2021-09-14 34 views
📍 大埔大明里4-10號寶豐樓地下A號舖📍 沙田石門安群街3號京瑞廣場一期 2樓279號舖-小小掛住芒椰奶西既感覺被吸引了♡佢比到滿足感我啊 好有飽復感佢直頭係一杯既甜品 仲有少少似楊枝甘露你係芒果愛好者 must love 🧡有兩款芒果 呂宋芒 / 青芒 重西米 超滿足 超飽♡如果你真係好想飲的話,我建議你可以兩個人share-HKD 45 (💸💸💸💸💸 略嫌價錢貴左少少)最近既quota比左十一月了😗但我會回頭的-
📍 大埔大明里4-10號寶豐樓地下A號舖
📍 沙田石門安群街3號京瑞廣場一期 2樓279號舖
小小掛住芒椰奶西既感覺被吸引了♡
佢比到滿足感我啊 好有飽復感
佢直頭係一杯既甜品 仲有少少似楊枝甘露
你係芒果愛好者 must love 🧡
有兩款芒果 呂宋芒 / 青芒 重西米 超滿足 超飽♡
如果你真係好想飲的話,我建議你可以兩個人share
HKD 45 (💸💸💸💸💸 略嫌價錢貴左少少)
最近既quota比左十一月了😗但我會回頭的
2021-09-14
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$50 (Tea)
2021-09-10 679 views
襯好友入去睇中醫,行出嚟買野飲,轉角見到November買杯野飲!黑糖珍珠香蕉鮮奶 $38Banana milk with bubble呢一款嘅黑糖珍珠係冇得揀甜度同埋冰量,其他得。黑糖珍珠鮮奶就好常見,但係香蕉鮮奶就無見過。好快選定左,哈哈!因為水果中我幾鐘意香蕉,所以就試下!香蕉鮮奶飲落去唔會怪!唔係藥水味!大家可以嘗試,比普通鮮奶嘅甜唔多少少!黑糖甜度適中,有冰既關係唔會太過甜!珍珠都QQ既,珍珠嘅數目剛好,多少少好d!好鍾意食珍珠!佢嘅水果茶同埋沙冰系列都有好多款式,特別在佢有小麥草奇異果茶!但同香蕉奶珍珠比較,我更加想要香蕉,哈哈!下次可以試小麥!芒果沙冰 $38Mango smoothie水果茶同埋沙冰可以揀配料,配料係椰果或者奶蓋!奶蓋啦一定,creamy d嘛!雖然而家係九月,但係芒果都仲酸甜可口!就係因為佢嘅酸甜,令到奶蓋感覺唔會太肥哈哈!沙冰凍到牙肉都震,食到芒果絲!另外要讚讚佢個蓋,飲奶蓋嗰個塞係連住蓋!唔怕無處安放or怕跌!

黑糖珍珠香蕉鮮奶 $38
Banana milk with bubble
呢一款嘅黑糖珍珠係冇得揀甜度同埋冰量,其他得。

芒果沙冰 $38
Mango smoothie

• 黑糖珍珠香蕉鮮奶
2021-09-08 41 views
🍃November 🎂 #yms_沙田🌸清新茶飲店💐同大家講個小小嘅秘密🤫我係十一月出世㗎 好似係mirror 嘅Jer 後一日🎤.🥑牛油果奶奶🥛呢款飲落幾香牛油果味🌬但飲落又唔會太膩 飲落都算滑😆會隱隱約約食到啲牛油果蓉🥑可能牛油果味實在太濃啦😍所以相對之下 奶味就冇咁香濃🤔大大杯飲哂真係會好飽 😂下次想試埋佢哋嘅士多啤梨奶奶🍓回頭率💫: 🌕🌕🌕🌖🌑💰$40(L).🍊熱情Orange🍑呢杯我地叫左正常甜同冰🤪但飲落唔會太甜 酸酸地 好開胃😇加埋椰果 飲落好煙銀 🥥佢嘅熱情果都有好多 幾乎每一啖都有😋可愛嘅朋友仲將熱情果當左做沙🏖整杯飲落好清新 🍀淡淡嘅橙味加埋酸酸甜甜嘅熱情果同煙銀椰果用黎解暑一流🔥回頭率💫: 🌕🌕🌕🌖🌑💰$35
🍃November 🎂 #yms_沙田

用黎解暑一流🔥
回頭率💫: 🌕🌕🌕🌖🌑
💰$35
2021-09-07 15 views
迷人的Tiffany blue November ❤️消失的熱情果一黎到即打卡先,大大片菠蘿好吸晴!查實呢杯係菠蘿味嘅茶,晤係好多地方有菠蘿味飲品,所以必試!好fresh ,晤會死甜,淡淡茶香味加埋香水菠蘿味,好夾,無唸過菠蘿同茶可以禁夾架,仲有椰果,成杯嘢好夏天,找緊夏天嘅尾巴先得!❤️香蕉鮮奶好揼本呀,成隻香蕉加日本奶,真係好好好果,無添加!香蕉真係好香,飲一杯真係夠晒飽又夠晒健康!當lunch 都得呀👍🏻好鐘意呢到啲姐姐,好有禮貌,佢地應該係收到一張叫左好多杯嘅order ,眼見台面應該有成二三十杯,原來禁受歡迎👍🏻November (京瑞廣場) (沙田)沙田石門安群街3號京瑞廣場一期 2樓279號舖

迷人的Tiffany blue November

❤️消失的熱情果

❤️香蕉鮮奶

November (京瑞廣場) (沙田)
沙田石門安群街3號京瑞廣場一期 2樓279號舖
石門京瑞廣場一向都好多食肆,有時放假都會過黎食LUNCH,會發掘到唔少隱世小店架~今日食完晏同朋友行下街,口渴想買返杯茶飲,咁岩見到茶飲店November,藍綠色裝潢好吸晴~餐牌選擇甚多,有Coffee、Fruit、Low Caffeine、Matcha、Chocolate、配料選擇都好多,可以任你配搭。最後揀左兩杯生果系列飲品,拎返上車慢慢飲~牛油果奶奶可以選擇全脂奶/脫脂奶或荳奶,荳奶係日本牌子,正!牛油果打得好綿滑,飲落好香滑,加入荳奶更CREAMY又唔會膩滯。士多啤梨光環好得意既組合,係士多啤梨、菠蘿、果茶,飲落酸酸甜甜清新又解渴,有原片清爽菠蘿同士多啤梨粒,加配好有咬口既椰果更加滿足!
石門京瑞廣場一向都好多食肆,
有時放假都會過黎食LUNCH,
會發掘到唔少隱世小店架~

今日食完晏同朋友行下街,
口渴想買返杯茶飲,
咁岩見到茶飲店November,
藍綠色裝潢好吸晴~

餐牌選擇甚多,有Coffee、Fruit、
配料選擇都好多,可以任你配搭。

最後揀左兩杯生果系列飲品,
拎返上車慢慢飲~

牛油果奶奶
可以選擇全脂奶/脫脂奶或荳奶,
荳奶係日本牌子,正!
牛油果打得好綿滑,飲落好香滑,
加入荳奶更CREAMY又唔會膩滯。

士多啤梨光環
好得意既組合,
係士多啤梨、菠蘿、果茶,
飲落酸酸甜甜清新又解渴,
有原片清爽菠蘿同士多啤梨粒,
加配好有咬口既椰果更加滿足!

2021-09-04
TakeAway
2021-08-20 69 views
石門京瑞第一期有唔少既手調飲品店,水準都唔錯,經過呢一間比佢既黑糖同生果系列吸引左,今次就試下呢間 November 😆 黑糖椰果鮮奶 熱 ($29)個人比較怕甜 但呢杯黑糖椰果鮮奶甜度啱啱好唔會太甜🤣🤣飲落去啖啖椰果🥥好好咬口😆香蕉朱古力 ($35)飲落去香蕉味都幾出,朱古力味都幾出,唔會好甜有少少偏苦既朱古力味,都幾岩唔想太甜既朋友😆士多啤梨奶奶 細杯 ($35)出街好少飲草莓因為通常都好易中伏,不過佢呢個草莓奶又唔會好甜同好假,有少少似乳酪酸酸甜甜咁,入面仲有d果肉,幾分鐘就飲哂成杯🤤

黑糖椰果鮮奶 熱 ($29)

香蕉朱古力 ($35)

士多啤梨奶奶 細杯 ($35)
2021-08-16
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2021-08-18 54 views
假日係石門買杯野飲慢慢行河邊談心散步,於是係京瑞廣場度買左兩杯解渴既水果系茶飲,一掃不愉快的心情。消失的熱情果$35這特別的名字和熱情果沒有半點關係,主要成份是菠蘿汁溝鮮茶加上椰果粒粒,再杯面擺上一大塊菠蘿,視覺和味覺衝擊十足,酸酸甜甜好有初戀嘅感覺~士多啤梨奶奶$35飲落有粒粒士多啤梨🍓籽,士多啤梨同牛奶不嬲好夾,無論是口感定顏色上,漂亮的粉紅色同店舖的盆栽🪴襯到不行。面門好乾淨企理,職員仲好貼心提我叫既消失的熱情果係菠蘿,兩杯野飲無叫少冰少甜都無問題,甜度好合適。

消失的熱情果$35
消失的熱情果

士多啤梨奶奶$35

2021-08-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$35 (Tea)
2021-08-16 29 views
好中意佢地嘅Tiffany blue主題色,希望再多d分店就好了。之前飲開大埔嗰間,知道石門都有分店,又帶小朋友一齊黎試。因為覺得佢地嘅飲品好足料,又清新。唔會太甜,而且真的很大杯😍😍😍😍。今次小朋友揀左士多啤梨奶奶,好香士多啤梨味,仲會咬到粒粒種子,配埋奶奶,成件事更滑更香。我自己揀左香桃奶蓋再加椰果,香桃味勁有少女心🤣🤣🤣我無特別要少甜,但一點都唔會感覺肥,邊行街邊飲,好解暑。配埋椰果有得咬咬下,心情勁好
2021-08-06
2021-08-14 26 views
Lunch口痕想飲杯手搖,比呢到裝修吸引過黎,好少女心呀tiffany blue,呢排咁熱就想飲下水果茶,比較fresh D,叫左杯白桃冰荼,原來都幾大杯,飲曬好快飽,入面有椰果,飲得出係好足料,好重水蜜桃味,而且唔會死甜,係好水果個種味,所以飲落會有好少好少苦澀味,飲得出好fresh,唔會越飲越口乾! 朋友就叫左杯黑糖珍珠鮮奶,好重奶味! 黑糖都做到掛杯效果,撈混黎飲仲好味! 最欣賞係佢唔會過甜! 飲完都唔會好膩。下次仲想試埋沙冰,好吸引咁!
2021-08-11 27 views
士多啤梨光環 ($40)芒果沙冰 ($40).隊友極度推介嘅石門飲品店 ,除左一杯茶飲店有嘅珍珠奶茶之外,佢仲有好多創新嘅飲品,夏日炎炎飲特別透心涼。我地最中意都係佢嘅fruit menu水果系列,用上新鮮生果製成,飲落好清新好fresh,充滿果香。兩者之間我更喜歡士多啤梨光環- 佢係士多啤梨+菠蘿+果茶,酸酸甜甜,仲有啖啖士多啤梨肉同原片菠蘿🍍 另一個芒果沙冰都係經典之選,同樣夠fresh,相比士多啤梨嗰杯較甜🥃 椰果好煙韌好好咬,下次試埋奶蓋先😚
士多啤梨光環 ($40)
芒果沙冰 ($40)

2021-08-11 32 views
星期六去石門行街食嘢,同埋可以用下新攞到嘅消費券,真係零舍開心又疏肝,食飽午餐之後,周圍行吓買下野,又覺得想買杯飲品同休息吓,上到嚟商場嘅2樓,見到呢間外型好優美嘅飲品小店,見餐牌嘅價錢都幾OK,就試吓叫兩杯飲品先!黑糖珍珠鮮奶$29見到店員姐姐都好有心機整,飲品嘅賣相都唔錯,黑糖珍珠嘅份量適中,口感比較軟都夠打壓,黑糖同鮮奶嘅味都夠香濃,甜度都OK。呢個價錢都算抵飲。黑糖鮮奶咖啡$38咖啡味夠濃,唔會太甜,而且比我想像中大杯,叫咗店員姐姐少甜,所以黑糖味比較淡,作為咖啡來講都唔錯。

黑糖珍珠鮮奶$29

黑糖鮮奶咖啡$38

2021-08-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 黑糖珍珠鮮奶
2021-08-10 28 views
夏日炎炎 行過路過梗係唔可以錯過飲凍野 咁啱今日經開石門 雖然呢頭已經好多飲品店 不過我都仲係比呢間Tiffany blue. 吸引左。所以比次機會佢凍奶蓋朱古力$33睇住佢係用啲朱古力熱溶咗佢再➕鮮奶蓋上去,朱古力味好濃但係唔會死甜。有淡淡的朱古力香🤤🤤芒果珍珠沙冰$38煙煙韌韌既珍珠溝埋啲涼浸浸嘅沙冰 大熱天時啜返啖😻一個字!爽~芒果冰係用新鮮果肉再加冰打成,仲食到粒粒嘅芒果肉,加埋啲珍珠。雙重口感🤣🤣
夏日炎炎 行過路過梗係唔可以錯過飲凍野

凍奶蓋朱古力$33

芒果珍珠沙冰$38
2021-08-10
$40 (Other)
尋晚淋咗一身雨,今日個人好似寒寒地有啲作感冒,成日個人占寒占凍。諗住做完嘢快啲返屋企抖吓,點知經過呢間 November,見佢門面装修幾靚咪望左兩眼囉。哈哈 ~ 真係吾望猶自可,一望就弊傢伙。本來都冇諗住買嘢飲,不過見到佢有個薑汁鮮奶咖啡…… 立即咖啡癮發作,同埋據講薑汁好似可以驅寒,咁一於買杯試吓啦。嘩~ 杯咖啡吾單止分量十足,試一啖而且入口好香滑。咖啡味又幾香濃啵,而且仲好夠薑添。咁大杯咁抵飲冇理由自私飲嘅,立即做番個廿四孝老媽子先,一於順便買多杯士多啤梨莓莓加奶蓋比仔仔飲。仔仔飲完話真係 feel 到有好多莓莓嘅感覺,而奶蓋味都幾香添喎。
尋晚淋咗一身雨,今日個人好似寒寒地有啲作感冒

哈哈 ~ 真係吾望猶自可,一望就弊傢伙
。本來都冇諗住買嘢飲,不過見到佢有個薑汁鮮奶咖啡

薑汁鮮奶咖啡

咁大杯咁抵飲冇理由自私飲嘅,
立即做番個廿四孝老媽子先

薑汁鮮奶咖啡
  • 士多啤梨莓莓
2021-08-06 28 views
今日要去石門取貨,天氣正炎熱,便順便去買杯茶飲,叫了一杯凍牛奶抹茶和凍朱古力,老實說,這間飲品位置不算太顯眼,但因為我對這個商場也有點認識,住在附近,所以便知道它的存在,餐廳款式很多,也是一般大路的飲料,但這家比較份量足,又大杯,價錢也合理店員是幾個年輕的小伙子,也許是老闆?剛創業?見他們對工作熱誠,禮貌也周到,牛奶抹茶茶味香濃,帶濃厚的牛奶口感,沒有偷工減料,朋友的朱古力,也帶着朱古力的香醇,原始的味道,有時候簡單的材料,才是最好味道

也是一般大路的飲料,但這家比較份量足,又大杯,價錢也合理

2021-08-06
2021-08-05 20 views
襯住暑假嚟石門搵好野食,見到樓上2樓呢間飲品店,忍唔住要買杯消下暑.降降溫🥶同好友各試咗一杯唔同口味:🍓士多啤梨莓莓🍓門口貼住呢款嘅相片,果然係招牌飲品!用新鮮嘅士多啤梨打成,甜度剛剛好,士多啤梨味道好Fresh😚杰杰地嘅口感,唔會太稀,飲得出好足料👍🏽店員即叫即沖調,大大杯...仲可以選擇甜度😋🥭芒果沙冰🥭沙冰在夏季絕對不可缺少嘅飲品!加入夏天最豐收又甜美嘅芒果打成,味道好香濃🤤仲可以自選配料,揀咗椰果令口感更豐富🤪

同好友各試咗一杯唔同口味:
🍓士多啤梨莓莓🍓