淡淡的, 咬下去不脆, 是像受了潮的雞仔餅, 非常失望. 甜度極高, 可比美日本甜點也為之不過. 喜歡吃的人應該會是嘗甜的人吧!時常都盼望的美食, 原來只可放在心中, 沉浸於牛油香氣中還好. 在現實中會徹底幻滅的, 只可遠觀.

難得今日人不多, 慢慢的挑了一件滿足一下好奇心!

紅莓曲奇-- 在手中是不熱不暖的, 冷卻了吧.

2020-09-14
TakeAway
$15 (Tea)
2020-08-27 543 views
經過嗰度嘅時候,聞到一道好香嘅曲奇味跟住就見到菲爾斯曲奇專賣店,聽人講呢度嘅曲奇好出名,所以就買咗幾塊試吓美國軟心曲奇($15)有幾款口味,例如朱古力。由於個人係朱古力控,所以就買咗朱古力軟心曲奇🍪吃完後,我可以形容它令我滿口留香,回味無窮。它的口感軟軟的,容易入口,亦都好鬆化😍,好香朱古力味🍪,絕對稱得上是曲奇界的畢加索。
經過嗰度嘅時候,聞到一道好香嘅曲奇味

吃完後,我可以形容它令我滿口留香
Other Info. : 我發現自己應該買多幾塊,因為真係好好味😂😂😂😂
2020-07-29
  • 美國軟心曲奇
2019-10-09 986 views
途經又見我至愛吃的曲奇🍪⋯⋯每次經開,都不其然就想食,就好似魔鬼同天使的選擇,每次都敵不過隻魔鬼,佢係曲奇🍪餅.........😂(人人都覺得曲奇餅🍪一定係脆卜卜,其實唔一定)我就係鐘意呢度既曲奇餅🍪,有D係鬆化口感,有D係咽硬口感,有D係脆既口感,各有特色👍以前我唔係甘鍾意食鬆餅蛋糕🧁⋯⋯,但自從有一次食過之後,又愛上吃了。又鬆化,又香朱古力味,又香咖啡味,又有多款味道選擇👏👏👏呢D魔鬼🦹‍♀️🍪,實在太誘惑,好彩昵D魔鬼🦹‍♀️🍪係善良的...........😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
途經又見我至愛吃的曲奇🍪⋯⋯
2019-06-14 619 views
經過九龍塘地鐵站聞到好香鬆餅味,今日心情又麻麻,特別想食甜點買咗個Double chocolate muffin,朱古力味真係double,超級濃郁,仲有好多朱古力粒粒灑喺上面,好足料個鬆餅就唔算鬆軟,偏硬,如果可以再軟身少少就好。另外味道好甜,唔鍾意食咁甜嘅人可能麻麻,不過食嚟轉換吓心情都不錯
2019-06-01 570 views
香港好多地鐵站都會有Mrs Field Cookie既蹤影。Mrs Field Cookie內所售賣的食品都不少如:曲奇、鬆餅、蛋糕、朱古力批可供選擇。更有一些袋裝朱古力出售如:菲斯朱古力、格斯朱古力等...更貼心的,是他們有一些禮盒/禮物可購買後,加入曲奇作送禮之用。重點黎到啦~Mrs Field Cookie 每日晚上九點半後都會做一個大優惠 - 買三件送三件(曲奇)雖然到了晚上九點半後,選擇可能會較少,但係不用$50便可以食到6塊,認真抵!食曲奇一般會選擇有果仁的,貪食落會更有口感。白朱古力果仁曲奇 - $15食落白朱古力味較淡,但果仁烘得香脆。牛奶朱古力曲奇 - $15牛奶朱古力曲奇組合簡單,食落煙韌富牛油香味,輕輕咬下朱古力粒,更添可口。

更有一些袋裝朱古力出售如:菲斯朱古力、格斯朱古力等...

重點黎到啦~

食曲奇一般會選擇有果仁的,貪食落會更有口感。

白朱古力果仁曲奇 - $15
食落白朱古力味較淡,但果仁烘得香脆。

牛奶朱古力曲奇 - $15
2019-04-15 422 views
個人好喜歡依個品牌既出品不論 曲奇🍪 鬆餅因為真系超濃郁 牛油香 而且都好足料特別推薦:朱古力特靱 肉桂 牛油 雙料朱古力特靱口感好特別 咬落煙煙韌韌肉桂味 好特別 暫時依兩種味道 都系依個品牌 第一次見 出面未見過鬆餅🥞推薦: 藍梅 雙料朱古力 喜歡食忌廉的 都有忌廉藍梅 亦都系唔錯既選擇老實講 好味就好味 但價錢偏貴 成$15塊如果平時行過 只會買一兩塊但有時甘岩撞正 特價時段 曲奇買3送3 馬上曲奇 鬆餅 都買一袋抵好多 不過9龍塘依間分店 好旺好搶手 成日都好多已經冇咩款揀大家想試就要趁早啦
個人好喜歡依個品牌既出品
2019-04-15
Type of Meal
Breakfast
2018-03-24 740 views
Mrs Fields 原來已經喺香港屹立35年。佢。就係有種魔力。你明知佢甜度極高, 熱量爆燈, 但就係有個心癮, 間中會想起佢。今日我決定要食heavy中嘅heavy, double chocolate muffin。Mrs Fields嘅muffin份量唔算大。不過就非常足料, 半溶朱古力粒佈滿整個muffin。沖杯熱茶邊飲邊食, 就正好中和甜膩感。Muffin表層烤乾, 微脆, 食落係介乎於蛋糕與曲奇之間嘅感覺, 呢個口感正正就係佢最吸引我之處, 而下層嘅蓬鬆程度可能係Mrs Fields 出品嘅獨特之處, 不過我就覺得有點over啦, 輕輕拎起就已經散曬。
Mrs Fields 原來已經喺香港屹立35年

佢。就係有種魔力

Double chocolate muffin

Mrs Fields嘅muffin份量唔算大。

, 輕輕拎起就已經散曬。
Double chocolate muffin
  • Doublechocolatemuffin
  • Doublechocolatemuffin
2017-12-17 432 views
又到聖誕🎄,又到聖誕🎄收到朋友送既第一份Mrs fields聖誕禮物 打開之前重估梗,會係朱古力,曲奇定鬆餅呢係罐外已經聞到好香既曲奇🍪一打開原來係6塊曲奇!收到食物做禮物🎁係最開心嫁!因為我鐘意食又可以同朋友分享,一齊食!牛油朱古力曲奇*2三料朱古力曲奇夏威夷果仁曲奇純朱右力曲奇白朱古力曲奇個聖誕卡牌後面建議放入微波爐叮一叮先,香濃熱辣辣既曲奇就會程現於眼前我食左牛油朱古力曲奇🍪,叮完之後好香既牛油味,加埋朱古力碎都好多,真係超好食
又到聖誕🎄,又到聖誕🎄
收到朋友送既第一份Mrs fields聖誕禮物
打開之前重估梗,會係朱古力,曲奇定鬆餅呢

係罐外已經聞到好香既曲奇🍪
一打開原來係6塊曲奇!

收到食物做禮物🎁係最開心嫁!因為我鐘意食
又可以同朋友分享,一齊食!

牛油朱古力曲奇*2
三料朱古力曲奇
夏威夷果仁曲奇
純朱右力曲奇
白朱古力曲奇

聖誕老人禮罐

聖誕老人禮罐
2017-05-30 423 views
得幾個人慶祝生日,想買個蛋糕又怕食唔曬?強烈建議Mrs filed呢個browny!因為賣相好而且又個盒,食唔曬可以拎走!不過真係幾甜,我最後要加雪糕食!而且我覺得唔好雪太硬食,會更好食啊!