以前係旺角食過呢間餐廳既多士,超好味,留下左深刻嘅印象,原來係東港城又開咗分店,即刻拉朋友入去試下。餐廳貫徹木系小清新既風格,木枱木凳配左好多清新花草擺設,有種好舒服既感覺。呢間餐廳明顯比旺角分店寬敞,可以容納更多人。因為之前已經試過多士,所以今次就試吓熱香餅鑊仔草莓雪山熱香餅 $89即叫即焗,新鮮熱辣用鑊仔上,賣相一百分,呢個熱香餅其實就係梳乎厘,質感軟綿綿,好Creamy,仲好有彈性,完全唔會似食緊風咁。鑊仔邊配左草莓汁及果肉,酸酸甜甜同梳乎厘都幾夾,熱騰騰既梳乎厘配上雲呢拿雪糕,冰火二重奏🤘🏻西班牙辣肉腸海鮮焗飯 $158焗飯size 大之餘亦好足料,除左有辣肉腸,仲有大蝦,蜆及青口。飯有焦香,飯粒有濃郁嘅海鮮味,整道菜非常入味😋😋😋跟餐仲有忌廉粟米湯,食到好多粟米粒,真材實料,而且好Creamy,好飲👍🏻

因為之前已經試過多士,所以今次就試吓熱香餅
鑊仔草莓雪山熱香餅 $89
鑊仔草莓雪山熱香餅

西班牙辣肉腸海鮮焗飯 $158
西班牙辣肉腸海鮮焗飯

2023-07-06
鑊仔草莓雪山熱香餅
西班牙辣肉腸海鮮焗飯
🐐鐵板羊鞍配焗新薯什菜 😋羊鞍肉質處理得好,味道都夠羊有騷味既,什菜反而比到驚喜我,因為佢好明顯唔係白灼清蒸,佢係我用有味既汁煮既,所以本人幾鐘意佢既什菜。🍖鐵板BBQ豬肋骨配焗新薯雜菜 $178😋一個人份量黎講真係有啲大件,比足一排肉排你,切開都分到有5條骨,而且係肉多既。BBQ汁同平時食開既有啲唔同,佢既汁比較酸少少配肉既岩岩好,開胃!🍗水牛城雞搥😋同樣都係個BBQ汁好特別,而且雞搥既好處係啖啖肉!但係唔係係咪因為晏食,薯條同埋雞鎚唔似係即炸,有總整好再翻熱嘅感覺。🍈奧斯蜜瓜雪山熱香餅 😋係貴不啲不過成半隻蜜瓜上枱其實喱個價錢都合理啦,熱香唔係平時食開實淨個啲熱香餅,所以唔會詁太過飽,再下面就係雪糕,本來加左錢加雪糕但之後發現本來有,不過雪糕冇人會厭多既!
🐐鐵板羊鞍配焗新薯什菜

🍖鐵板BBQ豬肋骨配焗新薯雜菜 $178

🍗水牛城雞搥

🍈奧斯蜜瓜雪山熱香餅

2023-07-04 36 views
#將軍澳美食 #坑口美食 #鑽石山美食 #尖沙咀美食 木系風格嘅#Cafe 🍵 @ocio_kitchen 今晚去探朋友就去佢屋企附近搵嘢食 冇諗過有間咁靚嘅cafe 好有日本木系風格🪵我哋嗌咗鐵板羊鞍配焗新薯雜菜🐑:一嚟到我已經聞到好大陣 #羊 味 份量都唔少 有成三塊 咬入口都好嫩滑 啲醬都好惹味 但唔太食得 #重口味 嘅話記得倒醬唔好倒晒呀呢個餐有跟餐湯🥣蘑菇湯同嘢飲 都幾抵另外跟餐加配煙三文魚牛油果蟹肉沙律再加配扒蝦🥗:個 #沙律 好有驚喜!試過啲沙律full of 沙律醬好heavy 但呢個入口好清新 配搭埋 #牛油果 好好味😍 #三文魚 都包到 #花之戀 噉好好睇 啲蝦唔會凍冰冰 同份量都足夠飽👍今次冇嗌到 #甜品 下次有機會試下先😙📍 Ocio將軍澳重華路8號東港城2樓238號舖鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓283-284號舖尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG19號舖#香港美食 #hkfoodie #foodie #foodstagram #香港 #將軍澳 #坑口 #東港城 #尖沙咀 #鑽石山 #hkig #hkfood #eat #food #將軍澳美食推介
#將軍澳美食 #坑口美食 #鑽石山美食 #尖沙咀美食

📍 Ocio
將軍澳重華路8號東港城2樓238號舖
鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓283-284號舖
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG19號舖

#香港美食 #hkfoodie #foodie #foodstagram #香港 #將軍澳 #坑口 #東港城 #尖沙咀 #鑽石山 #hkig #hkfood #eat #food #將軍澳美食推介 #鑽石山美食推介 #坑口美食推介 #尖沙咀美食推介
2023-07-04 54 views
🐖鐵版BBQ豬肋骨配焗新薯雜菜($178)豬肋骨好夠味,而且煮得比較腍;美中不足係略嫌佢上枱嘅時候唔夠熱🐏鐵版羊鞍配焗新薯雜菜($178)羊鞍份量好足;食羊最怕係食到羶味,呢度嘅羊鞍調味入味得嚟係可以遮蓋羊原本嘅羶味👍🏻🎃是日餐湯是日餐湯係南瓜湯;南瓜味好香濃,湯煮得好滑🍗水牛城雞槌(套餐+$46)雞槌帶有甜甜辣辣嘅汁,好惹味開胃;薯條如果可以再炸得脆身一啲就更加正🍈奥斯蜜瓜雪山熱香餅($118)蜜瓜十分爽甜,熱香餅好厚身,配埋雲呢拿雪糕同蜜糖星星,完美嘅配搭😋
🐖鐵版BBQ豬肋骨配焗新薯雜菜($178)

🐏鐵版羊鞍配焗新薯雜菜($178)

🎃是日餐湯
是日餐湯係南瓜湯;南瓜味好香濃,湯煮得好滑

🍗水牛城雞槌(套餐+$46)

🍈奥斯蜜瓜雪山熱香餅($118)
鐵版BBQ豬肋骨配焗新薯雜菜
鐵版羊鞍配焗新薯雜菜
南瓜湯
水牛城雞槌
奥斯蜜瓜雪山熱香餅
2023-06-28
$290 (Dinner)
鐵版BBQ豬肋骨配焗新薯雜菜
鐵版羊鞍配焗新薯雜菜
南瓜湯
水牛城雞槌
奥斯蜜瓜雪山熱香餅
  • 奧斯蜜瓜雪山熱香餅
2023-07-03 36 views
同朋友行完街想搵間cafe坐低食甜品,於是黎到「Ocio」😋😋cafe主打多國菜式、輕食同甜品等,好多選擇~~裝潢設計以木系為主,走小清新路線🌿!好啱同朋友黎打卡傾計👯‍♀️👯‍♀️-🍈奥斯蜜瓜雪山熱香餅 $108✨賣相精緻!用上半個玫瓏蜜瓜,夠哂足料😍😍蜜瓜面層放有厚厚的熱香餅🥞同雲呢拿雪糕🍨,好吸引!熱香餅口感輕盈鬆軟、重蛋香,配上香甜的雲呢拿雪糕,層次好豐富👍🏻👍🏻食食下發現蜜瓜裡面仲有幾粒蜜瓜啫喱,大大粒好Q彈~最後再刮啲蜜瓜肉食,清甜解渴!!原來每日限定12份供應咋,大家想試就要快手啦❤️❤️
cafe主打多國菜式、輕食同甜品等,好多選擇~~
🍈奥斯蜜瓜雪山熱香餅 $108✨

賣相精緻!用上半個玫瓏蜜瓜,夠哂足料😍😍

原來每日限定12份供應咋,大家想試就要快手啦❤️❤️
2023-07-01 29 views
今日放工同朋友喺商場按摩 附近有呢一間小清新嘅西餐廳 主打甜品 意粉肚餓就入去試下見佢裝修 係歐洲風 感覺輕鬆光猛 仲好多位添坐得幾舒服 晚市套餐都有八九個選擇唔錯今晚試咗個套餐 前菜有南瓜湯 打得好creamy 南瓜好新鮮 好開胃主菜點咗個意粉係蒜香雞肉菠菜忌廉手工闊麵 都好creamy同菠菜好夾 最緊要係個手工闊條麵 食得出係好新鮮手工制 飲品加左15蚊點樣個雜莓乳酸梳 算係好開胃 雜莓甜甜酸酸味道特別 今晚都算食得好舒服 而且唔係好貴又近地鐵站

今晚試咗個套餐

前菜有南瓜湯 打得好creamy 南瓜好新鮮 好開胃

主菜點咗個意粉係

飲品加左15蚊點樣個
雜莓乳酸梳 算係好開胃 雜莓甜甜酸酸味道特別

今晚都算食得好舒服 而且唔係好貴又近地鐵站
2023-06-29 43 views
我同朋友都好鍾意坑口呢個商場因為琴日出面落好大雨呀但係我哋地鐵站一出經過商場就能夠嚟到呢間舖頭啦💛💜🧡今次同朋友去由於佢嘅食量比我多一倍我哋嗌咗兩個主食呀💛💜🧡❤️嗌咗個羊扒配薯菜🧡🧡羊肉喺個鐵板上面未放到檯面已經聽到羊扒嘅叫聲呀🎉🎉羊肉入面地鐵板鎖住肉汁,每一啖都好鮮味好多汁,羊肉仲係滑滑的💛放喺羊扒下面嘅薯菜吸收咗羊肉嘅鮮味,好好味㗎大家一定要試呀❤️🧡另一個我就嗌咗全日早餐,入面嘅炒蛋好好食好厚㗎啲蛋蛋好實㗎,我好鐘意。漢堡扒入面牛肉味好香濃好鮮味入面有肉汁。沙律菜上面有用鮮茄打成嘅醬汁,好味🧡❤️💛水牛雞翼,好辣呀🤣🤣🤣好鍾意食辣嘅我但係一啲都唔食得辣。呢一隻辣酸酸地甜甜地令我好容易食到呀,越食越開胃❤️💛呢間餐廳我真係會想成日嚟食呀🎉

大家一定要試呀❤️🧡

漢堡扒入面牛肉味好香濃好鮮味入面有肉汁。
沙律菜上面有用鮮茄打成嘅醬汁,好味🧡❤️💛

水牛雞翼,好辣呀🤣🤣🤣好鍾意食辣嘅我但係一啲都唔食得辣。
呢一隻辣酸酸地甜甜地令我好容易食到呀,越食越開胃❤️💛
呢間餐廳我真係會想成日嚟食呀🎉

2023-06-24 42 views
今次Lunchtime 約了朋友到Ocio坐🙊點了一份漢堡扒all day breakfast,並附送了一杯基本飲品($33),有多加錢,價錢算很抵食❤️首先牛肉漢堡則是用上了高質素的牛肉扒,漢堡扒超厚又大塊,咬落肉汁非常Juicy,水準以上。加上新鮮的蔬菜和酥脆的薯條,配的腸仔和炒蛋等都味道不錯,waffle質感鬆化。✨餐廳的環境非常舒適和現代化,氛圍非常輕鬆愉快。座位寬敞且舒適,服務不錯。總體來說,Ocio 的食物質素和用餐體驗都非常不錯。

今次Lunchtime 約了朋友到Ocio坐🙊

$112 (Lunch)
餐廳以日系木調做裝修,環境舒服休閒,約埋三五知己坐底傾計就啱晒💬依呢度最推薦就係特色甜品🍦好味又打卡able
Main ✿奥斯漢堡扒全日早餐✿ $118港女all day beastfast都係差唔多味道🤣套餐包埋餐湯同飲品,不過塊漢堡扒略嫌有啲乾Snack ✿烤芝士肉丸伴自家制薯茸✿ $58
Dessert ✿奧斯蜜瓜雪山熱香餅✿ $108呢個限量甜品超吸睛‼️上層熱香餅配雪糕口感酥軟🍨又香又甜~最開心係下層成半個蜜瓜🍈咬落去香甜多汁~呢啲熱死人嘅天氣食好爽🧊而蜜瓜中間裝咗QQ彈彈嘅蜜瓜啫喱😋成個甜品加埋豐富💕
好岩行完街坐底嘆個

Dessert ✿奧斯蜜瓜雪山熱香餅✿ $108
好岩行完街坐底嘆個
dessert
2023-06-19
$150 (Dinner)
奥斯漢堡扒全日早餐
烤芝士肉丸伴自家制薯茸
奧斯蜜瓜雪山熱香餅
2023-06-21 36 views
奧斯牛肉漢堡扒全日早餐$118好值得叫依個餐,有齊我鍾意食既野,炒蛋、蕃茄、好有肉汁既漢堡扒,香腸、 waffle,仲有依家café 好難得既脆身粗薯條,好鐘意食依個薯條,相信都係賣點,因為每枱都有枝茄汁俾你任點,都真係好唔錯。蒜香雞肉菠菜忌廉手工闊面$128依個蒜香雞肉第一次食,好足料同埋個汁整得好好味,而且真係啖啖雞肉既, 手工闊面都做得好好,好有口感,幾喜歡依個新嘗試。飲品叫左蘋果汁、凍檸茶,好消暑呀~質素非常好,所以都見佢不停有人客入黎同埋都要等位,大家想黎食就早d到啦~
奧斯牛肉漢堡扒全日早餐$118

蒜香雞肉菠菜忌廉手工闊面$128

飲品叫左蘋果汁、凍檸茶,好消暑呀~

奧斯牛肉漢堡扒全日早餐
蒜香雞肉菠菜忌廉手工闊面 $128
Other Info. : 質素非常好
2023-06-16
$150 (Dinner)
奧斯牛肉漢堡扒全日早餐
蒜香雞肉菠菜忌廉手工闊面 $128
  • 蒜香雞肉菠菜忌廉手工闊面
2023-06-20 48 views
今天我在坑口辦事,然後我在東港城的Ocio餐廳用餐,點了全日早餐和法式黑椒雞肉包。整個餐廳環境開揚,氣氛舒適,讓我感到非常放鬆。食物質素也非常高,全日早餐的份量很足夠,而且味道非常美味。法式黑椒雞肉包的醬汁經過精心調配,搭配著酥脆的麵包和嫩滑的雞肉,口感豐富。最令我印象深刻的是餐廳的服務,他們非常熱忱和周到,讓我感覺像是在家中用餐一樣舒適自在。這裡的食材太棒了吧,麵包和肉質真的是很難找到的良心食材,我真的太愛了!總的來說,我在Ocio餐廳度過了一個非常愉快的用餐體驗,真的推薦給所有人來試試看。
2023. 6.14.約咗愛人拍拖想食西餐又想食甜品好開心一打開個menu 有勁多甜品😍除咗本身嘅menu 仲有個{奧斯晚餐時段} 嘅dinner set。有8款畀我哋揀。樣樣都想試,唯有用排除法,揀咗{4.西班牙辣肉腸海鮮焗飯},再加配咗兩個小食😋 我同愛人都係薯蓉怪 ,同埋我好鍾意食雞翼,所以揀 🧀烤芝士肉丸伴自家製薯蓉 🧀迷你芝士流心蛋燒南瓜煱伴脆皮單骨雞翼😋淨係睇個名已經好吸引好期待😍 湯怪有湯飲,開心仔🤭🧡今日係好甜嘅南瓜湯我見openrice啲食評入面有磨菇湯希望下次嚟 撞到磨菇湯bb啦😍 超級愛喝西湯嘅磨菇菇湯呀!!!!!❤️同埋碗湯好大碗 就咁放枱面影 睇唔出捧上手影就知道有幾大碗喇🥰 開心🧀烤芝士肉丸伴自家製薯蓉我哋點肉丸嘅時候,店員好細心,提醒我哋係好大份。我就心想,點會好大份,我幾大份都食得晒啦🤣嘩,一嚟到,真係有驚喜㗎,真係唔係細細份嘅餐前小食,一向覺得"追加" 嘅,只會細唔會大。勁開心呀,我同閨蜜有大大兜薯蓉食😍 驚喜位嚟喇💞 佢個肉丸唔知係自己整定係邊度攞貨,出奇好食😍有質感㗎!食到入面好似有啲牛筋丸嘅感覺有啲筋喺度嗰種
2023. 6.14.
約咗愛人拍拖
想食西餐又想食甜品
好開心一打開個menu 有勁多甜品😍

湯怪有湯飲,開心仔🤭🧡
今日係好甜嘅南瓜湯

我見openrice啲食評入面有磨菇湯
同埋碗湯好大碗 就咁放枱面影 睇唔出

捧上手影就知道有幾大碗喇🥰 開心

🧀烤芝士肉丸伴自家製薯蓉

食到入面好似有啲牛筋丸嘅感覺有啲筋喺度嗰種😊 味道唔會太鹹 仲juicy㗎😊 薯蓉就唔係食開嗰啲好重牛油好重cream嘅,咁樣,佢同肉丸就絕配了!因為個肉丸夠juicy有濃香,如果個薯蓉係好重牛油味,咁就會食到好漏 食唔到個主菜㗎喇😃 所以佢呢個自家製薯蓉整得真係好好,好match個肉丸同埋啲芝士仲有個青新蕃茄醬。我覺得個廚師有花心思喺呢個位。我好想行入廚房同佢講,佢整得好好呀😊

接住落嚟上檯嘅就係嗰個南瓜喇🎃 一見到佢,已經好開心,個樣好好食!點知真係好好食,大家去到要點嚟試!佢直情似一個main course😍 啲滑捋捋、味道好好嘅蛋汁 撈埋焗溶咗嘅芝士 一羹畢落去 畢埋焗到軟淋度剛剛好嘅南瓜,嘩!我同閨蜜都即時心心眼咗😍😍係幸福嘅味道啊❤️❤️ 我哋兩個仲食埋個皮!!!因為真係牀好食呀😍😍
再試埋個傳說中嘅"雞翼",我估佢今日冇單骨雞翼?嚟咗雞槌😆店員冇講,我都冇問。照試下啦😊,點知都係好好食,未係我最喜愛嘅調味,但外面脆,脆得嚟唔會吉親口,入面唔乾,夠淋😊 仲有,我係擺咗好耐先食㗎,擺咗咁耐都仲暖,好好 好好!唔係一早炸定,灘到凍冰冰嗰啲😉野食真係要熱㗎!

到main course 出場喇💛

我開頭以為佢係橙色,點知係黃色㗎😜好香好香~ 上面啲海鮮又好食 愛人話隻青口好食㗎 我太飽 冇食到 打咗包返屋企 畀屋企人食。 (想講,神奇嘅事嚟啦喇!對食冇乜要求嘅屋企人 第二日食完,竟然特地打電話畀我,話我知個飯好好食!! 唔讚食物嘅人竟然讚好食 真係不得了 仲大讚個肉丸好食。犀利,隔咗夜都好食,好犀利🤩 我都好開心 可以同到屋企人分享到美味🤗❤️) 知道會有人唔食辣又唔鍾意食辣肉腸 我想講佢嘅辣肉腸切咗粒 融入咗啲飯度 幾乎食唔出 所以怕辣嘅女仔都可以唔使驚 照嗌嚟食 冇問題呀🤗 飯飯說:「 嗌我啦 嗌我啦 我冇問題㗎!」(sor... 係咪太爛?🤣)

食食吓,先記得未食個伴碟沙律😃 我同愛人驚喜地叫了出來!估佢唔到!連個沙律都好食!🥗❤️平時呢啲伴碟嘅,有人會留返喺碟上,唔食的。我同愛人係菜人,好鍾意食沙律㗎!咁當然對沙律會有少少要求㗎啦。所以我哋真係估佢唔到!佢嗰個汁好味到呢😍想嗌多個沙律嚟食😍 唔知點解會咁驚喜😍真係好開心❤️ 希望餐廳可以喺{奧斯晚餐時段}嗰個餐牌嘅[加配小食]位,加埋菜菜沙律落去🙏🏻🥗❤️ 太好食了😋 仲有想讚,佢係冇一條菜噏到淋咗霉咗變咗一pat㗎!好多時,啲餐廳見伴碟,呢個位會冇留意到。但Ocio呢個沙律菜食落係新鮮爽脆,仲要好好味😋真係好喇💚

咖啡超級大杯 對得住個價錢 仲要唔太甜又好飲 咖啡師仲拉咗個好靚嘅花🥰 單叫$48 跟餐補$12就得喇 第日如果嚟坐吓,叫杯咖啡,真係一個唔錯嘅選擇☺️

終於可以講甜品喇😊 唔知佢嘅 哈密瓜甜品係咪期間限定嘅呢? 我本身就唔係十分愛吃哈密瓜 但食之前都會睇ig有冇人介紹邊個甜品好食。好多人都叫哈密瓜, 我哋都叫試下。

個哈密瓜好甜!好好食好好食💚 窩夫一樣 外脆內軟。 佢有得加多十蚊要一球雪糕 雪糕有兩個未揀 雲呢拿同朱古力 我就好想可以加十蚊 要多三嚿cream 我係cream控嚟㗎 哈哈哈🤣

想個窩夫 舖滿cream咁樣食😋😋😋

我仲有嘢補充。
我咪話唔知揀邊個晚餐好嘅,因為個個都好似好好食😆 結果我一路食,就望到隔離枱上菜😝隔離枱嗰位小姐嗌咗 3號餐-牛油焗石斑柳配新薯忌廉磨菇汁。😱天呀,塊魚大到成1.5隻手掌咁大(我隻手掌都好大㗎) 大到我偷偷雞影低咗🤣

個樣出到嚟仲要唔差呀。我好想嗌埋嚟食。

再再跟住仲嚇人,我同閨蜜都嚇親,遠處有人叫咗牛,佢厚到,厚過厚嘅西多士都未夠,仲要係兩塊,你話係咪嚇親?!我下次嚟要試埋呢個😍 仲有好多枱客人都有叫嘅pancake🥞😋

2023-06-14
$200 (Dinner)
  • 迷你芝士流心蛋燒南瓜煱伴脆皮單骨雞翼
今晚同朋友去咗東港城食嘢,呢間嘅甜品好吸引,於是就吸引咗我哋入去食!最先梗係要同大家介紹吓個甜品,呢個蜜瓜雪山熱香餅勁勁勁吸引😍😍 連戒緊甜既朋友都忍唔住破戒🤣熱香餅加埋雪糕好味,重點係下面真係有半個蜜瓜可以切嚟食! 好甜好好味😋加埋個環境好岩同閨蜜傾計💬呢度嘅主食都好大份,勁抵食😂😂我哋叫咗個all day breakfast 🍳 同埋加咗一個烤芝士肉丸配薯蓉,呢個好推介,因為啲薯蓉好軟芝士同蕃茄醬到令人好開胃👍🏻 埋單都係300頭我覺得性價比好高,下次都會再黎食,試吓其他甜品!

加埋個環境好岩同閨蜜傾計💬

2023-06-19 22 views
#Ocio #852_將軍澳 📍將軍澳重華路8號東港城2樓238號舖餐廳裝修簡潔精緻 空間感好夠 座位都好闊落 食物同野飲質素都好高質 性價比高 仲有各種甜品選擇 絕對會再幫襯😍晚市套餐包括餐湯同$33或以下既飲品🍖鐵板BBQ豬肋骨配焗新薯雜菜 $178一大塊豬肋骨用鐵板裝 上枱熱辣辣 共有5條豬肋骨 份量多好夠食用刀就可以輕鬆切開骨同肉 同BBQ醬味道好夾 配菜有焗薯角 西蘭花 紅蘿蔔 豆角等等 🍝蒜香雞肉菠菜忌廉手工闊麵 $128忌廉汁香味令人好有食慾手工闊麵夠掛汁 食落忌廉味好濃郁雞肉同菠菜份量都唔少雞肉肉質夠嫰滑 配埋闊條麵食好有咬口🍓雜莓乳酸梳打 $48 好足料 飲到用雜莓打碎嘅粒粒果肉仲有幾粒藍莓食 酸酸甜甜好開胃🍊鮮橙菠蘿冰茶 $48 鮮橙同菠蘿加埋都幾match幾鮮甜清新又唔膩唔覺唔覺就飲晒成杯推介指數 (5分為滿分):整體 ❤❤❤❤❤味道 😋😋😋😋😋 抵食 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳

#Ocio #852_將軍澳

抵食 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳
2023-06-18 34 views
之前已經食過鑽石山間分店,嚟將軍澳揾朋友,一於試吓東港城呢間分店!呢間分店同樣好大間,而且啲位都佈置得好舒適,夜晚都有dinner menu!叫咗個炭燒美國封門柳伴薯條,個餐有配餐湯,南瓜湯味道非常濃郁,好味道!主菜嚟到發覺非常大份,因為用鐵板上嘅緣故,如果想再熟啲可以放上鐵板耐啲!封門柳有牛味,而且有好多件,岩哂2 個人share!個餐仲有配餐飲,我就揀左檸檬茶!我哋加咗個烤芝士肉丸伴自家制薯蓉,冇諗過份量咁大,啲芝士仲可以拉絲,非常好食!本身諗住留肚叫甜品,但係食完依兩樣嘢都已經好飽,唯有等下次嚟再叫過啦!

個餐仲有配餐飲,我就揀左檸檬茶!