Restaurant: On-Yasai (Festival Walk)
Info:

2023-04-01 2521 views
🔸️温野菜📍九龍塘達之路80號又一城LG1樓LG1-29號舖打邊爐愛好者﹐前兩日食完港式邊爐沙田頭火鍋﹐今日同朋友再戰日式火鍋溫野菜。兩位食左$523 (金卡折後價) ﹐一人一窩﹐又可以選擇自己鍾意既湯底﹐唔洗爭。我要左和牛湯﹐飲落係咸咸地﹐重牛味﹐上面有舊牛脂係度一直煲住佢。 朋友要左佢最愛既壽喜燒湯﹐最重要係加蛋﹐用黎點牛係一流既。食物方面都叫左幾多野食😝🗨 肉類: 美國牛頸脊﹐牛肋肉﹐牛胸腹肉2碟﹐宮琦黑毛和牛肩脊肉( 會員電子割引換)🗨 海鮮類: 帶子及虎蝦( 會員用分數換)🗨 丸類: 芥辣豬肉丸﹐芝士燒魚卷﹐年糕福袋﹐腐皮餃子🗨 蔬菜類: 平菇﹐油麥菜﹐水菜🗨 麵類: 寬條麵食物全部細細碟﹐慢慢食﹐而且每次黎都係可以保持食物既質素係唔錯~黑毛和牛肩脊肉係超正啦, 個樣脂肪分佈均勻﹐用COUPON換都唔會比D差既肉﹐原價要$189架~ 而我覺得牛胸腹肉係好食既﹐最後ENCORE多一碟。反而佢地既海鮮無太特別﹐芥辣豬肉丸﹐芝士燒魚卷都值得推介。温野菜都提供出面少見既菜類﹐日本直送﹐試下都唔錯。最後加左個寬條麵做結尾﹐佢似厚身唔易爛既河粉﹐下次都係叫番烏冬先
🔸️温野菜
📍九龍塘達之路80號又一城LG1樓LG1-29號舖

食物方面都叫左幾多野食😝

🗨 海鮮類: 帶子及虎蝦( 會員用分數換)
🗨 丸類: 芥辣豬肉丸﹐芝士燒魚卷﹐年糕福袋﹐腐皮餃子
🗨 蔬菜類: 平菇﹐油麥菜﹐水菜
🗨 麵類: 寬條麵

2023-03-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2023-03-04 1394 views
今次同友人去到又一城温野菜,最喜歡一人一鍋🍲🍲因為可以吾洗食肉,自己一個鍋放咩都可以😃😃🥰🥰我揀左個素湯底,檸檬🍋柚子湯,好清新,酸酸地,配埋每張桌面上的柚子醬油😍😍一絕🧡🧡💛💜老娘第一次來吃,店員講解得十分清楚💯💯今次我點了素菜拼盤,有水菜、啡色金菇、生菜、娃娃菜等等、腐竹😗、黑松露新豬肉餃😋😋、竹笙😍😍、芝士獅子狗、牛肉(友人點)、蟹柳等。最後有點甜品-杏仁豆腐和雜菌炊飯。🔵雜菌炊飯,有店員幫客人煮的,我問店員:你們都會為每枱客人煮炊飯的嗎? 他説: 不會呀~ 只為第一次來店的客人煮的😮😮我問: 你又知我們第一次來? 他説: 因為我未見過你地🤣🤣 我心諗你又真系全都客人都認得咁厲害👍🏻👍🏻🤗 真系要有敬業精神才能把工作做到出色😌😌炊飯都幾特別啊😗😗好味吾好味就見仁見智😏🟠食材都算新鮮,但不是每種食材都好味,蟹柳可以不用點。其他都可以點😉😉🟢不吃肉之旅的一人一鍋,總括而言,我覺得黑松露新豬肉餃、腐竹、竹笙、芝士獅子狗系好味的啊🥰🟤過於電子化的時代,下單、叫店務員、加水、加湯、埋單等等,全部都透過手機傳達訊息,但我依舊會見店務員經過時,拜託他們幫忙😙😙因為。我。真。的。很。不。喜。歡。
今次同友人去到又一城温野菜,最喜歡一人一鍋🍲🍲
因為可以吾洗食肉,自己一個鍋放咩都可以😃😃🥰🥰

🟤過於電子化的時代,下單、叫店務員、加水、加湯、埋單等等,全部都透過手機傳達訊息,但我依舊會見店務員經過時,拜託他們幫忙😙😙因為。我。真。的。很。不。喜。歡。電。子。🟢🟡🟠🔴🟤
柚子檸檬湯底
2023-03-02
$350 (Dinner)
柚子檸檬湯底
  • 雜菌炊飯
  • 黑松露新豬肉素餃
2022-10-25 2173 views
🥚蛋美最深印象就係啲菜好新鮮😹九龍塘午市一人定食火鍋自選肉類👍🏻環境舒適服務佳最啱同朋友冬天食😻.呢間其實係咁啱諗住book牛角個陣見到👍🏻佢同牛角開喺隔離,午市有定食同放題揀👍🏻今次就揀咗定食😻價錢中上可接受🤔唔知大家覺唔覺翻工出去食多咗會想有時健康啲🙈我自己就鍾意呢餐清淡但滋味🤍1️⃣Set B (💰$128)套餐包括 美國牛肋肉同美國牛胸腹肉 + 是日鍋肴(芝心雞肉丸+芋絲+木耳)+ 溫野菜盛合+白飯/烏冬/蕎麥麵 +飲品👍🏻 整體嚟講感覺幾健康同滿足嘅😽🤍最鍾意係鍋肴入面粒丸同蔬菜夠新鮮😻肉嘅質素中上,佢有胡蔴醬同柚子醬油可以點,前者濃啲後者清啲🤔兩個都各有特色,我個人覺得佢胡蔴醬同出面幾唔同,芝麻味比較重用嚟點肉食幾正❣️不過最衰係蕎麥麵送上嚟一粒粒基本上唔覺食緊麵🥺見到朋友叫咗讚歧烏冬好羨慕😿.📍温野菜 (九龍塘)九龍塘達之路80號又一城低層地下1樓29號舖🤍 .#蛋美在九龍塘 #香港美食 #九龍塘美食 #hkfoodie #九龍 #九龍美食 #hkeat #hkig #九龍塘 #hongkongfood #美食地圖 #852food #hkfoodig #美食推介 #美食分享
🥚蛋美最深印象就係啲菜好新鮮😹
九龍塘午市一人定食火鍋自選肉類👍🏻
環境舒適服務佳最啱同朋友冬天食😻

1️⃣Set B (💰$128)
📍温野菜 (九龍塘)
九龍塘達之路80號又一城低層地下1樓29號舖
🤍[7/10]
#蛋美在九龍塘 #香港美食 #九龍塘美食 #hkfoodie #九龍 #九龍美食 #hkeat #hkig #九龍塘 #hongkongfood #美食地圖 #852food #hkfoodig #美食推介 #美食分享 #日本菜 #日式火鍋 #一人火鍋 #一人邊爐 #午市定食 #定食火鍋 #日式料理 #自助火鍋 #自選肉類 #任食火鍋 #蛋美吃日本菜 #溫野菜
📌 温野菜 - 九龍塘達之路80號又一城低層地下1樓29號舖🗓(1/10) 星期六 ⏰ 下午12:45左右 💈特式:放假又國慶出去行下,今日去到九龍塘又一城,諗緊想食咩lunch就見到溫野菜,呢間火鍋我每次去親日本都肯定會食一次,嚟緊book到2023先可以去大阪,咁就而家係香港食返次先。溫野菜你香港有4間分店,但只有銅鑼灣先有做放題,今次係九龍塘呢間咁啱假期就係食佢個假日menu set。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今次叫左佢個假日午市定食美國.英國牛定食,價值$188,等我同大家講下味道先......湯底 - 因為係一人一鍋,所以就選擇左兩個唔同湯底,一個係唔洗另加錢嘅昆布湯底,一個就加$10要左壽喜燒月見湯底。昆布湯底就差唔多係清水加幾條匙昆布,無咩想講😓;壽喜燒就幾正宗嘅味道但有少少太濃,不過隻蛋就真係一定係日本蛋,一食落口就知,完全唔同其他國家蛋,又濃又香。牛肉 - 個set如果唔加錢就已經食到3款唔同嘅牛肉,包括美國牛肋肉/美國牛胸腹肉/英國安格斯牛肋肉,每碟都有大約5片,味道我就覺得英國安格斯牛肋肉最好食,油脂比率最豐富,其次係美國牛肋肉,最普通係美國牛胸
🗓(1/10) 星期六 ⏰ 下午12:45左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

牛肉 - 個set如果唔加錢就已經食到3款唔同嘅牛肉,包括美國牛肋肉/美國牛胸腹肉/英國安格斯牛肋肉,每碟都有大約5片,味道我就覺得英國安格斯牛肋肉最好食,油脂比率最豐富,其次係美國牛肋肉,最普通係美國牛胸腹肉,雖然佢已經係3款之中最普通,但都好食過香港其他日式火鍋嘅中高級數牛肉。

溫野菜盛盒 - 佢d蔬果好新鮮,店只有講係由日本直送,係日本食個時好鐘意食呢d不同種類嘅蔬菜,雖然無係日本食時咁好食,但都好新鮮。

配料 - 跟餐仲有墨汁墨魚丸同年榚條,不過就係普通野,無乜特別。

免冶雞肉 - 呢個我特登加$22加配,因為係日本食過呢個免冶雞肉好好食,入面仲會有d軟骨,好有咬口。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - 跟餐會有汽水/烏龍茶/梳打水/薑味汽水/柚子茶等等。

🍽環境:餐廳環境唔錯,2人會提供一張用隔板分隔的6人枱,所以枱面空間都足夠,坐得都舒服,餐廳抽氣做得好好,室內無乜油煙味,亦唔會煙霧離漫。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:職員服務唔錯,不過可能因為假日,餐廳都爆場,佢地好明顯忙到踢晒腳,但都仍保持到良好服務態度。

💰💸價錢:叫左個兩人set埋單唔洗$450,雖然任食,但個餐都食到我肚飽飽,食物質素又好過一般日式火鍋,環境都舒適,所以都屬終合理範圍。

🐲💬總結:無得去日本食當地嘅溫野菜,有時係香港不妨食返一餐半餐,$200多d又唔係太貴,所以都可以時不時去食下。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
2022-10-01
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$220 (Lunch)
  • 免冶雞肉
牛角就食得多,反而同公司既溫野菜我竟然係第一次食,朋友話都不錯的就去食宵夜時段。要選主餐1個+1個湯底 或 2個主餐,之後就有指定食物可以75折order🤞🏻▪主餐D :宮崎黑毛和牛牛肩脊肉 $308宮崎黑毛和牛牛肩脊肉,英國安格斯牛肋肉,2x 濃厚芝士腸,3x 半件東菇,少量葛絲, 紅心蘿蔔,京蔥,白蘿蔔,油麥菜,旺菜。-秘傳月見壽喜汁配鮮雞蛋-可樂宵夜時段75折後:▪️美國和牛肩胛眼 $89.3▪️美國安格斯牛肋肉 $59.3▪️丹麥豚梅肉 $31.5▪️廣島蠔 $36.8叫咗很多肉肉,最好食都係和牛入口即溶,主餐果份和牛是最好的。宵夜時段只係等一個位就入到,都幾抵食。▫️ 温野菜 (九龍塘)📍九龍塘達之路80號又一城低層地下1樓29號舖<宵夜時段星期一至日,晚上9時後入座>

▪主餐D :宮崎黑毛和牛牛肩脊肉 $308
-秘傳月見壽喜汁配鮮雞蛋
-可樂

宵夜時段75折後:
▪️美國和牛肩胛眼 $89.3
▪️美國安格斯牛肋肉 $59.3
▪️丹麥豚梅肉 $31.5
▪️廣島蠔 $36.8

▫️ 温野菜 (九龍塘)
📍九龍塘達之路80號又一城低層地下1樓29號舖
丹麥豚梅肉 $31.5
美國牛肋肉 $59.3
另叫的湯底
廣島蠔 $36.8
🇯🇵溫野菜,相信是港人很熟悉的一間日式火鍋店,餐廳主打優質食材全部都是來自日本,因而吸引很多喜愛日本的香港人朝聖。😋這次,小廚神與大吃貨到達又一城分店,想要來爭鮮,感受一下日本食材的美味。😊✅店員向我們推介信用卡優惠套餐,我們先選了一個優惠套餐,然後再單點食品。👩‍❤️‍👨小廚神與大吃貨都點了藥膳養生鍋。都市人生活節奏忙碌,如果店家可以提供在忙碌中的一點健康元素,的確是很吸引的🥰這間餐廳會把鑰匙我哋材料展現在即係眼前,並逐一介紹它們的功效,實在十分貼心👏🏻不同的材料陸續上桌,有日本國產牛肉、黑豚肉、新鮮雞肉、和其他蔬菜及配料😍😍每一樣都非常新鮮及吃得出不是一般火鍋店的水準。而且,由於大吃貨很喜歡吃海鮮,我們還加點了草蝦🦐和一份黑豚肉🐷🇯🇵溫野菜不但在食物質素和服務質素上,都對得起價錢。說不上昂貴,但是食物的品質和用餐的愉快確是令食客會再回頭的原因。👩‍❤️‍👨⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️溫野菜地址:九龍塘達之路80號又一城低層地下1樓29號舖電話:31064218

溫野菜

地址:九龍塘達之路80號又一城低層地下1樓29號舖
電話:31064218
$400 (Dinner)
2022-08-25 1286 views
減肥人士。真係好適合去食溫野菜噶,因為佢注重營養價值。少澱粉,多蔬菜,生酮都好啱食!靚肉🥩💯 #黑松露三文魚沙律日式沙律,加上🐹造型芝士!勁香嘅黑松露味,三文魚碎加埋沙律醬酸酸甜甜🥗🥗 #PuiPui海鮮寶箱鍋見到大大龍蝦🦞大大隻鮑魚,已經好吸引啦!加埋新鮮嘅蔬菜🥬,湯底立即鮮味曬! #骨膠原野菜寶石盃好可愛,一開始唔知係咩,原來係骨膠原!甘筍造型,食之前要加落火鍋湯底度! #滑滑和牛盛合有兩款和牛,#宮崎黑毛和牛肩脊肉 同 #美國和牛肩胛眼,一次食曬兩款。好滿足! #甘筍活乳酸特飲清爽解渴又開胃。重點係好健康。 #DIYPuiPui天竺鼠車車雪糕有得玩又有得食。小朋友一定好開心❤️真係一家大細都啱嘅餐廳!

#黑松露三文魚沙律

#PuiPui海鮮寶箱鍋

#骨膠原野菜寶石盃
好可愛,一開始唔知係咩,原來係骨膠原!
甘筍造型,食之前要加落火鍋湯底度!

#滑滑和牛盛合

#甘筍活乳酸特飲
清爽解渴又開胃。重點係好健康。

#DIYPuiPui天竺鼠車車雪糕
2022-08-19 921 views
—午後定食割引有7折 時間: 1430-1700 (星期一至五)要計返原價加一 所以最後係8折宮崎黑毛和牛肩脊肉•美國和牛肩胛眼定食($258/原價)Shabu Shabu 盛合定食包括北海道昆布湯是日鍋肴(2款)溫野菜盛合蕎麥麵/寬條麵/中華麵/珍珠飯/烏冬和牛柔軟腍身 但涮帶唔出其脂香用燒烤或火炙方式會比較好涮應該要肉味濃而腍嘅部位但牛肉蘸落胡麻醬好好食紅心蘿蔔 黑木耳 本菇 …用蔬菜蘸柑橘醋好夾是日鍋肴: 墨汁墨魚丸 年糕條本身有埋烏冬 食完好飽——————————————————温野菜九龍塘達之路80號又一城低層地下1樓29號舖
午後定食割引有7折
時間: 1430-1700 (星期一至五)
要計返原價加一 所以最後係8折
宮崎黑毛和牛肩脊肉•美國和牛肩胛眼定食($258/原價)
Shabu Shabu 盛合定食包括
北海道昆布湯
是日鍋肴(2款)
溫野菜盛合
蕎麥麵/寬條麵/中華麵/珍珠飯/烏冬
和牛柔軟腍身 但涮帶唔出其脂香
用燒烤或火炙方式會比較好
涮應該要肉味濃而腍嘅部位
但牛肉蘸落胡麻醬好好食
紅心蘿蔔 黑木耳 本菇 …
用蔬菜蘸柑橘醋好夾
是日鍋肴: 墨汁墨魚丸 年糕條
本身有埋烏冬 食完好飽
——————————————————
温野菜
九龍塘達之路80號又一城低層地下1樓29號舖
2022-07-28 914 views
星期六又一城食lunch , 間間都排晒長龍可能比較少人中午想食火鍋,所以我地一拎飛就有位隔離牛角就勁多人,排晒隊我地一行五人,三大兩小,唔想諗直接叫左個4人餐店員服務好好,見我地有2個小朋友好細個,坐唔定,比即刻比紙比筆佢地畫,仲會同小朋友講下笑牛肉好有牛味,但好薄,丸物有驚喜,好彈牙又大粒唯一一樣唔滿意係所有野都好淡味,枱面又冇豉油,每次都要叫店員提供
星期六又一城食lunch , 間間都排晒長龍
可能比較少人中午想食火鍋,所以我地一拎飛就有位
隔離牛角就勁多人,排晒隊
我地一行五人,三大兩小,唔想諗直接叫左個4人餐

牛肉好有牛味,但好薄,丸物有驚喜,好彈牙又大粒

2022-06-15 1416 views
今日同朋友一齊去食温野菜! 一人一煱好方便,仲可以揀自己鐘意既湯會員限定套餐(四人前)+$10 鰹魚湯+$10 秘傳月見壽喜湯+$10 蕃茄湯(美國和牛肩胛眼, 英國安格斯牛肋肉, 丹麥豚腩肉, 豚腩肉伴柚子醋, 三文魚黑松露明太子沙律, 墨汁墨魚丸, 蝦滑, 年糕福袋, 韓國年糕條, 野菜五品盛合(每日廚師推介),烏冬等)幸之盛合B雞腿肉,鹿兒島茶美豚梅肉,新潟雞爽肉,羽衣甘藍,豆苗,黑木耳,苦瓜等- 食材新鮮豐富, 而且牛味濃旭好林- 鰹魚湯清甜, 好味- 丸類爽口彈牙!

會員限定套餐(四人前)

+$10 鰹魚湯
+$10 秘傳月見壽喜湯
+$10 蕃茄湯

幸之盛合B

- 食材新鮮豐富, 而且牛味濃旭好林
- 鰹魚湯清甜, 好味
- 丸類爽口彈牙!

難得一日食不是任食的打邊爐,竟然衰係隻菇手上 。今次去了又一城覓食,食了牛角的同黨溫野菜。現在都普遍很流行任食火鍋,牛涮鍋牛陣,開到周圍都係,今次反其道而行,測試散叫的火鍋,看看質素有沒有高很多。因為有牛角會員的關係,可以送一個盒牛,海膽湯底真的是有海膽”醬“食到中段完全溶化了。惜才都很高級,包括宮崎黑毛和牛牛肩,長崎黑毛和牛西冷,鹿兒島產茶美豚肩等。海鮮盛合也很豐富,年糕福袋和黑松露集菌丸比較普通,還叫了白舞茸及另一種菌。白舞茸發酸,不能吃了,應該是過期了。整體服務質素和環境也很理想,是強調高端,一盒牛都百多元,不用和人迫,不用等位等十年,用錢可以解決。

2022-05-17
Type of Meal
Dinner
2022-02-23 1347 views
身邊朋友都知我係溫野菜既die heart fans. 瘋狂歷史包括:用佐賀牛既相做手機lock screen wallpaper、利是錢全數上繳溫野菜、每個月至少一次溫野菜,仲有不停踢人入會🤪溫野菜賣的是日式一人一鍋。湯底中我會介紹食肉獸試下壽喜燒,除鍋附送一隻生雞蛋,攪勻用黎點肉食,令肉質更滑溜😋;至於食菜既牛牛,我會建議試下柚子骨膠原,清甜既味道更能夠帶出菜種既甜味😋;如果閒時無野做,可以試下豆乳湯,滾到咁上下就會產生腐皮,可以一路食一路玩😝肉類方面,個人喜歡佐賀西冷,一上檯就會俾佢既油脂分佈驚艷到😍食落入口即溶,油脂融合湯底既味道...好好味呀🧡🧡🧡想要肉味重d既,建議可以試下美國M9。另外,不得不提雞爽肉,口感爽口幼滑,雞味重,正👍試過幾次去到話賣哂就知佢幾搶手啦‼️菜方面呢,普遍黎講都高水準,款式新穎,未必係平時超市見到既種類,例如:紅心蘿蔔、沖繩苦瓜、白粟米etc.但要小心有d菜類本身帶有澀味,一旦配柚子湯澀味會加倍,個人黎講係幾享受果種澀既,但相信要有番咁上下歷練既先會愛上🤣
溫野菜賣的是日式一人一鍋。

• 佐賀西冷
這間溫野菜通常都不用等位,平日來食午飯,附近仍會有空桌子,所以環境相對安靜舒適。店員的服務態度也不錯。我們二人同行,點了兩個火鍋定食,肉的份量不多,但勝在質素高、味道好,可以再加點其他火鍋小食,另外跟餐有烏冬或者白飯,絕對夠飽。按這個份量來說,覺得有點貴,但比起同一商場其他食店來說,價格可能差不多吧。另外值得一提的是醬汁,有淡淡的柚子味,可去除肉的膩濟感,還有胡麻醬汁也十分美味。若果不喜歡火鍋,又或者午飯時間不足以慢慢烚下烚下,這裏也有熟食的午餐。
2021-10-26
$110 (Lunch)
2021-12-18 1011 views
📍溫野菜(又一城)☆☆☆☆☆☆☆🍲溫野菜晚市定食A(HSBC卡7折)❏一人一鍋(骨腸原柚子鹽湯&有機豆乳湯)+💰60柚子湯好香,我老公連湯都飲埋,豆乳湯超濃郁❏鹽醬麻香椰菜 超爽口🤘🏻❏五品椰菜盛盒(日替)❏宮崎黑毛和牛肩脊肉 牛肉入口超有🐮味😆,又唔肥, ᴊᴇɴɢ 😙❏美國牛肋肉,再追加左一份❏虎蝦(普通因不是新鮮的)❏🐙滑(呢個好味呀,啖啖🐙肉😙)❏頂級仿蟹柳(一碌就熟,幾好味呀)❏淮山卷(每次屋企打邊爐都會買來食的😹)❏蝦丸(唔錯)❏烏冬&中華麵(追加一份)★呢個套餐兩份量好夠飽★❏追加—鹿兒島茶美豚腩肉 (好味😋)。#好飽 #溫野菜 #打邊爐 #又一城 #晚飯 #sunday #hk
📍溫野菜(又一城)
☆☆☆☆☆☆☆

🍲溫野菜晚市定食A(HSBC卡7折)
❏一人一鍋(骨腸原柚子鹽湯&有機豆乳湯)+💰60
柚子湯好香,我老公連湯都飲埋,豆乳湯超濃郁

❏鹽醬麻香椰菜 超爽口🤘🏻

❏五品椰菜盛盒(日替)

❏宮崎黑毛和牛肩脊肉
牛肉入口超有🐮味😆,又唔肥, ᴊᴇɴɢ 😙

❏美國牛肋肉,再追加左一份

❏虎蝦(普通因不是新鮮的)

❏🐙滑(呢個好味呀,啖啖🐙肉😙)

❏頂級仿蟹柳(一碌就熟,幾好味呀)

❏淮山卷(每次屋企打邊爐都會買來食的😹)

❏蝦丸(唔錯)

❏烏冬&中華麵(追加一份)

★呢個套餐兩份量好夠飽★

❏追加—鹿兒島茶美豚腩肉 (好味😋)

2021-12-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$450 (Dinner)
2021-11-17 950 views
幾個女仔喺又一城行街,6點已經喺app拎定温野菜既飛,結果等到8點幾先入座🥺温野菜最好既地方係一人一鍋,咁啱有朋友仔唔食牛肉,就可以揀自己鍾意食嘅嘢。我食牛既就可以無顧慮放縱叫貴牛🙃配料有太多款式,我就抽其中幾款嚟寫🥢壽喜燒湯底壽喜燒湯底加蛋🥚係無敵既組合,當然大前題係要壽喜燒湯底做得好啦。我覺得呢個湯底算合格,少少甜有醬油味,味道適中,我好怕有啲做到好咸🥢長崎黑毛和牛西冷🥩$199四塊,雖然每塊唔算細塊,但真係好薄好薄。切到咁薄,自然冇咩口感可言,其實單點又唔係牛涮鍋放題,有必要薄成咁咩🥲🥢麻辣免治雞肉🌶免治雞肉有少許驚喜,小辣帶麻,味道唔錯,盛惠$32,但得佢係我由頭食到尾,屬於性價比高既一款配料,因為其他份量都比較少😶🥢春菊🥬春菊又名山茼蒿,味道似茼蒿但再濃烈一些,亦較爽脆。如果食壽喜燒呢類較濃味既湯底,春菊會係一個唔錯既選擇。如果揀水菜味道淡既蔬菜,味道好可能俾湯底掩蓋🥢中華麵呢款麵應該完全唔值錢,平時日式火鍋放題都有佢,不過佢配埋壽喜燒汁再加少少柚子醋,超級好食🤤我一個人食咗2個麵

🥢壽喜燒湯底

🥢長崎黑毛和牛西冷🥩