N Plus Burger位於黃竹坑Southside,真係一間好有特色嘅漢堡店!特級松露醬牛前腩漢堡 $100 + Combo $40整體口感豐富,漢堡用嘅酸種麵包外脆內軟,咬落去有一種酥鬆嘅感覺,配合上面塗咗牛油再輕輕烤過,更添香氣。牛前腩肉質嫩滑,肉汁豐盈,搭配特級松露醬,味道更上一層樓,帶有淡淡嘅香氣。炒本菇同鮮切綠毛菜嘅加入,令整個漢堡唔會太油膩,反而多咗一份清新感。套餐配咗脆薯條,外脆內軟,加上蜜糖芥末醬,味道好正!火焰烤雞漢堡 $68 + Combo $40烤雞排、菠蘿、番茄,多汁火焰烤雞漢堡喺期間限定,搭配菠蘿同番茄,口感清新~套餐加配脆薯角(BBQ醬)和有氣檸檬水,檸檬水同漢堡好夾脆雞柳 $52外層炸得金黃酥脆,內裏肉質鮮嫩

特級松露醬牛前腩漢堡 $100 + Combo $40

套餐配咗脆薯條,外脆內軟,加上蜜糖芥末醬,味道好正!

火焰烤雞漢堡 $68 + Combo $40
烤雞排、菠蘿、番茄,多汁

脆雞柳 $52
外層炸得金黃酥脆,內裏肉質鮮嫩
1K
2024-11-07 298 views
香港第一間farm to table,澳洲自家農場供應牛肉,酸種麵包使用本地麵包店 。連醬汁都是店家自己製作,提供的牛肉全天然沒有加入任何激素N+Limited Japanese Mustard Burger用的是澳洲頂級安格斯牛前腩,配香港名店sourdough漢堡包,仲鮮切的雜菜絲和日式芥末醬,食得好highN+ Limited Truffle Burger同樣使用澳洲頂級安格斯牛前腩,配炒半菇和鮮切的綠毛菜,加上特級松露醬,整體香濃,十分吸引N+ 係香港首間有自家農場的餐廳,值得一提嘅係佢哋嘅雞柳,真係出乎意料地好食。雞柳質地嫩滑,而且滿滿蛋白質,對於gym友嚟講,係一個好啱嘅選擇。呢個雞柳唔單止口感好,亦冇過多油膩感,非常健康又美味。總括嚟講,N+ Burger唔單止牛肉漢堡出色,連雞柳都做到咁有水準,真係適合鍾意食健康同高蛋白嘅朋友。

N+ Limited Truffle Burger

2024-11-04 300 views
香港少有有漢堡包店的牛肉會這麽講究他家的牛肉來自自家的牧場~而牛肉都是優質安格斯牛肉 漢堡排也是手工做的連漢堡胚也用酸種發酵的 真的好用心🥰點了個漢堡的味道真的把我拿捏住了~特級松露醬牛前腩漢堡🥩牛肉肉質香嫩多汁吃下去一不小心就會滿嘴滿手油香 牛油的酸種漢堡胚軟綿且有筋道每一口都有秘制的黑松露醬汁 既有濃郁的松露味也能提升牛肉鮮味 超好吃的!!!香辣烤雞漢堡🍔雞肉烤得嫩嫩香香,好juicy蒜香味濃 燒烤醬酸甜香辣 與新鮮的菠蘿配搭起來又清新又開胃,又能減少油膩感~
香港少有有漢堡包店的牛肉會這麽講究
他家的牛肉來自自家的牧場~
而牛肉都是優質安格斯牛肉 漢堡排也是手工做的
連漢堡胚也用酸種發酵的 真的好用心🥰

點了個漢堡的味道真的把我拿捏住了~
特級松露醬牛前腩漢堡🥩牛肉肉質香嫩多汁
吃下去一不小心就會滿嘴滿手油香
牛油的酸種漢堡胚軟綿且有筋道
每一口都有秘制的黑松露醬汁
既有濃郁的松露味也能提升牛肉鮮味 超好吃的!!!

香辣烤雞漢堡🍔雞肉烤得嫩嫩香香,好juicy
蒜香味濃 燒烤醬酸甜香辣 與新鮮的菠蘿配搭起來
又清新又開胃,又能減少油膩感~
少有澳洲自家牧場直送高質安格斯牛肉漢堡店!🔸特級松露醬牛前腩漢堡#松露控 必試!超濃嘅松露醬汁漢堡包係sourdough,食落超軟牛前腩牛味較濃,仲好多juicy多汁🔸經典煙肉漢堡呢個係Classic款嘅burger有生菜、蕃茄、洋蔥等配料食落漢堡牛肉都厚身,相對牛脂冇咁重但配埋煙肉另有一番風味Combo set係必加😆😆配薯條/薯格 同 一杯自選飲品超推粗薯!食落外脆內軟醬汁推薦蜜糖芥末,超出色📍 N+ Burger (黃竹坑)黃竹坑香葉道11號THE SOUTHSIDE地下LG01號舖 #黃竹坑美食 #灣仔美食 #漢堡包 #漢堡控 #漢堡控必吃 #必食推介 #灣仔好去處 #灣仔必食 #黃竹坑必食 #香港美食 #港島美食

少有澳洲自家牧場直送
高質安格斯牛肉漢堡店!

🔸特級松露醬牛前腩漢堡
#松露控 必試!超濃嘅松露醬汁
漢堡包係sourdough,食落超軟
牛前腩牛味較濃,仲好多juicy多汁

🔸經典煙肉漢堡
呢個係Classic款嘅burger
有生菜、蕃茄、洋蔥等配料
食落漢堡牛肉都厚身,相對牛脂冇咁重
但配埋煙肉另有一番風味

Combo set係必加😆😆
配薯條/薯格 同 一杯自選飲品
超推粗薯!食落外脆內軟
醬汁推薦蜜糖芥末,超出色

📍 N+ Burger (黃竹坑)

餐廳的安格斯牛來自澳洲5個自家牧場,係無添加荷爾蒙嘅頂級安格斯牛肉,亦係香港第一間擁有自家牧場嘅漢堡包店。餐廳喺商場外面,有分indoor 及outdoor 用餐區,餐廳更加係寵物友善餐廳!🍔🐾 特級松露醬牛前腩漢堡 $100麵包係選用芝士酸種漢堡,口感軟熟,咬落去有別於一般漢堡包~ 肉類選用澳洲頂級安格斯牛前腩,肉味濃郁但肉質唔會死實,特級松露醬好多而且好香,推介!焦糖洋蔥漢堡 $69澳洲頂級安格斯再配上香炒焦糖洋蔥,帶有微甜,加上芝士嘅香味,味道好夾。脆雞柳 $49炸雞好大件好夠味,肉質偏向腍身,食落唔會覺得好油好熱氣。漢堡包加$40可以升級套餐,配汽水同埋薯條或薯角,薯條薯角炸得啱啱好份量好多,沾上BBQ醬同蜜糖芥茉醬好惹味。另外套餐的汽水是 Free Flow的,可以喝到飽~

特級松露醬牛前腩漢堡 $100

焦糖洋蔥漢堡 $69

脆雞柳 $49
炸雞好大件好夠味,肉質偏向腍身,食落唔會覺得好油好熱氣。

2024-10-31 209 views
N+ Hottie Burger爆脆爆雞漢堡 $68 呢款包係新推出 期間限定包身好巨型 食落鬆軟 個雞炸到好脆口😋雞肉嫩滑👅配料仲有菠蘿蕃茄鮮切綠毛菜最重要係成個包都好新鮮 完全做到佢地既概念👍🏻N+ Premium Truffle Brisket特級松露醬牛前腩漢堡 $100 🍔漢堡配埋炒本菇同鮮切綠毛菜好Juicy個特級松露醬好惹味 食到舔舔脷👅兩個漢堡包都加左$40配set 🍟🥤一個選左薯條 一個選左薯脆 搭配燒烤醬薯條同薯脆都炸得金黃鬆脆 食落勁脆口點埋佢個汁更加勁yummy😋
N+ Hottie Burger

一個選左薯條 一個選左薯脆 搭配燒烤醬
薯條同薯脆都炸得金黃鬆脆 食落勁脆口
點埋佢個汁更加勁yummy😋
2024-10-30
平時都好鐘意食Burger,今次為大家帶來全港第一家有自家牧場嘅漢堡店,N+ Burger嘅理念係「Farm to Burger」,由澳洲自家牧場直送Premium Angus頂級安格斯牛,安格斯牛肉100%全天然無添加荷爾蒙,而酸種漢堡用天然酵母經過漫長發酵過程而成,相對普通漢堡更健康,連醬汁都係自家製作,其中原味醬汁更由自家和牛牛骨熬製🐂🍔N+ Limited Japanese Mustard Burger $95日式芥末醬牛前腩漢堡採用澳洲頂級安格斯牛前腩芝士澳堡配鮮切雜菜絲及日式芥末醬😉牛前腩牛味香濃,食落都好juicy,加上大量沾滿芥末醬嘅雜菜絲口感豐富,酸酸辣辣好開胃😍🍔N+ Limited Truffle Burger $ 68必食特級松露醬牛前腩漢堡,漢堡包鬆軟配上炒本菇、鮮切綠毛菜及特級松露醬香口又惹味🍟▪️N+ Fries 今次升級左Combo配上脆薯條,粗薯條口感香脆,香口惹味,沾醬可以選擇燒烤醬和蜜糖芥茉醬,小編鐘意蜜糖芥茉醬,甜甜辣辣好有風味Black Coffee +$10Latte叫左兩杯咖啡,餐廳用左來自By Carmen系列咖啡,仲攞埋水洗組Geisha

🍟▪️N+ Fries

Black Coffee +$10
Latte
叫左兩杯咖啡,餐廳用左來自By Carmen系列咖啡,仲攞埋水洗組Geisha類別世界冠軍🏆味道好出色
2024-10-26 344 views
💡高質漢堡黃竹坑自從開左新商場後,愈來愈多食店進駐,呢間主打自家牧場漢堡,牛肉好juicy,店舖近期仲有halloween 裝飾,好有氣氛。🐄特級松露醬牛前腩漢堡 裡面用左是澳洲頂級安格斯牛前腩,肉質鮮嫩,搭配了芝士酸種漢堡,口感特別豐富。還有炒本菇和鮮切的綠毛菜,讓整個漢堡多了不少層次感。而且特級松露醬令漢堡更加香。🍔日式芥末醬牛前腩漢堡 同樣是頂級安格斯牛前腩,肉質依然鮮美,呢次搭配的是酸種漢堡和鮮切雜菜絲,令口感更加清爽。日式芥末醬的香辣味道好有刺激感。🍟脆薯角 薯角外脆內軟,搭配了Smoky BBQ醬同密糖芥末醬,口味獨特,辣中帶甜,讓人欲罷不能。
💡高質漢堡

🐄特級松露醬牛前腩漢堡

🍔日式芥末醬牛前腩漢堡

🍟脆薯角

2024-10-24 143 views
住附近,行過去試下!食完一次,變左飯堂!🥹係我食過最好食既漢堡Top 3之內。我食左佢地既焦糖漢堡,係甜左少少但都好食,之後再食經典漢堡,原來重好食。牛肉好新鮮又多汁,裏面每樣食材都好新鮮,包皮口感軟熟,一食洛去就知係即叫即做。
2024-10-24 174 views
全港首間Burger擁有自家牧場由澳洲牧場直送100% 無激素安格斯係一間「Farm to Burger」理念既漢堡店除咗安格斯🐮,佢哋漢堡用酸種麵包都值得一提口感軟綿有質感,係天然酵母經過漫長發酵過程而成而Burger所有醬汁都係自家製作🤎特級松露醬牛前腩漢堡 $100🤎日式芥末醬牛前腩漢堡 $95🆙+$40 轉Combo 有薯條或薯角及汽水特級松露醬牛前腩🍔麵包係好鬆軟配本菇加埋松露醬多重口感之餘配埋牛前腩嘅肉汁好juicy👍🏻👍🏻日式芥末醬🍔漢堡一樣好鬆軟,安格斯好多肉汁配埋雜菜絲食落無甘油膩,日式芥末醬好攻鼻👃🏻啱鐘意Wasabi嘅人🍟薯條係粗身薯條,薯條同薯角炸得啱啱好有兩款醬汁可以配搭,包括蜜糖芥末醬同燒烤醬女仕多數揀蜜糖芥末,而燒烤醬比較重口味D

全港首間Burger擁有自家牧場
由澳洲牧場直送100% 無激素安格斯
係一間「Farm to Burger」理念既漢堡店
除咗安格斯🐮,佢哋漢堡用酸種麵包都值得一提
口感軟綿有質感,係天然酵母經過漫長發酵過程而成
而Burger所有醬汁都係自家製作

麵包係好鬆軟配本菇加埋松露醬
多重口感之餘配埋牛前腩嘅肉汁好juicy👍🏻👍🏻

日式芥末醬🍔
漢堡一樣好鬆軟,
安格斯好多肉汁配埋雜菜絲食落無甘油膩,
日式芥末醬好攻鼻👃🏻啱鐘意Wasabi嘅人

🍟薯條係粗身薯條,薯條同薯角炸得啱啱好
有兩款醬汁可以配搭,包括蜜糖芥末醬同燒烤醬
女仕多數揀蜜糖芥末,而燒烤醬比較重口味D
  • 特級松露醬牛前腩
2024-10-08 303 views
香港越來越多漢堡包店,對漢堡肉的質素要求既漢堡迷最岩就黎試下!!位於灣仔汕頭街的小店,綠色為主調的裝潢搶眼奪目💚 餐廳以ꜰᴀʀᴍ ᴛᴏ ʙᴜʀɢᴇʀ為理念,由澳洲自家牧場直送ᴘʀᴇᴍɪᴜᴍ ᴀɴɢᴜꜱ製成天然無添加的漢堡,是全港第一家真正擁有自家牧場的漢堡店,由澳洲Hunter beef 的5個自家牧場直送Premium Angus頂級安格斯牛🐂,製成100%全天然HGP free無添加荷爾蒙頂級安格斯牛肉及牛腩肉酸種漢堡🍔,肉質柔嫩多汁,油脂分佈平均。另外,大廚嚴選的新鮮食材每日備製🍅🥬,酸種漢堡口感軟綿而有質感,是天然酵母經過漫長發酵過程而成,相對其他漢堡包店的漢堡更為健康😍。N+ Burger的所有醬汁均是自家製作,當中N+ Classics的原味醬汁是由自家和牛牛骨熬製🐂,充分帶出牛肉鮮味。🤍The Smoky脆培根粒燻烤醬漢堡 (HKD68)🤍炸雞漢堡💕套餐(+HKD40)包含薯條及飲品🤤薯條的醬汁我們選擇了燻烤醬及蜜糖芥末醬,而飲品方面則點了有汽番石榴檸檬水及可樂☺️❤️The Smoky脆培根粒燻烤醬漢堡這個是店員推薦我們吃的🙈 酸種麵包外脆內鬆軟,有陣陣牛油香氣🤤 而安格斯

🤍The Smoky脆培根粒燻烤醬漢堡 (HKD68)
🤍炸雞漢堡💕
套餐(+HKD40)包含薯條及飲品🤤

❤️The Smoky脆培根粒燻烤醬漢堡
這個是店員推薦我們吃的🙈 酸種麵包外脆內鬆軟,有陣陣牛油香氣🤤 而安格斯牛肉味濃郁多汁,搭配脆口的培根粒、芝士、生菜及燻烤醬,十分惹味!🔥

炸雞扒漢堡,同樣好好味!芝士、生菜層次豐富突出,非常滋味呢~!

而薯條炸得很酥脆,內裡柔軟!
2024-10-07 299 views
又黎到黃竹坑新商場見到地下有間burger shop間間都排隊得佢冷清清其實佢個地理位置係個mall入面係ok 但可能隔離有間好平嘅茶餐廳樓上又係老麥所以呢間burger就冇乜人食咁次次經過有位好啦就比次機會佢佢係好自助嘅都係同出邊啲鬼佬漢堡包店差唔多叫combo 就汽水自己斟我地order 焦糖洋蔥堡仲有芝士堡有圖有真相其實整體係幾好嘅特別係個粗薯條好好食不過d牛就有少少dry未算juicy 所以比個Ok佢而且店內空間咁都幾好但當然我哋就揀咗坐室外
又黎到黃竹坑新商場
所以比個Ok佢
而且店內空間咁都幾好
但當然我哋就揀咗坐室外

2024-10-03 255 views
N+ Burger is the best burger in Hong Kong--and is better 90% of American burgers, too. The burger is high-quality, vegetables are fresh, and service is top-tier casual. As an American expat, this is my go-to burger place 3-5 times a week. Prices are exceedingly fair. In addition, the fries are perfectly crispy and the sauces are quite flavorful. Their signature lemonade completes the set, with a "bar-quality" carbonated lemonade.All in all, N+ burger is providing a high-quality, sit-down meal at

All in all, N+ burger is providing a high-quality, sit-down meal at an affordable price, with quick service, in a casual setting. Absolutely the best.
2024-10-03
N+
2024-09-27 350 views
愛吃的我開始越來越肥, 但又想食好西, 最近朋友介紹黃竹坑THE SOUTHSIDE 有一間好新穎的漢堡店值得一嚐, 聽朋友資料說餐廳是有自家牧場的!餐廳裝潢以綠色為主, 感覺大自然💚這好特別, 原來專登由澳洲自家牧場直送頂級安格斯牛🐂,再製無添加荷爾蒙頂級安格斯牛肉及牛腩肉酸種漢堡🍔所以咬落感覺與別不同, 有肉質柔嫩多汁的牛肉, 加埋半溶芝士,感覺滋味呀!另外餐廳仲有醬汁都是自家製作我自己特別N+ Classics的原味醬汁!用上和牛牛骨熬製🐂,所以帶有牛肉鮮味,點醬都特別好味!地址: 黃竹坑香葉道11號THE SOUTHSIDE LG樓LG01號舖

另外餐廳仲有醬汁都是自家製作
我自己特別N+ Classics的原味醬汁!
用上和牛牛骨熬製🐂,所以帶有牛肉鮮味,點醬都特別好味!

Happy Friday一放學就帶小啡同姐姐去食黃竹坑The Southside 新開N+ Burger下午茶☕️🍟🥹N+ Burger擁有自家牧場的漢堡店,澳洲Hunter beef 5個牧場直送頂級安格斯牛🐂,製成頂級安格斯牛肉及牛腩肉酸種漢堡🍔。今次叫左下午茶Mini chicken burger set $55 仲有得揀粗薯條或者薯角,另外Classic Beef Burger combo set🍔 ($65 + $40combo set)俾姐姐一嚟到,小啡已經狂食粗薯條🍟,真心好好食,佢個自家製燒烤醬同蜜糖芥茉醬真係無敵🤤 Beef Burger 個🍔好Juicy ,肉質柔嫩多汁,酸種漢堡口感軟綿,好有質感🥰 $55 mini burger set 有小漢堡包同埋薯條,仲有飲品🥤抵食下次要再同啡啡去食下午茶 ☕️

下次要再同啡啡去食下午茶 ☕️

2024-09-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea