2021-01-09 562 views
🍽 Smoked Salmon Cream Cheese Bagel $68性價比高👍🏻本身已經好難係尖沙咀搵到70蚊以下嘅bagel😭雖然bagel少少難切同硬不過smoked salmon同cream cheese都好新鮮🤪而且煙三文魚分量多😛唔會有雪藏味🍽 Eggs Benedict (Bacon on sourdough) $84Eggs benedict就相對無咁吸引🙁bagel有咬口不過都係難切😕bacon煎得少少硬同埋太油😭egg benedict正常水準流心蛋好正❤️🍽 Cappuccino & Flat White Hot (R) $36 每一次去到有skimmed milk用嘅地方都必須特登bookmark!Cappuccino同flat white都好濃💛咖啡味奶感唔會太重🥰適合鍾意苦澀味嘅朋友🤪

Cappuccino
Flat White Hot (R)
2020-12-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)
Cappuccino
Flat White Hot (R)
2021-01-05 399 views
收藏左呢間餐廳都半年,終於都去左,好易搵既係N1 tst MTR旁邊就見到,點解咁耐先去因為,其他餐廳cafe都比較吸引d, 今次去開tst就去下啦,首先講環境就真係好窄,唔多位, 食物我叫左breakfast,還好啦,個樣唔算好吸引,所以性價比唔算高,我叫左magic但又比左latte我,諗住錯左就算,照飲!咖啡都還可以,驚喜就無架啦,綠茶latte d 粉就唔係好溶得哂一般啦,真係一句評論“一般啦”,未必會再去
2020-12-24 419 views
早早要到尖沙咀然後要留到中午,中間的時間我就找了家良心店吃早餐和hea。XD位置都幾方便,在K11斜對面(尖沙咀N5出口向內街直行應該能見到),找到店後因為一朝早唔想用腦就直接點了甜點櫃中的巧克力蛋糕和要了伯爵茶!(後來我見別人好像有早餐SET可以點?我猜)蛋糕裝飾好看,吃進口好香濃!是喜歡的巧克力蛋糕!因為要hea就慢慢小口配著茶吃,所以也不覺得太甜太膩~伯爵茶原來是一壺上的,小巧的茶杯好可愛,茶壺也很好看,還是喜歡的藍色系,因為慢慢吃所以問了茶壺可不可以再添熱水,是可以的。忘了拍照但內面的桌子的腳架是衣車改裝,覺得特別,那個早上慢慢享受了一段寧靜的時光~

巧克力蛋糕

伯爵茶
2020-11-10
$90 (Breakfast)
巧克力蛋糕
伯爵茶
Hea
2020-12-09 406 views
我見佢Google評分幾好,一直都好想去。Benedict , 佢個底係bagel,好好食,咬落去好友麵粉嘅香味荷蘭汁好好味,冇嘢可以挑剔個蛋係煮成我想食嗰隻質地。兩塊煙肉就係中中等等,平平均均!成個食物組合就好好食,佢嘅沙律裏邊仲有羽衣甘藍,個醋汁沙律醬又調得好好味。感覺可以番兜,賣相仲好好係打卡嘅材料。其實我就唔係好識得評論咖啡,雖然叫咗杯咖啡但我都唔係好太有意見環境方面,佢有兩個室外位置,初初有㗎大車阻住,有啲冇癮。㗎大車走咗之後,感覺好似去咗旅行,有種好舒服嘅感覺。我係朝頭早9點幾嘅時候食,條街好靜,感覺好正。唯獨一樣野我有少少介意。黎哋呢啲咖啡店都係想輕輕鬆鬆食個早餐,歎杯咖啡。但係落單嗰個有少少黑面。但係其他嗰啲就真係好有禮貌好好,所以,唔知啊,好似有少少失望得黎又有少少安慰。。。希望下次黎會更好
我見佢Google評分幾好,一直都好想去。

Benedict ,
佢個底係bagel,好好食,咬落去好友麵粉嘅香味

荷蘭汁好好味,冇嘢可以挑剔

個蛋係煮成我想食嗰隻質地。

兩塊煙肉就係中中等等,平平均均!

感覺可以番兜,賣相仲好好係打卡嘅材料。

希望下次黎會更好
2020-12-09
$120 (Breakfast)
2020-11-18 514 views
一間十分適合中途歇息的咖啡小店,空間不算很大但是坐得舒服,有自成一格的感覺。從門口位置點餐後便可選擇位置等待食物的到來。Mushroom & Cheese Sandwich ($52)• 份量頗多,三文治比較大份,還有一些沙律菜作伴碟。沙律爽口清脆,表面没有太多多餘的水分影響口感,加上一些酸醋醬令人更加開胃。• 三文治之間包裹著沙律菜和番茄片,底下舖有混入片狀磨菇的芝士。芝士和蘑菇味道香濃、恰到好處,配合沙律菜一拼進食令味道和口感更加豐富滋味。Flat White ($36)• 奶泡綿密順滑,咖啡味偏向清新易接受。

Flat White

Flat White ($36)

• 奶泡綿密順滑,咖啡味偏向清新易接受。
Flat White
今日係尖沙咀做完身體檢查餓左成晚決定要食返餐好!搵到呢間N1 coffee & co. 見到門口咁靚 又咁多食客 應該唔錯 入去試一試!入到去搵好位 要出返去收銀枱買左野食先好肚餓叫左一份Full breakfast 同一杯Flat White ☕️ 上菜速度都唔錯 好快就有野食~~Flat White 咖啡味道香濃 奶香好足雖然偏細杯 但個拉花幾靚 好有心機Full breakfast 🍳 好足料!坊間好多all day breakfast 都冇煙三文魚呢度有 而且好味!成個套餐唔會得肉類 有沙律菜🥗同蕃茄🍅係營養比較均衡的一份套餐食完好滿足下次返黎尖沙咀聽報告都要再食一次!

今日係尖沙咀做完身體檢查
餓左成晚決定要食返餐好!
搵到呢間N1 coffee & co.
見到門口咁靚 又咁多食客 應該唔錯 入去試一試!

入到去搵好位 要出返去收銀枱買左野食先

上菜速度都唔錯 好快就有野食~~

Flat White 咖啡味道香濃 奶香好足
雖然偏細杯 但個拉花幾靚 好有心機

Full breakfast 🍳 好足料!
坊間好多all day breakfast 都冇煙三文魚
呢度有 而且好味!
成個套餐唔會得肉類 有沙律菜🥗同蕃茄🍅
係營養比較均衡的一份套餐

食完好滿足
下次返黎尖沙咀聽報告都要再食一次!

Breakfast
2020-11-05 384 views
🦀明太子蟹肉班尼迪克蛋bagel|💰85Egg Benedit Mentaiko crab meat on bagel超高質,食到一粒粒明太子,仲超多蟹肉Bagel食到洋蔥味,仲食到一粒粒洋蔥邊位脆,內裡仲夠煙un .🥧Scone with jam n butter朋友話有點乾,同埋唔夠熱所以牛油溶唔到但牛油同果醬比既份量都好足呢(。・ω・。)-☕️Hot latte|💰38泡沫超綿密又夠多 .🥒Iced Cucumber Americano 出乎意料地夾,一入口已經有好清新嘅青瓜味好refreshing
🦀明太子蟹肉班尼迪克蛋bagel|💰85
超高質,食到一粒粒明太子,仲超多蟹肉
Bagel食到洋蔥味,仲食到一粒粒洋蔥
邊位脆,內裡仲夠煙un

🥧Scone with jam n butter
朋友話有點乾,同埋唔夠熱所以牛油溶唔到
但牛油同果醬比既份量都好足呢(。・ω・。)

☕️Hot latte|💰38
泡沫超綿密又夠多

🥒Iced Cucumber Americano
出乎意料地夾,一入口已經有好清新嘅青瓜味
好refreshing
2020-11-04 321 views
個日約左2個朋友去TST食晚飯 同個朋友早左到所以就搵左個地方約咖啡hea下🤣 好多咖啡店都係黃店💛💛正 #不要浪費每一蚊我減肥所以就揀左個好似好健康既Ice cucumber americano😂😂 救命 真係太健康 我覺得唔係幾好飲 😂 青瓜味好足 中意青瓜既朋友可以一試😂朋友就叫左Hojicha latte😋佢話好好飲 奶泡打得好滑😍我見隔離枱d all day breakfast 好吸引! 等我下次黎試下先🤣🤣
個日約左2個朋友去TST食晚飯 同個朋友早左到

朋友就叫左
Hojicha latte😋

佢話好好飲 奶泡打得好滑😍

2020-11-02 4170 views
係尖沙咀鬧市行入少少,k-11隔離俾我搵到呢間頗隱蔽嘅Cafe,門口有點工業風,餐廳座位雖然唔多,但空間感足夠,唔侷促😌整體食物質素不過不失,價錢對比出面唔少cafe黎講幾抵食,係良心小店💛👍🏻特別拉花做得細緻,好鍾意佢嘅門口位,依家呢種天氣坐啱啱好👍🏻《𝚂𝚖𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚂𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕》 $78 𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚜𝚎𝚝三文魚份量多,Bagel嘅口感都有嚼勁,亦唔會實淨到好難切開,係比較適中嘅軟硬度😋👍🏻加上cream cheese成個配搭好夾!《𝙵𝚞𝚕𝚕 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝》 $88齊集晒all day主要嘅材料,炒蛋特別滑,哩個價錢食到咁豐富嘅all day好難得🤩《𝙻𝚒𝚗𝚐𝚞𝚒𝚗𝚒 𝚠/ 𝚍𝚞𝚌𝚔 𝚋𝚛𝚎𝚊𝚜𝚝 𝚒𝚗 𝙹𝚊𝚙𝚊𝚗𝚎𝚜𝚎 𝙱𝚛𝚘𝚠𝚗 𝚜𝚊𝚞𝚌𝚎》$80有驚喜嘅炒意粉😋日本甜豉油炒到好香,上色之餘唔會過甜;鴨胸大塊有厚度,鴨胸皮嘅油脂香好邪惡🤤忙碌嘅一日黎哩度嘆番個lunch真係好relax☕️

《𝙵𝚞𝚕𝚕 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝》 $88

忙碌嘅一日黎哩度嘆番個lunch真係好relax☕️
Lunch
2020-11-01 539 views
好少可朝早會出現係九龍區, 仲要起到身食個Brunch, 都係托朋友既福🙆🏻‍♀️星期六朝早唔算太多人, 食物製作時間都唔算耐💁🏻‍♀️<Egg Benedict>睇落份量唔算多但早餐黎講都好夠食, 賣相我比100分🙌🏻<Full Breakfast>食完發現黑馬係個包🤤(個人認為Studio Caffeine第一名, N1第二名) 唔sure佢個包既來歷, 不過我好鍾意♥️其他食物都係基本款, 不過基本有基本既好, 因為我都係一個挑食既人😅<Apple  Passionfruit  Smoothies>唔係好記得左手面個杯係咩茶, 只係記得茶味偏濃幾好飲👐🏻我自己比較鍾意果汁類(小朋友口味👧🏻)呢杯smoothies有驚喜! 朋友試飲都話唔錯, 下次要嗌, 唔太甜少少酸, 雖然比起smoothies我覺得佢似沙冰多啲, 但係佢都真係好飲值得encore既🤤朋友既咖啡☕️------------------------------食完好耐先記得寫食評, 限聚令分枱坐又冇得試下隔離枱朋友個碟, 所以寫得有啲hea......👉🏻👈🏻總結黎講, 食物

Egg  Benedict

<Egg Benedict>
睇落份量唔算多但早餐黎講都好夠食, 賣相我比100分🙌🏻

Full  Breakfast

<Full Breakfast>

朋友既咖啡☕️

食完好耐先記得寫食評, 限聚令分枱坐又冇得試下隔離枱朋友個碟, 所以寫得有啲hea......👉🏻👈🏻總結黎講, 食物質素唔錯, 有機會想試下佢既Scone同Bagel😗環境有啲逼, 所以多過兩個人去食就諗諗🤡
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Breakfast
Egg  Benedict
Full  Breakfast
2020-10-23 419 views
今日到尖沙咀開會,忽然想吃Bagel。朋友介紹了N1 Cafe,還推介這裡的咖啡。Lunch時間不算多人,order後staff給了我table stand,便找位置坐下。大約15分鐘,staff便端上我的cappuccino 。平常愛黑咖啡的我今天想來個拉花😌 咖啡很香,也濃,可能選用了skimmed milk的關係,口感較薄,但我喜歡。過了不久smoked salmon bagel便來到。bagel應該是是黑麥的,很香麥味,而重點是unexpectedly脆!可能會有人覺得不如一般bagel煙韌,但脆脆控如我吃得很高興!Requested cream cheese on the side, 份量超級多👍🏻旁邊的沙律,配上黑醋,味道清新。Staff好friendly,整體感覺好好,好舒服,這樣的價錢,CP值&回頭度都高。但由於趕著開會,未能慢慢嘆😩但一定會再來吃脆脆bagel☺️

Skimmed  Cappuccino

Smoked  salmon

Smoked  salmon  bagel  cream  cheese  on  the  side  &  skimmed  Cappuccino

$88 (Lunch)
Skimmed  Cappuccino
Smoked  salmon
  • Smoked  Salmon  Cream  Cheese  Bagel
  • Cappuccino
2020-10-19 380 views
好少星期六一早10點幾出咗尖沙咀🤣成條街都冇乜人🙈都冇乜餐廳開門🙈最後入咗間cafe食早餐🤤cafe位置唔大户外有2張枱⼀入去有張bar枱入面仲有幾張枱仔咁cafe係要自己去cashier叫野食🤣今日我叫左 full breakfast ($88) 同iced peach tea ($45)🙆🏻‍♀️落咗單之後拎埋個牌就可以返埋位等送餐🤤大概等左10分鐘就上曬食物🤣Iced peach tea都幾大杯☺️冇乜冰🤣唔洗擔心比冰溝淡啲味👍🏻但上面打得有啲多泡🥺如果可以隔走啲泡先倒入杯就好了Full breakfast份量好大有沙律菜 幾塊煎香左嘅煙肉🥓 一條腸仔 卷得好靚嘅煙三文魚 好大舊嘅番茄🍅 好多茄汁豆 2塊迷你多士 仲有炒蛋食物好好味👍🏻份量好足夠一個女仔食唔晒🙈🙈以$88呢個價錢cp值好高😚😚cafe位置唔算多🙈見到都有要等位嘅情況🙈如果想食可能要等一陣/早少少黎🙆🏻‍♀️☺️另外一讚cafe店員好nice好有禮貌👍🏻臨走嘅時候仲會講byebye☺️
好少星期六一早10點幾出咗尖沙咀🤣

另外一讚cafe店員好nice好有禮貌👍🏻
臨走嘅時候仲會講byebye☺️
Full  breakfast
2020-09-19 918 views
行街行到攰,又想食少少甜野,randomly 入左去見到好耐冇食嘅carrot cake, 仲要$40咁平,一定要買黎食啦下話😂食落去有份久違嘅感動,件cake 夠鬆軟又帶少少 moist, 合桃唔係好多粒啱晒我,至正係個frosting 唔會太甜又帶芝士味。仲有佢竟然有plating, 雖然唔係好花巧,但$40咋wor, 真係好有誠意。朋友叫左杯matcha latte. 佢個漸層好分明,present 出黎好靚。攪勻左之後個抹茶味好出,但奶味都冇被蓋過。同埋佢唔甜,但唔會澀,犀利!唯一有d可惜係間舖已經好細,我坐bar枱地方淺窄。再加上仲係2人限聚時期,擺左好多間板,睇落更加迫狹,不過餐點搭救,會再encore🥳

• carrot cake
2020-09-14 617 views
📍 N1 Coffee & Co. 💛同男友係尖沙咀食lunch,冇咩想法食咩,隨意地行入左間裝修唔錯既cafe。聽聞呢間嘅咖啡曾獲獎! 但去左courage eighteen 飲咗啡了,決定黎食bagel填填肚---- Bacon Fried Egg Bagel $58本身係為Bagel而來,當然好有期望啦! Bagel本身口感夠煙韌,唔會咬落似麵包,值得一讚! 但有點乾身。上菜時仍然微暖,沙律菜好多,黑醋汁好開胃。轉成overhard,口感更豐富,bacon加上蛋整體味道更香。但略嫌bacon煎得過了少少火喉,太硬身了。----Smoked Salmon Cream Cheese Bagel $68Cream cheese加上煙三文魚好夾,令到口感好豐富! 啖啖都充滿住三文魚油香同濃郁嘅忌廉芝士。每次食Bagel個種口感總會令人好有飽腹感,反而食少左野,加埋三文魚同少少cream cheese同沙律菜,令成個餐都好健康,營養均衡!----地址:尖沙咀麼地道34號地下G舖
📍 N1 Coffee & Co. 💛

Bacon Fried Egg Bagel $58
本身係為Bagel而來,當然好有期望啦!
 Bagel本身口感夠煙韌,唔會咬落似麵包,值得一讚!
地址:尖沙咀麼地道34號地下G舖
2020-09-13 409 views
呢間cafe係尖沙咀都幾出名Bookmark咗好耐 今次終於食到工業風嘅裝修比較少見好啱歎早餐試咗兩款bagel sandwiches 煙肉煎蛋同牛油果煎蛋都好食Bagel比較扎實 係美式貝果嘅口感重點係賣相好靚 色彩豐富 咁大份都係五十幾蚊 香港嚟講算唔錯好食又抵食 ٩( ´ᆺ`)۶𓏲𓏱𓏭𓏭Americano $35Latte $36Bacon Fried Egg Bagel $58Avocado Fried Egg Bagel $58
呢間cafe係尖沙咀都幾出名
Bookmark咗好耐 今次終於食到