2020-11-21 182 views
Na.Bi係蝴蝶做主題既cafe🦋鋪面是韓式Cafe嘅簡約設計,有小清新的感覺🌿坐在cafe門外的位置,飲杯咖啡,也挺有風味🤎現在疫情下外賣85折🙆🏻‍♀️我們也買了外賣回家吃喔! —————————黑松露蘑菇帶子意大利飯🤍喜歡吃黑松露,一定要叫來試下。黑松露味很濃郁,加入芝士完全可以做到令人感動嘅拉絲效果🥺帶子是牛油香煎過,十分彈牙,新鮮!如果可以再多一兩粒帶子就好了🤤意大利飯不會太硬,剛剛好喔 明太子黑松露軟殼蟹意大利粉🤍超好吃!十分推薦🤩香口軟殼蟹也佔了盒子一大部份,也太豐富了吧。長闊條意大利粉吸汁能力本身也比圓條意粉強,黑松露和忌廉汁沾到每一條意粉,味道很creamy,加上大量彈牙的明太子,口感十足。 忌廉芝士蘑菇雞翼🤍芝士和磨菇釀入雞翼入面,蘑菇吸收了雞汁,特別香。雞翼外皮香煎過,外乾肉質Juice👍🏻凍黑松露薯蓉🤍Cafe主打招牌的薯蓉,外觀非常吸引,有配脆脆雪糕筒一起吃,薯蓉軟雪糕筒脆,口感豐富喔!

—————————
黑松露蘑菇帶子意大利飯🤍

明太子黑松露軟殼蟹意大利粉🤍

忌廉芝士蘑菇雞翼🤍

凍黑松露薯蓉🤍

支持小店🌿
Na.Bi 雲蝶 (大圍)
地址:大圍田心街20號雲疊花園商場地下16B號舖
TakeAway
2020-11-19 206 views
一放學就被藍色蝴蝶吸引過來打下卡呢間休閒Cafe 唔單止打卡一流 食物味道仲好高質!-今次我地ORDER左~~煙三文魚忌廉意粉 $74濃濃的忌廉味 但又唔會令人食到膩煙三文魚咸度適中配意粉一齊食好夾 -帶子野菌意大利飯 $76好creamy嘅意大利飯😍 仲有野菌加帶子好好味 -夢幻草莓 +$16 / 芒果之夢 +$16 (跟主食半價)沙冰口感好豐富 感覺是用新鮮水果調配而成 -忌廉芝士磨菇釀雞翼 $32勁香既忌廉芝士味 雞翼又炸到香脆可口再加上香濃磨菇肉 啖啖肉好好味 -炸Oreo伴雲尼拿雪糕 $30雖然賣相麻麻地 但配埋雪糕一冷一熱咁食好過癮 -黑啤雞翼 Free (原價$32 - 11月優惠 - 惠顧滿$150即送一客)真係食落有淡淡既啤酒味 好特別 --------------------------#雲蝶 大圍田心街20號雲疊花園商場地下16B號舖免收加一
一放學就被藍色蝴蝶吸引過來打下卡
呢間休閒Cafe 唔單止打卡一流 食物味道仲好高質!
今次我地ORDER左~~

煙三文魚忌廉意粉 $74
濃濃的忌廉味 但又唔會令人食到膩
煙三文魚咸度適中配意粉一齊食好夾
帶子野菌意大利飯 $76
好creamy嘅意大利飯😍 仲有野菌加帶子
好好味
夢幻草莓 +$16 / 芒果之夢 +$16 (跟主食半價)
沙冰口感好豐富 感覺是用新鮮水果調配而成

忌廉芝士磨菇釀雞翼
黑啤雞翼
炸Oreo伴雲尼拿雪糕
2020-11-05
$75 (Lunch)
夢幻草莓 / 芒果之夢
忌廉芝士磨菇釀雞翼
黑啤雞翼
炸Oreo伴雲尼拿雪糕
2020-11-10 89 views
🍹用地方名嚟改舖頭名嘅雲蝶☺️佢嘅小食都幾高質,我自己特別鍾意佢嘅薯條,D 黑松露醬勁香,仲要有好多醬,佢嘅忌廉芝士蘑菇釀雞翼都好香,杯嘢飲亦比我想像中好飲,個底勁多蘆薈🥰食完佢嘅小食再食主食,個飯即刻失色咗唔少,因為個飯比較淡味,但個帆立貝係好食嘅!我諗我會再有下次,下次好想食佢嘅薯蓉😆-同埋佢都係黃店,有免費蘋果拎㗎💛-
🍹
用地方名嚟改舖頭名嘅雲蝶☺️
佢嘅小食都幾高質,我自己特別鍾意佢嘅薯條,
D 黑松露醬勁香,仲要有好多醬,
佢嘅忌廉芝士蘑菇釀雞翼都好香,
杯嘢飲亦比我想像中好飲,個底勁多蘆薈🥰
食完佢嘅小食再食主食,個飯即刻失色咗唔少,
因為個飯比較淡味,但個帆立貝係好食嘅!
我諗我會再有下次,下次好想食佢嘅薯蓉😆
同埋佢都係黃店,有免費蘋果拎㗎💛
2020-10-30 79 views
今日嚟到大圍附近做嘢,見到有一間好靚嘅小店,即刻俾佢吸引過嚟,文清打卡一流。因為鋪面比較細,大概入面可以坐五個人左右,我哋被安排坐出面,出面都可以坐四個人左右。所以要入嚟食嘢嘅朋友最好都book定位好啲啦,仲可以帶埋自己嘅餐具更加環保添。lunch set:西班牙海鮮墨汁義大利飯+熱柚子蜜$68講返整體都唔錯,不過係有啲鹹,如果冇咁鹹就更加好啦,配上熱辣辣嘅柚子蜜剛剛好飽肚,男仔就可能要加底了🤪

lunch set:西班牙海鮮墨汁義大利飯+熱柚子蜜$68

2020-10-14 1694 views
週未來到這間位於大圍新開不久的小餐廳,餐廳以藍白色為主,而且門口也是個打卡的好地方,有室外及室內座位。餐廳主要吃輕食的,餐牌上也算有不少款式可以選擇!煙肉洋蔥薯蓉 ,這裡的薯蓉真的想不到會整到成個雪糕咁,薯蓉很香洋蔥煙肉味,底部還有粟米,口感十足!煙三文魚忌廉意粉,意粉不會太creamy,有淡淡的奶油味,煙三文魚不會好咸!忌廉芝士蘑菇釀雞翼,雞翼外層焗到有點脆卜卜,雞翼內有好香濃既的芝士忌廉味,還有蘑菇,非常惹味!紅蝶,這杯特飲是洛神花梳打,甜甜的,入面還有寒天和雲尼拿雪糕,夠哂清涼又解渴!牛油果沙冰,有淡淡的牛油果味,口感順滑,再加入了朱古力醬,令沙冰帶有甜味,更易入口!而且可以帶狗狗坐出面位置,是一個不錯的選擇!
餐廳主要吃輕食的,餐牌上也算有不少款式可以選擇!
煙肉洋蔥薯蓉
忌廉芝士蘑菇釀雞翼

而且可以帶狗狗坐出面位置,是一個不錯的選擇!
2020-10-11
$100 (Tea)
煙肉洋蔥薯蓉
2020-10-13 103 views
雲疊花園有間雲碟café,雖然地方細細,室內只容納得五/六人,但勝在樓底高,沒有壓迫感,室外都有三/四個座位,天氣涼涼地坐室外更舒服,藍白色作主色,裝修簡約舒服。餐廳以簡單輕食為主,有小食,數款意粉/飯,蛋糕及特式飲品,價錢比一般café 平價抵食。羅勒醬烤雞意粉,大大塊烤得香脆的雞扒,雞皮烤得脆卜卜,肉質仍然嫩滑。意粉質地比較粗身,配上羅勒醬,簡單美味。奶茶蛋糕,賣相很似伯爵茶蛋糕的感覺,食落一樣有陣茶香味,忌廉打得幼滑,味道不太甜。這裡有很多特式飲品,還可以半價加配。點了一杯凍玫瑰鮮奶Latte及繽紛雜莓。繽紛雜莓用上黑加侖子,藍莓,香蕉及黑莓打勻而成,感覺健康飽肚

羅勒醬烤雞意粉

2020-10-10
$100 (Lunch)
羅勒醬烤雞意粉
2020-10-12 56 views
都市人生活煩忙,有時想停一停甚至係放慢下腳步都冇時間今日呢間小店就可以令你暫時忘卻一切煩囂雖然鋪仔細細,但係麻雀雖小最重要係裝修別緻,令人好放鬆價錢唔算貴,下午茶餐都幾抵食帶子野菌意大利飯唔好睇小呢個意大利飯佢無論飯量定係忌廉都落得好足料所以每一啖既滿足感都好大呢到真係分分鐘夠兩位女士食亦因為忌廉落得足,令佢食落好香濃creamy帶子亦好鮮味爽口美式熱狗伴蜂蜜芥末醬(配薯條)最鍾意就係食熱狗!呢到既熱狗炸得金黃香脆熱辣辣最重要係唔油膩!因為炸既麵包類食物係好吸油,所以一定要用高溫逼D油出黎,唔係會好有油膩感但太高油溫又會容易燶所以對油溫既控制係好緊要呢到就恰到好處點埋呢個惹味既蜂蜜芥末醬就一流啦薯條好香薯味,值得一食忌廉芝士蘑菇雞翼好似我呢D咁既懶人必叫既小食忌廉同芝士極香濃極邪惡咬落去啖啖肉唔洗lun骨,爽!朱古力心太軟伴雲呢拿雪糕心太軟朱古力味超級勁香濃配埋清甜既雲呢拿味雪糕食,一冰一火,超好味紐約芝士蛋糕口感好結實有質感,味道都唔錯茉莉花綠茶、香桃果香茶天氣開始凍凍地,再歎返杯熱茶簡直一流
都市人生活煩忙,有時想停一停甚至係放慢下腳步都冇時間
今日呢間小店就可以令你暫時忘卻一切煩囂

雖然鋪仔細細,但係麻雀雖小
最重要係裝修別緻,令人好放鬆

價錢唔算貴,下午茶餐都幾抵食

唔好睇小呢個意大利飯
佢無論飯量定係忌廉都落得好足料
所以每一啖既滿足感都好大
呢到真係分分鐘夠兩位女士食
亦因為忌廉落得足,令佢食落好香濃creamy
帶子亦好鮮味爽口

美式熱狗伴蜂蜜芥末醬(配薯條)
最鍾意就係食熱狗!
呢到既熱狗炸得金黃香脆熱辣辣
最重要係唔油膩
但太高油溫又會容易燶
所以對油溫既控制係好緊要
呢到就恰到好處

點埋呢個惹味既蜂蜜芥末醬就一流啦

薯條好香薯味,值得一食

忌廉芝士蘑菇雞翼
好似我呢D咁既懶人必叫既小食

忌廉同芝士極香濃極邪惡
咬落去啖啖肉唔洗lun骨,爽!
朱古力心太軟伴雲呢拿雪糕
心太軟朱古力味超級勁香濃
配埋清甜既雲呢拿味雪糕食,一冰一火,超好味
紐約芝士蛋糕
口感好結實有質感,味道都唔錯
茉莉花綠茶、香桃果香茶
天氣開始凍凍地,再歎返杯熱茶簡直一流
2020-10-06 101 views
當日同男朋友經過大圍,好想留意一些比較有歐陸風情味嘅餐廳。因為浪漫的確係好有價值...於是找到這間令人流連忘返嘅餐廳。首先最令女生最愛嘅,係佢哋有好多唔同嘅英式早餐紅茶伯爵茶柑橘肉桂茶。因為女生食咗芝士通常會肥飲茶就最好。我自己比較鍾意嘅係茉莉花綠茶。另外我男朋友同我都鍾意食嗰一個軟殼蟹黑松露野菌忌廉意粉。佢話貪嗰啲芝士好味。我自己對芝士就麻麻,但係佢鍾意食我就冇計。但係食落又真係唔錯好有白色風味。而且佢個軟殼蟹真係好難整但係廚師好用心。😊當日嘅經歷真係好浪漫人生希望可以每日都結婚。😊
我自己比較鍾意嘅係茉莉花綠茶。
當日嘅經歷真係好浪漫人生希望可以每日都結婚。😊
2020-10-05 95 views
今次食嘅呢間黃店主要係因為我朋友話想去一間幾靚同埋幾Chill嘅Cafe🤩🤩所以就揀咗呢間係大圍嘅雲蝶———————————我哋嗌左煙三文魚忌廉意粉($58)、吞拿魚碎蛋薯蓉($38)、吉列炸蠔($38)、美式熱狗配蜜糖芥末醬(下午茶價錢$22,加$8有薯條)、牛油果沙冰($38,惠顧主食半價$19)同埋繽紛雜莓($32,惠顧主食半價$16)首先講咗我嗰個煙三文魚忌廉意粉先啦食落去發覺其實份量幾啱啱好我覺得比我想像中好食⭐️⭐️因為佢嘅忌廉汁份量啱啱好唔會令你食到好膩之餘但係又令每條意粉都可以有味道👍👍同埋呢度嘅煙三文魚唔會好似其他咁樣超鹹之後就係嗰個吉列炸蠔第一個值得讚嘅地方係新鮮滾熱辣炸出嚟嘅所以食落去都幾正嘅😋😋同埋真係超酥脆,值得一試見到佢哋嘅特色薯蓉都好似係招牌之一所以就試咗呢個吞拿魚碎蛋食落去味道又幾夾喎☺️☺️而且我都有食埋嗰個甜筒(陪着呢個吞拿魚碎蛋薯蓉嚟食)又有另一番嘅味道之後就講吓我朋友嗰個美式熱狗同埋薯條兩樣都係即叫即整嘅😋😋呢兩樣野配搭埋蜜糖芥茉醬都真係好Perfect Match😍😍最後就講埋嗰兩杯嘢飲啦我自己就幾鍾意呢杯牛油果沙冰嘅因為真係超濃牛油果嘅香味🥰🥰加埋少
今次食嘅呢間黃店

同埋呢度嘅煙三文魚唔會好似其他咁樣超鹹

之後就係嗰個吉列炸蠔
第一個值得讚嘅地方係新鮮滾熱辣炸出嚟嘅
所以食落去都幾正嘅😋😋
同埋真係超酥脆,值得一試

見到佢哋嘅特色薯蓉都好似係招牌之一
所以就試咗呢個吞拿魚碎蛋
食落去味道又幾夾喎☺️☺️
而且我都有食埋嗰個甜筒(陪着呢個吞拿魚碎蛋薯蓉嚟食)
又有另一番嘅味道

之後就講吓我朋友嗰個美式熱狗同埋薯條
兩樣都係即叫即整嘅😋😋

最後就講埋嗰兩杯嘢飲啦
我自己就幾鍾意呢杯牛油果沙冰嘅
因為真係超濃牛油果嘅香味🥰🥰
加埋少少朱古力醬落去就更加加分
而我朋友個杯繽紛雜莓
其實就係有黑加侖子、藍莓、香蕉同埋黑莓
可以話係包羅萬有

2020-10-04 63 views
覺得睇完oppa之後同蝴蝶Na.Bi特別有緣(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)見到又有岩食既野即刻去Trytry-🥔黑松露薯蓉|💰45呢個配搭超正,成個組合估唔到都幾清爽清新黑松露味好出,仲有粟米嘅清甜味道.🐥忌廉芝士磨菇釀雞翼(三件)|💰32一咬落去雞油香出晒嚟,仲超香忌廉芝士味入邊仲釀到舊蘑菇,成個超厚身口感好好.🦀軟殼蟹黑松露野菌忌廉意粉|💰72超足料‼️好多蟹籽好多黑松露碎都好多嘢菌✨仲要成大大隻字軟殼蟹擺喺面好厚身,一咬佢仲有啲汁出嚟,好多肉👍🏻啲汁好掛意粉,啖啖都係黑松露味配埋蟹子又爽口.🌟以上配任何飲品都有半價優惠-☕️熱鮮奶咖啡|💰34🍑蜜桃冰茶|💰24-🦋蝴蝶又福蝶,係美好同吉祥嘅象徵#蝴蝶是賽姬,有象徵著治癒的意思希望香港慢慢都治癒起來#雖然是精神病但沒關係

🥔黑松露薯蓉|💰45
呢個配搭超正,成個組合估唔到都幾清爽清新
黑松露味好出,仲有粟米嘅清甜味道

🐥忌廉芝士磨菇釀雞翼(三件)|💰32
一咬落去雞油香出晒嚟,仲超香忌廉芝士味
入邊仲釀到舊蘑菇,成個超厚身口感好好

🦀軟殼蟹黑松露野菌忌廉意粉|💰72
超足料‼️好多蟹籽好多黑松露碎都好多嘢菌
✨仲要成大大隻字軟殼蟹擺喺面
好厚身,一咬佢仲有啲汁出嚟,好多肉
👍🏻啲汁好掛意粉,啖啖都係黑松露味
配埋蟹子又爽口

🌟以上配任何飲品都有半價優惠
☕️熱鮮奶咖啡|💰34
🍑蜜桃冰茶|💰24

🦋蝴蝶又福蝶,係美好同吉祥嘅象徵
#蝴蝶是賽姬,有象徵著治癒的意思
希望香港慢慢都治癒起來

#雖然是精神病但沒關係

2020-10-01 94 views
大圍餐廳林立,但普遍都以舊式茶餐廳為主,而雲蝶在當區設計新派,裝修同設計都係簡約風,cafe就位於田心村,稍稍離開大圍中心地段。軟殼蟹黑松露野菌忌廉意粉$72軟殼蟹外脆內軟,唔會感覺炸得太乾身,忌廉汁可掛在意粉,唔會太稀,雖然係黑松露忌廉汁,但蒜香味都好重,整體味道中上。炸紐西蘭魚柳薯條+薯條$45魚柳整體合格,外面夠脆,魚肉夠嫩滑,可惜魚肉有少少散,反而好欣賞薯條,外面脆得黎裡面有薯蓉嘅口味,唔係間間餐廳都做到呢種口味。美式熱狗伴蜂蜜芥末醬$22 配洋蔥圈+$10熱狗用粟米粉包住香腸之後炸,所以熱狗會甜甜地,配上蜂蜜芥末醬味道都幾夾,另外試過配茄醬都一樣好味。鮮奶咖啡&朱古力咖啡 跟餐半價凍咖啡預設會加甜,如果想唔要甜記得同職員講走甜,而啡底味濃厚,加左甜都飲得出濃濃啡味。雲蝶係大圍新派cafe,食物質素唔錯,但店內位置唔多,如果想食可以要早d去等位啦。📍大圍田心街20號雲疊花園商場地下16B號舖

軟殼蟹黑松露野菌忌廉意粉$72

炸紐西蘭魚柳薯條+薯條$45

美式熱狗伴蜂蜜芥末醬$22 配洋蔥圈+$10

鮮奶咖啡&朱古力咖啡 跟餐半價

📍大圍田心街20號雲疊花園商場地下16B號舖
2020-09-27 98 views
🍴軟殼蟹黑松露野菌忌廉意粉 HK$72軟殼蟹夠香同乾身,唔會成口油膱味,意粉唔會太腍,醬汁岩岩好掛晒上意粉,唔會過多,忌廉同黑松露濃度剛好,亦帶有微微蒜香。🍴炸紐西蘭魚柳薯條 HK$45有別於英式炸魚嘅脆漿,呢款魚柳用吉列方式炸,香脆而且較實淨,魚肉用上紐西蘭多利魚,嫩滑得黎又唔會碎濕濕。薯條偏粗身,連皮炸令味道同口感更有層次,外脆內軟。呢兜炸魚薯條真係唔錯,又大份。🍴美式熱狗伴蜂蜜芥末醬配洋蔥圈 HK$32熱狗配蜂蜜芥末醬都係第一次試,熱狗本身甜甜地,點埋醬汁就會偏甜,都係傳統茄汁芥末更岩我口味。洋蔥圈脆漿好脆,唔油膩。🍴凍朱古力咖啡(跟餐) HK$19、凍鮮奶咖啡 (跟餐) HK$19朱古力咖啡朱古力味好濃,叫左走甜岩岩好,鮮奶咖啡無叫走甜,甜左少少,啡底帶微微甘香。📍雲蝶大圍田心街20號雲疊花園商場地下16B號舖

🍴軟殼蟹黑松露野菌忌廉意粉 HK$72

🍴炸紐西蘭魚柳薯條 HK$45

🍴美式熱狗伴蜂蜜芥末醬配洋蔥圈 HK$32

📍雲蝶
大圍田心街20號雲疊花園商場地下16B號舖
$94 (Tea)
2020-09-26 84 views
今日去咗屋企附近一間好cozy既小Cafe 之前都有試過叫外賣 今日終於可以見到廬山真面目黑松露薯蓉$45擺上台嘅時候係雪糕形狀 雪糕筒係冇味嘅 所以同有少少鹹鹹地嘅黑松露薯蓉冇突兀 呢個薯蓉值得係大推 每一啖都係濃厚既黑松露味 每食一啖成個口都好香😂 牛油果三文魚飛碟$32係好似toast 咁 表面嘅麵包好薄好薄 烘得啱啱好 外脆內軟 入面有牛油果同熟嘅三文魚 口感好特別 好啱女仔食 雖然唔係話好大個 但食曬兩個都好飽肚 我哋仲另外加咗$8 加大薯條👍🏻 炸熱狗最近睇咗”我家的熊孩子” 入邊嘅洪善英大啖大啖咁食熱狗 真係令我好想都學佢咁樣食🤣 肥都在所不惜! 呢度就滿足左我嘅食慾喇🥺😍 成條熱狗炸完之後 外脆內軟 再點芥辣黃 正啊!😭😭😭😭😭 極力推薦❤️ 荔枝紅茶食下午茶點都要有杯茶啦😂 荔枝味好重 個人覺得有少少甜 或者下次可以叫下少甜 冰冰涼涼 配埋熱狗都唔錯🥰 玫瑰鮮奶咖啡 $42呢個真係不得了 咖啡本身嘅味道都好唔錯 加咗玫瑰之後真係覺得啖啖都係用玫瑰即磨咖啡嘅感覺 表面仲有幾塊玫瑰花瓣 少女心爆發了🤪 Cafe細細

黑松露薯蓉$45

牛油果三文魚飛碟$32
我哋仲另外加咗$8 加大薯條👍🏻

炸熱狗

荔枝紅茶

玫瑰鮮奶咖啡 $42

Cafe細細間 食物質素卻令人好意外 重點係呢個係黃cafe 💛💛💛 枱面上有”我哋真係好撚鍾意香港” calendar 仲有幾份蘋果日報俾客人睇 唔撐唔得啦💛❤️
2020-09-19 761 views
雲蝶 (大圍)-大圍隱世性價比高休閒小店💛 咁岩行開大圍,經過竟然見到間門面幾靚嘅cafe🦋 估唔到呢度開咗間休閒cafe💛 唔單止價錢好抵,食物仲好高質!-🔍 帶子野菌意大利飯$60性價比極高!食落好creamy嘅意大利飯😍 仲要食落有芝士嘅感覺🤤🤤咁高質嘅食物質素唔好話$60,就算係$120都抵!-🔍 煙三文魚忌廉意粉$58煙三文魚花包得好靚🧡 睇落細細碟但食落都好飽!意粉食落好creamy,而且有好重嘅忌廉味,仲有帶有少少香草味-🔍 黑啤雞翼$32見到黑啤雞翼咁特別梗係要試吓!仲要$32有五隻好抵,食落有淡淡嘅黑啤味😋-🔍 雜莓沙冰$32(半價後$16)雜莓沙冰口感好豐富!性價比極高!好重嘅雜莓味同口感十足,果然真材實料!-🔍 炸Oreo伴雪糕$30雖然賣相平平無奇,不過食落去好特別!炸Oreo食落去口感有啲煙韌,連埋雪糕一齊食調和返就係Oreo嘅甜味,令到食落去冇咁漏,一熱一凍,好特別!-食物質素:8/10環境氣氛:8/10回頭指數:9/10-📍雲蝶 (大圍)大圍田心街20號雲疊花園商場地下16B號舖
雲蝶 (大圍)
🔍 帶子野菌意大利飯$60

🔍 煙三文魚忌廉意粉$58

🔍 黑啤雞翼$32

🔍 雜莓沙冰$32(半價後$16)
🔍 炸Oreo伴雪糕$30

食物質素:8/10
環境氣氛:8/10
回頭指數:9/10
📍雲蝶 (大圍)
  • 炸Oreo伴雪糕
  • 帶子野菌意大利飯
2020-09-15 125 views
🦋路過見到間小店幾靚 影咗幾張相之後決定入去食下野🤣入到去見到枱面上嘅蘋果日報 更加知道自己冇行錯-炸OREO配雪糕 即叫即整熱辣辣炸皮係比較煙韌嗰種 我覺得炸完之後會冇咁甜配埋雪糕一冷一熱嘅食法相當唔錯🤤-櫻花蜜糖涷鮮奶咖啡 蜜糖味比較淡但都飲到少少櫻花味 鮮奶味為主 唔會太濃整體味道配搭有改善空間-牛油果沙冰就唔推介大家點 當日用嘅牛油果比較生飲到草青味 而且同朱古力漿都唔太夾🤨大家飲返咖啡或者其他嘢飲應該好啲-小店只係開業四個月仲有好多地方未完善不過佢的確環境幾靚而且定價合理下次會再過去試吓其他嘢食😛好味評分😋:3/5🌟🌟抵食指數🤑:5/5 🌟🌟餐廳環境 🤪:5🌟/5🌟🌟價錢💰:炸OREO配雪糕 $30 (跟配飲品會半價) 牛油果沙冰$38 櫻花蜜糖涷鮮奶咖啡$46
🦋
路過見到間小店幾靚 影咗幾張相之後決定入去食下野🤣