2019-09-28 859 views
南區終於有間真係飲啡既地方😢上ig睇到今日終於唻左 間鋪既裝修幾靚 行懷舊風 menu既字好特別所以好吸精 呢到賣既野唔多 可能因為啱啱開業無耐掛 有咖啡同茶 仲有幾種輕食 唔知係咪係ig睇左幾日好期待唻呢到 佢ig既相真係好似好正咁 但我今日嗌左杯dirty就有d失望既。。。。其實以我理解dirty既特別之處就係飲嗰個分層 但可惜我飲唔到。。。上層既espresso唔熱 下層既奶亦唔夠凍 令到個溫度好尷尬 飲緊杯常溫既ice latte咁。。。。不過整體唻講間野幾正既 因為真係好難得南區有得飲啡😆p.s.間cafe可以俾寵物入去!今日見到隻柴犬好得意 <3
2019-09-15 718 views
響應一下本地消費 來個南灣2天遊,住晚酒店周圍行下,上次黎香港仔已經10年前~因為酒店package 有dinner buffet 所以想輕食一下,本身無咩idea,上黎openrice search新店,見到呢間cafe~☕Dirty ​由凍鮮奶冲成既dirty,融合左咖啡跟鮮奶唔同層次既變化。☕Piccolo​ 屬迷你size,奶不多,突出咖啡豆的原味,能喝得出咖啡的甘濃。🥐Parma ham rocket croissants 牛角包烘得香脆,用刀一切外層都碎了,入面有火箭菜Parma ham,不錯~
響應一下本地消費

☕Dirty ​
由凍鮮奶冲成既dirty,融合左咖啡跟鮮奶唔同層次既變化。
Dirty
☕Piccolo​
Piccolo
🥐Parma ham rocket croissants

Piccolo
2019-09-11 466 views
香港仔中心終於除左Starbucks,有coffee小店可以Hea環境能令人放鬆,但檯太矮,要用電腦/寫野就唔太舒服飲品食物都♥ 牛油果超多又好味希望鄰里可以長做落去,每個區都好需要一個甘樣的樹洞,比人安靜下。

環境能令人放鬆,但檯太矮,要用電腦/寫野就唔太舒服

飲品食物都♥ 牛油果超多又好味

2019-09-09
2019-08-17 552 views
喺香港仔試業緊CafeNeighbourhood Coffee 一直以黎非常渴望,香港仔有間似樣d Cafe...而加終於有啦鄰近工業大廈,所以Cafe整體感覺好似工廈中嘅綠州咁,店面細細卻五臟俱全。今次叫左Iced latte + Double Chocolate Cookies 因為餐枱係金屬面,所以影到好bling bling 🤩先講下latte ,咖啡豆味道偏甜,所以唔需要額外加糖了,整體咖啡唔錯。不過自己黎左呢度幾次,覺得呢度嘅Flat White 係最好,算係我飲過唔錯嘅,咖啡份量同鮮奶嘅配合係最好!另外曲奇🍪方面,每款食品都有得焗熱食,朱古力味非常濃,都幾大塊,不過我覺得偏油左少少,所以唔算非常中意。呢度d食品不定時更新,唔會成日食黎食去都係個款,為客人帶d新鮮感😍
喺香港仔試業緊Cafe
Neighbourhood Coffee
一直以黎非常渴望,香港仔有間似樣d Cafe...
而加終於有啦
因為餐枱係金屬面,所以影到好bling bling 🤩
Double  Chocolate  cookies
Iced  latte