🍰【Give Me 2 - 黑朱古力咖啡 x 法式栗子】$348 (1 lb)拿破崙一共有成15款口味選擇~有選擇困難症嘅我揀咗give me 2 (自選兩個口味)✨*單一口味會平啲 $308+講咗酥皮先 係一小時即叫即焗我大概黃昏時間拎 夜晚返屋企先食酥皮超級厚 一切已經感受到好酥脆!(不過都因為咁 有啲難切///一食 真係好鬆脆 牛油味超級香🤩 (即食應該會更正!!!有一細件食唔晒 隔咗一日再食都仍然鬆化 但冇咁脆建議大家就即日食晒~口味揀咗朱古力咖啡&栗子🍫🌰可以一次過揀兩個口味真係好正!個人比較鍾意栗子味多啲~ 好多栗子蓉 好滑 又唔會太甜😋朱古力咖啡味都唔錯 有粒金莎喺中間🤩咖啡味幾香 但有少少香精味🙈 個人麻麻咁啱阿媽呢排生日 所以拎咗份生日牌生日牌超級有心!有成3款+蠟燭!最後多謝小店邀請我試食♡*雖然係試食 但食後感都係100%真實~

拿破崙一共有成15款口味選擇~
有選擇困難症嘅我揀咗give me 2 (自選兩個口味)✨
*單一口味會平啲 $308+

講咗酥皮先 係一小時即叫即焗
我大概黃昏時間拎 夜晚返屋企先食
一食 真係好鬆脆 牛油味超級香🤩 (即食應該會更正!!!
有一細件食唔晒 隔咗一日再食都仍然鬆化 但冇咁脆
建議大家就即日食晒~

口味揀咗朱古力咖啡&栗子🍫🌰
可以一次過揀兩個口味真係好正!
個人比較鍾意栗子味多啲~
好多栗子蓉 好滑 又唔會太甜😋
朱古力咖啡味都唔錯 有粒金莎喺中間🤩
咖啡味幾香 但有少少香精味🙈 個人麻麻

咁啱阿媽呢排生日 所以拎咗份生日牌
生日牌超級有心!有成3款+蠟燭!

最後多謝小店邀請我試食♡
*雖然係試食 但食後感都係100%真實~
2022-07-15 18 views
呢一間喺屯門市廣場嘅拿破崙蛋糕 係獲得世界級冠軍🏆講到咁把炮即刻試試佢!果然真係好高質 雖然價錢唔平 但係真係一定要試!酥皮非常之酥脆 完全冇油膩感❤️推介黑朱古力咖啡 忌廉食落好濃苦 口感好軟滑 超正🍫☕️
2022-07-15 24 views
呢間嘅拿破崙蛋糕雖然真係唔平 但真係好高質🤤有超多款唔同嘅特別款式口味🥰焦糖燉蛋味好推介!竟然有軟滑焦香嘅燉蛋喺軟滑忌廉入面🤩再配埋三層酥脆濃郁牛油香嘅酥皮🧈口感真係超豐富!!
2022-07-14 12 views
朋友K好喜歡食拿破崙蛋糕。尋日同佢慶生,我地作為一班老友緊係要為佢搵好食既拿破崙蛋糕啦。上網睇呢間 Neko Puff 出名拿破崙蛋糕。而且款式都好多得選。平均300零元一磅。雖不是屯門人,但我覺得都值得試下。😆店鋪為於屯門市廣場,好在有朋友都是在屯門出發,所以一早訂定然後叫朋友順路帶出來。我訂咗個3.6牛乳燉蛋白拿破崙蛋糕。 估唔到,3.6牛乳燉蛋白既然可以同拿破崙蛋糕混為一起。呢個配搭真係好特別。拿破崙皮好厚身,都唔知入面分為幾多層了。外邊有好多都係入面空心,然後一切就散。呢個拿破崙皮切完都尚算公整。配夾3.6牛乳燉蛋白同埋忌廉。整體口感好特別。我好有興趣下次再試佢其他既味道。😋😋☺️

2022-07-13 11 views
位於屯門的 @neko.puff.hk 訂單近乎日日爆滿事關剛榮獲世界賽冠軍 共13 款精緻拿破崙選擇而且首創一小時即叫即焗拿破崙 保證新鮮鬆脆大部分食材均由法國直送 質素有保證 誠意之作-Give me two✌🏻可即日網上/ whatsapp/ 門市訂貨 附生日牌仔就算忘記準備慶祝都能馬上補飛 還有送貨服務選擇困難症發作 心大心細 款款都想試 不妨雙併自選兩款口味(注意要在款式一至十一內揀)🌰法式栗子拿破崙🍓韓國草莓麻薯拿破崙選擇了兩款人氣口味 賣相好靚 少女心大爆發拿破崙輕輕一切 酥皮即碎 湧起濃濃的牛油香儘管看起來有好多cream 但神奇地一點都不膩一層草莓忌廉夾雜麻薯粒 一層充滿栗子蓉忌廉口感豐富 吃得出食材是高級的 份量夠4人分享-12 款口味包括:1️⃣ 伯爵茶無花果拿破崙2️⃣ 玉桂蘋果拿破崙3️⃣ 法式栗子拿破崙4️⃣ 沖繩紫薯拿破崙5️⃣ 黑朱古力咖啡拿破崙 6️⃣ 紅豆麻薯鮮果拿破崙7️⃣ 香蕉麻薯朱古力拿破崙8️⃣ 鮮芒果拿破崙9️⃣ 韓國草莓麻薯拿破崙1️⃣0️⃣焦糖燉蛋拿破崙1️⃣1️⃣ 3.6牛乳燉蛋白拿破崙 1️⃣2️⃣ Give Me 2 【自選兩款口味拿破崙】1️⃣3️⃣ 荔枝香檳果凍芒果拿破崙
位於屯門的 @neko.puff.hk 訂單近乎日日爆滿
事關剛榮獲世界賽冠軍 共13 款精緻拿破崙選擇
而且首創一小時即叫即焗拿破崙 保證新鮮鬆脆
大部分食材均由法國直送 質素有保證 誠意之作
Give me two✌🏻
可即日網上/ whatsapp/ 門市訂貨 附生日牌仔
就算忘記準備慶祝都能馬上補飛 還有送貨服務
選擇困難症發作 心大心細 款款都想試 不妨雙併
自選兩款口味(注意要在款式一至十一內揀)
🌰法式栗子拿破崙
1️⃣1️⃣ 3.6牛乳燉蛋白拿破崙
1️⃣2️⃣ Give Me 2 【自選兩款口味拿破崙】
1️⃣3️⃣ 荔枝香檳果凍芒果拿破崙
2022-07-13 20 views
作為屯門人,今日買咗個屯門名物Neko Puff拿破崙返屋企慶祝父親節🍰🍰Neko Puff 位於屯門市廣場1樓入面一個檔攤舖,佢地最出名既就係拿破崙我哋買咗個3.6牛乳🥛燉蛋白拿破崙蛋糕,一磅夠2至4個人食。拿破崙皮攞到返屋企都仲好脆,而且牛油味香濃,切開又唔會好易碎。面層係3.6牛乳燉蛋白配上四粒荔枝,好有驚喜,而且味道亦都好夾,呢個配搭從來都未試過。而中層既忌廉好濃厚但又唔會太甜,整體口感好滿足😋😋總括而言,Neko Puff 既拿破崙超級有水準,極度推介~👍🏻☺️

TakeAway
屯門市廣場呢間人氣得獎蛋糕店Neko Puff 好受歡迎。☺️之前仲得過 LRN Worldwide Instagram Contest 30th Competition 獎,上網好多好評。👍🏻👍🏻呢度除了拿破崙蛋糕之外,仲有其他蛋糕都好似好吸引。拿破崙蛋糕佢地有十多款,款款都有好特色。法式栗子拿破崙蛋糕 $308我地試了法式栗子🌰拿破崙蛋糕🍰,拿破崙鋪上棉密的栗子蓉,再結合幼滑無比的忌廉,真為一絕。忌廉唔會太甜,而且帶有質感,唔會太薄身。酥皮牛油味香濃,都數不清每塊究竟有幾多層了,整體食落去係好有質感,而且又鬆化。真心推介👍🏻👍🏻👍🏻😋

呢度除了拿破崙蛋糕之外,仲有其他蛋糕都好似好吸引。
拿破崙蛋糕佢地有十多款,款款都有好特色。

法式栗子拿破崙蛋糕 $308

真心推介👍🏻👍🏻👍🏻😋
TakeAway
事源朋友之前推介咗呢間 Neko Puff俾我,話佢地既拿破崙蛋糕真係超正。今日剛剛要入屯門工作,就順路去會一會佢。本來我睇下現成有咩款既拿破崙蛋糕可以買走,但原來佢地係即叫即整,只需要等一小時就可以。所以我就揀咗黑朱古力咖啡拿破崙蛋糕,行陣街就攞得。返到屋企,個皮都仲好脆。唔會好似一早整好咗之後雪入雪柜淋哂。既然咁新鮮,我決定食飯之前先食甜品。🤣🤣佢個酥皮好香牛油味同埋好厚身,都唔知入面有幾多層了。 中間既朱古力忌廉帶有好香既雲妮拿籽,係新鮮既雲妮拿籽,真心高質。而且整體又唔會太甜。真係多謝朋友推介,好好食。😋😋😋😋😋

既然咁新鮮,我決定食飯之前先食甜品。🤣🤣

而且整體又唔會太甜。真係多謝朋友推介,好好食。😋😋😋😋😋
2022-07-11 39 views
#pb食在屯門世界級冠軍拿破崙🍰之前聽人講屯門開左間世界級冠軍拿破崙Pop-up 一直都想試下🤪 今次終於有機會 同超愛食拿破崙嘅媽媽一齊食下😋 佢首創一小時即叫即焗拿破崙 方便即日買👍🏻 另外佢大部分食材都係由法國運送😍.佢一共有12款拿破崙 一磅$308 一磅半$518 三磅$798😋 價錢雖然唔平 不過質素幾好👍🏻🔹Give Me 2🍰貪心嘅我揀左呢款 可以自選兩款口味❤️ 我揀左黑朱古力咖啡拿破崙 & 韓國草莓麻薯拿破崙😍 佢上下各一層 好正😋 拿破崙食落超鬆脆 就算擺左一日食依舊好鬆脆👍🏻 上層嘅韓國草莓麻薯好甜 下層嘅黑朱古力咖啡反而唔會好甜 中間仲有兩粒好似金莎朱古力🤪 .整體✨ 連超愛食拿破崙嘅媽媽都大讚好食😋 拿破崙夠鬆脆 真係好出色😍 而且可以1小時前預訂 好方便👍🏻Neko Puff • 🤝🏻🤪屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖
#pb食在屯門
世界級冠軍拿破崙🍰
🔹Give Me 2🍰

Neko Puff • 🤝🏻🤪
屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖
之前上網見呢間位於屯門市廣場1期既Neko Puff的拿破崙蛋糕🍰好多款式好吸引,咁岩今日又入開黎屯門,就想買佢黎試。 原來佢地最快一小時預訂就得啦,即叫即整,感覺好新鮮。🤤🤤我買咗個法式栗子🌰拿破崙蛋糕🍰,坊間的拿破崙蛋糕一般都係原味或者係芒果🥭士多啤梨🍓。好少見有栗子蓉🌰的。拿破崙皮好夠厚,牛油🧈味重,但食落又唔會好油膩。栗子蓉🌰幼滑細膩,配合佢地打出黎既cream,口感一流,甜度適中。Neko Puff 咁多款口味,下次會再黎試下其他味道😋😋

Neko Puff 咁多款口味,下次會再黎試下其他味道😋😋
2022-07-11 11 views
坊間賣拿破崙蛋糕既地方就好多,但係真正好食既就無乜邊幾間係食完會再recall。屯門呢間 Neko Puff,佢地既拿破崙獲得過世界比賽冠軍🥇。而且佢地只需要一小時預訂,確保即焗即攞走,食既時候都仲保持到拿破崙皮脆既口感😋。呢個黑朱古力🍫咖啡☕拿破崙蛋糕,用上72度朱古力可可粉,同牛油🧈酥皮互相融合。而忌廉亦混和黑朱古力🍫咖啡☕,令到忌廉更加香濃,而因為加咗黑朱力🍫咖啡☕入忌廉度,亦都降低忌廉既甜度口感。呢個蛋糕1磅308元,夠2-4個人食。以得獎蛋糕黎計,價錢唔算貴。

TakeAway
屯門市廣場逛街,經過𝙉𝙚𝙠𝙤 𝙋𝙪𝙛𝙛 ,1小時即叫即焗拿破崙,仲有13款口味揀添!Give me 2 拿破崙可自選兩款口味 (1lb) $348揀咗香蕉麻糬朱古力 x 法式粟子口味,一小時前預訂🧭,一陣可以拎喇,非常新鮮!拿破崙充滿牛油香氣,酥脆口感,忌廉幼滑。香蕉麻糬朱古力同法式粟子嘅味道好夾。朱古力忌廉加入麻薯,有獨特風味又軟糯!Give me 2有雙重口感,層次感更豐富!Neko Puff 法式蛋糕專門店屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖

拿破崙充滿牛油香氣,酥脆口感,忌廉幼滑。

Give me 2有雙重口感,層次感更豐富!

Neko Puff 法式蛋糕專門店

2022-07-11 16 views
你哋食咗世界級嘅拿破崙蛋糕未呀❓Neko Puff拿破崙蛋糕拎咗世界賽嘅冠軍🏆 佢哋係主打法式甜品,大部份食材仲係由法國直送㗎‼️Neko Puff拿破崙蛋糕有12隻口味我就揀咗Give Me 2,可以自選2種唔同口味😋芒果拿破崙x香蕉麻糬朱古力拿破崙 $348 (1lb)拿破崙的酥餅好酥脆,咬落去颯颯聲🤭酥餅有好香嘅牛油味🧈每層嘅cream同食材都好足料Cream口感好滑👍🏻麻糬配埋酥脆酥餅,又脆又軟糯,風味獨特🫶🏼拿破崙蛋糕有分1lb/2lb/3.5lb即叫即焗,夠晒新鮮記得要一個鐘頭前預訂呀‼️
你哋食咗世界級嘅拿破崙蛋糕未呀❓
Neko Puff拿破崙蛋糕拎咗世界賽嘅冠軍🏆
佢哋係主打法式甜品,大部份食材仲係由法國直送㗎‼️

Neko Puff拿破崙蛋糕有12隻口味
我就揀咗Give Me 2,可以自選2種唔同口味😋
芒果拿破崙x香蕉麻糬朱古力拿破崙 $348 (1lb)
拿破崙的酥餅好酥脆,咬落去颯颯聲🤭
酥餅有好香嘅牛油味🧈
每層嘅cream同食材都好足料
Cream口感好滑👍🏻
麻糬配埋酥脆酥餅,又脆又軟糯,風味獨特🫶🏼

拿破崙蛋糕有分1lb/2lb/3.5lb
即叫即焗,夠晒新鮮
記得要一個鐘頭前預訂呀‼️
2022-07-10 12 views
好耐冇同同事聚啦!除咗食正餐,就緊係要啲甜品🍮令成餐飯更加完滿!今次就揀咗之前行街見到好想試,喺屯門開店嘅Neko Puff。不過屯門對港島返工嘅👧🏻嚟講太遠啦🫠,最近發現Neko Puff喺銅鑼灣開咗Pop Up Store,冇藉口唔試啦🥰。🌟Give Me Two (伯爵茶無花果 拼 焦糖燉蛋 拿破崙)拿破崙就有3層酥皮,2層Cream,層次分明。店員有提醒要即日食用,今次👧🏻就喺取貨後4個鐘先食都仲係幾酥脆。酥皮幾重牛油香味🧈,可能係用咗有鹽牛油/落咗鹽,酥皮充滿咸香味。面層鋪咗唔少生果做裝飾,而且無花果同士多啤梨🍓都非常香甜,夠曬熟同多汁,加分👍🏻。至於吉士醬,Earl Grey味芳香,眼見有唔少茶葉碎,茶濃度符合預期。至少焦糖燉蛋層就相對結實(唔係焦糖吉士醬就咁交行貨),整體嘅Cream甜度適中唔會太Heavy。

2022-07-10 23 views
【多款口味世一拿破崙😳】/////聽到「咔嚓」咀嚼酥皮聲音〰️ 拿破崙小店研發多達12款味道 例如伯爵茶無花果、法式栗子等 同時拎到由瑞士著名甜品品牌La Rose Noire舉辦嘅世界賽冠軍 一啲都唔容易🫶佢哋位於屯門 落單一小時後就可以拎到又靚又好食嘅拿破崙 慶生開party之選🎈.👉🏻韓國草莓麻薯 ($308/1磅 $518/兩磅)三層焦黃色千層酥皮 充滿牛油香氣夾住滿滿香甜嘅忌廉 最欣賞切開嗰陣酥皮冇倒塌或者碎到一個點😝最上層嘅士多啤梨幾足料🍓過左當造季節味道依然鮮甜 食忌廉同時都會食到粒粒彈牙麻薯 份量同煙韌度可以再提升一下ʕ •ᴥ•ʔ酥皮非常香脆 加上忌廉一啲都唔會膩😆———📍Neko Puff (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖
【多款口味世一拿破崙😳】
/////

👉🏻韓國草莓麻薯 ($308/1磅 $518/兩磅)

———
📍Neko Puff (屯門)
2022-07-05
TakeAway
$100 (Tea)