2016-12-30
下午出左尖咀行,諗住食少少野,夜d先食晚飯。行過厚福街見到有幾間甜品舖,呢間明顯冇乜人,不過隔離主要食冰,我大緊肚唔食得,所以揀左呢間食窩夫。入到去坐,個女侍應放低左d餐具就失左蹤,我地坐左好耐都冇人黎落單,收銀位個哥仔又坐定定,唔理舖面,搞到我以為係自助形式買野食,直到我地行出去收銀落單,個女侍應先閃返過黎,原來佢去左吹水⋯好喇,講返d甜品,棉花糖雪糕吐司基本冇咩難度,正正常常又冇咩驚喜咁囉。士多啤梨芝士窩夫都不過不失,士多啤梨雪糕有少少酸味,整體味道都算平衡。可惜食多兩啖就覺得好甜,想問侍應拎杯水中和下,佢竟然話佢地冇水㗎!OMG!想逼人點飲品都唔係咁掛,我食個咁甜嘅窩夫,仲要我飲甜野?!食到中段我已經分唔到自己食緊乜,只有一個甜字⋯果日間舖嘅老細一定唔喺度,事關d侍應成日玩失蹤,又勁玩電話同吹水,當d客透明,我係老細一定炒鬼晒佢地。
士多啤梨芝士窩夫
棉花糖雪糕吐司