2022-09-11 51 views
朋友生日 又諗唔到買咩蛋糕🎂咁啱經過呢間拿破崙蛋糕 見到佢哋係即叫即焗一個鐘仲可以拎得 款式仲好靚 一於就揀佢啦😍店主拎過世界賽冠軍🏆加上大部分食材係由法國直送✈️仲有12 款唔同口味選擇:❣️伯爵茶無花果拿破崙❣️玉桂蘋果拿破崙❣️法式栗子拿破崙❣️沖繩紫薯拿破崙❣️ 黑朱古力咖啡拿破崙 ❣️紅豆麻薯鮮果拿破崙❣️香蕉麻薯朱古力拿破崙❣️鮮芒果拿破崙❣️韓國草莓麻薯拿破崙❣️焦糖燉蛋拿破崙❣️3.6牛乳燉蛋白拿破崙 ❣️Give Me 2 【自選兩款口味拿破崙】❣️荔枝香檳果凍芒果拿破崙不過心大心細嘅我 有成12款口味揀🥹款款都好想試呀 今次就揀𝐆𝐢𝐯𝐞 𝐌𝐞 2 啦🤭即係【自選兩款口味拿破崙】1lb $348紅豆麻薯鮮果拿破崙➕ 沖繩紫薯拿破崙三層金黃色嘅酥皮 好香牛油味 酥皮香脆鬆化層次分明 真係好靚😍 紅豆夾住麻薯 口感豐富 香濃既紫薯味 唔會太甜 夾埋幼滑既忌廉唔會太膩 份量好足料 一磅足夠4個人食 超滿足😋Neko Puff @neko.puff.hk 📍屯門屯順街屯門市廣場1樓Kiosk 7#NekoPuff #拿破崙蛋糕 #屯門 #屯門蛋糕店 #拿破崙 #生日蛋糕 #打卡 #蛋糕 #相機食先 #h
朋友生日 又諗唔到買咩蛋糕🎂

香濃既紫薯味 唔會太甜 夾埋幼滑既忌廉
唔會太膩 份量好足料 一磅足夠4個人食 超滿足😋

Neko Puff @neko.puff.hk
📍屯門屯順街屯門市廣場1樓Kiosk 7

#NekoPuff #拿破崙蛋糕 #屯門 #屯門蛋糕店 #拿破崙 #生日蛋糕 #打卡 #蛋糕 #相機食先 #hkig #Tuenmun #foodblog #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #blogger #hkblogger #dessert #hkcakes #birthdaycakes
𝐆𝐢𝐯𝐞 𝐌𝐞 2 【自選兩款口味拿破崙】1lb $348
𝐆𝐢𝐯𝐞 𝐌𝐞 2 【自選兩款口味拿破崙】1lb $348
2022-09-09 42 views
· 伯爵茶無花果拿破崙 ($308)Neko Puff係世界賽度拎過獎,仲要係一小時即叫即焗😍。今次慶祝中秋節之餘,就睇下係唔係真係咁好食😝。佢有好多好特別嘅口味,身為伯爵茶fan屎一定係揀無花果伯爵茶✨🤍。首先酥皮好鬆脆好多層,食得出係新鮮整,口感真係好好。牛油味好重好香😝🦵🏻中間係伯爵茶cream,cream入面都會有無花果肉~ 口感好順滑,茶味好夠,伯爵茶好香好清新,甜度岩岩好,食落一啲都唔漏😛🤍。兩者一齊食真係好好食~食到好濃嘅牛油香,伯爵茶cream又會中和左牛油既膩😝。就快中秋節,食厭左月餅既話食個拿破崙都唔錯😛,好推薦大家試下🤍✨
· 伯爵茶無花果拿破崙 ($308)

2022-09-09
TakeAway
Neko Puff係一間係屯門既拿破崙蛋糕小店🍰8月妹妹生日就試下佢地既蛋糕👧🏻佢地主打每日新鮮製作可以令個拿破崙酥皮Keep住脆卜卜(´▽`)🎂Give me 2 自選兩款口味 HKD348揀左鮮芒果🥭同韓國士多啤梨麻薯🍓Mix既拿破崙~本人幾中意佢地既cream有奶香味😋仲有淡淡芒果味好滑身 唔會太甜個酥皮真係幾脆同鬆化✨望落個蛋糕唔係好大但真係足夠3-4人份量芒果同士多啤梨都幾甜幾新鮮佢地仲有好多口味可以揀😉平時食厭左普通蛋糕都可以試下拿破崙啊~
Neko Puff係一間係屯門既拿破崙蛋糕小店🍰
8月妹妹生日就試下佢地既蛋糕👧🏻

🎂Give me 2 自選兩款口味 HKD348
揀左鮮芒果🥭同韓國士多啤梨麻薯🍓Mix既拿破崙~
本人幾中意佢地既cream有奶香味😋
仲有淡淡芒果味好滑身 唔會太甜
個酥皮真係幾脆同鬆化✨
望落個蛋糕唔係好大但真係足夠3-4人份量
芒果同士多啤梨都幾甜幾新鮮
佢地仲有好多口味可以揀😉
平時食厭左普通蛋糕都可以試下拿破崙啊~
2022-08-29
TakeAway
呢間小店之前拎左世界賽冠軍😎名副其實 難怪咁受歡迎 大滿足丫🤤佢既食材用料大部份都係法國直送可以1小時前預訂 即叫即焗😀咁就可以保持最佳口感👍🏻拎到番到屋企仲好脆好好味😛拿破崙蛋糕有13款口味😎經典傳統口味 或者自家創意新口味都有😋小店仲好貼心有GIVE ME 2既選擇 可以自選2款口味😍真係選擇困難症都冇問題丫🤪我都揀左GIVE ME 2🤪🍵伯爵茶無花果 X 🍮焦糖燉蛋 拿破崙蛋糕一打開盒 已經聞到好香既牛油味😇蛋糕精緻吸睛 好驚喜😍蛋糕上層有無花果 朱古力片點綴 已經好靚😍3層酥皮 層次分明酥皮入口即碎 好鬆脆2款口味融為1體1層係伯爵茶CREAM仲加左D新鮮無花果☺️CREAM滑得黎 仲好香茶味😋另一層係將焦糖燉蛋攪碎再撈入CREAM到忌廉牛油酥皮夾住燉蛋CREAM  估佢唔到😋口感厚實D 又係另一風味🤤整體口感豐富 回味無窮🤤份量仲要比想像中大 可以夠3-4人食2個人分左2日食 第2日都依然好鬆脆☺️
呢間小店之前拎左世界賽冠軍😎

整體口感豐富 回味無窮🤤
份量仲要比想像中大 可以夠3-4人食
2個人分左2日食 第2日都依然好鬆脆☺️
2022-09-04 31 views
話說細佬生日想要個不一樣嘅蛋糕🎂 於是我就買咗Neko Puff嘅拿破崙蛋糕❣️ 細細個嘅拿破崙蛋糕就食得多,1個4人份嘅大拿破崙蛋糕真係第一次買♡´・ᴗ・`♡Neko Puff 拿破崙口味:🌟GIVE ME 2 (伯爵茶無花果拿破崙 + 3.6牛乳燉蛋白拿破崙)一半為伯爵茶無花果拿破崙,以幼滑嘅伯爵茶忌廉,配上新鮮嘅秘魯鑽石無花果,清甜而不膩🥰 另一半為3.6牛乳燉蛋白拿破崙,其蛋白好細緻,而且奶味香濃😚 配埋牛油香味自然嘅即焗鬆脆酥皮,口感、味道嘅層次更豐富💕Neko Puff 拿破崙蛋糕好食到,細佬1個人食咗3/4個蛋糕🥹 睇嚟我好識揀(•̀ᴗ•́)و個人覺得揀GIVE ME 2好明智,1次試咗2款Neko Puff 拿破崙口味🤭 之後要試埋另外10款呀ᕕ( ᐛ )ᕗ

Neko Puff 拿破崙口味:

2022-09-04 35 views
環境:甜品店好可愛☺️ 有隻手繪貓貓係招牌旁邊,非常吸晴。 推斷店主應該都係愛貓之人🤭特色:拿破崙蛋糕係招牌!精緻高雅打卡,即叫即焗,仲拎過世界賽冠軍😚 我想食沖繩紫薯味道同韓國草莓麻薯,所以揀咗「Give Me 2」😝 即係一個蛋糕可以同時配搭到兩款味道,係選擇困難症人士嘅好選擇☺️蛋糕酥皮部分非常新鮮酥脆,脆到一邊食一邊會有食薯片時發出會種咔咔聲,超正🤭忌廉方面軟滑挺身☺️裡面夾雜香濃紫薯絲同QQ麻薯,每一啖口感都非常豐富。 整體而言,食得出食材優質同店主烤焗嘅用心,而且仲有13款味道揀,每一次食都會有新鮮感🥰

2022-09-03 35 views
屋企人好鍾意食拿破崙,佢已經講咗好耐話要試呢間,孝順的我今日嚟屯門順便做外賣仔買埋返去🤪💗韓國草莓麻糬拿破崙🍓(1 lbs) $308拿破崙每一層都做得好脆,分成三層,牛油味香濃,上面啲奶油好重奶香味,而且creamy甜度亦都剛剛好。1 lbs 夠2-4人分,由於佢太脆嘅關係,拎返去嘅時候要小心啲🤗聽講呢個拿破崙仲拎左獎😍下次朋友生日都可以買個俾佢🎁除左拿破崙,其他西餅都好靚好吸引,建議早啲係網站落訂或wtsapp落訂

💗韓國草莓麻糬拿破崙🍓(1 lbs) $308

身為甜品控,黎到屯門梗係要試吓得獎拿破崙🏅Neko Puff 首創的一小時即叫即焗拿破崙,剛榮獲由瑞士著名的甜品品牌La Rose Noire舉辦的 LRN Worldwide Instagram Contest 30th Competition 世界賽冠軍!會新鮮即焗,同埋有好多訂單,想食一定要預先訂購🤤Give me two🍎 ($348/lb)伯爵茶無花果拿破崙,玉桂蘋果拿破崙呢度嘅拿破崙可以揀兩款口味,啱晒我呢啲心大心細嘅人,今次揀咗伯爵茶無花果同玉蘋果,兩款口味都好出色,兩款口味都好Match,酥皮層層分明👍🏻,入口鬆脆而且牛油味香濃🧈,三層嘅酥皮疊着滿滿嘅忌廉餡,超級滿足,忌廉細滑,香味濃又唔會太甜👍🏻伯爵茶無花果☕️用咗Twinings伯爵茶,每啖都好散發着陣陣嘅茶味芳香😊玉桂蘋果🍎有蘋果嘅香甜同埋有玉桂粉,令到口味好突出😍

Give me two🍎 ($348/lb)
伯爵茶無花果拿破崙,玉桂蘋果拿破崙

伯爵茶無花果☕️
用咗Twinings伯爵茶,每啖都好散發着陣陣嘅茶味芳香😊

玉桂蘋果🍎
有蘋果嘅香甜同埋有玉桂粉,令到口味好突出😍
2022-09-01 26 views
今次介紹呢間Cake之前都比人洗版過因為佢有代表香港拎過拿破崙世界賽冠軍🏆而且佢標榜係即落單即刻製作~用上法國直送嘅原材料所製作的💕甜品控未食之前真係先興奮呀💕🫰🏻雖然我住屯馬線另一邊但係都無阻我既熱愛🥺去到之後店員會同你講要等一個鐘左右所以大家要預定時間去嗰邊hea陣先其實嗰度真係好多口味選擇所以嗰陣我自己揀唔落手呀🫰🏻٩(´ε` ٩و~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪ 荔枝香檳果凍芒果拿破崙 $358 (8.5/10)呢個係3-4個人份量🤭但係3-4個人係太多㗎🤣🫰🏻因為首先層層拿破崙係非常鬆脆~酥皮控絕對會好鍾意佢既酥皮真係厚又正而且Cream既牛奶味係非常濃郁食得出唔係平價的牛奶~不過相對就會有d甜而且上面既荔枝香檳果凍令成個口感更多元香檳淡淡地帶出芒果的香甜非常正!新鮮度黎講 就建議即日食曬啦~隔一日都可以但係兩日就會硬返~~
今次介紹呢間Cake之前都比人洗版過
因為佢有代表香港拎過拿破崙世界賽冠軍🏆
而且佢標榜係即落單即刻製作~
用上法國直送嘅原材料所製作的💕
甜品控未食之前真係先興奮呀💕🫰🏻
雖然我住屯馬線另一邊但係都無阻我既熱愛🥺

去到之後店員會同你講要等一個鐘左右
所以大家要預定時間去嗰邊hea陣先
其實嗰度真係好多口味選擇
所以嗰陣我自己揀唔落手呀🫰🏻
٩(´ε` ٩و

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

♪ 荔枝香檳果凍芒果拿破崙 $358 (8.5/10)
呢個係3-4個人份量🤭
但係3-4個人係太多㗎🤣🫰🏻
因為首先層層拿破崙係非常鬆脆~
酥皮控絕對會好鍾意佢既酥皮真係厚又正
而且Cream既牛奶味係非常濃郁
食得出唔係平價的牛奶~不過相對就會有d甜
而且上面既荔枝香檳果凍令成個口感更多元
香檳淡淡地帶出芒果的香甜非常正!
新鮮度黎講 就建議即日食曬啦~
隔一日都可以但係兩日就會硬返~~
2022-08-31 25 views
小店主打法式拿破崙蛋糕🍰 堅持即日新鮮製作,最快1小時預訂,保持最佳鬆軟同新鮮程度!佢哋嘅食材係由法國直送🇫🇷 更獲得LRN Worldwide Instagram Contest 30th Competition嘅世界冠軍添😳 賣相精緻而且口味款式眾多,用嚟慶祝節日就啱晒啦~ 🎂 Give me 2 自選兩款口味打開包裝後已經聞到好香嘅牛油味🥰 酥皮烤至金黃色,香脆可口超級鬆化😍 咬落去仲會聽到卡察卡察嘅聲音添😉 中間就夾著新鮮嘅芒果🥭 酸酸甜甜嘅士多啤梨🍓 麻薯、同香滑細膩嘅鮮忌廉🤪 整體口感豐富,層次分明,而且食完之後完全唔膩😆 不愧為得獎作品~ 絕對值得一試😎

🎂 Give me 2 自選兩款口味

2022-08-29 31 views
行開屯門,聽朋友仔講有間拿破崙千層好酥脆,啲食材仲要大部份都係嚟自法國,仲要攞過冠軍🏆 所以唔理有幾遠,買咗返嚟試試佢啦🤭🤭∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ Give me two $348呢款係可以自選兩種口味,中層同底層嘅cream & 餡都會因應口味而唔同,可以滿足晒一件食兩味嘅慾望😆૪ 鮮芒果有熟成新鮮芒果粒粒,香甜多汁,配搭埋幼滑creamy、帶有芒果顏色嘅cream,同酥脆嘅酥皮層食好夾😋૪ 韓國草莓麻糬草莓新鮮,味道微酸帶有草莓香,啲cream充滿牛奶嘅香氣,加上煙韌嘅麻糬粒粒,整體香而不膩👍🏻∴∵୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

❥ Give me two $348

૪ 鮮芒果

૪ 韓國草莓麻糬

• Give  Me  Two
2022-08-27 23 views
朋友生日到喇,又係時候四圍去物色下啲蛋糕,最後揀咗呢間幾有人氣嘅蛋糕店,拿破崙款式有成十幾款選擇,真係心大心細😆唔知以為係買比自己🤭最後揀咗呢款比朋友🎂荔枝香檳果凍芒果拿破崙蛋糕 $358(1Ibs)賣相好精緻,一打開盒✨好香牛油味!拿破崙酥皮鬆脆,上面嘅芒果🥭好鮮甜,荔枝果凍入口唔會太甜👍🏻每層中間都夾住厚厚嘅cream🤩,cream 口感綿滑,甜度啱啱好,食落仲唔會覺得太膩😍😍😍

🎂荔枝香檳果凍芒果拿破崙蛋糕 $358(1Ibs)

2022-08-27 17 views
屯門拿破崙千層酥今日到屯門逛街,看見店舖門口的拿破崙千層酥十分吸引。千層酥共有幾款,都是新鮮製造的,店員告訴我,焦糖燉蛋拿破崙是新口味,看上去這個拿破崙是我喜歡的類型,所以便買了一個回家。回到家後,拿破崙仍然酥鬆,內裏的忌廉香滑,有焦糖味,中間有燉蛋,很有趣,不知不覺間我吃了很多,後來我發覺,冷凍後更加好吃呢!💕Neko Puff屯門屯順街1號屯門市廣場1樓Kiosk 7#香港蛋糕店 #香港烘焙 #香港甜品 #hkbakeryshop #hkeats #hkbakery #西式糕點 #nomnom #蛋糕控 #香港蛋糕關注組 #香港甜品推薦 #香港甜品小店 #ootd #bestoftheday #甜品關注組 #hkmicroinfluencer #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodielife #hkfoodstagram #hkfoodie #hkkol #hkfood #hkdessert #慶生蛋糕 #屯門美食 #fotd #屯門甜品 #焦糖燉蛋 #拿破崙蛋糕
屯門拿破崙千層酥

💕Neko Puff
屯門屯順街1號屯門市廣場1樓Kiosk 7

2022-08-24 25 views
終於有機會試吓得獎拿破崙小店Neko puff🥰 佢地曾經獲得世界賽冠軍,用料大部份由法國直送,仲首創一小時即叫即焗,返屋企隔幾個鐘先食都仲好酥脆,難怪咁受歡迎!小店提供12款口味,經典味道同創新配搭一應俱全。人類總係貪心想試多幾款,neko puff亦好貼心地提供Give Me 2選擇自選兩款拿破崙口味🫶🏻我揀左肉桂蘋果配伯爵茶無花果,最面層一邊放左新鮮無花果,另一邊就有白朱古力加紅莓點綴,好精緻😍拿破崙以三層酥皮夾住兩層忌廉,酥皮好鬆化而且有淡淡牛油香,一磅都足夠3,4個人食。兩層忌廉係兩款唔同口味,上層有粒粒蘋果以及玉桂粉,似蘋果金寶層次好豐富;下層係twinning伯爵茶加上無花果粒,味道比較高雅,兩款都較為清甜,忌廉綿密幼滑,好好味🤤

TakeAway
[ Neko Puff ]身邊有位朋友好中意食拿破崙蛋糕,最近見佢生日就上網搵咗呢間法式蛋糕專門店,見到話法式拿破崙蛋糕係即訂即焗,最快一小時前預訂就有得拎貨😮 ✿ 韓國草莓麻糬拿破崙 $308/1磅(2-4人份量)拿破崙蛋糕外觀好靚好吸引👍🏻 三層酥餅好香脆,薄而鬆化,果然係即訂即做。酥皮之間夾著嘅忌廉好香滑唔會過甜;大大粒嘅士多啤梨好新鮮🍓黃豆粉麻糬口感煙韌,食落有啲似日式蕨餅😍😍總結🫦落單時備註咗朋友生日,蛋糕店都好細心免費提供手寫牌、生日插牌&蠟燭👍🏻👍🏻 蛋糕可以去屯門門市或銅鑼灣pop up store自取,或者用送貨服務。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Neko Puff【 屯門門市 】地址:屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7 電話:21318883 【 銅鑼灣Pop Up】地址: 銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B舖(Pancake Senmon)電話 : 23488889✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

[ Neko Puff ]

✿ 韓國草莓麻糬拿破崙 $308/1磅(2-4人份量)

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿