2017-06-04 985 views
買左四款cupcake,每個$20。價錢ok但味道的確麻麻。玫瑰荔枝紅桑子;味道可以。但蛋糕太乾,一路食一路跌碎碎,要飲住野食,唔係喉嚨會太乾。雲呢嗱;甜得滯,亦油膩得很。除非閣下好鐘意滿口奶油嘅感覺。綠茶;綠茶味濃,質感企身,唯一敗筆都係餅身太乾。芝麻;芝麻味一般,唔太濃太淡,中庸。綜上所述:最大敗筆都係餅身太乾。外表係靚係吸引,但味道確實仲係有進步空間 。希望店舖可以研究一下改善蛋糕太乾呢點。
買左四款cupcake,每個$20。價錢ok
但味道的確麻麻。

玫瑰荔枝紅桑子;味道可以。
但蛋糕太乾,一路食一路跌碎碎,要飲住野食,唔係喉嚨會太乾。

雲呢嗱;甜得滯,亦油膩得很。
除非閣下好鐘意滿口奶油嘅感覺。

綠茶;綠茶味濃,質感企身,唯一敗筆都係餅身太乾。

芝麻;芝麻味一般,唔太濃太淡,中庸。

綜上所述:最大敗筆都係餅身太乾。
2017-06-03
2017-04-15 830 views
同事要走,散水餅總是在這裡訂。弟婦生日,就這裡試試。因為晚上已有两個雪糕蛋糕,故點了這個款式,吃不下,可留第二天作早餐/小吃。這裡的成品沒有色素,全天然,小孩子也可安心食用。
2017-04-04 779 views
男友生日話想食cupcake, 有多d選擇食多d款之前上網見過呢間野幾ok, 所以當日就去買店員話我好好采,有happy birthday字眼嘅cupcake!! 平時要訂/一早賣晒的! 呢個係原味綠茶味幾出,但唔係我想食果種抹茶味道蜂蜜朱古力味係最好味!出面白色cream係又軟又滑,入面朱古力cream硬身少少!口感特別玫瑰荔枝好重玫瑰味,淡淡嘅香味藍莓味個樣好可愛, 有個蜜蜂係上面,本來以為係朱古力/糖黎嘅,但佢軟軟地,又似cream幾得意仲有芒果同熱情果味,但我冇食過就唔寫了店員服務好好!! 有講有笑謝謝推介
男友生日話想食cupcake, 有多d選擇食多d款
之前上網見過呢間野幾ok, 所以當日就去買
綠茶味幾出,但唔係我想食果種抹茶味道
玫瑰荔枝好重玫瑰味,淡淡嘅香味
仲有芒果同熱情果味,但我冇食過就唔寫了
店員服務好好!! 有講有笑
謝謝推介
2016-08-02 1128 views
生日party,就買啲cup cake大家一齊食下叫咗一個set有36個好多款式,款式又靚,又多味道選擇有士多啤梨,抹茶,芝麻,花生,呍呢嗱,朱古力,咖啡⋯⋯等等數之不盡蛋糕實實的,但好有蛋糕味Cup cake上面全部都係用奶油,奶油味道香濃但又不會過甜,非常好我好怕啲cup cake好甜--這間真是不錯的選擇
生日party,就買啲cup cake大家一齊食下
叫咗一個set有36個
好多款式,款式又靚,又多味道選擇
蛋糕實實的,但好有蛋糕味
Cup cake上面全部都係用奶油,奶油味道香濃
但又不會過甜,非常好
我好怕啲cup cake好甜--這間真是不錯的選擇
2016-04-22 669 views
平時啲餐廳食物質素幾差我都唔會寫食評但今次真係忍唔住要寫,啲蛋糕質素差咗勁多,蛋糕比一般海綿蛋糕更差淋到一拎上手係蛋糕上面啲cream隨時跌落地,仲要每件大小不一得離譜同一個價錢平時係fit到個盒嘅位但今次竟然有一個細得過份完全離曬格,除左蛋糕底有問題仲有啲cream以往係食一小啖都有好香嘅芒果味、藍莓味、紅桑子味,但依家食到尾都唔多覺有味,二百幾蚊買呢盒所謂嘅蛋糕完全唔值
2016-04-22
2015-12-03 737 views
經朋友介紹,呢間cupcake好好食, 而且標榜少糖, 好似健康d咁,所以買左幾個黎食下, 平均一個$20, 比其他cupcake店平 好多款cupcake都好令, 而且好多味道, 最後買左綠茶, 蜂蜜朱古力, 咖啡朱古力, 紅桑子, 蛋白奶油, 血橙熱情果味道方面, cream比其他cupcake無咁甜, Vi覺得呢個甜度剛好無咁大罪惡感, 而蜂蜜朱古力同咖啡朱古力ge朱古力味好濃, 好味ge但蓋過左蜂蜜同咖啡味, 而紅桑子同血橙熱情果最好食酸酸甜甜, 帶有生果味令個cupcake無咁漏 而蛋白奶油同綠茶味就偏甜, 而且綠茶味較淡一件cupcake都幾大個, 蛋糕ge質地鬆軟, 而且乾爽, 只係食蛋糕已經覺得好味 Overall, 呢度ge cupcake 真係幾好食, 又令, 值得一試
酸酸甜甜, 帶有生果味令個cupcake無咁漏
 而蛋白奶油同綠茶味就偏甜, 而且綠茶味較淡

2015-12-03
Christmas