2022-06-29 1228 views
今午去稲香飲茶,見隔離有間牛一,未食過,諗好吾好睌上嚟試……之後姪女話不如去利舞台果間好啲……OK, 打電話去BOOK,店員話如果6點幾7點吾駛訂...直接去多數都有位約七點到,我地揀左$278個牛同加$25任食海鮮(虎蝦、黃金螺、廣島蠔、蝦滑)+$20 轉鴛鴦鍋(昆布+ 酸菜白肉)湯底,除左牛豬雞、海鮮用APPS落ORDER外,其他都出去攞,嘢食款式及飲品都OK多,不過丸類吾太新鮮,螺有啲沙,蝦滑都麻麻地,蝦同蠔就OK...今晚呢都吾多人,個埸大,地段利舞台廣場,端午節假期都吾爆…可能同類嘅cby都好多好多間

2022-06-03
$340 (Dinner)
2022-01-10 2189 views
一向都係牛一忠實粉絲,今次就叫左澳牛和牛放題!睇個油花色水都唔錯,咬落肉味濃郁有口感。推薦番茄湯底同埋芝士豚骨湯底,兩隻都好入味~最後最緊要係有frozen yogurt可以食,咁就圓滿喇!
一向都係牛一忠實粉絲,今次就叫左澳牛和牛放題

睇個油花色水都唔錯,咬落肉味濃郁有口感。

推薦番茄湯底同埋芝士豚骨湯底,兩隻都好入味~

2021-12-18 1716 views
當天12點到達門口時前面只有2-3位客人等候,但數分鐘後一開始不斷有客人到達,可能員工忙於準備導致未能順住安排入座顯得凌亂。此外,自助吧較小所以款式比較少,不過牛肉品質正常,不會太多根,但雞肉煮熟後較為老以及有腥味。
2021-11-04
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
  • 極上美國牛肉
2021-11-23 1792 views
天氣突然轉凍,所以一行3人一齊打邊爐,先黎一個桃太郎海老湯,雖然,個湯同桃太郎無咩關係,但有好濃味嘅蝦湯,而d食物亦被濃濃嘅湯底滲入,令到食物提升另一個層次,另一邊,我叫左係248蚊嘅美國頂級肩胛肋眼,兩小時放題,呢隻牛好重牛味,脂肪均勻,,最後我地係食左6碟牛,價錢黎講,中等,性價比高另外,仲有其他食物,佢有粟米流心丸,芝士腸,和牛炒飯,咖哩和牛(用黎當打邊爐點醬都好食)都好好食,但腸仔就麻麻地,而佢嘅軟雪糕+可樂,都係唔錯嘅配搭
,最後我地係食左6碟牛,價錢黎講,中等,性價比高

桃太郎老海湯

美國頂級肩胛肋眼
2021-11-22
$250 (Dinner)
桃太郎老海湯
美國頂級肩胛肋眼
🏨 Holiday Inn Express Causeway Bay Hong Kong天冷冷❄️今次搶到賞你住$288就有得住一晚酒店同包咗雙人食「和牛火鍋放題」加雙人早餐😋真係抵到爆💕今次又要多謝自己搶到賞你住‼️|| 食物:🌟🌟🌟🌟🌟主角來了,我哋搶到呢個平靚正賞你住Staycation ,只需補$288就包一晚酒店住宿連「和牛火鍋放題」!氣溫突然急降❄️火鍋放題一直係我哋期待嘅野😋利舞臺牛一接待處哥哥8點準時放我哋入去,揀好「木瓜海底椰白魚湯」湯底後,就幫手禁咗2碟澳洲和牛俾我哋🥩仲有任點的美國頂級肩胛肋眼牛、豚肉、雞肉、大量菜款、烏冬拉麵、特色的丸類,全部任點任拎任食任飲🍻開心到爆🎉食完一Round再一Round!真係飽到上心口!我覺得放題的材料都好新鮮好有心😍木瓜湯有半隻木瓜😍好健康咁!有粒丸有牛一個字,幾特別可試!野飲有好多款,有紙包飲品、汽水同啤酒🍻啲牛都叫牛有牛味~食到最後都食唔出澳洲和牛同頂級肩胛肋眼牛有咩唔同!仲有好多款菜俾大家揀😍竟然有Super food 羽衣甘藍🥬最後當然仲要食多幾杯自家製Yogurt先完滿啦🍧Yogurt都有兩隻味!加埋熊仔糖好好味!好彩啲Yog

|| 食物:🌟🌟🌟🌟🌟

最後當然仲要食多幾杯自家製Yogurt先完滿啦🍧Yogurt都有兩隻味!加埋熊仔糖好好味!好彩啲Yogurt係好硬身唔易溶😋食足2.5小時無人提要離開😍賺咗了~

|| 總結:🌟🌟🌟🌟
今次呢個賞你住真係抵到爆!一開始無期望,所以無失望!$288當食餐晚飯都抵!而今次仲係食牛一「和牛火鍋放題」😝抵抵抵‼️依家見到銅鑼灣智選假日酒店專頁都仲有呢個抵玩package,只需$935就包晒以上所有野😋而今次就多左牛奶冰室人氣菠蘿包送!我個人覺得天氣冷❄️想ShabuShabu嘅朋友可以一試😝

***酒店🏨及生活體驗均為自費活動☺️
  • 澳洲和牛
2021-10-15 1881 views
一向去開尖沙咀嘅牛一,去到銅鑼灣利舞台諗唔到食咩,見到水牌有牛一就揀佢。點知依家牛一嘅質素比想像中差,不論係食物嘅種類定係食物嘅質素都好似冇尖沙咀分店咁多/好。我地係食定量限時放題,估唔到定量既肉每人咋係得4塊,對上一次係尖沙咀店食都係兩個月前嘅事,印象中啲肉唔止得咁少。🥲 唔知係咪心理因素問題,我覺得牛一比較出色嘅日式咖喱飯都好似無尖沙咀分店咁好食。食完成餐飯唯一覺得比較好嘅地方係佢個乳酪雪糕雪得幾好,啲乳酪雪糕出嚟唔會好淋。可惜佢嘅雪糕配料選擇同樣地係比尖沙咀分店少,連最經典嘅朱古力碎水都冇😭。結論係,之後想食牛一都係去返尖沙咀嗰間。同一價錢來講,食物質素似乎好好多。

2021-10-01 1573 views
本人第一次食,咁啱假期去,發覺原來要同枱一定要全部人點同一款餐,雖然係多配菜,但就變左只可食一款肉,覺得好奇怪! 原本諗住有pair朋友要分開坐(就在隔離),不如每枱各叫不同肉,大家可以試下唔同款啦,點知比個前台員工"提醒"話發現左會加返我地錢,搞到冇哂mood, 其實都唔係錢既問題,而係食得放題既都係想試多d唔同既野食啫,點解佢個menu迫人只可食1款肉呢?睇返以前comment既餐好似係有3款肉既拼盤餐揀,點解而家咁? 服務方面都差,個兜污嘈叫侍應換佢叫我自己出去囉,仲要自己加湯底,但係收費要加一,即係只幫你傳肉,放盤湯底就穩袋10%服務費
2021-09-09 1258 views
湯底的選擇唔算多,但可以接受。牛的選擇唔多,但質素好好。以這個價錢來說,算是性價比很高的餐廳😽😽😽😽而且配菜選擇亦很多,每碟的份量亦很足夠🤤所以推薦❗️❗️❗️
湯底的選擇唔算多,但可以接受。
牛的選擇唔多,但質素好好。
以這個價錢來說,算是性價比很高的餐廳😽😽😽😽
而且配菜選擇亦很多,每碟的份量亦很足夠🤤
所以推薦❗️❗️❗️
2021-08-08
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2021-09-01 968 views
I have been wanting to try this restaurant out with a friend of mine for quite a while now. We decided to give it a go yesterday. I have heard good things about this place and after giving it a try, I have to say I am definitely not disappointed. The variety of food there was fantastic. There were different kinds of meat for us to choose from as well. There is for sure a price range suitable for everyone to enjoy. The food was fresh and tasty. Would definitely recommend!
2021-08-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$160 (Dinner)
2021-08-15 1235 views
我香港人真係一年四季都可以打邊爐, 夏天 3x度又打得, 冬天就更加唔駛講!🤭 近期最愛牛一😋 百幾蚊就可以食到任食牛肉, 雞肉, 豬肉😋 仲有自助既瓜菜類, 丸類, 粉麵, 仲有汽水, 啤酒, 茶類飲品同雪糕乳酪 (定期會有唔同味道架), 最正就係有多款 topic 任加, 粟米片, 橡皮糖, 朱古力碎都有添😋湯底都有多款選擇, 蕃茄湯, 木瓜椰子湯, 豬骨湯, 昆布湯, 仲可以加錢做鴛鴦湯底添😎 而我就最鐘意壽喜燒, 甜甜地又有隻生雞蛋, 正!🤭

2021-08-15
$170 (Lunch)
2021-08-06 905 views
銅鑼灣智選假日有staycation package,$7XX有一晚+二人牛一放題。餐廳訂位係酒店安排,但我地自己打電話去改時間都冇問題,職員好友善。到餐廳我地問可唔可以加錢upgrade放題,職員話唔可以。Package包美國頂級肩胛肋眼放題。肉嘅質素不過不失,都係一般放題質素。蔬菜自助吧都有好多選擇,比較特別係有一般火鍋少有嘅羽衣甘藍。我平時食開始創嘅牛一分店,銅鑼灣分店客人比較少,上菜+refill比較快,90分鐘時間好充足。食完我地循例食一碗乳酪雪糕配消化餅碎作結😋

2021-02-22 4774 views
很久没有吃牛肉火锅放题了,趁着刚放鬆晚市堂食时间,就约了朋友去吃一顿丰盛的晚餐。晚饭有分90分钟和120分钟两个用膳时间,比较过后还是选了198元吃90分钟的套餐更划算。每位额外还加了15元可小任饮 Asahi 啤酒。消费是每位大概200元左右。除了啤酒和火锅肉类,其余的丸类和素菜类都是自助形式。蔬菜的选择不少如蕃茄、南瓜、木耳和各种青菜,其中的羽衣甘蓝是最爱,总共拿了四、五次。至于火锅肉,是用手机扫二维码下单,主力是安辂斯牛肉,鸡肉和猪肉是次要。但手机程序有限制每次下单的数量,啤酒只能点人头数量。站在消费者立场,倒不如把价钱稍为抬高一点包饮料,然后自助形式去取。吃90分钟火锅放题是足够的,吃得太多,完之后要让肠胃休息几天。

2021-02-22
$215 (Dinner)
2021-02-20 2413 views
放題兩個人任食,盛惠$4xx,然後成個餐牌竟然得豬肉牛肉雞肉每樣各一款,仲要每樣都超難食,完全無肉味。嗌左壽喜燒湯底,咸到好似豉油加水,中途已經加咗兩次湯,但係食到最後都係勁咸,咸到完全唔需要點其他汁,好想即刻飲返五六杯水。配料飲品種類又少,金菇牛柏葉魷魚檸檬茶紙包原茶響鈴乜都無,菜類係幾多嘅,真係好似去咗食素菜放題咁。講真,咁嘅價錢真係食牛xx好過,排耐少少都抵😊除非你好想食佢啲乳酪雪糕。以後都唔會再食間!!!!!
2020-09-11 4982 views
以前好鍾意嘅餐廳,但係而家加肉好慢。我食咗一開始嘅三盤肉一份雞,要加兩份肉一份雞,話唄服務生知等咗二十分鐘都冇來。話第二次才加咗兩份,但係雞仲冇來。跟住話唄第三個服務生加湯同埋雞,佢加了湯,但係雞等咗十多分鐘也都冇。我知香港嘅牛肉火鍋放題都鍾意你多食個個蔬菜同埋澱粉肉丸、飯同埋公仔面等等平嘅自己拎嘅嘢,唔鍾意你食好貨,但係尼次太過分咗。我話要買單,尼次就好快,一分鐘唔到就出咗單。我係尼間舖頭嘅常客,以後唔會再來。
2020-07-01 4619 views
牛一本身諗住同朋友食炸雞,但因為星期五而且唔記得咗冇卜位所以等到九點都未有,我哋決定等緊嘅同事落樓下一樓攞埋飛,睇吓邊間快啲就食邊間🤣🤣🤣大家都知最終我都係去咗食牛一!☺✨美國特選牛肉配豚肉配雞肉$158以上三款任食其他就可以出邊攞☺☺出面有常見嘅菜類,丸類,烏冬拉麵等等之外❤仲有雪糕機!同少少熟食!❤雖然我哋嗌嘅係最平嘅lv但係質素都唔差🤣🤣叫咗鴛鴦湯底加$18,一個壽喜燒,一個豬骨湯✨朋友仲係會員可以免費送一個蝦滑,好爽!😋全部嘢食都正正常常,種類都幾多而且職員refill 得好快👍🏻👍🏻👍🏻我覺得全餐飯最好嘅就係佢個雪糕甜品區🤣🤣佢有好多配料可以揀☺例如珍珠朱古力粒粒糖好多好多!😍😍佢嗰啲係荔枝爆豬平時食糖水舖先會有嘅🤣好少呢啲餐廳都會有得食😭😭❤而且係好好食!拍得上甜品舖🤣☺☺☺!平時食一間普通嘅甜品都要$50!所以我都攞咗好多🤣🤣
牛一
✨美國特選牛肉配豚肉配雞肉$158
以上三款任食
其他就可以出邊攞☺☺
出面有常見嘅菜類,丸類,烏冬拉麵等等之外❤
仲有雪糕機!同少少熟食!❤
雖然我哋嗌嘅係最平嘅lv但係質素都唔差🤣🤣
叫咗鴛鴦湯底加$18,一個壽喜燒,一個豬骨湯✨
朋友仲係會員可以免費送一個蝦滑,好爽!😋
我覺得全餐飯最好嘅就係佢個雪糕甜品區🤣🤣
佢有好多配料可以揀☺
例如珍珠朱古力粒粒糖好多好多!😍😍
佢嗰啲係荔枝爆豬平時食糖水舖先會有嘅🤣
好少呢啲餐廳都會有得食😭😭❤
而且係好好食!拍得上甜品舖🤣☺☺☺!
平時食一間普通嘅甜品都要$50!
所以我都攞咗好多🤣🤣